Η σοκαριστική αλήθεια πίσω από τα ζώα πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ

Η σοκαριστική αλήθεια πίσω από τα ζώα πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ Facebook Twitter
40

 [Από τον Θανάση Χαραμή]

 

Η σοκαριστική αλήθεια πίσω από τα ζώα πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ Facebook Twitter

Η American Humane Association (AHA), είναι επιφορτισμένη με το έργο της προστασίας των ζώων κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων.

To No Animals Were Harmed, στο τέλος κάθε φιλμ υπογράφεται μόνο όταν θεωρητικά τηρηθούν οι πολύ υψηλές απαιτήσεις του Οργανισμού.

Θεωρητικά!

Η σοκαριστική αλήθεια πίσω από τα ζώα πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ Facebook Twitter

Απ' ότι φαίνεται,  μέσα από αποκαλυπτικές νέες εκθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η American Humane Association μάλλον καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να καλύπτει τη ζημιά που υφίστανται τα ζώα, παρά να την προλαμβάνει.

Σε μερικές από τις μεγαλύτερες παραγωγές του Hollywood υπήρξαν ζώα τα οποία τραυματίστηκαν θανάσιμα στα γυρίσματα αλλά παρόλα αυτά ακόμα λαμβάνουν την σφραγίδα έγκρισης από την AHA.

Μερικά από τα πιο θλιβερά περιστατικά περιλαμβάνουν δεκάδες θαλάσσια ζώα που βρήκαν φρικτό θάνατο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των Πειρατών της Καραϊβικής (Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl), μιας και οι συντελεστές  δεν είχαν πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων που περιελάμβαναν σκηνές με εκρήξεις. Kαι τέσσερα άλογα απεβίωσαν πρόσφατα στο πλαίσιο των γυρισμάτων της σειράς Luck από την HBO.

 

Τη μεγάλη λίστα συμπληρώνουν ένας σκίουρος που τσαλαπατήθηκε στα γυρίσματα του Failure to Launch, ένας σκύλος ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τους εκπαιδευτές του φιλμ Eight Below, η διάσημη τίγρης που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Η ζωή του Πι», η οποία παραλίγο να πνιγεί σε μια σκηνή και αρκετά ζώα που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στις ταινίες Zookeeper, Νarnia αλλά και διαφημιστικών σποτ.

 

Την αποκαλυπτική έρευνα και τα στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας εκτενές ρεπορτάζ του Hollywοod Reporter το οποίο αποκαλύπτει και αφήνει υποψίες για δωροδοκίες και στραβά μάτια από έναν οργανισμό ο οποίος τελικά δεν είναι αδιάφθορος.

Ενδιαφέρον έχει ίσως ο τρόπος που ο οργανισμός προσπαθεί να δικαιολογηθεί μιας και ισχυρίζεται ότι οι αρμοδιότητες του παύουν όταν τα γυρίσματα τελειώνουν και οι κάμερες κλείνουν, Συνεπώς δε φέρει καμία ευθύνη για τις συνθήκες που επικρατούν στις πρόβες και στο backstage. 

Όλη τη σοκαριστική έρευνα και τα ντοκουμέντα μπορείτε να τα διαβάσετε στο αναλυτικό ρεπoρτάζ του Hollywood Reporter.

Ελλάδα
40

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Σημασία έχει πως χρησιμοποιεί ο καθενας τον όρο ψόφησε. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται υποτιμητικά. Και παλιά στην επαρχία ελεγαν 'εχω ένα παιδί και ένα με το συμπάθειο,όπου "με το συμπάθειο" αναφέρονταν στα κοριτσια. Από την αλλη εχω συναντήσει ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον όρο 'ψοφησε'και μου εχουν εκμυστηρευτεί (ελάχιστοι ήταν βέβαια)ότι οταν πέθανε κάποιο ζώο τους έκλαψαν περισσότερο κι απο οταν πέθανε κάποιος οικείος τους. Εγω προσωπικα χρησιμοποιώ το ρήμα ψόφησε για κάτι σκατοψυχα ανθρωπάκια του κερατα που οταν ψοφολογανε ξεβρωμιζει ο τόπος. Αρνούμαι συνειδητά να χρησιμοποιήσω τον ιδιο ορο και για τα πλάσματα που μόνο ευτυχια και καλα συναισθήματα εχω αποκομίσει απο την συνύπαρξη μαζι τους.
Εγω παντως την λεξη "ψοφησε"δεν μπορω να την χρησιμοποιησω,για κανενα εμβιο ον.Οι στιχοι του Καββαδια δεν καταλαβαινω γιατι αναφερθηκαν.Ειναι ο μονος που χρησιμοποιει το συγκεκριμενο ρημα η επειδη ακριβως το χρησιμοποιει γινεται για αλλους παραδειγμα προς μιμηση και για αλλους παραδειγμα προς αποφυγην;Oι Βουδιστες τι λενε για ολ'αυτα;Eιναι μηπως και εκεινοι υπερβολικοι στα ορια του γραφικου;
ΡΕΕΕΕΕ την παλευετε???? μια ζωη οπου και να διαβασω σχολια παντου η ιδια παντa αντιπαραθεση με διαφορετικο μοτιβο. Παντα το δεντρο και οχι το δασος
το θεμα δεν ειναι οτι αν τραυματιστηκαν καποια ζωα σε καποιες ταινιες, που ειναι καταδικασταιο... αλλα οτι ο αρθρογραφος γραφει κυριολεκτικα οτι να ναι.. θετοντας σε αμφισβητηση ολοκληρο το αρθρο.αναφερει: "η διάσημη τίγρης που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Η ζωή του Πι», η οποία παραλίγο να πνιγεί σε μια σκηνή"τελικα μας λετε οτι δεν υπηρξε μονο μια τιγρης αλλα 4... που οντως ισχυει αλλα δεν πνιγηκε καμια τιγρη γιατι δεν υπηρξε νερο, αφου και το νερο ηταν 3D. και οι τιγρεις οπως αναφερει το δημοσιευμα απο το βημα χρησιμοποιηθηκαν ως αναφορα.. δηλαδη τις μελετησαν για να φτιαξουν ενα 3D αντιγραφο... αρα δεν επαιξαν σε καμια σκηνη της ταινιας.[ΑΠΑΝΤ. LIFO: Δεν το γράφει ο αρθρογράφος, το γράφει το περιοδικό HOLLYWOOD REPORTER το πιο έγκυρο περιοδικό της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Δεν το μεταφράσαμε ολόκληρο. Για τυχόν απορίες πατήστε το λινκ του :)]
For the digital version of Richard Parker, Mr. Westenhofer’s team studied reference footage of an actual tiger, top. And real tigers were used for a few important shots, including one with Richard Parker swimming in the ocean. Four tigers along with a trainer, Thierry le Portier, were brought in, and the crew set up a movable “boat” inside a tiger enclosure to shoot some scenes.“We used them for single shots, where it was just the tiger in the frame, and they’re doing something that didn’t have to be all that specific in the action that we were after,” Mr. Westenhofer said.Aπόσπασμα από συνέντευξη του παραγωγού από Νew York Times November 16, 2012A crucial aspect of the reference footage, which also came from the tigers when on-set, and from various documentaries, was the fine detail for specific actions. “We got some incredible shots of rolling paws, yawns, eye twitches, lower-jar stuff – all the close-in detail,” says de Boer. “On the tiger, the paws were incredibly expressive. The way the nails protracted and darker fur would come out with those nails – the pink of the nail. Now when we collide with the ground we can see the shape change, the anger and aggression.Aπόσπασμα από το fxguide.comFour tigers were used to capture the essence of the ferocious Richard Parker, but for most of the scenes on the boat the tiger was computer-generated.Συνέντευξη του σκηνοθέτη στη TelegraphYπάρχουν δεκάδες ακόμη αναφορές για τα γυρίσματα με τίγρεις οι οποίες είναι εύκολο να βρεθούν με μια αναζήτηση στο google. Ανάμεσα τους αρκετές κάνουν λόγο και για τη περιβόητη σκηνή την οποία καταγγέλει το hollywwod Reporter.
λοιπον, επειδη εχει γινει πολυς χαμος με το λεξιλογιο, και οχι με την ουσια, οποιος "ανθρωπος" εχει κακοποιησει ένα αλλο πλασμα του Θεου επειδη you can get away with it, ενω εαν κακοποιησεις ενα "ανθρωποειδες" απο τα εκατομμυρια που κυκλοφορουν μπορεί να δεις τον ηλιο πισω απο τα σιδερα για το υπολοιπο της ζωης σου......ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ ΝΑ ΄ΧΕΙ!!!!! (και οχι ουτε vegan ειμαι, ουτε καμμια που τρεχει να ταϊσει αδεσποτα (κακως - ολοι θα επρεπε να το κανουμε). Απλα δεν πιστευω οτι ηρθα σε αυτη τη Γη για να το παιξω ανωτερη απο τα υπολοιπα ηδη, και να παιζω με την ζωη τους.
Αν και θα με "μαλώσει" η Aloutero ότι σπαμάρω (που όντως είναι αρκετά τα σχόλιά μου), θα πω μονάχα πως δε χρειάζεται να είσαι βίγκαν για να σέβεσαι τα ζώα και να υποστηρίζεις τα αυτονόητα σχετικά με την προστασία και τη φροντίδα τους. Αν η τελευταία πρότασή σου είναι μπηχτή σε μένα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν είναι αυτή η (εκτός ουσίας :p) ουσία των όσων επιμένω.
οχι , οχι...καμμια μπηχτή σε κανεναν.....Ιαπετος....ουτε καν ειδα εαν εγραψες κατι σχετικο. Το γραφω προκαταβολικα, διοτι σε τετοια θεματα, οταν καποιος περνει το μερος των ζωων (ειχα μια αντιστοιχη κουβεντα για το κυνηγι), ολοι πεφτουν να σε πουν πουλημενη των ΜΚΟ, βιγκαν, παγανιστρια....και δεν ξερω εγω τί αλλα τριπακια παθαινουν...δεν ηθελα να θιξω κανεναν!!!!!σορρυ!!
Ρε Ιαπετέ..... πότε πρόλαβες να μεγαλώσεις 3 σκυλιά στα 20 σου χρόνια? και δεύτερον γιατί πρέπει να γράφεις 257 εκθέσεις για να πείσεις όλον τον κόσμο? Το "ψόφησε" ή "πέθανε" ή "απεβίωσε" έχουν άλλη βαρύτητα για τον καθένα και εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο. Θα μας πεις και πως θα νιώθουμε ντε και καλά?Ήμαρτον!!!!
Γιατί σου φαίνεται παράξενο να μεγάλωσα από παιδί μαζί με ένα σκύλο, και μετά η οικογένεια μου να πήρε κι άλλα, κι αυτή την στιγμή να έχουμε 3; Δεύτερον, πόσταρα αρκετά (στα όρια του σπαμ), γιατί θέλω να απαντήσω στις κατηγορίες και τις υπόνοιες. Δεν σε υποχρεώνω να με διαβάσεις. Δεν είναι λόγος αυτός να επιμείνω; Κι από πού κι ως πού σου λέω πως να νιώθεις; Επειδή εκφράζω τη γνώμη για το "απεβίωσε"; Επειδή θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου; Λες έχουν για τον καθένα διαφορετική βαρύτητα αυτές οι λέξεις. Κι εγώ προσπάθησα να δείξω πως το "ψόφησε" (που με κατηγόρησαν ως Ανώτερο και σκληρό), είναι κάτι νορμάλ για πολύ κόσμο, και δεν είμαστε άκαρδοι. Δεν είναι λόγος να επιμείνω για να δικαιολογηθώ; Μάλλον η ηλίθια φιλοζωική πολιτική ορθότητα, θέλει να μας επιβάλει πως να νιώθουμε. Αν αύριο δεις να αναφέρονται σε καμιά νεκρή γάτα με την προσφώνηση "εκλιπών", μη γελάσεις εσύ, κι γελάσεις και σου την πέσουν λέγοντας πως την έχεις δει ανώτερη από τα ζώα, πως είσαι κάφρος, μην υπερασπιστείς τον εαυτό σου. "Επιβάλεις" στους άλλους πως να "νιώθουν".
αν δεν καταλαβαίνεις οτι ο όρος "ψόφησε" είναι γελοίος και ξεπερασμενος δεν μπορώ να κάνω κατι. γράψε όσα σεντόνια θέλεις με το τι έχεις κάνει εσύ και η οικογένεια σου για τα ζώα και πόσο πολύ τα αγαπάτε. η αδυναμία σου να κατανοήσεις αυτό το τόσο απλό πράγμα και το κόμπλεξ που βγάζεις για του βεγκαν και τους πολιτικαλι κορεκτ δείχνει το κόμπλεξ σου. αν είσαι εσύ φιλόζωος εγώ είμαι αστροναύτης! πι.ες: δεν είμαι βεγκαν, γιατί είμαι σίγουρος οτι αυτο θα εχεις καταλάβει με την περιορισμένη αντίληψη σου
Μάλλον την ελληνική κοινωνία μόνο απ' τις ταινίες της Φίνος Φίλμ την γνωρίζεις. "Ξεπερασμένη" είναι η λέξη για μια μερίδα φιλόζωων και καθόλου για την κοινωνία στο σύνολό της. Ψάξε στη google να δεις πόσες φορές θα συναντήσεις τη λέξη "ψόφησε" για ζώα, σε κάθε λογής άρθρα. Κόμπλεξ με τους βίγκαν; Γελοίοι και υστερικοί είναι. Καταλαβαίνεις τι γράφεις; Τι κόμπλεξ μπορεί να έχω με τους πολιτικάλι κορέκτ; Είσαι καλά; ιδέα δεν έχεις τι σημαίνει κόμπλεξ. η ευρεία λαϊκή χρήση του όρου είναι ό,τι να ναι.
Όχι Ιαπετέ, τίποτα δεν μου φαίνεται παράξενο. Απλώς έχω βαρεθεί την ψυχαναγκαστική ανάγκη κάποιων να επιβάλλουν τη γνώμη τους, γράφοντας κατεβατά, μιλώντας ακατάπαυστα και λέγοντας στην ουσία τίποτα. Η προφανής επίδειξη της καλής χρήσης της ελληνικής γλώσσας και η ατέρμονη επιχειρηματολογία για το τίποτα, ήταν πράγματα που ανέκαθεν με έκαναν να πλήττω αφόρητα. Και αυτή είναι η δική μου άποψη. Και μια συμβουλή αν μου επιτρέπεις: Έχω παρατηρήσει ότι πολύ εύκολα τσουβαλιάζεις διάφορα πράγματα, τα βάζεις σε ένα κουτί με ταμπέλα και τα προσφέρεις ως πακέτο. Καλό θα είναι για σένα να το αποφεύγεις..... :)
προφανώς είσαι πιτσιρικάς και "ψοφάς" για πληκτρολογιομαχία, δεν θα σε ακολουθήσω! τα ζώα και οι άνθρωποι πεθαίνουν, ΤΕΛΟΣ. αντε τωρα κλείσε το pc και βγες λίγο στην κοινωνια να πάρεις μυρωδια τι γίνεται. αντε λεβέντη μου, και πρόσεχε μη σε κόψει κανένα αμάξι και ψοφήσεις.
Aloutero, να πω την αλήθεια, και μένα μου φαίνεται λίγο άσχημο το ότι έχω πιάσει τόσο χώρο με σεντόνια. Και επιμένω, όχι γιατί θέλω με το ζόρι να επιβάλω τη γνώμη μου, αλλά γιατί λέγονται πράγματα σε προσωπικό επίπεδο. Ο άλλος ο μαδερφάκερ, γράφει κάποια πράγματα, όπως κι εσύ. Πες με ματαιόδοξο, αλλά δε θέλω ν' αφήνω αναπάντητες κατηγορίες. Απλά να ξεκαθαρίσω θέλω. Και πες μου τι τσουβαλιάζω; Δε λέω πως όλοι εδώ είναι βίγκαν. Ως παράδειγμα τους έφερα. Μιλώ γενικά για τους ξιπασμένους υπερζωώφιλους, που φτάνουν σε ακραία πολιτικάλι κορέκτ γελοιότητα όταν αναφέρονται στα ζώα. Επίσης, πώς δε λέω τίποτα στη ουσία; Μάλλον αυτές οι ρητορικές σου επιθέσεις δεν έχουν ουσία. Και μαδερφάκερ, (αφήνω στην άκρη τις προσβολές σου), ναι τα ζώα πεθαίνουν. Δεν θα υπήρχε θέμα αν έτσι έγραφε το άρθρο. Το τραβηγμένο γελοίο απεβίωσε είναι το θέμα. Απλά επεκτάθηκα τόσο για το "ψοφήσει" (που του έγινε αναφορά), για να δείξω τ' αυτονόητα, ότι αυτή η λέξη χρησιμοποιείται αιώνες για αναφορά σε θανάτους ζώων. Δεν περιμένω να δώσεις βάση στα επιχειρήματα. Κάτσε μες την ξιπασιά σου και λέγε αν θέλεις να ψοφήσω.
Επίσης Aloutero, για να δεις πόσο κενή είναι η ρητορική σου, λες: "Ρε Ιαπετέ..... πότε πρόλαβες να μεγαλώσεις 3 σκυλιά στα 20 σου χρόνια?". Σου απαντώ εξηγώντας και μετά λες: "Όχι Ιαπετέ, τίποτα δεν μου φαίνεται παράξενο". Μας δουλεύεις; Πώς τίποτα δε σου φαίνεται παράξενο; Πρώτα κατηγορείς έτσι προσβλητικά ότι είμαι παπατζής, και μετά κάνεις μια τέτοια κολοτούμπα; Λες πως δεν έχουν ουσία όσα γράφω κι άλλα πολλά εριστικά. Κούφιες εριστικές ρητορικές επιθέσεις. Ναι, ό,τι έχω γράψει δεν έχει απολύτως καμία ουσία. Το διαφωνείς ή συμφωνείς είναι άλλο θέμα. Δεν κάνεις καθόλου για συζήτηση πραγματικά.
Σου φαίνεται άσχημο που πιάνεις χώρο με σεντόνια αλλά έγραψες άλλα δύο. Χμμμ..... Εκτός από αυτό, όποιος διαφωνεί μαζί σου σε κατηγορεί??? Χμμμμ...... Και εκτός από αυτό, είσαι ο μόνος που χρησιμοποιείς για πολλοστή φορά χαρακτηρισμούς. Στις μεταξύ μας διαφωνίες εννοώ. Αυτό από μόνο του ακυρώνει οποιαδήποτε βαρύτητα μπορεί να έχουν αυτά που λες. Όταν αρχίζεις τους χαρακτηρισμούς και τα "δεν κάνεις για συζήτηση" αυτόματα χάνεις και την προσοχή οποιουδήποτε στοιχειωδώς έξυπνου συνομιλητή σου. Ποιος είσαι εσύ που πεις σε οποιονδήποτε για ποιο πράγμα κάνει ή δεν κάνει. Και τέλος, όταν εκφράζεις δημόσια την άποψη σου να είσαι και έτοιμος για αντιπαραθέσεις. Αν δεν το αντέχεις, μείνε σιωπηλός. Το να μπορείς να διαχειρίζεσαι την αντιπαράθεση είναι απόδειξη ευφυίας. Για σκέψου το.
Aloutero, πρώτον, τον αντίλογο τον επιδιώκω. Δεύτερον, εδώ δεν υπάρχει απλή διαφωνία, υπάρχουν κατηγορίες κοπέλα μου. Για δες τι λέει ο μαδερφάκερ! Επίσης, εσύ άρχισες να λες πως αυτά που γράφω δεν έχουν ουσία (πέραν αυτού: "Ρε Ιαπετέ..... πότε πρόλαβες να μεγαλώσεις 3 σκυλιά στα 20 σου χρόνια?"), και γι' αυτό τον λόγο δεν κάνεις για συζήτηση. Γιατί ακυρώνεις τον άλλο με τέτοιες εριστικές ρητορικές επιθέσεις. Κατάλαβες; Πώς να κάνω κουβέντα μαζί σου, όταν τόσα "σεντόνια" με επιχειρήματα, λες: "Απλώς έχω βαρεθεί την ψυχαναγκαστική ανάγκη κάποιων να επιβάλλουν τη γνώμη τους, γράφοντας κατεβατά, μιλώντας ακατάπαυστα και λέγοντας στην ουσία τίποτα. Η προφανής επίδειξη της καλής χρήσης της ελληνικής γλώσσας και η ατέρμονη επιχειρηματολογία για το τίποτα". Ναι λοιπόν. ΔΕΝ κάνεις για συζήτηση για τον παραπάνω λόγο! Πας να βγεις κι από πάνω!
Οι εκφράσεις σου συνεχίζουν να σε προδίδουν. "Προσπαθείς να βγεις από πάνω"......μου λες ότι προσπαθώ να βγω από πάνω....Πάνω από που? χεχε..... Απλώς είπα τη γνώμη μου για τον τρόπο που γράφεις και τα επιχειρήματά σου. Δεν είχαν τίποτα προσβλητικό. Απλώς δεν μου αρέσουν. Αν δεν αντέχεις την κριτική σταμάτα να γράφεις. Έλεος!!!!
Μα δεν κάνεις κριτική Aloutero! Μόνο προβοκάρεις. Κι από πού συμπεραίνεις πως δεν θέλω να υφίσταμαι κριτική; Πιάστηκες από κανένα επιχείρημά μου, αντεπιχειρηματολόγησες, ή με ακύρωσες εξ αρχής δίχως να πάρεις θέση πάνω στα επιχειρήματα μου; Και προβαίνω σε χαρακτηρισμούς, από τη στιγμή που εσύ ξεκίνησες τις εριστικές σου επιθέσεις. Άκου εκεί δε δέχομαι κριτική! Δείξε μου την κριτική σου, πέρα από τις άστοχες ειρωνείες σου. Σε προκαλώ. Άντε. Και ναι πας να βγεις από πάνω, γιατί είσαι μόνο εριστική ειρωνεία και τίποτα άλλο, και πας να το παίξεις θύμα επειδή σε κατηγορώ πως για τον λόγο της ειρωνείας σου αυτής, που δεν έχεις τοποθετηθεί πάνω σε κανένα επιχείρημα μου, αλλά μόνο επιτίθεσαι με εριστικούς σκοπούς, δεν κάνεις για συζήτηση. Όχι επειδή δε συμφωνείς μαζί μου ασκώντας κάποια κριτική αντεπιχειρηματολογώντας πάνω στις θέσεις μου. Πόσο ποιο νιανιά να στο κάνω; Δεν κάνεις για κουβέντα επειδή δεν πιάνεσαι απ' τα επιχειρήματα καθόλου κοπέλα μου, αλλά απλά προβοκάρεις! Πώς μπορεί να γίνει κουβέντα έτσι; Κι όταν ενοχλούμαι όχι απ' τον ουσιαστικό (ανύπαρκτο) αντίλογο (που τον επιδιώκω), αλλά απ' την ισοπεδωτική σου εριστική ρητορική, μου λες πως δεν αντέχω την κριτική; Είσαι με τα καλά σου; "Τόσο fake με το ηλίθιο politically correct σας που δεν νιώθετε καν να δώσετε λίγη βάση σε ουσιαστικό αντίλογο" Βλέπεις ότι σε πήραν χαμπάρι;
Μωρέ είστε λίγο κουλές μερικές. Τόσο fake με το ηλίθιο politically correct σας που δεν νιώθετε καν να δώσετε λίγη βάση σε ουσιαστικό αντίλογο. Άντε, πλακωθείτε στα "ΟΧΙ" τώρα να βρείτε λίγο νόημα στη ρηχή ζωή σας.
Η Aloutero δεν την παλεύει καθόλου. Πρώτα με ειρωνεύεται στο αρχικό σχόλιό της, μετά λέει "γράφοντας κατεβατά, μιλώντας ακατάπαυστα και λέγοντας στην ουσία τίποτα. Η προφανής επίδειξη της καλής χρήσης της ελληνικής γλώσσας και η ατέρμονη επιχειρηματολογία για το τίποτα", κι όταν της απαντώ πως λόγω αυτών των εφετζίδικων ρητορικών εριστικών επιθέσεων που ακυρώνουν δίχως ουσιαστική επιχειρηματολογία τα επιχειρήματα μου, πως δεν κάνει για συζήτηση γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, πάει να βγει από πάνω λέγοντας πως εγώ αρχίζω τους χαρακτηρισμούς επειδή λέω πως δεν κάνει για συζήτηση! Μα όχι, δες την απάντησή μου στο πρώτο προσβλητικό σχόλιό της, και μετά δες την δική της απάντηση!
Η αλούτερο δεν την παλεύει καθόλου??? Η αλήθεια είναι ότι ούτε χαρακτηρισμούς κάνεις, ούτε βγάζεις καπνούς από τα αφτιά, ούτε χάνεις την ψυχραιμία σου, ούτε σκυλιάζεις από το κακό σου και αρχίζεις να κατρακυλάς στον κατήφορο του τεράστιου σου εγώ. Ναι, τώρα το βλέπω και εγώ. Ζητώ ταπεινά συγνώμη......αχαχαχαχχαχχα
Πραγματικά Σταδαίε, τα ζώα τ' αγαπάω και τα πονάω. Δε θα επεκταθώ τι έχω κάνει για να βοηθήσω κάποια ζωντανά. Έτσι έμαθα να αναφέρομαι στο θάνατο των ζώων, εγώ, και γενιές ολόκληρες Ελλήνων. Δηλαδή όταν ήρθε και μου είπε η μάνα μου πως ψόφησε ο Έκτωρ, το ντόπερμαν που είχαμε 11 χρόνια, το είπε με χαιρεκακία, σαν να μιλούσε για κάποιον σκατάνθρωπο; Ούτε που μου πέρασε απ' το μυαλό κάτι τέτοιο. Οκ, καταλαβαίνω, είμαι υπέρ μιας κάποιας πολιτικής ορθότητας όσον αφορά την αρθρογραφία και τον επίσημο δημόσιο λόγο γενικά, και το ψόφησε είναι κάπως ρουστίκ κι απότομο. Το "απεβίωσε" όμως, είναι η ξιπασιά αυτού που προσπαθεί να είναι ο υπέρτατος ζωόφιλος. Και η πιο ακραία περίπτωση, είναι κάτι βίγκαν ανατολικο-φιλοσοφικο-θρησκευτικά ρεύματα, που ακόμα και και τις αρνητικές παρομοιώσεις ανθρώπων με στερεότυπα χαρακτηριστικά ζώων, έτσι όπως τα αντιλαμβάνεται η κάθε κουλτούρα, όπως "βρομάς σαν γουρούνι" π.χ, τις θεωρούν σπισιστικές, εξίσου ίσης ρατσιστικής βαρύτητας με τις διακρίσεις και τα ρατσιστικά στερεότυπα εναντίον των ανθρώπων. Και τι θα πει ανώτερος και κατώτερος. Θέλουμε δε θέλουμε, είμαστε διαφορετικοί. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως πρέπει να απαξιώσουμε τα ζώα. Αλλά μια ξιπασμένη πολιτική ορθότητα, δε μπορεί να μου επιβάλλει να αντιμετωπίζω τα ζώα και στα λόγια ακριβώς όπως αντιμετωπίζω τους ανθρώπους. Σίγουρα, αγαπάω τα κατοικίδιά μου πιο πολύ από πολλούς ανθρώπους που απαξιώ. Επίσης, η θέα της δολοφονίας ενός σκύλου, στα μάτια μου είναι εξίσου φρικιαστική με αυτή ενός ανθρώπου μπορώ να πω. Υπάρχει ένα βίντεο στο youtube που ένας μπάτσος πυροβολεί ένα ροτβάιλερ. (Οι εικόνες είναι σκληρές). Δηλαδή επειδή θεωρώ γελοία υπερβολή το "απεβίωσε", είμαι ένας άκαρδος που τα ζώα δεν έχουν απολύτως καμιά ηθική υπόσταση. Δε πονάν για μένα τα ζώα. Δεν πεινάνε. Δε λυπούνται. Δεν αξίζουν το σεβασμό και τον οίκτο μου... Μάλλον δεν έφτασε ο πολιτισμός στο χωριό μου. Είμαστε ακόμα ρουστίκ. Εδώ ακόμα λέμε "η γάτα ψόφησε", κι όχι απεβίωσε.
<<Υπάρχει ένα βίντεο στο youtube που ένας μπάτσος πυροβολεί ένα ροτβάιλερ. (Οι εικόνες είναι σκληρές).>> Εάν δεν με απατά η μνήμη μου έχει γίνε θέμα στην Λά'ι'φο...Πρόσφατα,νομίζω...
Ιαπετέ ισχυρίζεσαι ότι δεν έχει καμία σημασία πως αποκαλεί ο κάθε άνθρωπος τον θάνατο ενός ζώου. Γιατί επειδή είναι ζώο; Αν ναι, τότε και εσύ όταν πεθάνεις να πούμε εδώ στην Lifo ''ψόφησε ο Ιαπετός;''. Πως σου ακούγεται αυτό; Αν σου αρέσει και δεν σου φαίνεται άσχημο θα το κάνουμε.
"Ιαπετέ ισχυρίζεσαι ότι δεν έχει καμία σημασία πως αποκαλεί ο κάθε άνθρωπος τον θάνατο ενός ζώου"Αν ισχυριζόμουν κάτι τέτοιο, δε θα μου έκανε καμιά αίσθηση το "απεβίωσε". Θα ήταν άλλη μια λέξη... Στο θέμα τώρα. Ισχυρίζομαι πως το "ψόφησε", είτε για γάτα, είτε για σκύλο, είτε για οπουδήποτε ζώο, είναι μια λέξη βαθιά ριζωμένη στη γλώσσα μας, και δεν έχει καμιά κακή πρόθεση, εν αντιθέσει όταν χρησιμοποιείται για ανθρώπους. Ποιος μπορεί να πει "απεβίωσε", πέραν απ' τους ξιπασμένους υπερζωόφιλους; Οκ, το "ψόφησε", δεν είναι η καλύτερη επιλογή για άρθρο (αν δε γινόταν με τέτοιο ύφος αρνητική αναφορά στο "ψόφησε", δε θα είχα επεκταθεί τόσο). "Πέθαναν τέσσερα άλογα", χάθηκε να πει; Μα είναι γελοίο... Είσαι πιο πονόψυχος δηλαδή αν αναφερθείς στο θάνατο ενός ζώου με τέτοια πολιτική ορθότητα; Δηλαδή για να δείξουμε την αγάπη μας για τα ζώα, πρέπει να υιοθετήσουμε ένα τέτοιο πολιτικά ορθό λεξιλόγιο, αλλιώς αν συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη λέξη που για αιώνες χρησιμοποιείται για να αναφερθούμε στο θάνατο ενός ζώου, είμαστε κοπρόψυχοι; Για έναν βίγκαν, πέστροφες, αρνιά, σκυλιά, άνθρωποι είναι ένα και το αυτό. Πώς θα σου φαινόταν το "απεβίωσε" μια πέστροφα; Ζώο δεν είναι και αυτό με νευρικό σύστημα που νιώθει; Οι πιο πολλοί, θα βγάλετε συμπεράσματα, "α, εσύ νομίζεις πως είσαι ανώτερος από τα άλλα εμβια όντα, και πως αυτά τα θεωρείς μοναχά αντικείμενα πως εκμετάλλευση, δίχως απολύτως καμία ηθική υπόσταση". Υπάρχουν κι άλλα χρώματα όμως στον καμβά... Δεν ξέρω αν έχεις επαφή με την υπόλοιπη Ελλάδα εκτός πόλης, αλλά αν ακούσεις καμιά γιαγιά να λέει "ψόφησαν οι κότες στο κοτέτσι", ή "ψόφησε ο γάιδαρος", τι θα κάνεις; Θα τη σιχαθείς την σκατόψυχη σπισισίστρια;
Σχεδόν το σύνολο των ζώων που βλέπουμε στις ταινίες είναι πια CGI καθώς είναι α) πολύ πιο εύκολο να τη διαχειριστείς, β) κάνει αυτό που θέλεις γ) δεν χρειάζεται να πληρώσεις έναν σκασμό χρήματα για την εκπαίδευση του καψερού ζωντανού και δ) δεν έχεις στο κεφάλι σου τις διάφορες οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων.
Αν θυμάμαι καλά καποιες μέρες πριν, είχατε γράψει σε καποιο αρθρο, για το πως γυρίζονται οι ταινίες σε green screen. Mαλιστα ανμάμεσα στον Αρχοντα των δαχτυλιδιων, Πειρατες της Καραιβικής κλπ είχατε και την ζωή του Πι.Ο ηθοποιός είχε αγκαλιά ένα λουτρινο τυπου ζωάκι. Αρα δεν νομίζω να χρησημοποιήθηκε μια τιγρης στον ωκεανό για την ταινία."μακάρι" να ήταν η κακοποίηση των ζώων μόνο στις ταινίες......[ΑΠΑΝΤ. LIFO: Το άρθρο λέει ότι "a real animal, was employed when the digital version wouldn’t suffice", Δηλαδή, μερικές σκηνές δεν μπορούσαν να γυριστούν με τίγρη animation και γυρίστηκαν με ζωντανή τίγρη. Ο δε σκηνοθέτης μάλιστα διευκρινίζει ότι χρησιμοποιήθηκαν ΚΑΙ αληθινά ζώα και μάλιστα τουλάχιστον 4. http://www.tovima.gr/vimagazino/interviews/article/?aid=489273]
Λέει ότι χρησιμοποιήθηκαν ΚΑΙ αληθινά ζώα (προφανώς σε σκηνές που απλά υπήρχαν πλήθη ζώων που δεν χρειαζόταν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο παρά απλά να "περάσουν"). Δεν λέει πουθενά πως χρησιμοποιήθηκε αληθινή τίγρη. Και απ' όσο έχω δει σε βιντεάκια "πως γυρίστηκε", για τις σκηνές στη βάρκα τουλάχιστο, η τίγρη είναι εντελώς ψηφιακή. Ο ήρωας είναι σε μια πισίνα, μέσα στη βάρκα, με green wall πίσω του. Όταν χρειάζεται να αλληλεπιδράσει με την τίγρη (π.χ. στις σκηνές που την αγγίζει ή την παίρνει αγκαλιά) υπάρχει ένα υφασμάτινο ομοίωμα (σα λούτρινο ας πούμε) το οποίο χρησιμοποιούνταν. Παίζει να είναι τρολιά το άρθρο.
Το ό'τι μπορεί να πληγώνονται ζώα κατά τα γυρίσματα ταινιών το θεωρώ πιθανό άλλα τα "ντοκουμέντα" αυτά είναι τραγελαφικά.Δηλαδή πιστεύει κάνεις ότι η ζωή του Πι γυρίστηκε στον ωκεανό μέσα σε μια βάρκα με μια τίγρη; ή ότι οι έκρηξις στους πειρατές ήταν πραγματικές;
οι εκρηξεις ειναι αληθινες στις περισσοτερες ταινιες,ψαξε το λιγο πώς γυριζεται μια ταινια κ μετα ελα κ σχολιασε με την συνομωσιολογικη βλακεια σου! υπαρχουν ειδικοι τεχνικοι που τοποθετουν τα εκρητικα,κ φροντιζουν για την ασφαλη εκρηξη στα πλατο! κ γι αυτο σε ολα τα interviews οι ηθοποιοι λενε πως αυτες ειναι οι δυσκολοτερες σκηνες γιατι μπορουν μονο μια φορα να γυριστουν καθως μετα ολα εχουν γκρεμιστει!
Δεν ξερω για τους πειρατες παντως στην ζωη του Πι η τιγρης ηταν 100% αποτελεσμα ειδικων εφε. Ηταν μαλιστα και ενας απο τους λογους που η ταινια κερδισε και το Οσκαρ καλυτερων εφε...