Η σοκαριστική αλήθεια πίσω από τα ζώα πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ

Η σοκαριστική αλήθεια πίσω από τα ζώα πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ Facebook Twitter
40

 [Από τον Θανάση Χαραμή]

 

Η σοκαριστική αλήθεια πίσω από τα ζώα πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ Facebook Twitter

Η American Humane Association (AHA), είναι επιφορτισμένη με το έργο της προστασίας των ζώων κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων.

To No Animals Were Harmed, στο τέλος κάθε φιλμ υπογράφεται μόνο όταν θεωρητικά τηρηθούν οι πολύ υψηλές απαιτήσεις του Οργανισμού.

Θεωρητικά!

Η σοκαριστική αλήθεια πίσω από τα ζώα πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ Facebook Twitter

Απ' ότι φαίνεται,  μέσα από αποκαλυπτικές νέες εκθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η American Humane Association μάλλον καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να καλύπτει τη ζημιά που υφίστανται τα ζώα, παρά να την προλαμβάνει.

Σε μερικές από τις μεγαλύτερες παραγωγές του Hollywood υπήρξαν ζώα τα οποία τραυματίστηκαν θανάσιμα στα γυρίσματα αλλά παρόλα αυτά ακόμα λαμβάνουν την σφραγίδα έγκρισης από την AHA.

Μερικά από τα πιο θλιβερά περιστατικά περιλαμβάνουν δεκάδες θαλάσσια ζώα που βρήκαν φρικτό θάνατο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των Πειρατών της Καραϊβικής (Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl), μιας και οι συντελεστές  δεν είχαν πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων που περιελάμβαναν σκηνές με εκρήξεις. Kαι τέσσερα άλογα απεβίωσαν πρόσφατα στο πλαίσιο των γυρισμάτων της σειράς Luck από την HBO.

 

Τη μεγάλη λίστα συμπληρώνουν ένας σκίουρος που τσαλαπατήθηκε στα γυρίσματα του Failure to Launch, ένας σκύλος ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τους εκπαιδευτές του φιλμ Eight Below, η διάσημη τίγρης που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Η ζωή του Πι», η οποία παραλίγο να πνιγεί σε μια σκηνή και αρκετά ζώα που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στις ταινίες Zookeeper, Νarnia αλλά και διαφημιστικών σποτ.

 

Την αποκαλυπτική έρευνα και τα στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας εκτενές ρεπορτάζ του Hollywοod Reporter το οποίο αποκαλύπτει και αφήνει υποψίες για δωροδοκίες και στραβά μάτια από έναν οργανισμό ο οποίος τελικά δεν είναι αδιάφθορος.

Ενδιαφέρον έχει ίσως ο τρόπος που ο οργανισμός προσπαθεί να δικαιολογηθεί μιας και ισχυρίζεται ότι οι αρμοδιότητες του παύουν όταν τα γυρίσματα τελειώνουν και οι κάμερες κλείνουν, Συνεπώς δε φέρει καμία ευθύνη για τις συνθήκες που επικρατούν στις πρόβες και στο backstage. 

Όλη τη σοκαριστική έρευνα και τα ντοκουμέντα μπορείτε να τα διαβάσετε στο αναλυτικό ρεπoρτάζ του Hollywood Reporter.

Ελλάδα
40

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM