Ελεύθερος ο Κωστόπουλος

Ελεύθερος ο Κωστόπουλος Facebook Twitter
9

Μετά τον χαρακτηρισμό ως πλημέλλημμα των φορολογικών παραβάσεων που του αποδόθηκαν και τον κατέστησαν κρατούμενο από το πρωί, ο Πέτρος Κωστόπουλος αφέθηκε ελεύθερος, λαμβάνοντας προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί.
Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη εναντίον. Αναμένεται να διαταχθεί τακτική δικάσιμος.
Ο κ. Κωστόπουλος έφθασε στην Ευελπίδων νωρίς το μεσημέρι συνοδευόμενος από αστυνομικούς αλλά χωρίς χειροπέδες, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το αν έχει προβεί σε ρύθμιση των χρεών του, ο παρουσιαστής είπε: «Έχω προβεί σε ρύθμιση. Τα έχω πληρώσει όλα».
Ο παρουσιαστής οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στο αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο. Ο Πέτρος Κωστόπουλος έλαβε τελικά προθεσμία για απολογηθεί αύριο στις 9 το πρωί.
Εις βάρος του εκκρεμεί δίωξη για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 408.437,50 ευρώ.
Η δικηγόρος του Πέτρου Κωστόπουλου δήλωσε, από την πλευρά της ,πως ο πελάτης της πούλησε δύο του ακίνητα προκειμένου να ξεπληρώσει μέρος των χρεών του. Ανέφερε μάλιστα πως η οικογένεια Κωστόπουλου «εργάζεται σκληρά για να συντηρήσει τα τρία της ανήλικα παιδιά».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Πολιτισμός / Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Εκφράζονται οι έντονες ανησυχίες της Ελλάδας για τις επιπτώσεις της μετατροπής σε τζαμί όσον αφορά στη φθορά και στην αλλοίωση του μνημείου αλλά και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Η απολογία του Κωστόπουλου on air (27/11/13):http://www.youtube.com/watch?v=5YKVq-tmGxo Όχι ότι συμφωνώ μαζί του, αλλά όποιος θέλει τον ακούει:Κάποια στιγμή λέει πως τα χρέη για τα οποία τον συλλάβανε δεν είναι ακριβώς του δημοσίου -εκείνα έχουν μπεί σε ρύθμιση- αλλά κάποιων τρίτων (ιδιωτών), οι οποίοι παραχώρησαν τα χρέη του Κωστόπουλου απέναντι τους στην εφορία. Άρα; Άρα είναι πια χρέη προς το δημόσιο. Τέλος! Παιδιά ειλικρινά, για όσους γνωρίζουν, ο άνθρωπος εκτός από τους απλήρωτους υπαλλήλους του, έχει φεσώσει πολύ κόσμο. Εξωτερικούς συνεργάτες και προμηθευτές.Προσωπικά δεν τον λυπάμαι και δεν τον συμμερίζομαι καθόλου. Είχε προνοήσει και έχει κάνει γερές καβάτζες. Τον Φεβρουάριο του 2012 ο Γιάννης Αγγελάκας έγραψε ένα κείμενο-απάντηση στην “απολογία” του Πέτρου Κωστόπουλου για το κλείσιμο της IMAKO. Το κείμενο έχει ως εξής:“Διαβάζοντας την επιστολή απάντηση απολογία του κυρίου Πέτρου Κωστόπουλου για το κλείσιμο της ΙΜΑΚΟ έκανα μερικές σκέψεις ψύχραιμες χωρίς ίχνος χαιρεκακίας , μερικές στιγμές μάλιστα ένοιωσα μια βαθειά θλίψη για τις στενοχώριες τις έννοιες και τα δυσβάσταχτα βάσανα που περνά κάποιος άνθρωπος που υπήρξε μέχρι πρότινος ο γκουρού της ανεμελιάς και της ελαφράδας για ένα μεγάλο κομμάτι της νεοελληνικής μας κοινωνίας.Ωστόσο η έκπληξη ή η αποκορύφωση αν θέλετε της κατάθλιψης που τραγικά διαπερνά όλο το κείμενο έρχεται τη τελευταία στιγμή στο τελευταίο υστερόγραφο: ”ΥΓ.4: Πάτησα σχεδόν τα 60 αλλά επιμένω: Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Θα τα ξαναπούμε…”Δεν λέω , μπορεί και να’ ναι ηρωικό να βλέπεις τον καπετάνιο να βουλιάζει με το πλοίο του, μέσα στα τοξικά απόβλητα που ο ίδιος δημιουργούσε όλα αυτά τα χρόνια, φωνασκώντας ‘δεν μετανιώνω’, αλλά πείτε μου αν υπάρχει ένας στοιχειωδώς σκεπτόμενος και ευαίσθητος Έλληνας που να μη γνωρίζει έστω και εκ τω υστέρων ότι το εν λόγω απόφθεγμα υπήρξε ένα από τα βασικά συνθήματα με τα οποία η πασοκική πανούκλα έπεσε πάνω στη παραζαλισμένη μεταπολιτευτική ελληνική κοινωνία τότε στα μέσα της δεκαετίας 80 για να αποπλανήσει και να μυήσει σχεδόν τους πάντες δεξιούς αριστερούς στις ιερές αξίες του σταρχιδισμού, του κωλαρπαξισμού, του τομαρισμού, της απενοχοποίησης του κυνηγιού του κέρδους και της εφήμερης δόξας και να μας βάλει όλους να τρέχουμε κακόγουστοι χωρίς μνήμη λαχανιασμένοι και χαζοχαρούμενοι προς τον όλεθρο. Κρίμα που 60 χρόνια ζωής δεν άφησαν ούτε ένα τόσο δα ίχνος γνώσης μέσα στην ύπαρξη του κυρίου Κωστόπουλου.Του αφιερώνω ένα τετράστιχο που σε κάποιους θα θυμίσει κάτι:Η ζωή είναι μεγάληκι αν την κάνεις καρναβάλιΘα’ρθει η ώρα να χτυπήσειςτο ξερό σου (τ’αδειανό σου;) το κεφάλι”
Η είδηση δεν είναι ότι αφέθηκε ελεύθερος.Είναι ότι αγγίζουν -έστω και ελαφριά- τους επώνυμους που μέχρι σήμερα ήταν σε ασυλία.Το χρέος του δεν δημιουργήθηκε σε μια μέρα. Δημιουργήθηκε σταδιακά και οι αρμόδιοι που έπρεπε να τον ζορίσουν, προφανώς, δεν το έκαναν. Ο συμπαθής, Ελληναράς, τσιπουροβλαχάκος, που ανακάλυψε την χλίδα, την επώνυμη ζωή της Μυκόνου και την ψευτομαγγιά συνεχίζει πάντως να το παίζει κόκκορας, έστω και με μαδημένο το λοφίο.Η περιουσία που απέκτησε με τη δουλειά του, όπως λέει, φαίνεται ότι αποκτήθηκε σε σαθρές βάσεις μιας επιχείρησης που ΔΕΝ έβγαινε. Την άρμεγε λοιπόν για να κτίζει περιουσιακά στοιχεία και τώρα τα επιστρέφει. Δεν είναι για λύπηση, για λύπηση είναι προσωπικό και προμηθευτές που φεσώθηκαν υπέρ ενός υπερβολικού life style που πουλούσε και που ακολουθούσε χωρίς να το πληρώνει.Άντε με το καλό να τον δούμε και αυτόν να χορεύει στην τηλεόραση για να ξαναφιάξει το image του.Επειδή πρόσφατα τον κουτούλησα σε μια από τις καλοκαιρινές μετακινήσεις του , σας διαβεβαιώ ότι το τουπέ και το βαρύ ύφος του μόνου αληθινού μάγγα δεν του έλειπε στο ελάχιστο.Να πληρώσει αυτά που χρωστά και να ζητήσει συγγνώμη από εμάς που δεν χρωστάμε για να αντικαταστήσουμε τη σαγιονάρα της λαϊκής με το επώνυμο μποτάκι.
Αλλος ενας που χρωσταει κι επεσε εξω, δε χρειαζεται μα τον κατασπαραξει το πληθος..αυτες οι παπαρες ομως των δικηγορων περι σκληρης εργασιας δε χρειαζονται...στη Μυκονο εκανε διακοπες το καλοκαιρι, ελεος δλδ.