Με διαμαρτυρίες για την ανεπαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση γιόρτασαν οι κάτοικοι της Σάμου την 101η επέτειο από την απελευθέρωση του νησιού.

 

Πολίτες και μέλη της Λαϊκής Επιτροπής άνοιξαν πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων με φωτογραφία του παλιού πλοίου «ΠΑΝΤΕΛΗΣ» και σύνθημα "Σαν να μην πέρασε μια μέρα".

 

Ακόμη φόρεσαν αυτοκόλλητα με την ελληνική σημαία και το σύνθημα: "Το Αιγαίο μας ενώνει, μας χωρίζουν τα καράβια" ενώ λίγο πριν την έλευση των στρατιωτικών τμημάτων στην παρέλαση άφησαν στον ουρανό μαύρα μπαλόνια. Μαζί τους βρισκόταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον νομό, Αγνή Καλογερή.

 

Ακόμη δεν επέτρεψαν σε εκπροσώπους κομμάτων να καταθέσουν στεφάνι, προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ. Οι ΑΝΕΛ εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση ενώ σήμερα ο κ. Κουίκ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

 

Πάντως ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις οδηγίες της Αντιπεριφέρειας Σάμου, με έγγραφο της 5ης Νοεμβρίου που κοινοποιήθηκε σε όλους τους ενδιαφερόμενους, δεν θα κατέθεταν στεφάνια τα πολιτικά κόμματα.