Κουράκης: «Θα καταργήσουμε τις παρελάσεις, όταν γίνουμε κυβέρνηση»

Κουράκης: «Θα καταργήσουμε τις παρελάσεις, όταν γίνουμε κυβέρνηση» Facebook Twitter
36

«Όταν γίνουμε κυβέρνηση, θα καταργήσουμε τις παρελάσεις», δήλωσε ο υπεύθυνος τομεάρχης για την παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Φωτίου χαρακτήρισε «παλαιολιθικές» τις παρελάσεις με τον τρόπο που γίνονται. Παράλληλα υποστήριξε πως «στις παρελάσεις θα έπρεπε να μετέχουν απλοί πολίτες και όχι άρματα μάχης».

Ένταση μετά την παρέλαση

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε μετά τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όταν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και του ΣΥΡΙΖΑ, που διαδήλωναν πριν από την παρέλαση στο κέντρο της πόλης, κινήθηκαν προς την οδό Τσιμισκή, επιδιώκοντας να κάνουν πορεία μετά τη λήξη της παρέλασης.

Απωθήθηκαν από αστυνομικούς στον πεζόδρομο της οδού Ναυαρίνου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατήγγειλε ότι απωθήθηκε από αστυνομικό «βίαια με την ασπίδα».

36

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

17 σχόλια
ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΩΜΑ, ΚΑΙ ΑΝ Ο ΣΙΡΙΖΑ ΚΑΤΑΡΓΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΙΛΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ!ΝΑ ΕΡΧΕΣΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΣΙΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΙΚΕΣ!
Φυλή/έθνος/κρατος χωρίς γιορτές, πανυγήρια, παρελασεις, κλπ., δεν γίνεται, είναι απαραίτητα τελετουργικα για τον συγχρονισμό κ τη συνοχή του λαού. ΌΤαν η ανθρωπότητα βρει τρόπο να οργανώνεται σε υπερ-εθνικό επίπεδο, το ξανασυζηταμε. Που και τότε θα υπαρχουν αλλου είδους τελετουργικα. Το μόνο που βρισκω απαραδεκτο στις ελληνικές παρελασεις είναι η παρουσία των χριστιανών (?) παπαδων δίπλα στα τανκς.
από τη μια βγαίνει ο Κουράκης και λέει ότι θα καταργήσουμε τις παρελάσεις (και καλώς κατά τη γνώμη μου) και από την άλλη η Χαραλαμπίδου καταγγέλει ότι αποθήθηκε βίαια και δεν την άφησαν να κάνει παρέλαση για να διαμαρτυρηθεί....τελικά τις θέλουν ή δεν τις θέλουν τις παρελάσεις...;; δηλαδή η λογική είναι, γενικά πρέπει να καταργηθούν αλλά μιας και υπάρχουν ακόμα ας τις χρησιμοποιήσουμε για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην κυβέρνηση...;; αυτές τις μ@λ@κιες αν δεν έκαναν θα ήταν κυβέρνηση τώρα....
Συμφωνω και εγω . Να σταματησουν οι παρελασεις.Αλλα για αλλο λογο.Δεν ειναι δυνατον να βλεπομε στρατιωτικους με κοιλια εκατο οκαδες να παρελαυνουν με τα δυο ποδια ανοιχτα σαν ναναι συγκαμενοι. Επειδη τα μπουτια τους ειναι τοσο χοντρα που δεν αφηνουν τα ποδια τους να κλεισουν.Αλλες φιγουρες με αξουριστες μαγούλες (ευλογισον δεσποτα) και μαλλια αλα Αθανασιο Διακο . Σημαιοφορους να κοιτανε πισω. Αλλος ψηλος , αλλος κοντος, αλλος χοντρος , αλλος λιγνος.. Να μην ξερουν που παν τα τεσσερα. Με σοβαρη βλεσοποδία και πατουσες να κοιτανε προς τα εξω. Με βηματισμο τριο καρω και σχηματισμο πληθους ανακατου.Σε αυτους τους ανθρωπους εχει πη καποιος τι ειναι παρελαση; Και τι διαφορα εχει απο τον περιπατο;Τι θεαμα ηταν αυτο; Αυτο δεν ηταν παρελαση. Ηταν το γελιο της μαϊμούς.Καλυτερα να μην τα βλεπουν και οι ξενοι αυτα.Αφηστε το καλυτερα ! Ουτε μια παρελαση δεν ειμαστε ικανοι !
<<σταδαίε, ελπίζω ο χαιρετισμός να είναι για καλωσόρισμα και να μη μου κουνάς το μαντήλι για να φύγω μια ώρα αρχίτερα προς μοναστήρι μεριά. Γιατί ο νοών...νοείτω από κάτω βιάζεται να με καλογερέψει.>> Ποιό μοναστήρι?!Δεν θα πας πουθενά!
Είμαι κατά των παρελάσεων. Είναι εχθρικές και ασύμβατες με το δημοκρατικό πνεύμα. Δεν γίνεται όμως με διατάγματα να καταργείς θεσμούς που έχουν ποτίσει την κοινωνία. Η πολιτική δεν είναι μαθηματικά. Στα μαθηματικά, έχεις μια θεωρία, και η εφαρμογή της απαιτεί την απόλυτη λογική συμφωνία. Στην πολιτική, αν οι αντιλήψεις και τα οράματά μας για την κοινωνία, είναι η Απόλυτη Λογική, και η κοινωνία πρέπει προσαρμοστεί σ' αυτήν δίχως να λαμβάνεται υπόψιν η ίδια, τότε γνωρίζουμε πολύ καλά από την ιστορία τι μπορεί να συμβεί. Δεν δαιμονολογώ για τον Συριζα, πως είναι δήθεν άκρο κτλ. Απλά οι ακρότατες λογικές συνέπειες ενός τέτοιου (εμφανέστατα λαϊκιστικού) σκεπτικού, "θα καταργήσουμε τις παρελάσεις", οδηγούν σε έναν τέτοιο "μαθηματικό" κίνδυνο.
Αναφέρομαι σε θεωρίες που έχουν όραμα την ολική αναμόρφωση του ανθρώπου και της κοινωνίας, κι ότι αν αυτό δεν είναι μια δουλειά της ίδιας της κοινωνίας, με το χρόνο που μια τέτοια διαδικασία απαιτεί, άλλα υπόθεση κυβερνητικών διαταγμάτων, τότε μπαίνουμε σε άλλα νερά... Ξέρω, είναι τραβηγμένη κατηγορία για τον Κουράκη. Απλά όπως είπα και παραπάνω, ακολουθώ τις ακρότατες λογικές συνέπειες ενός τέτοιου σκεπτικού.
τέτοιες παπάρες να λέτε εσείς εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και να αναρωτιόμαστε πάλι στις επόμενες εκλογές πώς είναι δυνατόν ο κόσμος να εμπιστεύεται περισσότερο τα αποδεδειγμένα λαμόγια από κάποιους που δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους. έλεος!
Μίλησε πάλι ο γίγαντας Κουράκης που τον Οκτώβρη του 2011 πρωτοστάτησε στις χουλιγκανιές εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε που ενωμένα αποβράσματα της ακροδεξιάς με αριστερούς "αγωνιστές" φώναζαν προδότη τον Κ.Παπούλια.Τότε ο κοτσιδάκιας πολεμούσε μαζί με τους απόστρατους χουντοδεξιούς, που έκαναν μόνοι τους παρέλαση για να διώξουν τους "γερμανοτσολιάδες" και να βγάλουν τη χώρα από το μνημόνιο και το ευρώ.Μόλις όμως ο Γ.Παπανδρέου μίλησε για δημοψήφισμα, ο Κουράκης ήταν ένας από αυτούς που αγωνιούσε στα κανάλια μήπως μας διώξουν οι δανειστές από την Ευρωζώνη.Μιλάμε για μεγάλη προσωπικότητα.Η κα Φωτίου σήμερα στον ΣΚΑΙ έδωσε ρεσιτάλ. Τι δεν είπε η γυναίκα σε κατάσταση έξαλλη.Να τη δω υπουργό παιδείας σε κυβέρνηση Σύριζα με υφυπουργό Κουράκη και να φύγω για μοναστήρι να καλογερέψω να ησυχάσω.
σταδαίε,ελπίζω ο χαιρετισμός να είναι για καλωσόρισμα και να μη μου κουνάς το μαντήλι για να φύγω μια ώρα αρχίτερα προς μοναστήρι μεριά.Γιατί ο νοών...νοείτω από κάτω βιάζεται να με καλογερέψει.
Τελικά η θεωρία που λέω εδώ και χρόνια σε φίλους και γνωστούς επιβεβαιώνεται σιγά σιγά. Ποια είναι αυτή; μα είναι απλό. Όπως το 81 το ΠΑΣΟΚ έλεγε θα βγούμε από το ΝΑΤΟ, θα φύγουμε από την ΕΟΚ, θα διώξουμε τις βάσεις του θανάτου και τελικά έκανε τα "ευκολάκια", δηλαδή αναγνώριση εθνικής αντίστασης, μονοτονικό, πολιτικός γάμος (μερικά ενδεικτικά παραδείγματα), έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα ακυρώσει το μνημόνιο αλλά βλέπω να μένουμε με το τρομερό επίτευγμα της κατάργησης των παρελάσεων...
Καλα, ειναι μια υποψια που μπορει να την εχουν κι αλλοι, αλλα πως στο καλο ειδες οτι επιβεβαιωνεται σιγα σιγα; "Ο Κουρακης ειπε οτι θα καταργησουν τις παρελασεις ΑΡΑ δε θα ακυρωσει το μνημονιο";
Φίλτατε Άστον Χέστον είσαι γιγαντιαίος καθότι επέλεξες να ασχοληθείς με τα ανυπέρβλητα ποιητικά πονήματα του Βουλευτή Τάσου Κουράκη!Υ.Γ. <<ο βαψομαλλιάς κοτσιδοφόρος ποετάστρος Κουράκης:>>Έδωσες ρέστα!Τέλος!
οκ ως προς τα αρματα μαχης(αν ξερουν τι ειναι το αρμα μαχης) συμφωνω, τωρα για την εφαρμογη του να παρελαβνει ο πολιτης δεν ξερω πως θα ειναι, θα πηγαινει οποιος θελει? θα ειναι κατι συγκροτημένο ή 8α ειναι σαν ενα ειδος πορειας σαν αυτες που ξερουμε(οπως και τα επακολουθα αυτων)? εγω αυτα που φοβαμε απο αυτη τη προταση ειναι οτι σιγα σιγα θα ξεχαστουν οι εθνικες εορτες ο απλος πολιτης θα βαριέται να πηγαινει και αυτοι που θα πηγαινουν θα κατονομαζονται ως φασιστες ή και εγω δεν ξερω τι αλλο
«στις παρελάσεις θα έπρεπε να μετέχουν απλοί πολίτες και όχι άρματα μάχης». Πηγή: www.lifo.grΟταν το λένε αυτό αριστεροί, με έρχονται στο μυαλό τα "sponaneous demonstrations" Που διοργάνωνε ο Snowball στην "Φάρμα των ζώων" (και ψιλοανατριχιάζω) Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατήγγειλε ότι απωθήθηκε από αστυνομικό «βίαια με την ασπίδα». Πηγή: www.lifo.grΤι λε ρε παιδί...Sorry αλλά με έπιασε το αντι Συριζαίικό μου...
http://www.theguardian.com/uk/2003/jun/21/books.artsandhumanities http://www.theguardian.com/uk/2003/jun/21/books.artsandhumanities1 Ο πολυαγαπημένος σου συγγραφέας ήταν καταδότης , μην ανατριχιάζεις τόσο ...
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ τολμάει να ξεβρακώνει την ολοκληρωτική, φασιστική και αυταρχική φύση των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού είναι αξιωματικά "καταδότης", "προδότης", "πληρωμένος" κλπ. κλπ. σύντροφε sonicyouth.
επειδή βλέπω οτι δεν βγάζει το link παραθέτω το άρθρο της gurdian ( αρθρογράφος John Ezard )George Orwell, venerated as "the wintry conscience of a generation", gave the British government a list of 38 suspected or actual communist sympathisers, the Guardian reveals today.A carbon copy of the document - which the government still treats as secret 54 years later - is reproduced for the first time in today's Review.The find confirms evidence first raised seven years ago. Among those singled out for suspicion by the author of Animal Farm and 1984 in the late 1940s, sometimes highly tentatively, were the comedian Charlie Chaplin, the bestselling novelist JB Priestley, the actor Michael Redgrave, the Soviet historian EH Carr, the historian of Trotsky, Isaac Deutscher, and the leftwing Labour MP Tom Driberg.The list is revealed in a 4,000-word article in Review by the political historian and commentator Timothy Garton Ash. He says that what brought the creator of Big Brother and the foe of bureaucratic power into the hands of a real-life bureaucracy was the love of a beautiful woman - "or at least his quest for her affection".The woman was Celia Kirwan, a friend of Orwell's who worked in 1949 for a secretly funded Foreign Office section, the information research department (IRD).She asked his help in countering waves of communist bloc propaganda in the intensifying cold war. Orwell, whose real name was Eric Blair, offered to compile from his notebooks a list of those "who should not be trusted as propagandists [for the west]".The writer, already terminally ill with tuberculosis and desperate about the then Soviet Union, died in 1950. When Kirwan died last autumn, her daughter, Ariane Bankes, found among her papers a carbon of the list which Orwell had finally sent her. Ms Bankes asked Garton Ash to write about it.Conclusive evidence appears to exist that the typescript is genuine. It has a Foreign Office document number, with the words Not Released written in red ink, indicating it was thought too sensitive to be made public when the carbon was sent to Ms Kirwan, apparently in 1994.Its discovery proves Orwell, after conscientious second thoughts and deletions, did send the Foreign Office some names from his notebook drafts.The existence of these drafts was first disclosed in Peter Davison's 20-volume edition of the author's complete works in 1998. Prof Davison does not doubt the list's authenticity.It contains 38 names of journalists, scholars and actors who "in my opinion are crypto-communists, fellow-travellers or inclined that way and should not be trusted as [anti-communist] propagandists".Some of the most famous names including Chaplin, Carr, Priestley and Redgrave, have only questions marks or brief remarks against them. Lesser known names include three Guardian journalists active in the 1940s.Subsequent evidence has lent weight to the view that Orwell was spot-on with one suspect, and probably right about two others including Tom Driberg, a one-time Labour party chairman and longstanding member of the Labour national executive.The Daily Express journalist Peter Smollett has been identified as a Soviet agent, recruited by Kim Philby, by study of the Mitrokhin archive of documents revealed by a senior KGB librarian. Smollett headed the Russian section in Britain's wartime information ministry.In a twist of fate, Garton Ash writes that he was "almost certainly" the civil servant on whose advice the London publisher Jonathan Cape rejected Orwell's Animal Farm as an unhealthily anti-Soviet text. The rejection was a severe blow to the author. Driberg is identified in the Mitrokhin archive as recruited by the Soviets in 1956 after a homosexual indiscretion in Moscow. He was a "doubtless deeply unreliable agent", Garton Ash says.One man on the list, Alaric Jacob, later had his BBC pension rights suspended for two years but no evidence has so far emerged that Orwell's naming of him caused this.Yet - says Garton Ash - nobody knows how IRD staff used Orwell's information in their contacts with MI6. "What remains unsettling about the actual list sent to Celia is the way in which this symbol of political independence and journalistic honesty is drawn into collaboration with a bureaucratic department of propaganda, however marginal the collaboration".Orwell had earlier proposed to Celia Kirwan. In 1949 he ended a letter to her "with much love".Yesterday Garton Ash said: "To me, Orwell's reputation is barely blemished. It is a tremendously human story. If if he had recovered from TB, and you and I had been sitting with him five years later, I think he might have said 'It was a mistake'."
Ποιός χρειάζεται τον Όργουελ, όταν υπάρχει ο βαψομαλλιάς κοτσιδοφόρος ποετάστρος Κουράκης:"...Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου / κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου / όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση / Ετσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Αλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο..."Κακό πράγμα η κλιμακτήριος σε μερικούς άνδρες...
Δηλαδή ο αριστερός μεν, αντισταλινικός δε Όργουελ έδωσε σε μία γυναίκα που γούσταρε (της είχε κάνει και πρόταση γάμου) μία λίστα ατόμων που ήταν ήταν κατά τη γνώμη του κομμουνιστές ή συμπαθούντες, και τους οποίους θεωρούσε πιθανούς προπαγανδιστές υπέρ της σταλινικής ΕΣΣΔ--κατά συνέπεια άτομα ανάξια εμπιστοσύνης. Η λίστα έφτασε, μέσω της γυναίκας προφανώς (who worked in 1949 for a SECRETLY funded Foreign Office section), στο Foreign Office, για το οποίο η γυναία εργαζόταν έμμεσα (αλλά ο Όργουελ αυτό δεν το γνώριζε). Και αυτό το γεγονός, κατά την γνώμη σου, τον κάνει καταδότη;