Όχι, η ΧΑ δεν "ηρωοποιείται" καθόλου με τα σημερινά, όπως μερικοί βιάστηκαν να προδικάσουν

Όχι, η ΧΑ δεν "ηρωοποιείται" καθόλου με τα σημερινά, όπως μερικοί βιάστηκαν να προδικάσουν Facebook Twitter
21

Από τον Ευτύχη Βαρδουλάκη

Για να δούμε τι γίνεται τώρα σε πολιτικό/επικοινωνιακό επίπεδο...

- Η μη προφυλάκιση των κατηγορούμενων νεοναζί ασφαλώς ΔΕΝ συνιστά αθώωση. (Για το ποινικό σκέλος βλ. προηγούμενη ανάρτηση με το νομικό σχόλιο του Γιώργου Γιάνναρου). Εγώ να θυμίσω απλώς ότι ο Παπαγεωργόπουλος με βαρύτατο κατηγορητήριο, ο οποίος μάλιστα έφαγε τελικώς ισόβια, δεν είχε προφυλακιστεί ούτε μία μέρα. Πολιτικά όμως δίνει αναμφίβολα μια επικοινωνιακή ανάσα στα χρυσαύγουλα καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουν για "σταδιακή κατάρρευση" του κατηγορητηρίου, μολονότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, καθώς και να κάνουν ελεύθεροι τα επικοινωνιακά τους σόου. Επίσης, γίνεται ορατό τι θα συμβεί αν όντως το κατηγορητήριο αποδειχθεί σαθρό, το οποίο όλοι οι στοιχειωδώς εχέφρονες έχουν επισημάνει από την πρώτη στιγμή...

- Η Δικαιοσύνη με το σκωτσέζικο ντους μεταξύ Σαββάτου-Τετάρτης, μπορεί να "ξενερώνει" τη μία τους μεν, την άλλη τους δε, αλλά τουλάχιστον κανείς δεν μπορεί να πει ότι λειτουργεί βάσει σκοπιμοτήτων. Και αυτό ασφαλώς αυξάνει την αξιοπιστία της και προσδίδει κύρος στις αποφάσεις της. Να δούμε τι θα πουν τα χρυσαύγουλα (που σήμερα μιλάνε για περήφανη δικαιοσύνη) όταν οι επόμενες εισαγγελικές πράξεις τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί.

- Η ΧΑ δεν "ηρωοποιείται" καθόλου, όπως μερικοί βιάστηκαν να προδικάσουν. Αντιθέτως παραμένει αντιμέτωπη με όλες τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί. Οι αποκαλύψεις για τη δράση της συμμορίας θα συνεχιστούν, όπως και οι έρευνες των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης. Οι νεοναζί έχουν σήμερα έναν προφυλακισμένο βουλευτή και πολλούς υπόδικους. Ο μηχανισμός της "τα έχει κάνει" πάνω του και ακόμα και αν κάποιοι λίγοι ξεθαρρέψουν, η πλειοψηφία όσων τη γλυκοκοίταζαν θα εξακολουθήσει να είναι πολύ επιφυλακτική απέναντί της. Το ίδιο και τα περιφερειακά εκτελεστικά όργανα, τα οποία όσο σφίγγει ο κλοιός θα αρχίσουν να κελαηδάνε. Και φυσικά να δω ποιος θα τολμήσει να βγει για "δράσεις" (κοινώς εγκλήματα...) αυτές τις μέρες.


Άρα, η ΧΑ δεν παίρνει παρά μία μικρή ανάσα, οι "ευεργετικές συνέπειες" της οποίας όμως μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά βραχυπρόθεσμες. Από τη μέγγενη δεν έχει βγει, αλλά αντιθέτως, η δράση της είναι στο μικροσκόπιο και όσο οι αποκαλύψεις συνεχίζονται τόσο θα εμπεδώνεται η αίσθηση ότι πρόκειται περί υποκόσμου. Τα δε απασφαλισμένα κασιδιαροειδή με τις ροχάλες, τις σπρωξιές τις ύβρεις κλπ δεν αφήνουν καμία αμφιβολία επί αυτού. Το παραμύθι ότι "είμαστε ένα κόμμα σαν τα υπόλοιπα αλλά απλώς λίγο ζόρικο και αντισυστημικούλικο" τελειώνει. Είσαι αυτός που κυνηγάνε οι εισαγγελείς, που κατηγορείται για κακουργήματα και φτύνει τις κάμερες.

Εν κατακλείδι: Η πίεση που ασκείται πανω στη νεοναζιστική συμμορία θα εξακολουθήσει να υφίσταται και οι μόνοι της "σύμμαχοι" θα είναι τα τραγκοειδή, τα δελαστικοειδή, οι ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι και κάποιοι λίγοι με ειλικρινείς ευαισθησίες για τη βασιμότητα των κατηγοριών (τους οποίους δεν θα απαξιώσω καθ'οιονδήποτε τρόπο καθότι τους θεωρώ καλοπροαίρετους). Τα νούμερα που επιχαίρουν χαιρέκακα σήμερα για τη μη-προφυλάκιση και ευελπιστούν σε κατάρρευση του κατηγορητηρίου για να πληγεί η...Κυβέρνηση! (αυτό βλέπετε είναι το ζητούμενο σήμερα στο λειψό τους το μυαλό...) δεν με απασχολούν.


Οι υπόλοιποι καλό θα είναι να είμαστε ψύχραιμοι και στις "καλές" και στις "κακές" ειδήσεις. Η υπόθεση έχει δρόμο ακόμα. Δική μου αίσθηση είναι ότι είμαστε στην αρχή του τέλους και αυτό δεν αλλάζει, ακόμα και αν το κτήνος κάνει μερικούς τελευταίους σπασμούς...

Αρχείο
21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

14 σχόλια
πείτε ότι θέλετε αλλά εγώ πιστεύω ότι σχεδόν κανείς τους δε θα πάει φυλακή, πόσο μάλλον όσα χρόνια πρέπει. απλά δεν έχω καταλήξει αν είμαι ρεαλιστής ή απαισιόδοξος πιστεύοντας αυτό. τρελαίνομαι και μόνο που το λέω αλλά μάλλον η χ.α ήρθε για να μείνει.
Ρε, ρε, ρε απιστευτοι τυποι....Η "σωστη" επισημανση περι παπαγεωργοπουλου τι σχεση εχει;πειτε του αρθρογραφου πως ξεχασε να μας υπενθυμισει οτι ο δημαρχος δεν προφυλακιστηκε κ αργοτερα καταδικαστηκε για υπεξαιρεση χρηματων, οικονομικο εγκλημα δλδ, και πολυ κακως, κακιστα, εξισωνει την μια περιπτωση με την αλλη.Με τετοια "ψυχραιμα" κ ψυχραιμους ξερναω...
Επιτέλους ένα ψύχραιμο άρθρο σχετικά με το θέμα της Χ.Α. Μακάρι να έχει δικιο και η μη-προφυλάκιση να μην σημαίνει σε καμία περίπτωση αθώωση. Η Δικαιοσύνη δεν έχει εκδικάσει ακόμα την υπόθεση. Έχουμε δρόμο μπροστά μας.
Παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του έλεγε η γιαγιά μου.Φυσικά και η μη προφυλάκιση δεν συνιστά αθώωση όπως και η προσωρινή κράτηση δεν σημαίνει απαραίτητα ενοχή.Πόσοι τα καταλαβαίνουν αυτά στην Ελλάδα;Όταν τις προηγούμενες μέρες φρόντισαν τα ΜΜΕ να μας πείσουν ότι ο καθένας από αυτά τα μπουμπούκια θα φάει τουλάχιστον ισόβια, άντε τώρα να εξηγήσεις σε κάποιους ανθρώπους ότι δεν τους κορόιδευες, ότι δεν ήταν μόνο μια πολιτική δίωξη, όπως οι Κασιδιάρηδες έλεγαν, ότι δεν ήταν συνωμοσία των ξένων δυνάμεων για να καταστρέψουν τους πατριώτες που θέλουν να μας απελευθερώσουν.Το ότι είναι υπόκοσμος είναι γνωστό σε όσους έχουν μυαλό και καταλαβαίνουν.Όμως δεν καταλαβαίνουν όλοι, και η απόδειξη είναι πόσοι πολλοί ψήφισαν το 2012 κάποιους καραγκιόζηδες για να παριστάνουν τους βουλευτές (και δυστυχώς δεν είναι μόνο στη χ.α.) .Το πόσο θα συμμαζευτούν οι φασίστες φάνηκε αμέσως μόλις βγήκαν από την Ευελπίδων και τη ΓΑΔΑ. Θράσος, χυδαιότητα, επιθετικότητα, τραμπουκισμοί. Μετά το τετραήμερο πανηγύρι, μέσα πάλι τα κεφάλια μη μας ρίξει ο Κασιδιάρης καμιά σφαλιάρα.
Ερωτηση.Πως την ευχη ειναι δυνατον μια υπηρεσια σαν την Ε.Υ.Π εδω και και 26 γ_ _ _ _ _ _α χρονια να μην εχει φροντισει να εχει δικους της ανθρωπους μεσα στην Χ.Α ωστε να μπορει να τους τυλιξει ανα πασα στιγμη κυριολεκτικα σε μια κολλα χαρτι και περιμενουμε να απαλλαχθουμε απο αυτους τους τυπους βασιζομενοι σε σαθρα κατηγορητηρια.Το λιγοτερο που θα περιμενα απο την αστυνομια ειναι να εχει στην διαθεση της οχι απλως τηλεφωνικες συνομιλιες,αλλα video με ξυλοδαρμους,"κλειστες"ομιλιες κορυφαιων μελων της Χ.Α,και ασκησεις με οπλα.Και ναι,εξυπακουεται οτι τιποτα δεν εχει κριθει,αλλα αυτο ισχυει για μενα και για σενα που διαβαζεις αυτο το post.Μετα τα σημερινα καραγκιοζιλικια το "τιποτα δεν εχει κριθει",οποιος απο εμας εχει την ψυχη να παει να το πει στους γονεις του Φυσσα;
Εδώ και 26 χρόνια? Αν ήταν να είχε η Ε.Υ.Π. και έναν δικό της άνθρωπο σε κάθε οργάνωση που επιβουλεύεται την δημοκρατία και δρά παράνομα, τότε δεν θα έφτανε ο ετήσιος προυπολογισμός της Ελλάδας για τις πληρωμές των υπαλλήλων της. Και εκτός αυτού, που το ξέρεις πως δεν έχει ή πως δρά? Επειδή δεν έκαναν γραπτή δήλωση? Για την Ε.Υ.Π. πρόκειται. Όχι για τα οικονομικά στοιχεία δημοσιου ιδρύματος να δίνονται στους πολίτες.
Δε μ'αρέσουν οι αφορισμοί, δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις, δεν πιστεύω στο σύνθημα μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι (όχι για όλους τουλάχιστον) και συνεχίζω να ελπίζω σε καλύτερες μέρες για τη αστυνομία. Αλλά μήπως, λέω μήπως, εάν είχαν φυτέψει μυστικό να παριστάνει τον γιαλαντζί χρυσαυγίτη, μετά από λίγο θα τους έβγαινε χρυσαυγίτης κανονικός; Είναι κι αυτό το γνωστό στόρι με τους μυστικούς που συχνά χάνονται βαθιά μες στο πετσί του ρόλου... Είναι κι αυτές οι εκλεκτικές συγγένειες που βγαίνουν στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες... Δεν ξέρω...
Επιτέλους ένα ψύχραιμο άρθρο. Τυφλώθηκα απο τα φλογερά λογίδρια και τα σκισίματα ρούχων των drama queens/kings εδω μέσα. Όλοι τσακωμένοι πια με την υπομονή και την μεθοδικότητα?! Όλα πρέπει να γίνουν εν θερμώ και με την ντουντούκα στο χέρι? Όλοι χαρήκαμε με την προσαγωγή της χρυσής αυγής (σαν ενα πρώτο βήμα), αλλά δεν είμασταν όλοι τόσο αφελείς (ή ιδεοληπτικά φορτισμένοι) ωστε να νομίζουμε οτι όλα θα γίνουν εν μια νυκτί! Η δημοκρατία θέλει σύστημα και επιμονή για να ξηλώσει τους εχθρούς της. Όχι κραυγές και αναθέματ.
Το "ψύχραιμο" άρθρο βρίθει ευχολογίων και a priori αποδοχών: υπενθυμίζω ότι τα χρυσαύγουλα συνελήφθησαν με την κατηγορία της σύστασης/συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (κάτι μεταξύ μαφίας και 17Ν, σα να λέμε...), καθώς και ότι έγινε ένα απίθανο επικοινωνιακό σόου με προσαγωγές συνοδεία της αντιτρομοκρατικής, χειροπέδες και άλλα όμορφα. Κι όλα αυτά σε εκλεγμένους βουλευτές... Όταν, λοιπόν, προχωρείς σε τέτοιες κινήσεις, σόρι, αλλά η παραμικρή στραβοτιμονιά σε ρίχνει στα βράχια. Σήμερα, λοιπόν, η πρώτη στραβοτιμονιά έγινε, και μάλιστα ήταν εξαιρετικά κακή: υπενθυμίζω ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του Κασιδιάρη μέχρι και παιδική πορνογραφία περιελάμβανε. Κι όμως, ο φερόμενος ως "επιχειρησιακός νους" της Χ.Α. αφέθηκε ελεύθερος με τυπικούς περιοριστικούς όρους, ενώ οι Παναγιώταρος και Μίχος δεν κλήθηκαν καν να καταβάλλουν εγγύηση. Στο δικό μου το μυαλό, λοιπόν, δύο τινά συμβαίνουν: ή το κατηγορητήριο είναι ασταθές και οι δικαστές "έστειλαν μήνυμα" ή η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση ΔΕΝ ευσταθεί. Προφανώς, παραμένουν υπόδικοι, ωστόσο ήδη δικαιούνται να υποστηρίξουν ό,τι γουστάρουν και κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να τους αντικρούσει. Βλέπεις, επειδή μιλάς για υπομονή και μεθοδικότητα, αυτό ακριβώς είναι που έλειψε στο χειρισμό της υπόθεσης της Χ.Α.: αντί να ξεκινήσουν οι έρευνες από κάτω προς τα πάνω, έγινε ακριβώς το ανάποδο και τώρα, ιδού τα επίχειρα της βιασύνης (μα, πόρισμα εννέα (!) σελίδων!!! Είναι δυνατόν;;;). Α, ναι, να μην ξεχάσουμε και την αποκάλυψη στα χρυσάβγουλα του ονόματος του "προστατευόμενου μάρτυρα". Κατά τα άλλα, μιλάς για υπομονή και μεθοδικότητα και ο αρθρογράφος για "νούμερα" που επιχαίρουν. ΟΚ, πάω πάσο, τόση cognitive dissonance δεν αντέχεται...
Η απάντηση μου σε όσα γράφεις, είναι το αρχικό κείμενο απο πάνω, στα πλαίσια του οποίου σχολιάζουμε εξ αρχής. Ναι αλλά οι μεν (εγώ), ναι αλλά οι δε (εσύ) και πάει λέγοντας. Η διαφορά είναι οτι εγω λέω κάτι κινήθηκε, θα δούμε, ας το αφήσουμε στους αρμοδίους, εσύ λές οτι είσαι πιο αρμόδιος. Το cognitive dissonance επιστρέφεται. Εξήγησε το και στους κλεφταρματωλούς με τα φλάμπουρα της επαναστάσεως που σχολιάζουν εδω μέσα μετα ιαχών.
Σωστός. Δεν προβαίνεις σε ένα τέτοιο σόου με τους ράμπο της αντιτρομοκρατικής να κουβαλάν σιδηροδέσμιους τους βουλευτές της Χ. Αυγής, κι έπειτα τους αφήνεις ελεύθερους με περιοριστικούς όρους. Πιο διακριτικές διαδικασίες έπρεπε να γίνουν. Όταν με το καλό αποδειχτεί η ενοχή τους και καταδικαστούν, τότε όσο σόου θέλουν. Τώρα με τα επικοινωνιακά τρικ, όλος ο κόσμος τους είχε για βαρυποινίτες. Αν είχαν κινηθεί πιο διακριτικά, μια τυχόν μη-προφυλάκιση δεν θα είχε το σημερινό αντίκτυπο, κι ούτε θα έδινε τέτοιο επικοινωνιακό αβαντάζ στη Χ.Α. Με τέτοιο χολιγουντιανών προδιαγραφών σόου, είναι μεγάλη πατάτα η μη-προφυλάκισή τους.
Συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενά σας, καθώς όντως η μη προφυλάκιση δεν συνιστά κατά κανένα τρόπο αθώωση - για κάποιους θεωρείται ότι συνιστά, "στη συνείδηση του κόσμου", αλλά πολλές εντυπώσεις μπορούν να είναι εξίσου διαδεδομένες όσο και αναληθείς. Σωστή η υπενθύμιση της περίπτωσης Παπαγεωργόπουλου.Επίσης πιστεύω ότι όσοι κάνουν ήρωες τα καθάρματα θα το έκαν έτσι κι αλλιώς. Τώρα που βγαίνουν, λένε "άρα δεν ευσταθούσαν οι κατηγορίες". Άμα δεν έβγαιναν, θα ήταν "θύματα πολιτικής δίωξης από το σαθρό σύστημα", της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες κλπ κλπ. Με αυτούς δε βγάζεις άκρη.Εντούτοις, άλλο είναι το τεράστιο φάουλ της δικαιοσύνης: εάν ισχύουν οι πληροφορίες ότι διέρρευσε το όνομα του προστατευόμενου μάρτυρα κατηγορίας. Αυτό θα είναι τραγικό, ασχέτως εάν οι κατηγορούμενοι είναι προφυλακισμένοι ή όχι.
Μιλάτε σοβαρά; Η ΧΑ τώρα πλέον ξέρει ποιοι τους ψάχνουν και τι ακριβώς ψάχνουν, αποφυλακιζόμενοι έχουν χρόνο να καλύψουν όσο μπορούν τα ίχνη τους. Ακόμα έχουν στη διάθεση τους όνομα προστατευόμενου μάρτυρα τον οποίο μπορούν ανετότατα να βγάλουν από τη μέση. Πρόσβαση σε όπλα πιθανότατα έχουν ακόμα, μαχαιροβγάλτες παραμένουν και τώρα είναι έξω. Ναι ναι, "τεκμήριο της αθωώτητας" and shit. Αναρωτιέμαι όμως, "τρομοκρατική οργάνωση" η ΧΑ, "τρομοκρατική οργάνωση" και η 17Ν (και για την ακρίβεια το κατηγορητήριο για τα μέλη της ΧΑ δε συμπεριελάμβανε ούτε παιδική πορνογραφία, ούτε παραχάραξη χρήματος ούτε εκβιασμούς). Γιατί τόσο διαφορετική μεταχείριση στις δύο περιπτώσεις λοιπόν;Και μη λέμε τώρα χαζά, ότι άνθρωποι που έχουν βρεθεί σπίτι τους όπλα, που κατηγορούνται για φόνους και άλλα βαρύτατα εγκλήματα και είναι ΚΑΙ βουλευτές, δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να μην αποφυλακιστούν. Καταλαβαίνω την ανάγκη της εκλογίκευσης αλλά πλέον εδώ μιλάμε ότι βγάζουμε το άσπρο μαύρο.
Ειδικά η περίπτωση του ονόματος του μάρτυρα είναι τραγική κι από μόνη της. Εάν η είδηση ιισχύει, ο άνθρωπος κινδυνεύει ούτως ή άλλος. Πιστεύετε σοβαρά ότι θα πάει αυτοπροσώπως ο Κασιδιάρης να του την ανάψει; Έχουν ένα σωρό στρατευμένους μαχαιροβγάλτες. Μέσα ή έξω, δεν έχει διαφορά. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία του, ούτως ή άλλως.
Θεωρω οτι μεχρι τωρα εχει παιχτει ενα καλο παιχνιδι ετσι ωστε να τυλιχτει η ΧΑ σε μια κολλα χαρτι. Τους αφησαν να ξεθαρρεψουν, να νομισουν οτι δεν τους αγγιζει κανεις και ως γνωστον, η ψειρα οταν χορτασει βγαινει στο γιακα, και εφτασαν να σφαξουν εναν ανθρωπο δημοσια. Δεδομενης και της προθεσης της ΧΑ να δημιουργησει πολιτικο χαος με αλεπαλληλες εκλογες και της ανατροπης της κοινης γνωμης, οι συνθηκες για το δεσιμο τους ηταν οι καταλληλες.Αν πιστεψουμε οτι τα παραπανω ισχυουν, τοτε το γεγονος οτι καποιοι δεν προφυλακιστηκαν ισως ειναι αλλη μια κινηση με στοχο να εκτεθουν ακομα περισσοτερο. Μην ξεχναμε οτι η αστυνομια αναζητα μια γιαφκα και με το μυαλο των χρυσαυγουλων δε θα εκπλαγω αν αρχισουν τωρα τις μεταφορες-μετακομισεις.
Επιτέλους και ενα ψύχραιμο άρθρο που ξεχωρίζει απο τα πανηγύρια των υπανθρωπων νεοναζι!αλλωστε το οτι έμεινε ενας μέσα και ισως και άλλος σημερα η αυριο κάτι σημαίνει!μηπως αρχίσουν και μιλάνε;μακαρι να εξαφανίσουν!