ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, το cosplay και το One Piece

Facebook Twitter
32

 Φαίνεται λίγο περίεργο να βλέπεις τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να μεταμορφώνεται σε Sanji.  Ο Sanji είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του διάσημου πειρατικού manga και άνιμε, One Piece. Είναι ο σεφ του πλοίου και αθεράπευτα ερωτιάρης! 

 

Πρέπει να του φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα μια ομιλία που είχαν προγραμματίσει οι Mangatellers  [μια ομάδα που φτιάχνει manga online] στο δημαρχείο στο πλαίσιο του Run Thessaloniki 2013 and Japanese Anime Marathon Day αφού λίγο πριν ξεκινήσουν τους ζήτησε να τον βάψουν για να κάνει κι αυτός cosplay. Μάλιστα επέμενε να του φτιάξουν και τα φρύδια όπως του Sanji. Σκέφτομαι ποιανού άραγε ιδέα ήταν να τον κάνει Sanji; Δεν είναι πετυχημένο;

Κι όπως φωνάζει συνέχεια ο Luffy στο One Piece x100

 

πάντα ήθελα να ποστάρω αυτό το βίντεο και τώρα βρήκα την κατάλληλη ευκαιρία :)

*Cosplay: ένα παιχνίδι ρόλων με ρούχα. Όσοι συμμετέχουν φοράνε ρούχα και αξεσουάρ [που συνήθως τα ράβουν και τα φτιάχνουν μόνοι τους] για να μοιάσουν με την παραμικρή λεπτομέρεια στην φιγούρα ενός αγαπημένου τους ήρωα από manga, άνιμε, κόμικ ή βιντεοπαιχνίδι.

 Via Animecast

Αρχείο
32

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

15 σχόλια
Για τον ανώνυμο που είπε ότι ό,τι έργο βλέπουμε στην Θεσνίκη μετά το 80 το χει κάνει ο Παπαγεωργόπουλος. Σου έχω νέα! Ότι έργο έγινε δεν έγινε από τον Δήμο. Μέγαρα Μουσικής, θέατρα, ανισόπεδες, περιφερειακός, προβλήτες, επέκταση διαδρόμου Μακεδονία, δυτική είσοδος, κλπ έγιναν από το κράτος και όχι από το Δ.Θ. Εξαίρεση η νέα παραλία.Τα υπόλοιπα λιγοστά έργα που έκανε ο Δήμος (διαπλατύνσεις δρόμων, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, αλλαγή δημοτικού φωτισμού, κλπ) στοίχισαν 10 φορές παραπάνω, γιατί ακριβώς δήμαρχος ήταν ο ισοβίτης Παπαγεωργόπουλος. Και από τα γραφόμενα σου φαίνεται πόσο κομματοποιημένος είσαι. Δεν βλέπεις τον Μπουτάρη σαν έναν ανοιχτόμυαλο άνθρωπο αλλά σαν εχθρό της παλιάς δεξιάς. Τι δουλειά έχει ο Καραμανλής στην "κόντρα'? Στην πραγματικότητα αν ζούσε, θα είχε πετάξει με τις κλωτσιές από τη ΝΔ τον "φτερωτό γιατρό" γιατί πιο ανόητο δήμαρχο, η Θεσσαλονίκη δεν είχε ποτέ. Ξεπέρασε σε ανοησίες και τον ανεκδιήγητο Κούβελα.
Το να ταυτίζεις τον αυθορμητισμό και την εφηβική τρέλα του Μπουτάρη (ο οποίος ποτέ δεν κάλεσε κάμερες στις τρέλες του. Πάντοτε πιανόταν εξ απήνης από το κινητό κάποιου άσχετου παρόντος) με τα προσχεδιασμένα καραγκιοζλίκια του φιλοχρυσαυγίτη και καταδικασμένου από το δικαστήριο για οικον. ατασθαλίες και σκάνδαλα Ψωμιάδη, είναι τουλάχιστον ατυχής...
Το μόνο που έχω να πω είναι πως όταν ο Ψωμιάδης ντύθηκε Ζορρό τον έλεγαν όλοι καραγκιόζη. Ο Μπουτάρης όταν κάνει το ίδιο είναι απλά cool. Τι να πει κανείς για τους Έλληνες;
*Cosplay: ένα παιχνίδι ρόλων με ρούχα. Όσοι συμμετέχουν φοράνε ρούχα και αξεσουάρ [που συνήθως τα ράβουν και τα φτιάχνουν μόνοι τους] για να μοιάσουν με την παραμικρή λεπτομέρεια στην φιγούρα ενός αγαπημένου τους ήρωα από manga, άνιμε, κόμικ ή βιντεοπαιχνίδιO Ψωμιάδης ήταν λίγο ως πολύ [...], έκανε τα πάντα για την TV.Και ντύθηκε Ζορό, αυτό-αποκαλούμενος προστάτης της Θεσσαλονίκης .Ο Sanji εεε ο Μπουτάρης , δεν χρειάζεται να ντυθεί ή να κάνει κάτι για να πάει μπροστά.
"*Cosplay: ένα παιχνίδι ρόλων με ρούχα."Ξέρω τι σημαίνει, δε χρειαζόταν η επεξήγηση (αν και αναφέρεται σε κάθε ήρωα προϊόν φαντασίας κι όχι μόνο από manga,anime,comic ή videogame) και αναρωτιέμαι: ο Ζορρό δεν είναι φανταστικός χαρακτήρας;Ο Ζορρό, εεε ο Ψωμιάδης αποφάνθηκες ότι το έκανε για την TV, μα το ίδιο μπορώ να σκεφτώ κι εγώ για τον Μπουτάρη. Τέτοιες γελοιότητες μόνο ως πράξεις λαϊκισμού μπορώ εγώ προσωπικά να τις εκλάβω. Η μόνη διαφορά είναι η μεροληπτική στάση σας απέναντι στον Μπουτάρη.
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται χαριτωμένο και αστείο αλλά δεν είναι αυτό που θα χαρακτηρίσει με τον έναν ή άλλο τρόπο τον Μπουτάρη και τον κάθε Μπουτάρη αλλά το έργο του και τα αποτελέσματα το οποίο παράγει ή όχι.Άλλωστε εκείνος ο άλλος ο γραφικά γελοίος και άκρως επικίνδυνος όπως αποδείχτηκε, Ζορό δε ντυνόταν;
Δεν έχει τόση σημασία το ότι έκανε cosplay, έχει σημασία πώς και γιατί το έκανε και ποιος είναι.Αυτή τη στιγμή ο δήμαρχος του Reykjavík ντύνεται drag queen και κατεβαίνει στο pride (ενώ είναι παντρεμένος με γυναίκα, για να μη λέτε), ντύνεται Jedi και φωτογραφίζεται με τη Lady Gaga και είναι cool και free φάση.Είναι ένας κανονικός άνθρωπος σαν κι εμάς και δε φοβάται να το κρύψει. Η σοβαροφάνεια είναι μεγάλη βλακεία.Τον Ψωμιάδη δεν τον κράζουμε γιατί ντύθηκε Zorro, τον κράζουμε γιατί είναι αυτός που είναι.Όταν αρχίσουμε κι εμείς να μην απορρίπτουμε όποιον δε φοράει αναγκαστικά κοστούμι (παρ' όλο που μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο νούμερο από αυτόν που κάνει cosplay ή ντύνεται drag), ίσως καταφέρουμε να προχωρήσουμε λίγο.Γιατί μη μου πεις ότι στην Ισλανδία είναι χειρότερα από εδώ.
Μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις. Δεν λέω κάτι το διαφορετικό. Αυτό που λέω είναι να τον κρίνετε από το έργο του (αν κάνει έργο...) και όχι από χαριτωμένα-cool... ανούσια πραγματάκια και πρωτοποριακές απόψεις (από λόγια χορτάσαμε).Η μέχρι τώρα πορεία του δεν έχει αναδείξει κάτι το αξιόλογο ή διαφορετικό για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αυτό έχει σημασία.
Ο Νοών... νοείτω 24.9.2013 | 15:48 Δε διαφωνώ. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να τον απολαύσουμε να κάνει cosplay. Δε μένω Θεσσαλονίκη, οπότε δεν ξέρω αν έχει κάνει κάτι καλό, αλλά αν είχε κάνει κάτι τραγικά κακό, θα το είχαμε μάθει πιστεύω. Σε πρώτη φάση μια χαρά είναι.
Είδες; Πέφτεις στην παγίδα και εσύ.«..δεν ξέρω αν έχει κάνει κάτι καλό, αλλά αν είχε κάνει κάτι τραγικά κακό, θα το είχαμε μάθει..»Πόσο τραγικό να θεωρούμε κάποιον πολιτικό "καλό" ακόμη και αν είναι αδρανής. Αρκεί να μην κάνει κάτι κακό... Τους ψηφίζουμε όμως για να εξελίσσουν τα πράγματα και τις καταστάσεις προς το καλύτερο να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα και όχι να είναι απλοί, τυπικοί διαχειριστές. Προσωπικά πιστεύω πως ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη όπως και ο Καμίνης στην Αθήνα αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και των προσδοκιών όσων πολιτών τους ψήφισαν.Το να έχεις προοδευτικές απόψεις αυτό μόνο δεν αρκεί. Και οι δύο πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να έχει πολλά λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα.Το να επιτρέπεις τις παρελάσεις των gay ή να κοντράρεσαι (έμμεσα ή άμεσα) με τους "μουτζαχεντίν" (σε έκφραση Μπουτάρη κατά του Άνθιμου) της υπερσυντηρητικής-οπισθοδρομικής εκκλησίας εντάξει δεν είναι κακό. Αλλά τι να το κάνω όταν οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα είναι αδύνατο να μετακινηθούν μέσα στη πόλη μόνοι τους, όταν δεν μπορείς να βάλεις λίγο χρώμα σε όλα αυτά τα μουντά και μουτζουρωμένα κτίρια, όταν, όχι μόνο δεν μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερο πράσινο μέσα στις πόλεις αλλά δεν μπορείς να συντηρήσεις σωστά ούτε το υπάρχον;Σ.Σ.: Θυμάμαι πόσο περίεργο μου είχε φανεί όταν ο Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του παρουσίασης και προβολής είχε σταματήσει να φοράει το σκουλαρικάκι του που πριν συνήθιζε να φοράει πολύ συχνά.Σ.Σ.: Να κοιτάμε όμως την ουσία των πραγμάτων και όχι τη "βιτρίνα" ή το "περιτύλιγμα"...
@Ο Νοών... νοείτω 25.9.2013 | 11:45 Θα ξανασυμφωνήσω μαζί σου.Είναι κάπως θλιβερό να θεωρείς καλό κάτι που είναι όχι κακό.Από την άλλη, χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω το Μπουτάρη και τον κάθε Μπουτάρη, κάποιο κομμάτι της ευθύνης είναι και δικό μας. Φυσικά και πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές πχ για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Αλλά αν γίνουν πρέπει να υπάρξει σεβασμός κι από τη δική μας την πλευρά. Τώρα αν βγεις έξω, όλοι είναι παρκαρισμένοι σε διαβάσεις και αν δεν έχει φανάρι, ούτε που σταματάνε.Και εδώ και στις λίγες περιοχές με "πράσινο" πάμε και πετάμε σκουπίδια.Προφανώς και αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν ανάλογες κινήσεις, αλλά κάτι μου λέει ότι πάλι θα τα σκατώσουμε.Είμαστε, ας μου επιτραπεί η έκφραση, τριτοκοσμικοί. Και μην ακούω βλακείες για κρίσεις, από πάντα συνέβαινε.
Ναι ρε μένουμε Θεσσαλονίκη, και ευτυχώς βγήκε ο Μπουτάρης για λίγες ψήφους και κάτι κινήθηκε στην πόλη. Τόσα χρόνια με το φτερωτό γιατρό και τον προηγούμενο ήσουν ευχαριστημένος φαντάζομαι ε;
O Mπουτάρης είναι μπροστά ο άνθρωπος, τι να κάνουμε. Κανένας πολιτικός δεν θα τολμούσε να κάνει cosplay (μόνο ο Ψωμιάδης μασκαρεύτηκε, αλλά εκείνος το έκανε με το πρόσχημα της Αποκριάς).Ο Μπουτάρης είναι ευθύς. Δεν διστάζει να "τσαλακωθεί" και να παραστήσει τον καραγκιόζη, όταν οι άλλοι πολιτικοί παριστάνουν τους "ευπρεπείς", αλλά κατά βάθος είναι καραγκιόζηδες.
Ακριβώς αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Λέω, ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο; Μια φωνή μέσα μου απαντάει "ο Ψωμιάδης". Αλλά αυτός είναι νούμερο, οπότε αν το έκανε δε θα μας άρεσε, πιστεύω.Τώρα που το έκανε ο Μπουτάρης έχει μια επικιλα το πράγμα.