Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς

Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter
78

Ξαναφούντωσαν οι συζητήσεις σχετικά με την καταδίκη ή όχι της βίας από όπου κι αν προέρχεται, για την εξίσωση των "άκρων" και όλα αυτά, μετά την επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον του στελέχους του ΚΚΕ Σωτήρη Πουλικογιάννη (και άλλων 7).

Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter

Όλα τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση, εκτός φυσικά από την Χρυσή Αυγή [update: δεν βρήκα της Νέας Δημοκρατίας! Είναι τόσο στόκοι;] που είπε:

Χρυσή Αυγή: Ψέματα και αθλιότητες

«Ο μόνος λόγος που ΚΚΕ και κανάλια στήνουν τεχνητή ένταση στο Πέραμα είναι η πρόσφατη δημιουργία Εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Πλήττονται τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των εφοπλιστών, γι' αυτό προσπαθούν με ψέματα και αθλιότητες να σταματήσουν την Χρυσή Αυγή»

Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter
 

Προσωπικά έχω πει πολλές φορές ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να βγει εκτός νόμου, ότι δεν έπρεπε να της είχε δοθεί άδεια απ' τον Άρειο Πάγο για να κατέβει στις εκλογές, κλπ. Ο περισσότερος κόσμος διαφωνεί μαζί μου (λέγοντας ότι αν απαγορευόταν θα δυνάμωνε περισσότερο), αλλά επιμένω στην άποψή μου:

Μου φάινεται αδιανόητο να δεχόμαστε στη δημοκρατία μας ένα τέτοιο κόμμα, να τους επιτρέπουμε την είσοδο στη Βουλή, να τους πληρώνουμε μισθούς και επιχορηγήσεις, μόνο και μόνο επειδή τους φοβόμαστε. 

===== 

Τώρα, το γεγονός ότι έχει γεμίσει το ίντερνετ με φωτογραφίες του δαρμένου μέλους του ΚΚΕ να δέρνει αντιεξουσιαστές περιπλέκει αρκετά τα πράγματα. 

Ένα χρόνο πριν τον χτεσινό ξυλοδαρμό του από Χρυσαυγίτες, ο Πουλικογιάννης είχε εμφανιστεί στις σελίδες του indymedia:

Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter

Μοιάζει να κλωτσάει στο πρόσωπο πεσμένο άντρα, και να χρησιμοποιεί τη σημαία του ΚΚΕ ως αξεσουάρ για ξύλο. 

Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter
Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter
Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter
Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter

Υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες στο indymedia αλλά έχουν το λογότυπο DEMOTIX και δεν μπορώ να τις βάλω αν δεν τις αγοράσω. Σε εκείνες φαίνεται πάλι ο Πουλικογιάννης να κλωτσά τον πεσμένο άντρα, ενώ οι σύντροφοί του τον χτυπουν με σημαίες. (Ένας απ' αυτούς έχει και τον Ριζοσπάστη στην κωλοτσεπη.)

Θεωρώ πως είναι εύκολο να διακρίνεις τη βία του καταπιεστή από τη βία του καταπιεζόμενου. (Όχι, ΔΕΝ είναι όλες οι βίαιες πράξεις ίδιες.) Εκτός απ' τη βία του καταπιεστή και του καταπιεζόμενου, του επιτιθέμενου και του αμυνόμενου, ως διακριτή βία θα βάλω και αυτήν των χρυσαυγιτών. Δεν υπάρχει καμία εξίσωση της βίας της με οποιαδήποτε άλλη βία. 

Όμως πραγματικά, νιώθεις μια αμηχανία βλέποντας τραυματισμένο τον κομμουνιστή που τραυματίζε πρόπέρσι πεσμένο στο έδαφος αναρχικό. Κυρίως γιατί συνειδητοποιείς πως αυτός που για τους μεν είναι ήρωας (είχε και νεκρό το ΚΚΕ εκείνη την ημέρα - και νομίζω δεν ξεκίνησε εκείνο τα επεισόδια) για τους δε θεωρείται "εγκληματίας, φασίστας και τραμπούκος" (έτσι τον αποκαλεί το indymedia)

Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter

φωτο via

Κάποιος έγραψε σχετικά: "Karma is a bitch!".

Δυσκολεύομαι να το δεχτώ και δυσκολεύομαι να καταλήξω κάπου. 

Η όλη ιστορία είναι απλώς μια ακόμη υπενθύμιση του πόσο ρευστή είναι η ανθρώπινη πραγματικότητα, πόσο περίπλοκη η ανθρώπινη φύση και πόσο δύσκολο είναι να χωρίζεις τα πάντα σε μαύρο και άσπρο. 

78

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!!!ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΡΕ!!!!Ε ρε φίλε τι να πούμε πιά;Έχω βαρεθεί,μια την πέφτει ο ένας ,μια την πέφτει ο άλλος,μια τα σπάει ο ένας μια ο άλλος.Το γεγονός ότι όλο αυτό το νταραβέρι κρύβει τα ουσιαστικά προβλήματα που έχουμε δεν απασχολεί κανέναν.Σε αυτή τη χώρα αν δεν τα κάνεις λαμπόγυαλο δεν έχεις δικαίωμα άποψης,το μπάχαλο είναι προαπαιτούμενο.Γραμμένο το έχω και το ΚΚΕ και τη ΧΑ και τους ανάρχες και τους μονάρχες.Μια χαρά βολεύει αυτό το σκηνικό,όλοι βρίσκουν λόγο και χώρο ύπαρξης.Ο ένας κάνει την δουλειά του αλλουνού.Δεν γουστάρω κανέναν,όλοι είναι εν δυνάμει εξουσίες.
Μαζι σου φιλε αλλα να ξερεις μας φωναζουν απολιτικ εμας που τα λεμε αυτα... Καμια φορα μας λενε και φασιστες γιατι δεν συμφωνουμε μαζι τους ...
Όταν μία πολιτική παράταξη αποφασίζει πως είναι ο κέρβερος που η κοινωνία χρειάζεται, δεν είναι παρά ένα απολιθωμένο φασιστοειδές σύμπλεγμα που δεν έχει σχέση με την ουσία της πολιτικής. Οι χρυσαυγίτες είναι ακριβώς αυτό που είχε περιγράψει ο εισαγγελέας στη δίκη Λαμπράκη «Σήμερα, εδώ, ένα σύμφυρμα κλεφτών, βιαστών, δοσίλογων και κάθε είδους κακοποιών, εμφανίζεται -προς εθνοκαπηλεία και ανομολόγητους ιδιοτελείς σκοπούς- ως προστάτης κοινωνικών καθεστώτων, ως φύλακας ιερών και οσίων και ως Κέρβερος του νόμου και της τάξης. Τι άλλο έπρεπε να περιμένει κανείς απ' αυτό πλην του ότι θα εξελισσόταν σε κακοήθη νεοπλασία της κοινωνίας;» Εντολείς ήταν οι καταδικασθέντες για συνεργασία με τους ναζί αξιωματικοί της αστυνομίας. Ποινές για όλα αυτά από 3 μήνες έως 8μιση χρόνια. Από την άλλη μεριά, η μέρα που οι περισσότεροι θυμούνται επιλεκτικά, με τον ένα νεκρό από καρδιά (τα δακρυγόνα προκαλούν νομίζω δυσφορία και όχι οι μολότοφ) είχε κατέβει ένα εκατομμύριο κόσμος στο Σύνταγμα και τα ΚΝΑΤ περιφρουρούσαν τη βουλή με τα νώτα τους γυρισμένα σε αυτή και τα παλούκια σε αλυσίδα απέναντι στους υπόλοιπους "μη δικούς τους" διαδηλωτές. Οι νταβατζήδες και οι φύλακες δεν χρειάζονται σε κανέναν. Αυτόκλητοι "σωτήρες" που αποφασίζουν πως είναι πιο πατριώτες, πιο καθαροί, πιο έμπειροι διαδηλωτές, οι κατέχοντες την αλήθεια. Φυσικά και η επίθεση ενάντια των κομμουνιστών εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής της παρούσας πολιτικής χωρίς αντίπαλο δέος. Αλλά και η περιφρούρηση της βουλής από τα ΚΝΑΤ με τα επεισόδια που ακολούθησαν εντάσσεται ακριβώς στο αυτό πλαίσιο. Δεν είναι η πολυπλοκότητα του ανθρώπου, είναι η στιγμή που νιώθεις πιο ισχυρός Εκείνη την ημέρα που τα ΚΝΑΤ ρίχνανε ξύλο, κάνανε την επίσημη δουλειά της αστυνομίας. Αυτή τη μέρα που έφαγαν ξύλο από τη ΧΑ, η ΧΑ έκανε τη δουλειά που η αστυνομία "απαγορεύεται" αλλά θα ήθελε να κάνει.
Πάντως πράγματι δεν γίνεται οι ίδιοι σχολιαστές που κατά τα άλλα βρίζουν τους αναρχικούς ως "αναρχοφασίστες", τώρα να τη λένε στο ΚΚΕ που "περιφρούρησε την πορεία", πράγμα που πολύ πιθανόν καλούσαν παλαιότερα τους εκάστοτε διαδηλωτές να κάνουν, προκειμένου να απαλλαγούν από την κατηγορία ότι κάνουν πλάτες στους πρώτους. Ας βρουν κάτι άλλο να πουν για το ΚΚΕ, πολύ πιο συνεπές από την δική τους σκοπιά, για το ΠΑΜΕ που "κλείνει τα λιμάνια" ή κάτι παρόμοιο. Ή έστω για τις "αντιδημοκρατικές" προγραμματικές θέσεις και τη δικτατορία του προλεταριάτου, όπως ο Πάγκαλος. Γιατί "πολιτική βία" όπως την περιγράφουν δεν νομίζω ότι μπορεί να καταλογίσει κανείς στο ΚΚΕ (εδώ μέχρι πρότινος το έγλειφαν διάφοροι ως σοβαρό και υπεύθυνο, σε αντίθεση με τον "ακραίο" ΣΥΡΙΖΑ).
Κύριε Δημοκίδη, οι παρατηρήσεις στον επίλογο του κειμένου σας είναι πολύ εύστοχες. Θεωρώ ότι υπάρχει μία σημαντική αντίφαση στο μεγαλύτερο μέρος της Αριστεράς σήμερα (χρησιμοποιώ τον όρο καταχρηστικά για να συμπεριλάβω τους πολιτικούς φορείς ή οργανώσεις που έχουν μια αριστερή-ανθρωπιστική θεωρητική βάση ή πολιτικό προσανατολισμό, έχοντας υπόψη μου τις μεταξύ τους διαφορές), η εξής: ενώ (αυτονοήτως)σέβεται και αποδέχεται κάθε είδους ετερότητα (εθνική, έμφυλη, σεξουαλική, θρησκευτική κλπ.), εξαιρεί όμως μία, την ιδεολογική ετερότητα.
Αν εξισώσουμε τη βία χωρίς άλλες παραμέτρους είναι μήπως περισσότερο κατανοητή η εξίσωση; Ή το "βία = βία" είναι δύσκολη εξίσωση και όποιος δεν την καταλαβαίνει αποδεικνύει απλά πως δεν έχει βγάλει το δημοτικό;Όχι, κανένας δεν ενδιαφέρετε αν ο ένας δέρνει επειδή πιστεύει στον Winnie the pooh και ο άλλος δέρνει στο όνομα της θεωρίας της σχετικότητας. Αυτή η παράμετρος μπορεί και να μας απασχολήσει όσο δεν δέρνονται και αν δε βαριόμαστε να ασχοληθούμε με τις ιδεολογίες του κάθε μικρού παιδιού.(Πλησιάζει και η αμήχανη στιγμή που θα έχουμε και τον πρώτο νεκρό πάντως, ρωτήστε και τους συναδέλφους οπαδούς ομάδων και keep up the good work!)
Ειπώθηκε κάτι περί άμυνας... Μου θυμίζει μια αστεία ιστοριούλα, που απολογείται ένας στο δικαστήριο ότι τον σκότωσε για να αμυνθεί, με...50 μαχαιριές... Αυτός ο "κύριος" στις φωτό, έχει περικυκλωμένο μαζί με τα "συντρόφια" του, προφανώς έναν "μισητό" αναρχικό, και του πατά με την μπότα την μούρη Αυτό είναι "άμυνα", όσο και οι 50 μαχαιριές...
"όλα τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση"Δεν είναι έτσι, η ΝΔ δεν καταδίκασε την επίθεση. Έχει άλλα πλάνα, συνεργασίας με τη "σοβαρή" ΧΑ με την υποστήριξη "σοβαρών" δημοσιογράφων και καναλαρχών.[ΑΠ. ΑΡΗ: ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ - και το διόρθωσα με update. Δεν περίμενα ότι η ΝΔ θα είχε το θράσος να μην βγάλει ανακοίνωση - είναι πραγματικά πιο στόκοι κι απ' ό,τι περίμενα. Εκτός αν κάποιος έχει απόδειξη ότι η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση, τότε ο Dream Troll έχει απόλυτο δίκιο σ' αυτά που λέει περί πλάνων συνεργασίας.]
"Θεωρώ πως είναι εύκολο να διακρίνεις τη βία του καταπιεστή από τη βία του καταπιεζόμενου. (Όχι, ΔΕΝ είναι όλες οι βίαιες πράξεις ίδιες.) "Εύκολο σε ποιόν; Σε αυτόν που έχει φροντίσει ήδη να ταξινομηθεί στην πλευρά της αρεσκείας του; Ποιος αποφασίζει αντικειμενικά ποιος είναι ο καταπιεστής και ποιος ο καταπιεζόμενος; Ο καθένας μπορεί να μετακινήσει το τέρμα όπου τον συμφέρει. Οι μισοί Έλληνες θεωρούν πως οι μετανάστες τους καταπιέζουν. Άλλος θεωρεί πως καταπιέζεται από το αφεντικό του, τον γείτονα του ή η γυναίκα του. Συγγνώμη αλλά αυτό που ισχυρίζεσαι μου θυμίζει το "Δεν φταίει ο βιαστής. Αυτή φορούσε μίνι!". Σκόπιμο να επικολλήσω το παρακάτω από προηγούμενο σχόλιο μου"Η δυνατότητα του κράτους να ασκεί βία μέσα στα όρια και τις προϋποθέσεις που προσδιορίζονται από τους νόμους έχει εκχωρηθεί από τους πολίτες μέσω της κατηγορηματική ή υπονοούμενης συμφωνίας τους με τις επιταγές του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οι πολίτες έχουν δώσει έγκριση στην περιορισμένη και υπό όρους άσκηση βίας ΜΟΝΟ στο κράτος. Είναι προφανές η σχετικοποίηση και η αποδοχή της ιδέας πως η βία μπορεί να ασκηθεί άνευ όρων και από οποιοδήποτε φορέα αποτελεί μια βαθειά αντιδημοκρατική άποψη που βρίσκει απήχηση μόνο στο αντιδημοκρατικό τόξο (ειδικά σε ΧΑ, ΚΚΕ, μέρος ΣΥΡΙΖΑ, κλασσικούς χουλιγκάνους, χουντικούς αλλά και σε κάποιους ψηφοφόρους των λοιπών κομμάτων). Με όσους αντι-δημοκράτες κατακλύζουν τα Ελληνικά μέσα δεν θα έλεγα πως έχω να πω πολλά. Ας αποδεχτούν τουλάχιστον την ιδιότητα τους αυτού και ας αφήσουν την υποκριτική και ηλίθια κατά περίπτωση αναφορά σε δημοκρατία και νόμους όταν και εφόσον αυτοί τους συμφέρουν."
Και εγώ θα ήθελα να δω ένα ξεχωριστό άρθρο ανάλυση αυτής της άποψης γιατί με αυτή απλά την αναφορά δεν είναι ιδιαίτερα πειστικό.Το μπήκε ο κλέφτης στο σπίτι μου και τον έδειρα είναι κάτι που μπορεί να διαπιστωθεί αντικειμενικά, το ποιος είναι καταπιεστής εξαρτάται ποιόν θα ρωτήσεις.
Οι ΚΚΕ και οι Χ.Α. ....τα ιδια σκατα ολοι...εχουν ξεχασει για ποιο πραγμα μαλωνουν και απλα ειναι τα κλασσικα "καλοπαιδα" που ειχαμε ο καθενας στη ταξη κ στη γειτονια του...δεν εχουν αιτια..ειναι απλα καμενη κατασταση!!
Οι φωτο ειναι απο την 20η Οκτωβρη 2011. Θυμαται κανεις τι ειχε γινει τοτε? Που να θυμαται... Δε σας νοιαζει.Λοιπον ηταν η μερα που καμια 500αρια "αναρχικοι", επιτεθηκαν με μολοτοφ και πετρες στην συγκεντρωση του ΠΑΜΕ στο συνταγμα. Τοτε που εχασε τη ζωη του και ενας ΠΑΜΕτζης (καλα μωρε ψιλα γραμματα, παμε παρακατω).Λοιπον η περιφρουρηση του ΠΑΜΕ εκεινη τη μερα κακως πολυ κακως πηρε στο κυνηγι τους ¨αναρχικους", επρεπε να κατσει να φαει τις πετρες και τις μολοτοφ και κανει τσιγαρακι ανεμελη. Ακους εκει να προστατευσει τον κοσμο της. Μα που γινονται αυτα? Εξαλου οταν δεχεσε βροχη πετρες εσυ θα πρεπει να πετας καραμελες κουραμπιεδες και λουκουμια. Ειναι δυνατον να χτυπας? Πρεπει μονο να τις τρως. Να δικαστει αμεσα ο κατηγορουμενος και οι συνεργοι του στην περιφρουριση της πορειας.Και μην ακουσω οτι το ΚΚΕ περιφρουρουσε τη βουλη εκεινη τη μερα. Να η βουλη. Ελευθερη ειναι ας μαζευτουν οι υπερεπαναστατες να την καταλαβουν εχουν τη δυνατοτητα καθημερινα. Τωρα πως τους επιασε η μανια να την καταλαβουν ΜΟΝΟ τη μερα που ηταν εκει το ΠΑΜΕ ειναι αποριας αξιο.Περαστικα
<<<Εξαλου οταν δεχεσε βροχη πετρες εσυ θα πρεπει να πετας καραμελες κουραμπιεδες και λουκουμια. Ειναι δυνατον να χτυπας? Πρεπει μονο να τις τρως.>>> - και δε μου λές, προχθές που τους την πέσαν οι χρυσαβγιτες γιατί δεν κάνανε το ίδιο; γιατί δεν αμύνθηκαν; Φάσκεις και αντιφάσκεις...
Απο που προκυπτει οτι δεν αμυνθηκαν? Φυσικα και αμυνθηκαν. Εγινε οδομαχια. Εξυπνε εσυ. Εγινε οδομαχια 50 οπλισμενων εναντιων 20 αοπλων. Χασανε οι αοπλοι ζητωωω. Κατι μας ειπες...
ενα παραξενο πρεμα. η περιφρουρηση του κκε παιρνει στο κυνηγι αναρχικους, προστατευει το πολυτεχνειο, βριζει τους συριζαιους και τους "δεν πληρωνω"( ετσι ξεκινησαν ολα-εκεινη την ημερα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ) αλλα ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν εχει κυνηγησει ναζιστες! οπως ειπε καποιος "εαν την κανελλη την χαστουκιζε κανας μαζιωτης πχ τα κνατ θα ειχαν καταλαβει ολα τα εξαρχεια. με τον αποτριχωμενο εβγαλαν καταδικη στη βουλη"οσο για τον ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟ, απειχε 300 μετρα απο τα επεισοδεια και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.ουστ δογματικα προβατα. μετα απο 50 χρονια μπορει καινα παραδεχτειτε το λαθος σας. οπως με τον αρη. φορτωσα τωρα. ακου πρακτορας ο πλουμπιδης!!! ουστ, αντε να προτεινετε καμια 48ωρη οταν ολοι ζητουν ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Οι 500.000 νεκροί του ελληνικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ, οι νεκροι του Δημοκρατικού Στρατού, οι 100.000 κομμουνιστές που ζήσαν και πέθαναν στην παρανομία κυνηγημένοι απο φασιστες ντόπιους και ξένους σε ξερονήσια και φυλακές, ο δολοφονημενος απο τον παρακρατικό 'αναρχικό' μηχανισμό οικοδόμος, ο Αρης και ο Πλουμπιδης σου χαμογελανε περήφανα απο τον τάφο...Αυτοί - σε αντίθεση με όλους εμάς- δεν έχουν να αποδείξουν πλέον τίποτα και σε κανέναν. Τιμώνται ως κόρη οφθαλμού απο το Κόμμα για την ιδεολογία του οποίου πάλεψαν, αλλα κερδισαν και τον σεβασμό των αντιπάλων τους. Μακάρι να έρθει μια μερα που οι επιλογες οι δικές σου στη ζωή να σου έχουν αξιώσει το δικαίωμα να τους ασκεις τέτοια φτηνή και ανιστόρητη κριτική.
τελικά την καρδιά από τι την έπαθε ο σύντροφος; από τα δακρυγόνα ή είχε ιστορικό καρδιοπάθειας; επίσης το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, πού φταίει; επειδή έδειρε ή δεν έδειρε; επειδή πήγε ή δεν πήγε στο Σύνταγμα; επειδή ήταν μέλος του ο Άρης ή επειδή τον διέγραψε; συντονιστείτε λίγο με τους από πάνω. αρχίζει και φαίνεται η σχιζοφρένειά σας.
Οι "αναρχικοί" όπως λέτε είναι άνθρωποι που κάτω από τις μαύρες μάσκες τους κρύβουν έναν εχθρό των απεργιών και των μαζικών κινητοποιήσεων. Τις περισσότερες φορές σκοπός τους είναι ένας και μόνο ένας: ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΟΣ. Γιατί ναι, αυτό προκαλούν. Και η περιφρούρηση των απεργιών από τύπους σαν αυτόν που εσείς λέτε τα θέλε και τα πάθε έχουν σώσει πολλούς ανθρώπους που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Για κοιτάξτε λοιπόν λίγο προσεκτικά αυτό το βίντεο..http://www.youtube.com/watch?v=Td1nOjqm3L4Ποιός είναι αυτός που καταφερεται επιθετικά απέναντι στην περιφρούρηση που προστατεύει την διαμαρτυρία των ανθρώπων? Ποιός πετάει αντικείμενα πρός το μέρος τους? Και ποιός εν πάσει περιπτώσει προκαλεί? Αναρωτιέται λοιπόν κανείς ποιός είναι ο ρόλος των αναρχικών στην περίπτωση αυτή? Σε καμμία περίπτωση δεν καταφέρονται εναντίον της κυβέρνησης αλλά εναντίον διαδηλωτών!! Και η περιφρούρηση κανεί αυτό που πρέπει για να προστατευτεί η διαμαρτυρία χιλιάδων από μερικούς μπαχαλάκηδες.
επισης ειναι 150 προβοκατορες (φ8 πανσπουδαστικης), απεργοι στο σικαγο, εργατες της παρισινης κομμουνας κλπτο ξαναγραφω: μονο στην ελλαδα υπαρχει κκ το οποιο νιωθει νο1 εχθρο τους αναρχικους και οποιο αλλο κομμα της αριστερας υπαρχει.εδψ καποτε ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ με τα ματ για να συλληφουν αναρχικοι ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ!.-
αρη <<βλεπειs>. το τελοs μιαs <<διαδικασιαs>>!δεν βλεπειs την επιθεση με μαρμαρα και μολοτοφ απο τον οχλο ΝΑΖΙΣΤΩΝ,συνομοσιωλογων <<αγανακτισμενων>> και <<αναρχικων>> που ΜΑΖΙ επιτεθηκαν,ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ χρονικα και στοιχησε στο ΚΚΕ 1 ΝΕΚΡΟ και 80 πιστοποιημενουs τραυματιεs στα νοσοκομεια!η μνημη δεν μπορει να ειναι επιλεκτικη....!
μαύρη-κατάμαυρη η προπαγάνδα σου, φιλαράκο. Αν έχεις τα ούμπαλα, γιατί δεν γράφεις ότι ο άνθρωπος αισθάνθηκε δυσφορία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε εκεί από την καρδιά του; Όντως, επιλεκτική μνήμη...
το τελοs τηs <<διαδικασιαs>> οπωs εγραψα στοιχησε 1 νεκρο και 80 τρυματιεs!αν δεν υπηρχε ολη αυτη η ενταση και η επιθεση,εναs ανθρωποs θα ειχε ολη αυτη την πιεση στην καρδια του που να αποφερει αυτο που επεφερε...?ρωτα κανενα καρδιολογο πρωτα...
Ναι και το μελλοντικό ξύλο θα είναι συνέχεια του προηγούμενου, και το επόμενο συνέχεια του μελλοντικού κτλ κτλ, και μέχρι τότε θα μετράμε 10000 νεκρούς (από βαρεμάρα και βαθειά γεράματα).
όταν είσαι σε μια διαδήλωση και ξαφνικά σου επιτίθονται "γνωστοί- άγνωστοι", πετώντας πέτρες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, τότε ναι, θα αμυνθείς. Οι φωτογραφίες που δείχνετε είναι από τη συγκέντρωση όπου μετά την επίθεση το ΠΑΜΕ είχε έναν νεκρό. Οι χρυσαυγίτες, ως γνωστοί θρασύδειλοι, την πέφτουν 50 άτομα σε 10. Αν είχαν το θάρρος να την πέσουν σε συγκέντρωση, τότε θα άνοιγε το δικό τους το κεφάλι, όχι των κομμουνιστών.
ο νεκρος ηταν απο δακρυγονο και δεν ειχε καμια σχεση με το συνταγμα.ημαρτον. μετα την χρυση αυγη δευτερη δυναμη στα ματ ειναι το κκε.θα ρωτησω το εξης: ποια ειναι το κομματα οπου η τυφλη πιστη στον γραμματεα ειναι προαπαιτουμενο? η απουσια κριτικης στα λογια της κ.ε.? οπου εαν διαφωνεις εισαι απλα πουλημενος?
Αρη, ντροπή και το εννοώ. Να βάζεις τέτοιο κείμενο τέτοια μερα, ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ να αναφέρεις ότι στη συγκεκριμένη πορεία που δείχνεις στο Σύνταγμα ειχε δεχτεί επίθεση πορεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων τουΠΑΜΕ απο τον 'αναρχικο που είναι πεσμένος στο έδαφος'. Πριν πέσει στο έδαφος, ήταν όρθιος και πετούσε μάρμαρα, πέτρες και μολοτοφ μεσα σε φοιτητές και έργαζομενους, μαζί με άλλους 300, υπό το άγρυπνο βλέμμα - και τη σιωπηλή στήριξη - της αστυνομίας.[Απ. Άρη: Δεν παρέλειψα να πω για τον νεκρό του ΚΚΕ που δεν ξεκίνησε εκείνο τα επεισόδια εκείνη την ημέρα. Μη μπερδεύεσαι όμως: Παρατηρώ το πόσο διαφορετικές μπορεί να είναι οι οπτικές γωνίες των ανθρώπων - τη θέση θα την πάρει ο καθένας μόνος του.]
Απ. προς Αρη: διάβασα και ξαναδιαβασα το άρθρο σου. Πού ακριβώς το ανέφερες ότι εκείνη τη μερα η συγκεκριμένη πορεία δέχτηκε επίθεση απο τους 'αναρχικούς'; Πού ανέφερες ότι υπήρξαν 80 τραυματίες και ενας νεκρός; Πού ανέφερες ότι η περιφρούρηση επενέβη για να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί, γιατι η αστυνομία κοιτούσε; Ο Πουλικογιαννης αμυνόμενος υπήρξε και στις 2 περιπτώσεις, δεν υπηρξε επιτιθέμενος - και αυτο ειναι ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, την οποία αποκρυπτεις. Αν δηλαδή προχτές στο Πέραμα έπιανε έναν απο τους χρυσαυγίτες που του την έπεσαν, θα τον κατηγορουσες για άσκηση βίας;Οι οπτικές γωνίες των ανθρώπων μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά να είμαστε τίμιοι στην παρουσίαση των γεγονότων και να μην αποκρυπτουμε έντεχνα τα μισά.[ΑΠ. ΑΡΗ: Επειδή μπορεί ο Πουλικογιάννης να είχε χίλια δίκια να κλωτσάει τον πεσμένο άντρα, γι' αυτό δεν εξέφρασα καμία απόλυτη άποψη, αλλά δήλωσα την αμηχανία μου. Δεν απέκρυψα καθόλου το ότι δεν ξεκίνησε το ΚΚΕ τον καβγά, ούτε το ότι υπήρξε ένας νεκρός. Μπορεί να είχαν απόλυτα σωστό λόγο οι πέντε να χτυπήσουν τον έναν στις φωτογραφίες, ούτε ετυμηγορία έβγαλα, ούτε μπορώ να κατηγορήσω με απόλυτο τρόπο κανέναν (εκτός απ' τους Χρυσαυγίτες, που τους κατηγορώ με απόλυτο τρόπο.)Αφού διάβασες και ξαναδιάβασες το άρθρο και δεν βρήκες τίποτα, το κάνω κόπι πέιστ εδώ:"Θεωρώ πως είναι εύκολο να διακρίνεις τη βία του καταπιεστή από τη βία του καταπιεζόμενου. (Όχι, ΔΕΝ είναι όλες οι βίαιες πράξεις ίδιες.) Εκτός απ' τη βία του καταπιεστή και του καταπιεζόμενου, του επιτιθέμενου και του αμυνόμενου, ως διακριτή βία θα βάλω και αυτήν των χρυσαυγιτών. Δεν υπάρχει καμία εξίσωση της βίας της με οποιαδήποτε άλλη βία. Όμως πραγματικά, νιώθεις μια αμηχανία βλέποντας τραυματισμένο τον κομμουνιστή που τραυματίζε πρόπέρσι πεσμένο στο έδαφος αναρχικό. Κυρίως γιατί συνειδητοποιείς πως αυτός που για τους μεν είναι ήρωας (είχε και νεκρό το ΚΚΕ εκείνη την ημέρα - και νομίζω δεν ξεκίνησε εκείνο τα επεισόδια) για τους δε θεωρείται "εγκληματίας, φασίστας και τραμπούκος" (έτσι τον αποκαλεί το indymedia). "
Η αστυνομία ήταν δίπλα ακριβώς στην επίθεση κ κοιτούσε αμέτοχη - τι πρωτότυπο. Ενδιαφέρον θα ειχε να δημοσιευσετε και τις φωτο που δείχνουν τους αστυνομικούς να συνομιλουν στα γύρω στενά με τους 'αναρχικούς' και να ανταλλάσσουν ρούχα. Αλλά αυτά δεν τα βγάζει το INDYMEDIA...Το που θα παει μια ειρηνική πορεία δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να της επιτεθεί. Θα ελεγα οτι είναι αυτονόητο, αλλά να που δεν είναι. Αλλο πράγμα να μη συμφωνείς με το ΚΚΕ κι άλλο πράγμα να υπερασπίζεσαι την σύμπραξη και οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης- αστυνομίας- 'αναρχικου' παρακράτους.
Ναι ναι οτι πεις. Φάτε κι άλλο το κουτόχορτο πρόβατα. Μέσα στη ψευτιά και την καθοδήγηση. Αυτοί που ξέρουν, ξέρουν μέσα απο την εμπειρία τους και όχι απο μανιπουλασμένες και προσαρτημένες ιδέες στα πλαίσια πολιτικών μανιφέστων κόκκινου φασισμού. Ήταν είναι και θα είναι πάντα τα ΚΝΑΤ όσο και και να σκούζουν τα παπαγαλάκια. Η ταυτότητα του θύτη δεν αλλάζει την ταυτότητα του θύματος και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας αυτο. Δηλαδή όταν οι μπάτσοι βαράνε χρυσαυγήτες εγώ πρέπει να κρίνω μονόπλευρα και να εξιψώσω τις αξίες της αστυνομίας επειδή και καλά ''μπράβο γίναν καλοί επειδή τις τρώνε απο φασίστες; ή επειδή χτυπάνε φασίστες'';;
"...Επειδή μπορεί ο Πουλικογιάννης να είχε χίλια δίκια να κλωτσάει τον πεσμένο άντρα ..."Μπορεί να έχουν χίλια οι ορδές των βαρβάρων που κλωτσάνε κάποιον πεσμένο;;; Με ποια ακριβώς λογική;; Της αυτοάμυνας;; Ο καλά προετοιμασμένος για ξύλο Πουλικογιάννης φοβήθηκε μήπως ο πεσμένος στο έδαφος ήταν ο μεταμφιεσμένος Τσακ Νόρις; Ναι μπορεί οι συγκεκριμένοι να είχαν δεχτεί επίθεση από την ομάδα στην οποία άνηκε ο συγκεκριμένος. Αλλά από πότε η εκδήλωση της οργής ισοδυναμεί με το δίκαιο;
εχω αηδιασει να διαβαζω αηδιες για εκεινη την ημερα.ημουν εκει. Τα κννεεεεεεε ξεκινησαν την ολη ιστορια οταν ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ τραμπουκικα το μπλοκ του "δεν πληρωνω" να προσεγγισουν τις σκαλες της βουλης . το "δεν πληρωνω" και βιντεο εβγαλε και καταγγελια. οσο για τα κνατ ειχαν την πλατη στη βουλη ροπαλα ετοιμα και κρανη φορεμενα. ο "χωρος" ΕΚΕΙΝΗ την ημερα δεν ηταν οργανωμενος και σε μπλοκ. οι μισοι και παραπανω που την επεσαν κατοπιν στα κνατ δεν ειχαν ΚΑΜΙΑ σχεση με αναρχικους. μπροστα μου ειδα ΔΕΚΑΔΕΣ 50αρηδες και νεαρους απο εργατικα σωματεια και δασκαλους να βριζουν και να ΠΕΤΑΝΕ οτι βρισκουν στα κνατ. το οποια εαν ειχαν το 1/10 της οργης που εχουν απεναντι στα ΞΑΔΕΛΦΙΑ τους τους αναρχικους οι ναζι δεν θα υπηρχαν πουθενα στον δρομο. Μονο οι αναρχικοι τους αντιμετωπιζουν ΣΤΑ ΙΣΑ. να υπενθυμισω οτι ΜΟΝΟ στην ελλαδα οι κκεδες (που ειναι κκε και οχι κομμουνιστες) νιωθουν μισος για τους αναρχικους και τους αντιμετωπιζουν σαν εχθρους. πουθενα αλλου τα κκ δεν απομωνονονται σε αντιφασιστικους αγωνες και εργατικες διεκδικησεις. πουθενα αλλου. μονο εδω.
αν ησουν στην πορεια τοτε θα καταλαβενες γιατι τρωγαν πετρες του παμε....την ειχαν δει δικια τους την πορεια,και δεν αφηναν χιλιαδες κοσμου να ανεβει στο συνταγμα με αποτελεσμα να πιεζει κ ο κοσμος που ερχοταν απο πισω(απο σταδιου) κ να δημιουργουν ενα μπαχαλο,ενα ασφυχτικο κλιμα...και καλα περιφρουρηση...καλα λενε κκε το κομμα του χαφιε...
Πάντως, εγω δεν κατάλαβα Αρη. Αφού αναγνωρίζεις ότι εκείνη την ημέρα η πορεία του ΠΑΜΕ δέχτηκε επίθεση και αφού αναγνωρίζεις ότι αυτονοητα οταν καποιος δέχεται απρόκλητη επίθεση δικαιούται να αμυνθεί, τότε τι είναι αυτό ακριβως που σου προκαλεί 'ΑΜΗΧΑΝΙΑ';Οταν σου επιτιθενται και μάλιστα με δολοφονική διάθεση, ποιά αντίδραση θα θεωρούνταν ενδεδειγμένη ώστε να μην προκαλεί 'αμηχανία' ; Να καθεσαι αδιαμαρτύρητα και να γυρίζεις και το άλλο μάγουλο; Ξαναλέω, και στις δυο περιπτώσεις, ο Πουλικογιαννης και το ΠΑΜΕ ήταν αμυνόμενοι και οχι επιτιθέμενοι και αυτό είναι πολύ βασικό στην όποια κριτική.Συνειδητά ή ασυνείδητα, φυσικά και εξεφρασες άποψη, και η άποψη είναι η κλασική 'θεωρία των δυο άκρων'. Το κλασικό 'ναι μεν, αλλά', με ελάχιστες λεκτικές τροποποιήσεις.Η δουλειά του Πουλικογιαννη και του σωματείου Μετάλλου είναι ο λόγος που τους την έπεσε η ΧΑ. Ξεκάθαρα πράγματα. Είναι το ότι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη έχουν κατακτησει να υπογράφονται συλλογικές και οχι ατομικές συμβάσεις, είναι που έχουν κατακτήσει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας κ ας κοστίζουν, είναι που έχουν κατακτήσει να μη βγαίνουν σπίτια σε πλειστηριασμούς λόγω χαρατσιών, είναι που έχουν κατακτήσει να μην κόβεται το ρεύμα σε κανέναν άνεργο, είναι που η ΧΑ θέλει να στήσει δικό της εργοδοτικό σωματείο στην περιοχή. Αυτά δε μπορεί να τα αμφισβητήσει ούτε 'αναρχικό' Indy, ούτε οι εφοπλιστές, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Χρυσή Αυγή, ούτε κανείς άλλος της ίδιας συνωμοταξιας.