Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς

Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter
78

Ξαναφούντωσαν οι συζητήσεις σχετικά με την καταδίκη ή όχι της βίας από όπου κι αν προέρχεται, για την εξίσωση των "άκρων" και όλα αυτά, μετά την επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον του στελέχους του ΚΚΕ Σωτήρη Πουλικογιάννη (και άλλων 7).

Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter

Όλα τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση, εκτός φυσικά από την Χρυσή Αυγή [update: δεν βρήκα της Νέας Δημοκρατίας! Είναι τόσο στόκοι;] που είπε:

Χρυσή Αυγή: Ψέματα και αθλιότητες

«Ο μόνος λόγος που ΚΚΕ και κανάλια στήνουν τεχνητή ένταση στο Πέραμα είναι η πρόσφατη δημιουργία Εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Πλήττονται τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των εφοπλιστών, γι' αυτό προσπαθούν με ψέματα και αθλιότητες να σταματήσουν την Χρυσή Αυγή»

Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter
 

Προσωπικά έχω πει πολλές φορές ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να βγει εκτός νόμου, ότι δεν έπρεπε να της είχε δοθεί άδεια απ' τον Άρειο Πάγο για να κατέβει στις εκλογές, κλπ. Ο περισσότερος κόσμος διαφωνεί μαζί μου (λέγοντας ότι αν απαγορευόταν θα δυνάμωνε περισσότερο), αλλά επιμένω στην άποψή μου:

Μου φάινεται αδιανόητο να δεχόμαστε στη δημοκρατία μας ένα τέτοιο κόμμα, να τους επιτρέπουμε την είσοδο στη Βουλή, να τους πληρώνουμε μισθούς και επιχορηγήσεις, μόνο και μόνο επειδή τους φοβόμαστε. 

===== 

Τώρα, το γεγονός ότι έχει γεμίσει το ίντερνετ με φωτογραφίες του δαρμένου μέλους του ΚΚΕ να δέρνει αντιεξουσιαστές περιπλέκει αρκετά τα πράγματα. 

Ένα χρόνο πριν τον χτεσινό ξυλοδαρμό του από Χρυσαυγίτες, ο Πουλικογιάννης είχε εμφανιστεί στις σελίδες του indymedia:

Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter

Μοιάζει να κλωτσάει στο πρόσωπο πεσμένο άντρα, και να χρησιμοποιεί τη σημαία του ΚΚΕ ως αξεσουάρ για ξύλο. 

Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter
Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter
Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter
Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter

Υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες στο indymedia αλλά έχουν το λογότυπο DEMOTIX και δεν μπορώ να τις βάλω αν δεν τις αγοράσω. Σε εκείνες φαίνεται πάλι ο Πουλικογιάννης να κλωτσά τον πεσμένο άντρα, ενώ οι σύντροφοί του τον χτυπουν με σημαίες. (Ένας απ' αυτούς έχει και τον Ριζοσπάστη στην κωλοτσεπη.)

Θεωρώ πως είναι εύκολο να διακρίνεις τη βία του καταπιεστή από τη βία του καταπιεζόμενου. (Όχι, ΔΕΝ είναι όλες οι βίαιες πράξεις ίδιες.) Εκτός απ' τη βία του καταπιεστή και του καταπιεζόμενου, του επιτιθέμενου και του αμυνόμενου, ως διακριτή βία θα βάλω και αυτήν των χρυσαυγιτών. Δεν υπάρχει καμία εξίσωση της βίας της με οποιαδήποτε άλλη βία. 

Όμως πραγματικά, νιώθεις μια αμηχανία βλέποντας τραυματισμένο τον κομμουνιστή που τραυματίζε πρόπέρσι πεσμένο στο έδαφος αναρχικό. Κυρίως γιατί συνειδητοποιείς πως αυτός που για τους μεν είναι ήρωας (είχε και νεκρό το ΚΚΕ εκείνη την ημέρα - και νομίζω δεν ξεκίνησε εκείνο τα επεισόδια) για τους δε θεωρείται "εγκληματίας, φασίστας και τραμπούκος" (έτσι τον αποκαλεί το indymedia)

Η αμήχανη στιγμή που βλέπεις φωτογραφίες του δαρμένου κομμουνιστή να δέρνει αναρχικούς Facebook Twitter

φωτο via

Κάποιος έγραψε σχετικά: "Karma is a bitch!".

Δυσκολεύομαι να το δεχτώ και δυσκολεύομαι να καταλήξω κάπου. 

Η όλη ιστορία είναι απλώς μια ακόμη υπενθύμιση του πόσο ρευστή είναι η ανθρώπινη πραγματικότητα, πόσο περίπλοκη η ανθρώπινη φύση και πόσο δύσκολο είναι να χωρίζεις τα πάντα σε μαύρο και άσπρο. 

78

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
"Μου φάινεται αδιανόητο να δεχόμαστε στη δημοκρατία μας ένα τέτοιο κόμμα,..."Συμφωνώ απόλυτα, δε σου φαίνεται όμως το ίδιο αδιανόητο πως κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα αποδεδειγμένα, κόμματα με μαύρα χρήματα στα ταμεία τους κι εμπλεκόμενα σε σκάνδαλα δις ευρώ τους επιτρέπεται από το Σύνταγμα να ξανακατέβουν σε εκλογές;Τώρα όσον αφορά το άρθρο, ποια η διαφορά ενός χρυσαυγίτη με έναν αντιεξουσιαστή δήθεν αριστερό αν θεωρούν κι οι δύο ως μέσο επίλυσης διαφορών τη βία; Διότι εγώ προσωπικά δε βλέπω κάποια διαφορά.
Επιτέλους βγάλτε τη ΧΑ εκτός νόμου και συλλάβετε τους αρχηγούς της. Τι άλλο περιμένετε πια; Δεν είναι καιρός για συζητήσεις αλλά για δράση.Άντε Σαμαρά και Βενιζέλο κάντε και κάτι καλό, είναι βέβαιο ότι θα ανέβει η δημοτικότητά σας αφού έχετε καούρα γι αυτό.
Από την ανάρτησή σας, λοιπόν, κύριε Δημοκίδη, με βάση τα πρώτα σχόλια που ακολουθούν, συνάγεται μάλλον αβίαστα το συμπέρασμα "Καλά να πάθει, λοιπόν" (κάπως έτσι λέγεται το karma is a bitch στα χωριά μας). Και ίσως αυτό να ισχύει. Δεν αφορά, όμως, κανέναν αν δικαίως η μοίρα επέστρεψε στον συγκεκριμένο άνθρωπο τη μάχαιρα επειδή κλώτσησε έναν ανυπεράσπιστο ή επειδή έδερνε τη γυναίκα του ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα πρόσωπο που άσκησε ή δεν άσκησε βία. Έχουμε να κάνουμε με την επέλαση ενός φαινομένου που έχει τη βία ως σημαία, ιδεολογία και εργαλείο του. Εδώ ο κόσμος χάνεται, κάθε μέρα διακομίζονται στα νοσοκομεία μαχαιρωμένοι, γρονθοκοπημένοι, καμμένοι από τους αυτουργούς της επίθεσης αυτής. Κι εσείς επιλέγετε να το βγάλετε από το πολιτικό και κοινωνικό του πλαίσιο για να μιλήσετε για μια προσωπική περίπτωση. Να δείξετε το δέντρο και όχι το δάσος. Και το αποτέλεσμα, βέβαια, βάσει των σχολίων, πάντα, είναι ένα ματς μεταξύ υποστηρικτών του ΚΚΕ και υποστηρικτών του αναρχικού χώρου, ενώ η Χρυσή Αυγή μένει έξω από τη συζήτηση. Ή, στην καλύτερη, εμφανίζεται ως το τιμωρό χέρι του κάρμα. Αυτό καταφέρατε, την ημέρα και την ώρα που προχωρήσατε σε αυτή τη δημοσίευση και με τον τρόπο που το κάνατε. Θα περίμενε κανείς από κάποιον με τη δική σας πείρα, προτού δημοσιεύσει (κι ακόμα περισσότερο προτού αναδημοσιεύσει) οτιδήποτε, να σκεφτεί: ποιος ωφελείται;[AΠΑΝΤ. ΑΡΗ: Το karma is a bitch το απέρριψα - τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. ; Ποιος ωφελείται που οι εχθροί της Χρυσής Αυγής αντί να συνεργαστούν κάθονται και τσακώνονται μεταξύ τους και δέρνουν ο ένας τον άλλον; Δεν σας φταίω εγώ που παρουσίασα το τι συμβαίνει, αλλά το ίδιο το γεγονός ότι αυτά συμβαίνουν. ]
Οι βεντέτες μέσα στο χώρο των "επαναστατών" από μόνες τους προκαλούν σύγχυση... Το Κράτος τρίβει τα χέρια του και τα φασισταριά γελάνε, όπως θα γελούσα κι εγώ αν οπαδοί του ΛΑΟΣ είχαν βεντέτα με τους χρυσαυγίτες και στις πορείες κυνηγιόντουσαν οι φασιστοεθνικιστές μεταξύ τους. Τα γεγονότα από μόνα τους προκαλούν σύγχυση και γεννάν ειρωνεία. Όπως και να το κάνουμε, δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός αυτό. Το θέμα είναι να είμαστε ξεκάθαροι στις τοποθετήσεις μας επί του θέματος. Τίποτα να μη δηλώνει έστω την παραμικρή ανοχή η ακόμη και νομιμοποίηση της επίθεσης στα μέλη του ΚΚΕ λόγω του τραμπούκικου ιστορικού τους, γιατί το περιστατικό μας αφορά όλους ως πολίτες που τασσόμαστε ανοιχτά κατά της Χ.Αυγής, γιατί αύριο μπορεί να την πέσουν και μεμονωμένα σε μη-χρυσαυγίτες πολίτες, κι όχι απλά σε κομματικούς. Όμως εδώ δεν ασχολούμαστε με τις "αμαρτίες" του θύματος για να κρίνουμε αν του άξιζε ή όχι το ξύλο που έφαγε. Δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης της επίθεσης. Υπάρχει όμως κι εδώ σοβαρό πολιτικό-κοινωνικό θέμα. Ανοίγει ολόκληρο καινούριο κεφάλαιο. Δεν μπορώ να περάσω στο ντούκου το γεγονός της βίας, της βεντέτας, των παρατάξεων. Και δεν είναι μόνο ο κουκουές με το παλούκι. Τα γεγονότα στο Σύνταγμα το 2011, είναι τραγικά. Γιατί εκεί οδηγούν οι φωτογραφίες. Υπάρχει βίντεο που το έχω ποστάρει εδώ, που δείχνει σε μια φάση, πάνω στον πετροπόλεμο, έναν αντιεξουσιαστή να πετυχαίνει στο κεφάλι με πέτρα έναν του ΠΑΜΕ. Και εσύ ζητάς να κάνουμε τα στραβά μάτια μπροστά σε ένα ολόκληρο σημαντικό καινούριο κεφάλαιο που άνοιξε παραδόξως με τα γεγονότα της Χ.Αυγής.
Ρωτάτε: "Ποιος ωφελείται που οι εχθροί της Χρυσής Αυγής αντί να συνεργαστούν κάθονται και τσακώνονται μεταξύ τους και δέρνουν ο ένας τον άλλον;" Απαντώ: "Ο ίδιος που ωφελείται από την προβολή των συγκρούσεων αυτών σε άσχετο χρόνο". Οι καιροί είναι πονηροί. Ακόμη και το μεσημεριανάδικο που προβάλλει την ανθρώπινη αγάπη του Ηλία Κασιδιάρη για το τάνγκο παίρνει θέση, γιατί συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας διάθεσης απέναντι σ' αυτό που εκπροσωπεί ο Ηλίας Κασιδιάρης. Σ' αυτή την άγρα "ανθρώπινων" εντυπώσεων επιδίδεται εδώ και πολύ καιρό τώρα η Χρυσή Αυγή με μεγάλη επιτυχία και από κάθε πιθανό βήμα. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να θεωρούμε τα πράγματα πιο περίπλοκα, η "ρευστή" και "σύνθετη" ανθρώπινη συμπεριφορά θα πρέπει να περιμένει άλλους, λιγότερο επείγοντες καιρούς για ψυχαναλυτικές και μεταφυσικές θεωρήσεις. Αυτό ήταν και το νόημα του σχολίου μου: πλέον, με ό,τι λέμε και γράφουμε, ειδικά όταν μας διαβάζουν χιλιάδες άνθρωποι, παίρνουμε θέση.[Απ. Άρη: Λυπάμαι αν θεωρείτε πως επειδή η Χρυσή Αυγή είναι τόσο κακή δεν πρέπει να πούμε τίποτα κακό ποτέ για οποιονδήποτε άλλον. Το να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον ότι φταίει για την άνοδό της, δεν έχει νόημα (λέει κόσμος: "γιατί δεν ξεσκεπάζετε το τι γίνεται", κι όταν το ξεσκεπάζουμε λένε "γιατί τα προβάλλετε; έτσι τους διαφημίζετε"). Και στην τελική, όχι μόνο σήμερα αλλά πολλές φορές (και έχω δεχτεί απειλές - μας έχει μηνύσει κιόλας μέλος της Χ.Α. αν δεν το ξέρατε) ΕΧΩ πάρει θέση: Ότι πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ η Χρυσή Αυγή. Κατά τη γνώμη μου είναι η μόνη λύση. ]
"Προσωπικά έχω πει πολλές φορές ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να βγει εκτός νόμου, ότι δεν έπρεπε να της είχε δοθεί άδεια απ' τον Άρειο Πάγο για να κατέβει στις εκλογές, κλπ. Ο περισσότερος κόσμος διαφωνεί μαζί μου (λέγοντας ότι αν απαγορευόταν θα δυνάμωνε περισσότερο), αλλά επιμένω στην άποψή μου: Μου φάινεται αδιανόητο να δεχόμαστε στη δημοκρατία μας ένα τέτοιο κόμμα, να τους επιτρέπουμε την είσοδο στη Βουλή, να τους πληρώνουμε μισθούς και επιχορηγήσεις, μόνο και μόνο επειδή τους φοβόμαστε." Ο ορισμός του αδιανόητου.
Γιατί, τι σχέση έχει ο κομμουνισμός με την αναρχία; Είναι παντελώς αντίθετες ιδεολογίες, άσχετο αν στην Ελλάδα συγχέονται. Ο κομμουνισμός απαιτεί ένα πανίσχυρο κράτος που όλοι εργάζονται ισάξια για αυτό, ενώ η αναρχία αποσκοπεί στην κατάργηση του θεσμού του κράτος, με τον κόσμο να ζει εντελώς ελεύθερος και με ατομικές πρωτοβουλίες. Τι κοινό έχουν λοιπόν; Φυσικά και είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι.
Τώρα γιατί και οι μεν και οι δε πασχίζουν για να γίνουν υπάλληλοι του αστικού κράτους (αν δεν είναι ήδη) ώστε να "επαναστατούν" εκ των έσω και να πολεμάνε αυτό που τους ταΐζει παραμένει μυστήριο...
Παρότι με χαροποίησαν οι διευκρινίσεις σου Άρη και η απερίφραστη καταδίκη της ΧΑ, θέλω να επισημάνω ότι το timing μιας τέτοιας δημοσίευσης είναι κάπως άκαιρο.Το σκότος και τη δυσωδία που επιφυλάσσει η ΧΑ στη χώρα δεν τη διανοούμαστε. Πρέπει αμέσως, τώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, να αρχίσει ενεργός αγώνας όλων των πολιτών κατά του νεοναζιστικού φαινομένου. Η αρχή πρέπει να γίνει σε συνειδησιακό επίπεδο, και η βοήθεια των σκεπτόμενων ανθρώπων στα ΜΜΕ είναι πολύτιμη. Αλλά... Αν δεν θέλουμε να αυγατίζουμε τους ηλίθιους που την ψηφίζουν, πρέπει οι θέσεις μας να είναι σαφείς, από το πρώτο κλικ του διαγώνιου διαβάσματος. Το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα που επιλέγω, και έχω πολλά να του προσάψω. Ωστόσο αυτή τη στιγμή έχουμε χάσει το κύριο θέμα, που είναι για πρώτη φορά: μαζική επίθεση της ΧΑ εναντίον όχι ξένων αλλά εναντίον πολιτικών αντιπάλων. Η επίθεση αυτή δεν έχει χαρακτήρα μεμονωμένου καβγά όπως παλιότερα αλλά αποτελεί στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας. Πρόκειται για ποιοτικό άλμα στη στρατηγική της ΧΑ, που έμεινε ασχολίαστο γενικά.Αγγίζοντας τις 13-15 μονάδες στα γκάλοπ, εγκαινιάζει κινήσεις που θα εδραιώσουν την παρουσία της και θα φοβίσουν όλους τους άλλους, ενώ θα στριμώξουν ακόμη περισσότερο τη ΝΔ σε κολακεία των ψηφοφόρων της ΧΑ (τακτική που μέχρι τώρα πάντως έχει ωφελήσει κυρίως τη ΧΑ).Είναι βέβαιο ότι θα δούμε και άλλα τέτοια μεγάλης κλίμακας περιστατικά, και όσο θα ενδυναμώνονται αυτοί, οι επιθέσεις θα είναι σφοδρότερες. Η βία δεν είναι απλώς μέσο για την ατζέντα τους αλλά η ίδια η ατζέντα τους. Δεν το κρύβουν. Με τέτοιες επιχειρήσεις, προσεκτικά σχεδιασμένες, προβάλλουν τη βία τους και σταδιακά τη νομιμοποιούν, γιατί θέλουν μαζί τους όσους είναι διατεθειμένοι να συμπράξουν σε αυτήν. Διότι φασιστικό κόμμα χωρίς βίαιους φασίστες, δηλαδή χωρίς ιδεολογικό στρατό στο δρόμο, δεν μπορεί να σταθεί. Όσο και να φουσκώσει δημοσκοπικά, κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει. Δεν είναι χαζοί όπως νομίζουμε. Γνωρίζουν αυτή τους την αδυναμία, εργάζονται για να την καλύψουν και σε αυτό το πλαίσιο επιχειρούν να μας υποβάλουν σε πλύση εγκεφάλου γύρω από την ιδέα της χρήσιμης, δικαιολογημένης (και τελικά οικείας) βίας. Σε αυτό το πλαίσιο το ΚΚΕ, που έχει σφοδρές αντιπάθειες ακόμη και μέσα στην αριστερά, είναι ο εύκολος στόχος όπως αποδείχτηκε και από την περίπτωση Κανέλλη που (εξαιτίας και του μεγάλου αριθμού αντιπαθούντων) τελικά λειτούργησε σαν διαφήμιση για τη ΧΑ. Αυτή τη στιγμή το ΚΚΕ, όποιες ενστάσεις και αντιρρήσεις και αν έχουμε απέναντί του, είναι η χαστουκισμένη Κανέλλη, ένα εύκολο θύμα που ξέρουμε απριόρι ότι δεν θα βρει πάνδημη συμπαράσταση (υπό αυτό το πρίσμα φαίνεται ακόμη χυδαιότερη η απουσία ανακοίνωσης από τη ΝΔ).Αν δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε άθελά μας στη δοκιμασμένη ναζιστική τακτική του ξεμοναχιάσματος των κοινωνικών ομάδων (θυμίζω και το ποιηματάκι που λανθασμένα αποδίδεται στον Μπρεχτ, "στην αρχή ήρθαν για τους Εβραίους" κλπ κλπ), πρέπει από αύριο το πρωί να τους δώσουμε να καταλάβουν ξεκάθαρα ότι οποιοσδήποτε στόχος τους γίνεται αυτόματα προστατευόμενος των δημοκρατικών πολιτών. Πρέπει να μας βρουν όλους απέναντί τους. Ακόμη και στον χειρότερο δολοφόνο να την έπεφτε η ΧΑ, αυτομάτως το θύμα θα έπρεπε να μπει υπό την προστασία μας, ρητά. Φοβάμαι ότι αν αρχίσουμε, μεταξύ τύρου και αχλαδιού, κουβέντα για το ποιόν του θύματος της ΧΑ, και κατά πόσο κάποια μέλη του τραμπουκίζουν, χάνουμε το δάσος. Γιατί, ενώ θέλουμε να καταδείξουμε τη βιαιότητα και τη σύγχυση, τελικά το δια ταύτα για τον μέσο αναγνώστη με attention span 3 άραδες, μάλλον θα είναι "τραμπούκοι και οι μεν, τραμπούκος και ο δε". Όσοι είστε στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας, πρέπει να εξαντλήσετε κάθε ενδεχόμενο ο βιαστικός ή ηλίθιος ή απολίτικος αναγνώστης να θεωρήσει ότι υπάρχουν ψήγματα δικαίου στην όποια επίθεση της ΧΑ.Και δεν είναι μόνο θέμα ψήφων. Η ΧΑ οργανώνει ομάδες με εκπαίδευση σκοποβολής σε ακριτικές (και όχι μόνο) περιοχές και στρατιωτικοποιεί πολίτες. Απέναντι σε τέτοιες τακτικές πρέπει να είμαστε τελείως σαφείς, γιατί αλλιώς μπορεί να νομιμοποιούμε τη συμμετοχή (ηλιθίων δίχως άλλο) συμπολιτών μας σε τάγματα και γυμνάσια. Αντιφασισμός δεν είναι απαραιτήτως να κατέβεις στους δρόμους. Αντιφασισμός είναι καταρχήν η επαγρύπνηση της συνείδησης, στην οποία μπορείς να συμβάλεις και εσύ καταλυτικά.Όσο πιο καθαρές είναι οι θέσεις μας, τόσο απομακρύνουμε το ενδεχόμενο να είμαστε εμείς αύριο η κοινωνική ομάδα που θα ξεμοναχιαστεί από κάποιο ναζιστικό τάγμα. Αν είμαστε άγρυπνοι όμως, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Φιλικά πάντα!
Δεν λες κάτι λάθος. Όμως να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι το θύμα ήταν θύτης; Η επίθεση της Χ.Α στα μέλη του ΚΚΕ, είναι απολύτως καταδικαστέα, γιατί στα πρόσωπά τους, πρέπει να βλέπουμε πρόσωπα πολιτών με διαφορετική άποψη. Κι αυτό είναι μεγάλος κίνδυνος, το ότι δηλαδή έφτασε μέχρι εκεί η Χ.Α, τόσο οργανωμένα. Όμως η είδηση ότι το θύμα ανήκει στους κνατατζήδες και έχει τραμπουκίσει κόσμο, δεν περνά απαρατήρητη, και μου γεννά κάποια συναισθήματα για την όλη φάση με τα κόμματα και τις παρατάξεις. Μάλλον είναι ευκαιρία να διαολοστείλουμε όλα τα γκρουπόσκυλα όλων των ιδεολογικών εκφάνσεων. Γιατί αυτό το περιστατικό της επίθεσης και η ειρωνεία ότι το θύμα είναι τραμπούκος κνατατζής, με έκανε να αηδιάσω με το σοβινισμό των παρατάξεων. Να τα αποσιωπήσουμε όλα αυτά; Ή επιστώντας την προσοχή για την αποθράσυνση της Χ.Α να προβεί σε πολιτικά κυνήγια, είναι ευκαιρία να δούμε και την σκατοκατάσταση που επικρατεί με τις παρατάξεις;
με λιγα λογια τα δυο ακρα οντως συναντιωνται αλλα οχι εκει που νομιζουμε: συναντιονται στις αρχαιολατρικες στην μια περίπτωση εθνομηδενιστικες στην αλλη πρακτικές των αντικοινωνικων μηδενιστικών μαυρων μπλοκ.ακουγεται αυστηρο, αλλα αυτά που είχαν ειπωθει στους κυκλους των Α για εκεινα τα επεισοδια του 2011, θα κάναν μεχρι και το Σταλιν να μοιαζει αγιος.
αν κατι παντως μου λεει αυτη η εικονα ειναι η συμπλευση του φυλετικου ρατσισμου της ΧΑ με το απροκάλυπτο εθνομηδενισμο ορισμένων παρακμιακων κατα βαση λουμπεν κρυφομεγαλοαστικων στρωματων του μαυρου μπλοκ.
Μόνο οι υποανάπτυκτοι καταφεύγουν στην βία και την αυτοδικία. Οσο πιο υποανάπτυκτος είναι ο λαός τόσο λιγότερη αξία έχει η ανθρώπινη ζωή.
ΚΚΕ-Αναρχικοί, θανάσιμη βεντέτα με πολλά ανοιχτά κεφάλια εκατέρωθεν. Και από την άλλη η Χ.Α να στοχοποιεί και κομουνιστές, και αντιεξουσιαστές. Όλοι εναντίον όλων... Και άμα τους έχει όλους σιχαθεί η ψυχή μου, είμαι ένας απολιτίκ μικροαστός εν δυνάμει φασίστας. Κάποιος είπε πολύ σωστά πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολιτική. Αυτό που υπάρχει είναι ο κομματοσκυλισμός και ο παραταξικοσοβινισμός. Όπως στο Βυζάντιο οι μονοφυσίτες και οι μονοθελήτες σφάζονταν, έτσι οι "σοσιαλισμός από τα κάτω" και οι "σοσιαλισμός από τα έξω", αλληλοτρώγονται. Μόνο που στην παρτούζα μπήκαν και οι χρυσαυγίτες... Με αγάπη, σας σιχάθηκα...
"Η όλη ιστορία είναι απλώς μια ακόμη υπενθύμιση του πόσο ρευστή είναι η ανθρώπινη πραγματικότητα, πόσο περίπλοκη η ανθρώπινη φύση και πόσο δύσκολο είναι να χωρίζεις τα πάντα σε μαύρο και άσπρο." Απλα με δυο λεξεις... Το παραπανω λεγεται απλα και με μονο δυο λεξεις "Σκοταδισμος και χαος"
Ανθρωπακια κοκκινα-μπλε-μαυρα-κοκκινομαυρα , ολοι αυτοι ειναι αδερφια ο ενας προσπαθει να κυριαρχησει τον αλλο συνεχως..Ολες αυτες οι κινησεις γεννανε ανθρωπους σαν τον τυπο στη φωτογραφια και σαν το Χρυσαυγιτη που τον χτυπησε.. Την ιδια στιγμη ο αναρχικος βγαζει στη φορα τον τυπο και τον στοχευει για να ξερει ο χωρος ποιος ειναι και να τον τσακισουν στο ξυλο οταν τον δουν.. Στο τελος αυτοι που χανουν ειναι οι αναρχικοι αφου τελικα εχουν φαει ξυλο και απο τις δυο πλευρες ενω αυτοι δεν εχουν δωσει καθολου.. Τι μαλακειες ολα αυτα και ποσο μαλακες ειμαστε εμεις οι Ελληνες που δεν μπορουμε να ειμαστε αυτονομοι σαν ανθρωποι πανω απο ολα...
Καταλήγουμε στο συμπέρασμα που τέθηκε σαν εισαγωγή στο άρθρο. Η βία είναι καταδικαστέα από όλες τις μεριές. Δημιουργεί αισθήματα και εκδηλώσεις εκδίκησης που συνεχίζονται διηνεκώς, σαν ένα είδος βεντέτας που πάει από σόι σε σόι ή σε αυτήν την περίπτωση από οπαδό σε οπαδό (κομμάτων, ''ιδεολογικών τοπίων'', αθλημάτων- είναι ακριβώς το ίδιο).Ο εγκέφαλος κάποιων έχει μείνει στην πρωτόγονη εποχή. Γενικά, το σύνθημα ''βία στη βία της-του ο,τιδήποτε'' χωλαίνει. Μοιάζει με το ακραίο ''οφθαλμό αντί οφθαλμού''.Να δούμε πότε ο πρωτόγονος εγκέφαλος κάποιων θα εξελιχθεί.
Ο άνθρωπος έχει από τη φύση του την ανάγκη του ανήκειν... Να ανήκει, να είναι δηλαδή μέρος, ενός ευρύτερου συνόλου σε όλους του τομείς της ζωής του... Έτσι και στα κομματικά θεωρώντας ότι ανήκει και συμμετέχει γενικότερα στην πολιτική διαμόρφωση του τόπου... Έλα μου όμως, που στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πολιτική, αλλά κομματοποίηση... Όταν ο άνθρωπος και εν τοιαύτη περιπτώση, ο Έλληνας, απορρίψει τα κόμματα, τότε θα μπορεί να δράσει αποτελεσματικότερα για καθετί...
τελειως εκτος context Αρη η φωτο. Θυμαται κανενας τι ειχε γινει εκεινη την ημερα???????????Θυμάται το πετροπολεμο απο τους αναρχικους στο μπλοκ του ΠΑΜΕ και τα επεισοδια μετα;θυμαται οτι πρεπει να ηταν οι ιιδες μερες που ειχε πεθανει ενα μελος αυτου του μπλοκ;[ΑΠ. ΑΡΗ: Ναι, το θυμόμαστε, γι' αυτό και αναφέρθηκε γύρω στις 50 φορές μέχρι στιγμής, από όλους :)]
Πράγματι, έχω δει ένα βίντεο στο youtube όπου αναρχικοί πετάνε με το κιλό τις πέτρες στην ομάδα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, με πρόφαση την περιφρούρηση της Βουλής. Στην φωτό όμως που τουλάχιστον 4 "συντρόφια" έχουν κάτω έναν και τον σαπίζουν στο ξύλο, κι όπου ο εν λόγω κύριος κλωτσάει στα μούτρα τον πεσμένο αναρχικό, έχει να κάνει με αυτοάμυνα, ή με αντίποινα και γενικά με ξεσπάθωμα του σταλινικού αντιαναρχισμού που τον δέρνει; http://www.youtube.com/watch?v=UOcouASg7EY Μάλιστα στο 0:18 στο βίντεο, ένας του ΠΑΜΕ τρώει πέτρα στο κεφάλι από αντιεξουσιαστή! Δηλαδή δεν είναι αρνάκια και οι αντιεξουσιαστές... Γενικά, τη σιχαμάρα μου για την όλη φάση την εκφράζω σε ένα άλλο σχόλιό μου πιο πάνω...
με ολη την εκτιμηση για τη δουλεια που κανεις Αρη, οπως ειπες αναφερθηκε 50 φορες στα σχολια, αλλα ουτε καν θιχτηκε στο context του αρθρου ή στον τιτλο. Αν θελουμε ενα διανυσμα της αποστασης "εντυπωσης" απο "πραγματικοτητα" μπορουμε να εμπιστευτουμε τον αριθμο των αναφορων στα σχολια, στο συγκεκριμενο γεγονος, με την μη αναφορά του στον τιτλο.οπως μας εχει διδαξει ο μεταμοντερνισμος κρισιμο στην ερμηνεια καθε φαινομενο ειναι το context του.[ΑΠ. ΑΡΗ: Ο τίτλος ήταν αυτός που έπρεπε - αυτός που ένιωσα ότι με εξέφραζε. Υπάρχουν φωτογραφίες δαρμένου που δέρνει. Το context δόθηκε μέσα στο άρθρο. Ξαναγράφω: "Κυρίως γιατί συνειδητοποιείς πως αυτός που για τους μεν είναι ήρωας (είχε και νεκρό το ΚΚΕ εκείνη την ημέρα - και νομίζω δεν ξεκίνησε εκείνο τα επεισόδια) για τους δε θεωρείται "εγκληματίας, φασίστας και τραμπούκος" (έτσι τον αποκαλεί το indymedia)."Το γεγονός αναφέρθηκε και στα σχόλια από πολλούς. Το ότι εμφανίζεσαι μετά από ώρες και λες "καλά, κανείς δε θυμάται ότι είχε και νεκρό το ΚΚΕ" ενώ όλοι το θυμόμασταν σχολίασα. :)]
το ότι ο αναρχικός της φωτό είναι ο χρυσαυγίτης [LINK NEEDED] και ότι δέχθηκε επίθεση ενώ πριν λίγη ώρα πετροβολούσε τον κόσμο για εσάς δεν παίζει κανέναν ρόλο....επίσης ρε oberon σου έκαναν μια ερώτηση...αφού τότε δεν σας άφησε το ΠΑΜΕ γιατί δεν μπήκατε ρε αδερφέ την επόμενη μέρα?όχι την επόμενη?μετά από 1 εβδομάδα μήπως?μπααα χθες?μπαααΣας βαρέθηκα ρε επαναστάτες της δικαιολογίας......ΠΑΝΤΑ θα βρίσκετε μια δικαιολογία..μα πάντα....
Άρη, αν και δέχομαι πως ΄στο άρθρο σου είχες σκοπό να πεις κάτι άλλο, ο παραλληλισμός που κάνεις είναι εντούτοις παραπλανητικός. Το ΚΚΕ, κόμμα ξεχασμένο σε άλλο αιώνα μεν, στο Σύνταγμα έδειξε υπευθυνότητα όταν άλλοι θέλαν να κάψουν τη Βουλή, κι η βία του ούτε εντός εισαγωγικών δεν μπορεί να παραλληλιστεί με τη προχθεσινή. Μη φτάσουμε να λέμε βία που ξυπνάς και δεν έχει λιακάδα.