Το κιτς ενός ολόκληρου λαού σε δυο εικόνες

Facebook Twitter
40

"Θα την ξεσκίσω!"

Ας σταματήσουμε για λίγο την πάρλα και ας δούμε προσεκτικά τις τελευταίες εικόνες από το Σύνταγμα.

Ας δούμε ξανά τις φωτογραφίες. Ναζιστικοί χαιρετισμοί πάνω σε ένα τζιπ. Ούτε διαμαρτυρία κατά της Μέρκελ δείχνει αυτή η φωτογραφία ούτε διαμαρτυρία κατά του ναζισμού. Ξέρεις τι δείχνει; Το νέο κιτς που έχει γεννηθεί σε αυτή την χώρα. Κάτω από την σκιά της Ακρόπολης αγαπητέ δεν γεννιέται ο πολιτισμός τώρα πια, όπως περήφανα σου άρεσε να λες, αλλά νούμερα της επιθεώρησης β διαλογής. Είσαι εσύ ο ίδιος που γελάς με τα ηλίθια αστεία. Εσύ ο ίδιος που αγαπάς την χοντράδα για τα δήθεν κουσούρια του άλλου και δεν κοιτάς τα μούτρα σου.

Όσο για τον γυμνό άντρα που σίγουρα είναι ο σταρ της μιας ημέρας, μόνο ένα έχω να γράψω: Θα σε αγαπήσουν. Ξέρεις γιατί; Γιατί είχες το «θάρρος» να προσπαθήσεις να την «ξεσκίσεις». Να της δείξεις ρε τι θα πει Έλληνας. Αγαπητέ άγνωστε, η φυλή όλη είναι μαζί σου. Η τόλμη σε αυτή την χώρα έχει ταυτιστεί με την υπερβολή και μόνο. Είσαι το νέο ίνδαλμα. Περιμένω να σε περάσουν και εσένα από τα αποδεκατισμένα μεσημεριανάδικα. Να σου δώσουν το μετάλλιο ανδρείας της ελληνικής φυλής.

 Στήριξε την ελληνική επιθεώρηση

Μα είναι τόσο άδικο θα πει κάποιος να μένουμε στις δυο εικόνες. Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Φυσικά υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Μόνο που κάποιοι (τα media;) έχουν φροντίσει να προβάλλουν αυτή την Ελλάδα και μόνο. Την Ελλάδα της επιθεώρησης β διαλογής και την Ελλάδα που νομίζει ότι θα ξεσκίσει τους πάντες γιατί είναι η καλύτερη.

Αγαπητέ, που σε ακούω να λες για εμάς που χτίζαμε Ακρόπολη όταν οι άλλοι κατέβαζαν από τα δέντρα μπανάνες καλύτερα να σιωπήσεις. Δες καλύτερα τις εικόνες και ξεκίνα να αναρωτιέσαι πού είσαι σήμερα παρά πού ήσουν κάποτε.

-----

H μεγάλη αλήθεια της ημέρας

Πώς να τα πεις όλα για αυτήν την επίσκεψη, για αυτές τις αντιδράσεις και για αυτήν τη χώρα, μ' ένα μόνο τουίτ.
 
ΚΑΙ 
 
 
 
 
40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
Ωραιότατη διαμαρτυρία από ξένο στην χώρα μας...Χμμ,καμπανάκι να αλλάξουνε λίγο μυαλά μερικοί.(Ειλικρινά έχω βαρεθεί να βλέπω κούτσικα να διαδηλώνουν-δεν έχουν δουλέψει ποτέ- και τους 50+ alternative με την la coste και την κοιλίτσα έξω να φωνάζουν συνθήματα.Οι νέοι θα έπρεπε να παραταχτούν και ενάντια στους διαδηλωτές.Ας μην γελιόμαστε,όσο φταίνε οι βουλευτές,άλλο τόσο φταίει και το άλλο στρατόπεδο.Θα μου πεις γιατί;Θα σου πω εμείς έχουμε 40 χρόνια για εργασία,αυτοί έχουν άλλα 10)
Την καλύτερη απάντηση την διάβασα κάπου εδώ μέσα, όσον αφορά το τζιπ με τους μασκαράδες."Η Μερκελ τους Ναζί τους έχει στην παρανομία, ενώ εμείς τους έχουμε στη βουλή"Αρα ούτε σαν σατυρο-χιουμοριστικό στιγμιότυπο μπορεί να ειδωθεί ολο αυτό,.....στο σπίτι του κρεμασμένου ,καλύτερα μούγκα.
Ενοχλήσεις στο στομάχι και μια ελαφρά τάση προς έμετον μ' έπιασε. Απ' τη μια η εξίσωσή μου με τα μίντια (έλεος, ποιος κάτω των 40 βλέπει τιβί με προσύλωση και ευπιστία μικρού παιδιού), απ' την άλλη η ακατάσχετη μανία του νεοέλληνα να σχολιάσει, να ακουστεί, να λογομαχήσει κι εν τέλει να αναθεωρήσει για το "πολιτισμένο" του θέματος. Μ΄αρέσουν οι συζητήσεις που διεγείρουν τα άρθρα της (κάθε) Lifo αλλά this was too much, και ως νεοελληνίδα είπα να αυτοπροβληθώ, εγώ και οι πολύτιμες απόψεις μου. Ευχαριστώ
Το αστείο είναι φίλε αρθρογράφε ότι ο "Ελληνάρας" που θέλει να ξεσκίσει τη Μέρκελ είναι Βρετανός. Ο δεύτερος τύπος που βγήκε γυμνός μπροστά στους ευζώνους είναι Αμερικανός. Μάλλον βιαζόσουν τόσο πολύ να κράξεις που δεν πρόλαβες να ενημερωθείς. Όχι πως το να βγαίνεις γυμνός σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν είναι κατά τη γνώμη ένας ηλίθιος τρόπος να διαμαρτυρηθείς, ίσως και κιτς, αν και δε βλέπω γιατί ένα γυμνό σώμα μπορεί να είναι κιτς, όμως θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι είναι τρόπος διαμαρτυρίας που κυριαρχεί στο εξωτερικό, από τις αγγλίδες φεμινίστριες, τους χίπιδες τη δεκαετία του 70 και τη Greenpeace στις μέρες μας. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν για ποιο λόγο το συνδέεις με το ελληνικό κιτς. Ελληνικό κιτς θα χαρακτήριζα το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα την εποχή του Αβραμόπουλου και της Ντόρας (το "μεγαλύτερο" στην Ευρώπη παρακαλώ) ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Αννα Βίσση ή τη Φωτεινή Δάρρα με την ψευτοκουλτούρα της, τα σκουπίδια που παίζει η ιδιωτική τηλεόραση, την εικόνα του Γιωργάκη να παίρνει μέρος στο Μαραθώνιο φορώντας εφαρμοστή φόρμα και του Καραμανλή να προσπαθεί να σουτάρει και να πέφτει μόνος του, τη Δήμητρα Λιάνη στο πλάι του ετοιμόρροπου Παπανδρέου, τη Μιμή Ντενίση και άλλα πολλά...
δε με χάλασε ούτε το γυμνούλι, ούτε το Πατρινό καρναβάλι. Δείνουν χρώμα και χάρη στο φωτορεπορτάζ. Επίσης τι θα πει κιτς; οι αυτοδιοριζόμενοι φύλακες της εθνικής αισθητικής θα πρέπει να ενημερωθούν ότι ζούμε στην εποχή του μεταμοντερνισμού και πάσης φύσις κρίσεις σχετικά με το τι είναι αισθητικά ανεκτό είναι παρωχυμένες.
Όντως δεν θα έλεγε κανείς ότι αυτές οι 2 φωτογραφίες δείχνουν κάτι σχετικό με αγανάκτηση,προβληματισμό ή κάτι που δηλώνει αντίσταση.Όμως έχεις κάνει ένα σοβαρότατο λάθος και εσύ και όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τον γυμνό κύριο και τα παιδιά που κάναν το χαβαλέ τους με τις στολές τους.Δεν έγιναν μόνο αυτά στο Σύνταγμα.Δεν φταίνε αυτοί που γουστάραν να χαβαλεδιάζουν.Φταις εσύ,εγώ που πόσταρα τη φωτογραφία με τον γυμνό να τρέχει γράφοντας "Frank the Tank" για να γελάσω με τους φίλους μου στο Facebook,φταίνε όλοι όσοι ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα.Κατεβήκανε χθες για μια ακόμη φορά χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο κουβαλώντας μια ξεχωριστή εμπειρία απόγνωσης ο καθένας.Και εμείς,αντί να ασχοληθούμε και να γράψουμε για αυτές τις ιστορίες,γελάμε με τον γυμνό άντρα.Λες και αυτό ήταν το σημαντικό θέμα.Γέλασα με τον τύπο.Και αυτό αρκεί.Τέλος το θέμα.Από εκεί και πέρα η δουλειά σου θα ήταν πιστεύω πολύ πιο χρήσιμη για την Ελλάδα,αν ανέφερες σε μια παράγραφο τα περιστατικά αυτά και σε 10 παραγράφους το τι άλλο πραγματικά έγινε στο Σύνταγμα.Γίνεσαι και εσύ θύμα έτσι και δυστυχώς φαίνεται ότι όλοι μας πέφτουμε πολύ εύκολα στην παγίδα της παραπλάνησης.Εγώ αναγνώρισα το λάθος μου και εύχομαι την επόμενη φορά να μην πάθω το ίδιο.Εύχομαι το ίδιο και για σένα και για όλους όσους ασχολούνται ακόμα με τις γυμνοδρομίες του τύπου και όχι με άλλους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε απόγνωση.Αυτά.Πάντα φιλικά!
νομίζω δεν χρειάζεται και τόσο ανάλυση πια για το τι είναι γενικό και ειδικό, πρόκειται για ένα απλό άρθρο,μια γνώμη, μια τοποθέτηση...αυτό που μου έκανε εντύπωση από χτες ήταν ότι η πλειοψηφία του συγκεντρωμένου κόσμου φώναζε συνθήματα κατά της μερκελ, την διακωμωδούσε σε πανό, την έβριζε σε αφίσες λες και για όλα αυτά που μας συμβαίνουν φταίει αυτή και όχι το ότι ακόμη και σήμερα έχουμε βουλευτές τύπου τραγάκη ( πως να μην έχουμε αφού του έχει μείνει αδιόριστη η συνυφάδα του...)
ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ , ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΤΣ ΕΙΚΟΝΕΣ , ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑΣ ???????? ΑΜΑ ΕΣΥ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΘΟΒΟΛΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ , ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ???? Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟΣ ----ΤΟ ΚΙΤΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΗ ΜΑΤΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ----
Ο τίτλος του άρθρου κατά τη γνώμη μου τρέφει μια άδικη γενίκευση. Η αδαμιαία εμφάνιση του κυρίου μπορεί να είναι κιτς, ωστόσο δεν εκφράζει με το στανιό και "έναν ολόκληρο λαό" -ούτε μέρος του που μπορεί να διαμαρτύρεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Κιτς είναι η διαρκής προβολή τέτοιων γεγονότων από τα ΜΜΕ, όπως νομίζω ότι είπες. Αλλά αν πω κι εγώ "το κιτς ενός ολόκληρου μιντιακού συστήματος" θα γίνω εξίσου άδικος :-)
Εχω βαρεθεί τις αυθαίρετες γενικεύσεις εδώ και τρία χρόνια από "αρθρογράφους" που πρώτα γράφουν και μετά σκέφτονται. Δύο εικόνες εκφράζουν το "κιτς ενός ολόκληρου λαού"! Σε τέτοιου είδους άρθρα το γενικό με το ειδικό μπερδεύονται, οι κατηγορίες και τα είδη των ανθρώπων καταργούνται και ισοπεδώνονται, και όλα, ακόμα και τα πιο προσωπικά, εκφράζουν σύμφωνα με τους συντάκτες "έναν ολόκληρο λαό". Δηλαδή ό,τι μουρλαμάρα αποφασίσω να κάνω ένα ωραίο πρωί που βαριέμαι την ζωή μου, αντιπροσωπεύει κατά τη γνώμη σας "έναν ολόκληρο λαό"?
Διαφωνώ με την τοποθέτηση του blogger και την απαίδευτη κρίση του, καθώς όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποίησαν 2 εικόνες απλά για να "μαζεψουν CLICKS". Ήταν ενα πολύ ωραίο άρθο για την συντηρητικη "καθημερινή" και οχι για την LIFO.Βλέπουμε το δέντρο και δε βλέπουμε το δάσος. Όταν στην Ευρώπη διαδήλωναν γυμνοί εμείς ειχαμε χούντα...
Όσον αφορά στο γυμνό άντρα είναι Βρετανός. Όσον αφορά δε στους ντυμένους ναζί (αν και δε συμφωνώ με την κατηγορία περί ναζισμού για τους σημερινούς Γερμανούς) απλά διαβάστε τη θέση του Χέλμουτ Σμίτ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2239549.
Η σύγκριση της Μέρκελ (ή της σύγχρονης Γερμανίας) με τους ναζί σε μια χώρα που ο φασισμός γίνεται ολοένα και πιο επικύνδινος είναι όχι μόνο κιτς όπως πολύ σωστά λέει το άρθρο, αλλά και γελοία, χαμηλού επιπέδου και αποπροσανατολιστική.Τις κυβερνήσεις που ψήφισαν τα μνημόνια της επέλεξαν οι Έλληνες. Οι υπεραπλουστεύσεις τέτοιου είδους δεν προσφέρουν τίποτα, άσε που μεταφέρουν την ευθύνη πάντα κάπου αλλού. Η επιβολή (από την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική αστυνομία) όλης αυτής της παράνοιας λόγω της επίσκεψης είναι ίσως πιο τρομακτική από την ίδια την επίσκεψη.
Δεν εντοπίζει κανείς το σημαντικότερο απ'όλα και ταυτόχρονα τον πραγματικό θησαυρό που κρύβεται στα χέρια μας! Τον άνθρωπο φαινόμενο με τις πιο ανθεκτικές πατούσες στο κόσμο:OΗ πατούσα του γυμνού Βρετανού που με απίστευτη ευκολία προσπερνά άσφαλτο, πέτρες, μάρμαρα και στρουμφάκια χωρίς να δείχνει κάποιο δείγμα ενόχλησης, χρήζει επιστημονικής μελέτης!!! Πρέπει η πατούσα του να έχει τουλάχιστον δύο σόλες δέρματος! Εγώ σε παραλία με βότσαλα αγκομαχώ για να κάνω ένα βήμα. Θεωρώ ότι πρέπει να τον συλλάβουν αμέσως και να πάρουν δείγμα από τις πατούσες του ώστε να πατεντάρουμε την τεχνολογία! Τέτοιες καινοτομίες δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένες!Όσο για τους ντυμένους ναζί, πόσο κόστισαν παιδιά οι στολές;
χαχα!ειναι εκπαιδευμενα τα αγγλακια, μολις βρουν ευκαιρια (δλδ μολις δουν λιγο ηλιο) βγαζουν παπουτσια, καλτσες και περπατανε ξυπολυτοι οπουδηποτε! Τα γυφτακια μπροστα τους δεν πιανουν μια, οσον αφορα την ανθεκτικοτητα της πατουσας παντα. Επισης ειναι διασημοι για την ταση τους να ξεγυμωνονται οπουδηποτε (βλ. προστιμα σε ημιγυμνους βρετανους τουριστες στη Βαρκελωνη). Ενα αλλο στοιχειο επισης ειναι οτι ο βρετανος γυμνος πιθανοτατα ηταν ηδη τυφλα απο τις πρωινες ωρες, οποτε καταληγω το θεαμα δε χρηζει καμια επιστημονικης εξηγησης απλα γνωση της αγγλικης "κουλτουρας". :p
"Μα είναι τόσο άδικο θα πει κάποιος να μένουμε στις δυο εικόνες. Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα." Δε νομίζω πως είναι τόσο άδικο. Και μην ακούω για media που δείχνουν ό,τι θέλουν. Το θέμα δεν είναι εάν υπάρχουν σοβαροί Έλληνες, το θέμα είναι κατά πόσο αποτελούν οργανωμένες κοινωνικές δυνάμεις έτοιμες να παίξουν ένα ρόλο. Αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Η επιθεώρηση που περιγράφεις είναι μια πραγματικότητα και συνεχίζεται εν πολλοίς και στα σχόλια. Μέχρι και τους χίπις θυμηθήκαμε.