ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ. Ελευθερία ή ευκαιρία για σεξ;

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ. Ελευθερία ή ευκαιρία για σεξ; Facebook Twitter
47

Από τον Λάμπρο Αραπάκο

Φωτογραφίες: Γιάννης Κυλπάσης


Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό TRIP #9 της εφημερίδας Πελοπόννησος

Ολόκληρο το θέμα έδω

 

______________________

 

«Μια γνωριμία σε μια παραλία γυμνιστών με οδήγησε σε μια ιδιαίτερα δυνατή και μακροχρόνια σχέση»

 

«Ξεκίνησα το γυμνισμό ουσιαστικά πριν 13 χρόνια. Δεν ήταν το πιο άνετο πράγμα στην αρχή για να είμαι ειλικρινής... Το σώμα δεν ακολουθεί πάντα το πνεύμα. Κινείται ελεύθερα... Η αίσθηση του γυμνισμού για μένα είναι ελευθερία. Ελευθερία ψυχής και όχι ελευθεριότητα σώματος όπως κάποιοι λανθασμένα πιστεύουν. Όπως έχει αναφέρει και η Πέπη Ρηγοπούλου, συγγραφέας του βιβλίου "Το Σώμα ικεσία και απειλή", "Το γυμνό μας θεραπεύει από τον κεντρικό φόβο που είναι ο φόβος της φθοράς ή του θανάτου". Μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε με ρούχα. Τα ρούχα εμφανίστηκαν αρχικά ως ανάγκη προστασίας και στην πορεία επιβλήθηκαν ως μέσο πουριτανισμού και προστασίας των ηθών. Το ήθος ενός ανθρώπου όμως δεν κρίνεται από το αν φοράει ρούχα ή όχι για μένα. Πάρτε για παράδειγμα ένα μωρό που του αλλάζετε τη πάνα. Με το που του βγάζουμε όλα τα ρούχα, χαίρεται, νιώθει ελεύθερο. Δεν το θεωρώ τυχαίο.

Οι παραλίες γυμνιστών, όπως και όλες οι παραλίες ή τα μπαρ ή ο εργασιακός χώρος είναι ένας χώρος γνωριμιών. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Σίγουρα όμως υπάρχει και κόσμος που το γυμνό δεν το βλέπει απλώς ως ελευθερία. Το βλέπει πιο ερωτικά ή ακόμα και σεξουαλικά. Σίγουρα θα συναντήσεις σε κάποιες παραλίες γυμνιστών και κόσμο που αναζητά το εφήμερο σεξ -γκέι, στρέιτ είναι αδιάφορο. Η παραλία είναι για όλους. Αρκεί να σέβεται ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος που μπορείς να συναντήσεις σε παραλίες γυμνιστών ποικίλει. Έχω συναντήσει οικογένειες με παιδιά στην εφηβεία αλλά και ηλικιωμένους. Συνήθως φυσικά πολλοί από αυτούς είναι ξένοι γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα κυριαρχεί ένα ταμπού γύρω από το γυμνισμό, που δεν το συμμερίζονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές τουλάχιστον χώρες.

Μια από τις ωραιότερες αναμνήσεις πάντως που έχω από παραλία γυμνιστών είναι μια γνωριμία που οδήγησε σε μια ιδιαίτερα δυνατή και μακροχρόνια σχέση».


Βαγγέλης Μ.

 

 

«Δεν πηγαίνω για να βρω γκόμενο»

 

«Κάνω γυμνισμό μόνη μου, οι φίλες μου με κράζουν, θεωρούν ότι πηγαίνω για να βρω γκόμενο. Όχι δεν πάω για να κάνω σεξ, αν προκύψει κάτι καλό δε θα πω όχι αλλά η ανεύρεση εφήμερού συντρόφου δεν είναι αυτοσκοπός. Κάνω γυμνισμό διότι θεωρώ ότι πραγματοποιώ ένα δώρο στον εαυτό μου Η άμεση επαφή με το νερό είναι κάτι το υπέροχο, αισθάνομαι πραγματική αυτοπεποίθηση για το σώμα και γενικότερα την προσωπικότητα μου. Όσοι κάνουν γυμνισμό είναι άνθρωποι ανοιχτόμυαλοι, απενοχοποιημένοι, χωρίς κόμπλεξ... Αναμφισβήτητα, η καλύτερη παραλία γυμνιστών στη χώρα είναι η Χαλικιάδα στο πανέμορφο Αγκίστρι. Αν την γκουγκλάρετε , θα καταλάβετε τι εννοώ! Συμβουλή στους άντρες που κάνουν γυμνισμό και θέλουν να την πέσουν σε μια γυμνίστρια: Μην πείτε την φρικτή ατάκα: «Έχεις αντηλιακό;»


Ευγενία Τηνιακού

 

 

«Όταν εξοικειώνεσαι με τη γυμνή εικόνα του άλλου παύει να υπάρχει η ερωτική περιέργεια»

 

...«Τις πρώτες φορές που θυμάμαι πως αποπειράθηκα να κάνω γυμνός μπάνιο σε παραλία, το συναίσθημα ήταν περισσότερο ενοχικό, που μάλλον πήγαζε από την κοινή αντίληψη του κόσμου για τους γυμνιστές, παρά αίσθημα ντροπής για το σώμα μου. Τώρα πλέον το θεωρώ κάτι φυσιολογικό και ακραία ευχάριστο. Αν δεχτούμε πως η ανάγκη του γυμνισμού βρίσκεται όντως στα γονίδια μας και η στάση της κοινωνίας την έχει υποβιβάσει σε λανθάνουσα κατάσταση, ο γυμνισμός ίσως να είναι μία κοινωνική αντίδραση. Όταν είσαι γυμνός δεν είναι πάντα εύκολο να φλερτάρεις και αυτό να οδηγηθεί σε σεξ όπως πολύ πιστεύουν. Όταν εξοικειώνεσαι με τη γυμνή εικόνα του άλλου παύει να υπάρχει η ερωτική περιέργεια, χάνεται η καύλα. Τώρα αν προκύψει σεξ, δεν είναι καταλυτικός παράγοντας το ότι είσαι ήδη γυμνός. Πολλοί παρόλα αυτά, στο πίσω μέρους του μυαλού τους, έχουν αυτή την πιθανότητα. Ο κόσμος έχει μία δικαιολογημένη στάση απέναντι στο γυμνισμό. Πολύς κόσμος θεωρεί πρόστυχο και ντροπιαστικό το να κάνει κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να αποθαρρύνει αυτή τη συνήθεια από άλλους. Έχω γνωρίσει κόσμο που νομίζει πως είναι άκρως παραβατικό, άσχετα αν είναι παράνομο ή μη.

Εγώ κάνω γυμνισμό για ίδια ευχαρίστηση. Η έμφυτη ανάγκη να κολυμπήσω γυμνός ή να ξαπλώσω στην άμμο υπερτερεί στο να εκτονώσω τις σεξουαλικές μου ορμές, και μάλιστα στη παραλία. Φυσικά έχει τύχει να κάνω σεξ, και μάλιστα αρκετές φορές. Από μεριά μου τουλάχιστον δεν έπαιξε ρόλο το που βρισκόμουν και τι (δεν) φορούσα, ενέργησα σαν να βρισκόμουν σε ένα μπαρ ας πούμε.

Το να συγχέεις τον όρο «παραλία γυμνιστών» με γκέι άτομα είναι κατά βάση λάθος. Στις περισσότερες δημοφιλείς παραλίες γυμνιστών, η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι στρέιτ άτομα και μάλιστα από τα δύο φύλα. Πολύ γκέι ωστόσο επιλέγουν τις παραλίες αυτές και σίγουρα ο σκοπός είναι το γρήγορο σεξ...

Κωνσταντίνος Ψύχας

 

«Μου έχει ζητήσει ζευγάρι παντρεμένο να κάνουμε σεξ»...


«Αν είσαι νέος σίγουρα πας στην παραλία των γυμνιστών για να κάνεις σεξ, αν είσαι πάνω από 50 πας για τον τρόπο ζωής και την επαφή με τη φύση. Γενικά όλοι στις παραλίες γυμνιστών ψάχνονται. Φαίνεται στο βλέμμα τους, στο πώς περιπατάνε, πως πλησιάζουν. Όλοι αναζητούν τη γνωριμία που θα τους φέρει το σεξ. Το καλό είναι ότι όλοι είναι συνειδητοποιημένοι και τις περισσότερες φορές διαθέσιμοι. Το πιο περίεργο που μου έχει συμβεί είναι να με προσεγγίσει ζευγάρι παντρεμένο και να μου ζητήσει να κάνουμε σεξ παρέα στην παραλία πίσω από κάτι θάμνους. Δεν είπα όχι»...


Δημήτρης Γιαράκος

 

 

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ

(Εδώ όλα ξεκαθαρίζονται. Συμφωνώ απόλυτα με το 5, 6 και 10)

1. Ο γυμνισμός δεν πρέπει να συσχετίζεται με την οποιουδήποτε τύπου σεξουαλική αναζήτηση.

2. Δεν αποτελεί δικαίωμα μιας συγκεκριμένου σεξουαλικού προσανατολισμού ομάδας, αλλά όλων ανεξαιρέτως.

3. Ο γυμνισμός δεν πρέπει να συνδέεται με την επιδειξιμανία και την ηδονοβλεψία.

4. Ο γυμνισμός ενέχει ερωτισμό αλλά δεν αποτελεί σεξουαλική έκφραση.

5. Οι γυμνοί φίλοι απολαμβάνουν και μοιράζονται την εμπειρία του γυμνισμού ως έκφραση ουσιαστικής σωματικής και πνευματικής /ψυχικής επαφής και όχι ως λανθάνουσα σεξιστική επιθυμία.

6. Ο γυμνισμός αποτελεί ιδεολογία με την έννοια ότι προσδιορίζεται από ένα σύστημα εννοιών όπως: αυτοεκτίμηση, φυσιολατρία, ελευθερία έκφρασης, απενοχοποίηση, αληθινή επαφή, φυσικότητα.

7. Ο γυμνισμός για πολλούς ανθρώπους δεν περιορίζεται στην φύση ή στο νερό αλλά μπορεί να αποτελέσει συνήθεια της καθημερινότητας τους στον προσωπικό τους χώρο. Η αίσθηση της γυμνής παρέας μέσα σ' ένα σπίτι δεν πρέπει να θεωρείται ύποπτη ή ενοχοποιητική κατάσταση, ούτε να συνοδεύεται από υπαινιγμούς σεξουαλικότητας.

8. Οι γυμνοί φίλοι μπορούν να συνυπάρχουν ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, αρκεί να είναι συνειδητοποιημένοι γυμνιστές.

9. Ο γυμνισμός δεν ακυρώνει τις ορμές μας, ούτε απαγορεύει την με οποιοδήποτε τρόπο έκφρασή τους. Μπορεί ως έννοια να περιέχει και την ερωτική έκφραση, αλλά δεν πρέπει επ' ουδενί να προσδιορίζεται από αυτήν.

10. Ο γυμνισμός είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος (όχι βέβαια ο μοναδικός) να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, όπως και να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε και τους άλλους χωρίς μάσκες, ρετουσαρίσματα και υποκριτικές εκδηλώσεις.

Πηγή: www.greeknaturism.com

8 ΜΙΚΡΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ (ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΕΙ) ΓΙΑ ΓΥΜΝΙΣΜΟ

1) Χιλιαδού, Ευβοία
2) Σαρακήνικο, Ιθάκη
3) Πευκούλια, Λευκάδα
4) Καϊάφας, Ηλεία
5) Βάθρες, Σαμοθράκη
6) Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα
7) Λίμνη, Κύθηρα
8) Λιβαδάκια, Σέριφός

 

ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ

1) Στην Κρήτη και στη Ρόδο υπάρχει ξενοδοχεία αποκλειστικά για γυμνιστές. Όσοι μένουν σ' αυτά, μπορούν σε όλους τους εξωτερικούς χώρους -που βρίσκονται στα όρια των εγκαταστάσεων του συγκροτήματος- να κινούνται ολόγυμνοι!
 
2) Η πρώτη οργανωμένη λέσχη γυμνιστών ιδρύθηκε το 1903, στο Αμβούργο της Γερμανίας. Σκοπός της ήταν να δείξει πως τα ρούχα είναι απλώς ένα εφόδιο για να αντιμετωπίσουμε το κρύο ή την ζέστη. Τη δεκαετία του '20 συνάντησε μεγάλη αποδοχή και εξελίχθηκε στη κεντρική Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία, αλλά η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία ήταν η αρχή του τέλους του κινήματος.
 

 

Αρχείο
47

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
η επαφή με το νερό όταν είσαι γυμνός είναι υπεροχή!! νιώθεις σαν να γίνεσαι ένα με την φύση... κάθε καλοκαίρι πάμε για γυμνισμό στην Κρήτη και κάνουμε camping λίγες μέρες... καμιά φορά μαζευόμαστε για yoga και είναι μοναδική η όλη φάση. αλλά αυτό που με εκνευριζει, δεν ειναι αυτοι που φορανε τα μαγιό τους (ο καθένας όπως νιώθει άνετα), είναι τα λιγούρια που έρχονται για να πάρουν μάτι και μετά έρχονται και στην πέφτουν στην ψύχρα. πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον τροπο σκέψης μερικων... αν ήταν όλοι οι γυμνιστές να πηγαίνουν για να βρουν σεξουαλικό σύντροφο θα γινόταν σε όλη την παραλία ένα καθημερινό όργιο
"Τα ρούχα εμφανίστηκαν αρχικά ως ανάγκη προστασίας και στην πορεία επιβλήθηκαν ως μέσο πουριτανισμού και προστασίας των ηθών." σοβαρά τώρα; είμαστε πουριτανοί κ μόνο που φοράμε ρούχα; και τι κακό έχουν τα ήθη; κανονικά θα έπρεπε να σταματήσω την ανάγνωση μετά από αυτό αλλά παρατήρησα οτι αποτελεί ένα σύνολο αποσπασματικών απόψεων διάφορων ατόμων..Ο καθένας στην παραλία του κ όλα καλά.. εγώ θα έλεγα κ το topless θα έπρεπε να γίνεται σε παραλία γυμνιστών, για τα γεροντάκια που έχουν καρδιά κ πίεση αλλά κ σεβασμό στην ηλικία τους, όπως επίσης κ σεβασμό στα παντρεμένα ζευγάρια, ας μην ξυπνάμε συναισθήματα κέρατου... σαλιώνουν που σαλιώνουν με τα συμβατικά μαγιό :Ρ Δεν έχουν όλοι εγκράτεια, κάποιοι είναι παντρεμένοι κ 20 χρόνια με το ίδιο άτομο.. προσωπικά νιώθω άσχημα να με χαλβαδιάζει ο σύζυγος της κυρίας παραδίπλα. Απελευθέρωση μυαλού οκ, οχι στην απελευθέρωση ηθών όμως. Οι τυπικότητες ποτέ δεν έβλαψαν. Θάλασσα πάμε σιγά το γεγονός.
Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει. Θες να την πετάξεις έξω? Πέτα την. Θες να καυλαντίσεις? Καυλάντισε. Προσωπικά δεν ασπάζομαι την γελοία "άνεση" χωρίς το μαγιό, καθώς νιώθω πολύ άνετα και με αυτό και με χαιδεύει και έτσι παντού το νερό. Ωστόσο δεν με πειράζει και να το βγάλω αν κάνω κέφι. Το θέμα είναι ο κομπλεξισμός που υπάρχει από τους δήθεν "άνετους γυμνιστές". Και θα μας σηκωθεί και θα σας την πέσουμε άμα γουστάρουμε ρε φίλε/φιλενάδα, πού το πρόβλημα?
Στη Σαμοθράκη κάνεις γυμνησμό σχεδόν παντού.Βέβαια φέτος, οι ντυμένοι και οι αμύητοι ήταν η συντριπτική πλειοψηφία, τουλάχιστον την περίοδο του τέλους Ιουλίου-Αρχές Αυγούστου.
Ποτε μου δεν καταλαβα γιατι το να κανεις γυμνισμος δηλωνει οτι εισαι ανοιχτομυαλος ανθρωπος και προσπαθουν να μας το πασαρουν ως ελευθερια.Δεχομαι να το εχει αναγκη καποιος και δεν κρινω κανενα αν κυκλοφορει γυμνος αναμεσα σε κανονικη παραλια ομως δεν μπορω να καταλαβω γιατι εγω που δεν θα το εκανα ποτε πρεπει να θεωρουμε κλειστομυαλη και πουριτανη επειδη δεν θελω ο καθενας να βλεπει το σωμα μου κι ο κολπος μου να ειναι ανοιχτος σε οτιδηποτε στη θαλασσα.
Εγω πιστευω πολυ στο σεξ στις παραλιες γυμνιστων...πειτε μου και σεις αν σκασει σε παραλια γυμνιστων η Μερκελ ή ο Σαμαρας δεν θα περασει απ το μυαλο σας να τους γ@@@@@@@ ; Ε;(Χιουμορ κανω δεν ειναι αποψη μου)
εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται μεσανατολικό θέμα ο γυμνισμός. Αντί να κολυμπάμε ελεύθεροι, αν γουστάρουμε, γεγονός που ομολογουμένως είναι εξαιρετικό σαν αίσθηση διυλίζεται κώνωπας.
Εμένα πάλι δε με συγκίνησε σαν εμπειρία. Όσες φορές έκανα γυμνισμό ξενέρωσα κι αυτό γιατί μου φάνηκε τελείως αντιερωτικό το να δω τόση γύμνια μαζεμένη. Όσο να πεις χάνει τη μαγεία και το μυστήριό του το γυμνό σώμα όταν εκτίθεται τόσο πολύ.Όσο για την αίσθηση ελευθερίας που λένε το βρίσκω υπερβολικό γιατί δεν είναι δα και τόσο καταπιεστικό ένα μαγιουδάκι.Προφανώς όλα τα πράγματα δεν κάνουν την ίδια εντύπωση και αίσθηση σε όλους τους ανθρώπους.
Μα αυτό λέμε οι γυμνιστές, ότι είναι άκρως αντιερωτικό! Δεν κάνουμε γυμνισμό για να δείξουμε τα προσόντα μας ή να βρούμε ταίρι, το κάνουμε γιατί το γουστάρουμε. Η αίσθηση της ελευθερίας δεν έχει να κάνει μόνο με το κομμάτι ύφασμα αλλά και με την γενική εικόνα και συμπεριφορά μιας "ντυμένης" παραλίας. Οι γυμνιστές δεν χαζεύουν τριγύρω να δουν τι φοράει ο ένας και ο άλλος, αν η γκόμενα έχει κυταρίτιδα, αν ο τύπος έχει φουσκωμένο μαγιό κτλ. Δεν προσέχουμε αν πέσει η τιράντα από το σουτιέν, αν στενεύει το μαγιό αν μας κοιτάει ο απέναντι αν αν αν.. Οι "περαστικοί" περιμένουν να δουν την παραλία με τα όργια, τα β$%# και τους κ#%$ς.. δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα.
Ναι πως αμε...Σε παραλία γυμνιστών βαρέθηκα να ακούω κάποιες μανταμίτσες δίπλα μου να σχολιάζουν το κάθε τουτσούνι, το κάθε στήθος και την κάθε κυταρίτιδα... Μάλιστα όταν τις ρώτησα μου είπαν πως κάνουν για χρόνια γυμνισμό...Ενάξει σεβαστός ο γυμνισμός αλλά απο κάποιο σημείο και μετά αρχίζετε κάποιοι και τρολάρετε...
Κλασικά, ακόμα και στο θέμα του γυμνισμού μας λείπει η παιδεία ή μάλλον η "αντίληψη". Πχ σε παραλία που δεν υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή γυμνιστές, έχω δει κάποιους να τσιτσιδώνονται μπροστά στα αμήχανα βλέμματα παππούδων και οικογενειών. Οκ, συμφωνώ ότι η κοινωνία έχει πουριτανική στάση απέναντι στο γυμνό, αλλά δεν θα την αλλάξεις εσύ με το έτσι θέλω φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους γύρω σου. Το δεύτερο ενοχλητικό κατ'εμέ, είναι όταν οι γυμνιστές δυσανασχετούν και προσπαθούν να σε απωθήσουν από την παραλία επειδή φοράς μαγιό. Όπως δεν με ενοχλεί η συνήθεια σας να κυκλοφορείτε γυμνοί έτσι δεν μπορείτε να μου επιβάλλετε να βγάλω το μαγιό αν δεν το θέλω. Ούτε βέβαια να με αποκλείσετε από μια αγαπημένη μου παραλία (βλέπε Γαύδο). Αντίληψη λοιπόν και σεβασμός και όλα καλά.
Δηλαδή μας λες πως συμφωνείς να μην θέλουν οι με μαγιώ τους γυμνιστές, αλλά διαφωνείς με το να μην θέλουν οι γυμνιστές αυτούς με μαγιώ. Αυτοί που σου πάτησαν "ενδιαφέρον" δεν έχουν κριτική αντίληψη να καταλάβουν την αντίφαση ή πατάνε λάικ σε οτιδήποτε αρκεί να είναι κατά του γυμνισμού; Πάντως, κανένας δεν έχει δικαίωμα να σε διώξει από δημόσιο χώρο, οπότε εσύ κυκλοφόρα ελεύθερα με μαγιώ ή όχι, χωρίς να ενδιαφέρεσαι για το τι λένε οι άλλοι.
Προφανώς και δεν έχει κανείς δικαίωμα να με διώξει από δημόσιο χώρο, και προφανώς δεν ασχολούμαι παραπέρα - απλώς λέω ότι κι οι γυμνιστές πάνε στο άλλο άκρο μερικές φορές. Ίσως πρέπει να βάλεις όμως κι εσύ την κριτική σου σκέψη κάτω και να σκεφτείς: χωρίς μαγιώ σε παραλία μη γυμνιστών με παιδάκια και παππούδες μπορεί να ενοχλήσεις τους γύρω σου, με μαγιώ σε παραλία που υπάρχουν γυμνιστές, δεν ενοχλείς κανέναν. Απλό δεν είναι; (δεν είπα πουθενά ότι είναι λογικό οι με μαγιώ να μην θέλουν τους γυμνιστές, είπα να έχουμε "αντίληψη" για το πότε μας παίρνει να τα πετάμε όλα και πότε όχι, νομίζω είναι κατανοητό).
Αντιλαμβάνομαι τι λες. Αλλά θέλω μια περαιτέρω διευκρίνηση: Τι σημαίνει πως ενοχλούν οι γυμνιστές τα παιδιά και τους παππούδες; Η ενόχληση σίγουρα δεν είναι ηχητική, απ'τη στιγμή που δεν παίζουν ρακέτες. Άρα είναι "αισθητική" και "ηθική"; Με την ίδια λογική, έχει το δικαίωμα ένας παππούς να κάνει παρατήρηση σε μια κοπέλα στο δρόμο επειδή το μίνι της, τον ενοχλεί; Έχει δικαίωμα ένας γονιός να δηλώσει σε μία τρανς πως η παρουσία της τον ενοχλεί; Ποια είναι τα όρια αυτής της ενόχλησης; Πάντως εγώ χαίρομαι που δεν ζω στο Ιράν ή τα ΗΑΕ και οι συμπολίτες μου έχουν το ελεύθερο να κυκλοφορούν όπως θέλουν.Και να το θέσω αλλιώς. Αν την επόμενη φορά που θα πας στην παραλία που πηγαίνεις πάντα, υπάρχουν στις παραδίπλα ξαπλώστρες δυο παρέες Σαουδάραβων, εσύ δεν θα βγάλεις τα ρούχα σου να μείνεις με το μαγιώ για να μην τους "ενοχλήσεις" σωστά;
ο συνηδειτος γυμνιστης δεν θα παει να δει τσοντα και σεβεται τη φυση και το παριβαλλον.πολλες φορες κακης ποιοτητος ατομα που βγαζαν τα ρουχα τους και λεγοταν γυμνιστες αφηναν τα σκουπιδια τους στις παραλιες και εφευγαν χωρις να νοιαζονται καθολου για την τους αλλους.ο σωστος γυμνιστης ειναι αυτος που του αρεσει η ομορφια της φυσης,του ανθρωπινου σωμστος ανεξαρτητου ηλικιας,γιατι ομορφια υπαρχει και στο χαρουμενο προσωπο ενος ηλικιωμενου γυμνιστη,και η ομορφια της ελευθεριας οταν ολο σου το σωμα αναπνεει και δεχεται το νερο,τον αερα,τον ηλιο, την αμμο,τον ΕΡΩΤΑ..
Πάει ένας παππούς διακοπές σε ένα ωραίο ξενοδοχείο. Βλέπει ότι υπήρχε και παραλία γυμνιστών και αποφασίζει να την επισκεφθεί. Όπως ήταν ξαπλωμένος γυμνός ανάσκελα και έβλεπε γυναικείες κορμάρες να περνούν από μπροστά του άρχισε σιγά σιγά να του σηκώνεται. Βλέπει λοιπόν μια κουκλάρα γυναίκα να τον πλησιάζει. - "Γεια σας," του λέει. - "Γεια λέει," κι ο παππούς. - "Με ζητήσατε;" του λέει η κουκλάρα. - "Εγώ κορίτσι μου όχι λάθος κάνεις." - "Εσείς μπορεί όχι αλλά η φύση ναι," λέει αυτή και κάθεται πάνω στην σηκωμένη του παππού. Μετά από αυτό γυρνάει κι ο παππούς ευχαριστημένος και λιαζόταν μπρούμυτα. Αμολάει μια πορδή και βλέπει έναν αράπη να τον πλησιάζει. - "Γεια σας με ζητήσατε;" τον ρωτάει ο αράπης. - "Όχι κάνετε λάθος," λέει ο παππούς. - "Εσείς όχι αλλά η φύση ναι" και τον πιάνει τον παππού και του πετάει τα μάτια έξω. Νευριασμένος ο παππούς σηκώνεται πάει στο ξενοδοχείο και ζητάει το λογαριασμό να φύγει. - "Μα γιατί δεν είστε ευχαριστημένος;" του λέει ο ρεσεψιονίστ. - "Ακου να δεις αγόρι μου" του λέει, "στην ηλικία μου, μου σηκώνεται μια φορά το χρόνο αλλά κλάνω 10 φορές τη μέρα!!"
Εγώ θα λεγα αντιθετως οτι ο γυμνισμός είναι μια συγκαλυμμένη μορφή πουριτανισμού που τελικά αποερωτικοποιεί το ανθρώπινο σώμα. Εντελώς μπουρζουά, κοντρολ φρηκ και ντεκαβλέ
Ε είσαι και μιας ηλικίας, σου είναι πιο δύσκολο να καταλάβεις. Το ζήτημα είναι οι νέες γενιές να ξεπετάνε όλο και περισσότερο τον συντηρητισμό από πάνω τους, για να γίνει αυτή η χώρα ένα πιο ανεκτικό και προοδευτικό μέρος.
Συντηρητισμός...Επί της ουσίας δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Όμως ίσως δεν έχουμε καταλάβει πως υπάρχει το άρρωστο και το υγειές κομμάτι του συντηρητισμού. Δεν είναι απαραίτητο να είναι οπουδήποτε κάτι αρνητικό.Γιατί παρατηρείται πια πως για χάρη, για πολλά θέματα, της προόδου έχουμε χάσει σε πολλά θέματα τον μπούσουλα...
Ακριβώς επειδή είμαι μιας ηλικίας, καταλαβαίνω καλύτερα από τη νέα γενιά την κρυφή σημασία του γυμνισμού. Ανήκει σε εντελώς άλλες εποχές.. Τι δουλειά έχεις εσύ μικρό κορίτσι με γυμνισμούς; Και που σου ήρθε ότι είναι η αβαν γκαρντ του προοδευτισμού; Μου φέρνει στο μυαλλό εξηντάρηδες με κοτσίδα και μπλούζα Iggy pop να παίζουνε ρακέτες
Και ποια είσαι εσύ που προτρέπεις στη νέα γενιά να ξεπετάξει το συντηρητισμό από πάνω της...; Δεν εξετάζω αν έχεις δίκιο ή οχι αλλά το λες κ είναι σαν να θες να επισπευσθεί κιόλας... μπάστα μανδάμ.. ο.Ο
ουσιαστικά παντού δίπλα από κάθε μεγάλη παραλία, υπάρχει σχεδόν πάντα μια μικρότερη δύσβατη παραλία για γυμνιστές...η Εύβοια έχει και άλλα μέρη γυμνιστών
δεν συμφωνω με καμια απο τις παραπανω αντιληψεις των γυμνιστων που μας γνωστοποιουν τις εμπειριες τους. καθως μου δινουν την εντυπωση οτι αισθανονται περιθωριοποιημενοι ενω προσπαθουν να με πεισουν για κατι που θεωρουν "πολυ σημαντικο"..(;). δηλαδη οποιος δεν κανει γυμνισμο ειναι πουριτανος, δεν τα εχει βρει με τον εαυτο το του, ειναι αντιερωτικος κλπ...κλπ(;)...ή απλως ειναι ενα επικαιρο θεμα λογω καλοκαιριου και λιτοτητας;;;
"Το να συγχέεις τον όρο «παραλία γυμνιστών» με γκέι άτομα είναι κατά βάση λάθος. Στις περισσότερες δημοφιλείς παραλίες γυμνιστών, η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι στρέιτ άτομα και μάλιστα από τα δύο φύλα."Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι γκέι συνήθως ανακαλύπτουν πρώτοι τα καλά "στέκια" (είτε πρόκειται για τις παραμελημένες γειτονιές μιας πόλης, είτε για κάποια όμορφη ερημική παραλία για γυμνισμό) και στη συνέχεια πλακώνουν οι διάφοροι στρέιτ "μοδάτοι" και "φυσιολάτρες" και καταστρέφουν όλο το feeling.
Απο την εμπειρια μου εχω να πω οτι στις παραλιες που συγκεντρωνονται πολλοι γκει, ψαχνονται πολυ εντονα για σεξ, με αποτελεσμα να προσελκυουν και διαφορους ματακηδες και λποιους ενοχλητικους, ενω εκει που συγκεντρωνονται πολλοι στρειτ, ζευγαρια και οικογενειες ειναι πιο απλα και πιο ησυχα τα πραγματα.
Αλήθεια λέει!Φέτος έμαθα πως απελευθέρωσαν οι οικολόγοι ένα καράβι γκέι γυμνιστές στην Γάυδο για να εξισορροπήσουν την ανεξέλεγκτη άυξηση των στρέιτ ρακετιστών.
@ aiginitissaΉρθαν τα ήμερα να διώξουν τα άγρια, αυτό λέω εγώ. Βαρέθηκαν το Mall οι οικογενειάρχες και τώρα ψάχνουν και παραλίες γυμνιστών.@ ανήθικος αυτουργόςΌπως βλέπεις και από το παραπάνω σχόλιο της aiginitissas, σε κάποιους δεν φτάνει η κοινωνική έξωθεν καλή μαρτυρία. Θέλουν οπωσδήποτε να φανούν και "προχώ". Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη δηλαδή."Προχώ" όμως όπως το εννοούν οι ίδιοι. Πράγμα που σημαίνει πως ό,τι έκαναν ως τώρα αυτοί που το λάνσαραν θα έρθουν και θα του αλλάξουν τα φώτα για να το ταιριάξουν στις δικές τους "καθώς πρέπει" ανάγκες.Λυπάμαι, αλλά το γυμνό σώμα μπορεί να είναι ΚΑΙ ερωτικό. Και το ερωτικό παιχνίδι σε μια παραλία γυμνιστών δεν μπορεί να λειτουργήσει ανάμεσα στα δύο φύλα με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου. Η ισορροπία δυνάμεων και οι ανάγκες τους δεν είναι οι ίδιες. Αυτό δεν είναι "γκετοποίηση", είναι η πραγματικότητα.Εδώ ο κύριος που μιλάει στο κείμενο προσπαθεί να αποτινάξει από όσους συχνάζουν σε παραλίες γυμνιστών τη "ρετσινιά" του γκέι, τι να λέμε τώρα...