IMBW Compilation vol. 1: Ελληνικό R&B υψηλής αισθητικής

IMBW Compilation vol. 1: Ελληνικό R&B υψηλής αισθητικής Facebook Twitter
0
IMBW Compilation vol. 1: Ελληνικό R&B υψηλής αισθητικής Facebook Twitter
Eski Göten

Όπως και να το πεις, «εναλλακτικό R&B», «φουτουριστικό garage», «space soul», είναι σίγουρα από τους πιο φρέσκους ήχους που ακούστηκαν τελευταία, στα αλήθεια σημερινός. Δίπλα στο μεταλλαγμένο footwork της Jlin και το εγκεφαλικό grime του Visionist είναι η εξέλιξη της χορευτικής μουσικής, με το συναίσθημα να αναβλύζει από τα ψυχρά beat, με πολύ όμορφα φωνητικά και μια παραγωγή τόσο καθαρή –σχεδόν κρυστάλλινη- που σε στιγμές φτάνει στα όρια του «παγωμένου». Οι ίδιοι οι δημιουργοί ονομάζουν τον ήχο IMBW και φαίνεται να είναι η ιδανική ηχητική συνοδεία για την κρύα αισθητική του λευκού, του φωτεινού και του μίνιμαλ που έκαναν τάση το KINFOLK και το C|E|R|E|A|L (και ένα σωρό νέοι φωτογράφοι στο instagram). Αυτή η καθαρότητα και ο αφαιρετισμός είναι φανερή επιρροή -και προφανώς άποψη- στα κομμάτια, στο artwork και ακούγοντας προσεκτικά το δίσκο αντιλαμβάνεσαι ότι οι δημιουργοί κάνουν κάτι συντονισμένο, συλλογικό και με δική τους φιλοσοφία. Και παρόλο που τα κομμάτια είναι διαφορετικά μεταξύ τους –κινούνται ηχητικά από το post-dubstep και το 2step μέχρι το καθαρό R&B και το garage- έχουν μια ομοιογένεια εκπληκτική.  

Την εξαιρετική συλλογή συνθέτουν 8 κομμάτια των Minorstep, WE SINK, Eski Göten, The Catabolics και Craves που έχουν σαφείς αναφορές στο σύγχρονο R&B αλλά με έναν δικό τους τρόπο, προσεγγίζοντας κάτι που είναι εντελώς καινούργιο –τουλάχιστον για την ελληνική μουσική πραγματικότητα. Κάτι που είναι μοντέρνο, με την έννοια του ήχου που είναι προσαρμοσμένος στη σύγχρονη εποχή και την εκφράζει στα αλήθεια -και προέρχεται από έναν άλλο κόσμο δίπλα σου, που ενώ έχει δώσει δείγματα τα τελευταία χρόνια (και μάλιστα απίθανα) είναι η πρώτη φορά που προσέχεις ότι υπάρχει.

Στα μισά από τα κομμάτια του δίσκου έχουν κάνει παραγωγή οι Catabolics –σε δύο αυτά τραγουδάει η υπέροχη Eski Göten, σε ένα είναι guest ο νεαρός και ανερχόμενος Danny Cainco και σε ένα ο J.O.Y.

Ολόκληρη η συλλογή υπάρχει για ακρόαση (και αγορά) στο soundcloud, στο spotify και στο itunes.

   

Αν έχει καμία σημασία: Να θυμίσω ότι είναι μια 100% ελληνική συλλογή.

 

 

IMBW Compilation vol. 1: Ελληνικό R&B υψηλής αισθητικής Facebook Twitter

IMBW Compilation vol. 1: Ελληνικό R&B υψηλής αισθητικής Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ