Πρώτος νεκρός

Πρώτος νεκρός Facebook Twitter
0

Όπου συμφυρμός και μεγάλα πλήθη εκεί και η ουρά του διαβόλου. Δεν γίνεται χιλιάδες άνθρωποι να συγχρωτίζονται, να συμπλέκονται, να συγκρούονται συμβολικά και να μην υπάρχει θύμα, νεκρός. Οι μεγάλες διοργανώσεις, ως ύμνος στη ζωή και στην παρουσία, έχουν το απωθημένο του θανάτου καλά κρυμμένο. Ό,τι κι αν γίνει, όσο καλά κι αν πάνε τα πράγματα, κάποιος θα παραπατήσει, κάποιος θα γλιστρήσει στα ίδια του τα σάλια. Πράγματι, η πένθιμη είδηση ότι κάποιος Πολωνός ποδοσφαιριστής απαγχονίστηκε έκανε το γύρο της Ελβετίας και της Αυστρίας με το φωτοστέφανο της συγκαταβατικής ειρωνείας. Διότι δεν πρόκειται για φόνο· για ατύχημα· για αρρώστια· ο νεαρός δεν «έχασε» τη ζωή του όπως λέμε. Την αφαίρεσε αυτοβούλως. Έτρεφε την ελπίδα, καθώς φαίνεται, ότι ο προπονητής θα τον περιελάμβανε στην εκλεκτή χορεία των τυχερών ποδοσφαιριστών της πολωνικής Εθνικής - ατυχώς η «κρίση» τον έθεσε εκτός προγράμματος. Η απόρριψη προχώρησε τόσο βαθιά στην καρδιά του ώστε για να τη σταματήσει θα έπρεπε να κρεμαστεί. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για νέα παιδιά, για αρχάριες ψυχές, όπου η ιαχή του γηπέδου ταυτίζεται με την απόλυτη αναγνώριση.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ