Το πρώτο βήμα

Το πρώτο βήμα Facebook Twitter
0

Έγινεκι αυτό. Στην Αιόλου, όπου οι περαστικοίέχουν συνηθίσει να βλέπουν την πραμάτειατων μαύρων απλωμένη πάνω στο πεζοδρόμιο,έλαβε χώρα η πρώτη σύγκρουση ξένωνμικροπωλητών και ένστολων τοποτηρητών.Το τρέξε-τρέξε των αυτοσχέδιων μικροπωλητώνείναι συνηθισμένη εικόνα· μόλις ακουστείτο σύνθημα, πιάνουν τις τέσσερις άκρεςτου σεντονιού και γίνονται μπουχός.Μόνο που αυτήν τη φορά η πραμάτεια έπεσεστα χέρια των αστυνομικών και οι φευγάτοιμετανάστες, αφού εκτίμησαν την κατάσταση,οπλίστηκαν με ρόπαλα και επέστρεψανγια να διεκδικήσουν το έχει τους. Δενπρόκειται για απλή λεπτομέρεια· τογεγονός αλλάζει αυτόματα τις ισορροπίεςανάμεσα στο παραεμπόριο και στα όργανατης τάξεως. Αν οι μικροπωλητές«προστατεύονται», τότε πώς προέκυψε ησύγκρουση; Μήπως έγινε κάποια παρεξήγηση;Αν πάλι δεν προστατεύονται, η συμπλοκήδηλώνει κλιμάκωση άλλου ποιού. Πάντωςνα αποχωρήσουν οι μαύροι το βρίσκουμεκάπως δύσκολο· όλες οι γειτονιές τηςΠλάκας βρίθουν από μικρόσωμους μετανάστεςπου κουβαλούν τους μπόγους και ζητούναφύλακτα σημεία.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ