Οι μέτοχοι

Οι μέτοχοι Facebook Twitter
0

Ότανεπιχειρεί κανείς να σοβαρευτεί, αρχίζουνκαι τα χοντρά γέλια - ολόγυρα και μέσατου πιθανώς. Μιλάμε για την προσπάθειαπου γίνεται, αιώνες τώρα, να μη μένουμεστα επιμέρους του βίου, στα αποσκυβαλίδιακαι στις άσημες λεπτομέρειες, αλλά ναπάμε κατευθείαν στην ΙΔΙΑτηζωή. Να μη μείνουμε στα επίθετα, αλλά ναζητήσουμε το ουσιαστικό. Να βρούμε,τέλος πάντων, το απόλυτο μυστικό, όπωςκάνει η θρησκεία, η ενορατική σύλληψη,η τέχνη στις καλές της στιγμές και ηεπιστήμη βέβαια. Η πιο τερπνή λεπτομέρειασε αυτή την εξ αρχής άγονη υπόθεση είναιο κοσμάκης, τα μιλιούνια κεφαλών καιψυχών που ζουν από συνήθεια, απλοίμέτοχοι της τερατώδους κωμωδίας πουαποκαλείται ανθρωπότητα· ένας άνθρωποςμπορεί να ανησυχεί για τον εαυτό του,μιλιούνια υπάρξεις όμως, μυρμηγκοφωλιέςκαι σμήνη προσώπων, στρατιές ολόκληρεςεπιφανών και αφανών, αλλάζουν τα κριτήριάμας. Κάτι μυστικιστικό τελείται μέσαστο μέγα πλήθος που το αγνοούμε και κατάκανόνα το τρέμουμε. Ο πελώριος αριθμόςεκμηδενίζει τις αυταπάτες του εγώ,συντρίβει την πτωχαλαζονεία τηςμοναδικότητας και μοιράζει φτωχό ψωμίσε όλους.


Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ