Εν μέση οδώ

Εν μέση οδώ Facebook Twitter
0

Όσοσφίγγουν τα πράγματα τόσο η ασφάλειαστους δρόμους χαλαρώνει και υποβαθμίζεται.Φτάσαμε πια στο σημείο ανοχής πουπεριέγραφε ο Ένγκελς για τους κατοίκουςτου Λονδίνου. Καταμεσής του δρόμουεπιτίθενται σε κάποιον ή τον βλέπουννα σωριάζεται επί της ασφάλτου ή τονκλέβουν και κανείς δεν παρεμβαίνει. Τιςπροάλλες, στην οδό Ερμού, ένας δίμετροςΡουμάνος επιτέθηκε στα καλά καθούμενασε κάποιον περαστικό κραυγάζοντας:«Δώσε μου τα διακόσια ευρώ που μουπήρες για τη δόση μου!». Ο άνθρωποςσωριάστηκε, έφαγε τις κλωτσιές του καιμόνο οταν κατέφθασε η αστυνομία μπόρεσενα εξηγήσει οτι ο ρουμανοπρέζων τουείναι άγνωστος. Με τις γυναικείεςτσάντες εξάλλου γίνεται χοντρό παιχνίδι.Σπανίως πια τις αρπάζουν ολόκληρεςδιότι οι γυναίκες, πονηρεμένες μετά απότόσες επιθέσεις, περνούν το λουρίσταυρωτά στον ωμό. Η τσάντα δεν «βγαίνει»αλλά τα έξω τσεπάκια της ανοίγουν απότους αλαφροχέρηδες εν ριπή οφθαλμού.Τα ίδια και χειρότερα παθαίνουν οιάντρες που κουβαλούν πορτοφόλι στηνκωλότσεπη, κάρτες και παρακάρτες σταθυλάκιά τους. Η μόνιμη απορία απορείπερί του προφανούς: Μα πώς χώρεσε τοχέρι του στην μπροστινή μου τσέπη; Ακόμηκαι μέσα σε βλέφαρο περνάει το χέρι,αρκεί να ελπίζει ότι θα βρει κάτι.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ