Πριν από αρκετά χρόνια, ο γάμος της με τον Ντόναλντ Τραμπ ίσως να προκάλεσε και τον φθόνο. Στην παρούσα φάση, όμως, δεν υπάρχει γυναίκα στις ΗΠΑ που να μην είναι ψηφοφόρος του Τραμπ και να μη νιώθει κάτι που να μοιάζει με λύπη ή περιφρόνηση για τη Μελάνια Τραμπ. 

 

Η ίδια δεν υπήρξε ποτέ αφοσιωμένη στην προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της και κυρίως δεν είχε μπει στη διαδικασία να τρέχει από πολιτεία σε πολιτεία για να στηρίξει το εγχείρημα του. Για περίπου 16 μήνες παρέμεινε το όμορφο, καλοζωισμένο - και αδιάφορο - για τις δουλειές του Τραμπ, κορίτσι που υπήρξε και όταν παντρεύτηκαν. 

 

Τρίτη κατά σειρά σύζυγος του μεγιστάνα, πάντα ένα βήμα πίσω από αυτόν στις δημόσιες εμφανίσεις του, η όμορφη Μελάνια όλο το προηγούμενο διάστημα προτιμούσε να περιφέρεται από γκαλά σε γκαλά και να μοιράζει την καθημερινότητα της ανάμεσα στο πολυτελές διαμέρισμα που διατηρεί ο σύζυγος της στην Πέμπτη Λεωφόρο ή να μπαίνει στο ιδιωτικό τους αεροπλάνο για λίγες μέρες ανάπαυλα στο Palm Beach. 

 

Είναι μία από τις πιο αξιοθρήνητες υποψήφιες Πρώτες Κυρίες που έχουν περάσει ποτέ από την ιστορία των ΗΠΑ. Βουβή, αμήχανη, ανέτοιμη και εκτεθειμένη στη μία απειλή μετά την άλλη...

 

Και επειδή είναι σχετικώς ειλικρινής, στα όρια της αφέλειας, όταν είχε ρωτηθεί από τα ΜΜΕ για την απόφαση του συζύγου της να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, η Μελάνια είχε πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. «Του είχα πει: "Πρέπει να το σκεφτείς καλά, Ντόναλντ, γιατί η ζωή μας ως οικογένεια θα αλλάξει. Ξέρω τι σημαίνουν όλα αυτά τα ταξίδια και τι απαιτεί όλο αυτό"». Όμως, ο μεγιστάνας ήταν αποφασισμένος και αποφασισμένα κι εκείνη διαχώρισε τη θέση της, λέγοντας του ότι πάνω απ' όλα είναι μητέρα και αυτό δεν θα αλλάξει.  Όλα αυτά, η Μελάνια Τραμπ τα είχε αποκαλύψει στο περιοδικό "Dujour", ίσως, χωρίς να υπολογίζει ότι από τη στιγμή που ο σύζυγος της αποφάσισε να μπει στην αρένα, έμπαινε μαζί του κι εκείνη, είτε το ήθελε είτε όχι. 

 

Όμως, οι image makers επέμεναν ότι η Μελάνια πρέπει να βγει από τη σκιά. Στην αρχή, αυτό επιχειρήθηκε, πάλι με το πρώην μοντέλο να στέκεται ένα βήμα πίσω, αυτή τη φορά όχι πίσω από τον Τραμπ, αλλά πίσω από τη φιλόδοξη και γεμάτη αυτοπεποίθηση κόρη του, την Ιβάνκα. Η Μελάνια άρχισε δειλά να εμφανίζεται σε κάποιες συγκεντρώσεις και να γνέφει σιωπηλή - και εμφανώς αμήχανη - σε κάποια δείπνα. Και μετά ήρθε η ομιλία της στο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Το κοινό την αποθέωσε για περίπου 3 δευτερόλεπτα, έγραψαν τότε πικρόχολα κάποια Μέσα, ακριβώς γιατί είχε αρχίσει να "βράζει" το Twitter, ότι πολλά σημεία αυτής της ομιλίας ήταν copy paste από παλιότερο λόγο της Μισέλ Ομπάμα. Άλλη μία ταπείνωση για τη Μελάνια, που για αρκετές μέρες - και μετά την αποκάλυψη - εξαφανίστηκε πάλι στα ενδότερα του χρυσού παλατιού της 5ης Λεωφόρου. 

 

Oι image makers επέμεναν ότι η Μελάνια πρέπει να βγει από τη σκιά και αυτό επιχειρήθηκε με το πρώην μοντέλο να στέκεται ένα βήμα πίσω, όχι από τον Τραμπ, αλλά από τη φιλόδοξη και γεμάτη αυτοπεποίθηση κόρη του, την Ιβάνκα. Φωτο: Getty Images
Oι image makers επέμεναν ότι η Μελάνια πρέπει να βγει από τη σκιά και αυτό επιχειρήθηκε με το πρώην μοντέλο να στέκεται ένα βήμα πίσω, όχι από τον Τραμπ, αλλά από τη φιλόδοξη και γεμάτη αυτοπεποίθηση κόρη του, την Ιβάνκα. Φωτο: Getty Images

 

Θα ακολουθούσαν κι άλλες ταπεινώσεις, γνώριμες σε όσους κατέχουν τα ανοίκεια βέλη της πολιτικής, που στοχεύουν και τα γυναικόπαιδα των υποψηφίων. Υπήρξαν δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην πραγματική υπηκοότητα της και στο πώς εισήλθε πριν από χρόνια στις ΗΠΑ η Μελάνια, tabloids που την εμφάνιζαν ως πόρνη πολυτελείας στα πρώτα χρόνια της στο μόντελινγκ, η γνωστή ιστορία με τις χυδαίες εκφράσεις του συζύγου της για τις γυναίκες: ένας ατέλειωτος δρόμος ταπείνωσης για μια γυναίκα που δεν είχε καμία όρεξη να βαδίσει τον σκληρό δρόμο της πολιτικής. 

 

Τελευταίο κρούσμα, το ρεπορτάζ της Natasha Stoynoff, μίας δημοσιογράφου, η οποία είχε επισκεφθεί πριν από χρόνια τους Τραμπ, ετοιμάζοντας ένα αφιέρωμα στο περιοδικό People για την πρώτη επέτειο γάμου της. Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, τότε η Μελάνια ήταν ήδη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και όταν χρειάστηκε να αποχωρήσει από το σαλόνι για να γράψει, ο Τραμπ παρενόχλησε σεξουαλικά τη δημοσιογράφο.

 

Το ρεπορτάζ με τις αναμνήσεις της δημοσιογράφου από εκείνη την επεισοδιακή συνάντηση με το ζεύγος Τραμπ δημοσιεύθηκε στο People. Το αποτέλεσμα ήταν ο δικηγόρος της Τραμπ, Τσαρλς Χάρντερ, να ζητήσει από την Stoynoff να ζητήσει συγνώμη από τη Μελάνια και να ανακαλέσει...

 

Όπως ήδη επισημαίνεται στα ξένα Μέσα, το παράδοξο εδώ είναι ότι η Μελάνια δεν ζητά να απαλειφθούν τα κομμάτια του δημοσιεύματος που αφορούν τον σύζυγο της. Δεν τα σχολιάζει καν. Ενδιαφέρεται μόνο για τον τρόπο που την παρουσιάζει η δημοσιογράφος. Ως μία έγκυο τότε, που πίσω από την πλάτη και πάνω στις ανασφάλειες της ο Τραμπ ξεδίπλωνε τις γνώριμες συμπεριφορές του.

 

Ίσως, όπως με κάποια θλίψη παρατηρεί το Vanity Fair, η Μελάνια να μη διαφέρει σε τίποτα απ' όλες εκείνες τις γυναίκες που κατά καιρούς έχουν βρεθεί στο διάβα του Τραμπ. Ίσως να είναι η ίδια ένα τεράστιο θύμα αμέτρητων ταπεινώσεων που για τους λόγους της - και αυτοί είναι προφανείς - υπομένει σχεδόν αδιαμαρτύρητα. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, δεν παύει -για όλα αυτά- να είναι μία από τις πιο αξιοθρήνητες υποψήφιες Πρώτες Κυρίες που έχουν περάσει ποτέ από την ιστορία των ΗΠΑ. Βουβή, αμήχανη, ανέτοιμη και εκτεθειμένη στη μία απειλή μετά την άλλη...