7 πράγματα που ΔΕΝ φοράμε την άνοιξη

7 πράγματα που ΔΕΝ φοράμε την άνοιξη Facebook Twitter
Έξωμα μπλουζάκια, κάποτε και εξώπλατα, πολλά πολλά στρας και παγιέτες, μέρα μεσημέρι. Πείτε "όχι", όσο κι αν ζεσταίνεστε...
1

Ας το παραδεχθούμε: η άνοιξη είναι ο μεγαλύτερος βραχνάς για τις ενδυματολογικές μας επιλογές. Δεν είναι μόνο ότι δεν ξέρουμε πότε κάνει ζέστη και πότε κρύο, φεύγουμε το πρωί με ήλιο και επιστρέφουμε το βράδυ τουρτουρίζοντας. Είναι και μια εποχή που μοιάζει να τα χωράει όλα: και τις μπότες και τις σαγιονάρες, και τις καμπαρντίνες και τα κοντομάνικα, και καλσόν και πρώτα μίνι φορέματα άνευ κάλτσας. Και κάπου εκεί, δημιουργείται ένα μικρό αισθητικό χάος, που μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Είτε γιατί δεν "πέσαμε" μέσα στην πρόβλεψη του καιρού, είτε γιατί οι υφές που διαλέξαμε δεν έχουν καμία σχέση με την εποχή. 

Βέβαια, αν υπακούσουμε στους κανόνες κομψότητας, που χρόνια πρεσβεύουν περιοδικά, όπως η "Vogue" και δεκαλόγους περί αισθητικής, εφημερίδων, όπως ο "Guardian" και η "Huffington Post", μπορούμε να αποκλείσουμε κάποιους κινδύνους, που υπονομεύουν το στιλ και δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες για το καλό μας γούστο. Να, λοιπόν, 7 πράγματα που καλό είναι να έχουμε κατά νου, όσο ο καιρός κάνει ακόμη τα δικά του και δεν μας εμπνέει ακριβώς για ολοκληρωμένα σύνολα, χωρίς λάθη.

 

1. 

Κρατήστε το look απλό. Τζιν, t-shirt, ζακέτα ή ελαφρύ καμπαρντινάκι είναι μια χαρά. Αν βρέχει, τολμήστε μποτάκι, αλλά προς Θεού όχι τύπου "Ugg". Αν όχι, ένα ζευγάρι μπαλαρίνες για τις κυρίες και ένα ζευγάρι μοκασίνια για τους κυρίους είναι ιδανικό. Κάλτσες; Πείτε "ναι" σε ένα ελαφρύ ζευγάρι στο χρώμα του δέρματος, αν είστε γυναίκα και μην τις αποχωριστείτε (αφού σιγουρευτείτε ότι δεν είναι λευκές), αν είστε άντρας. 

 

2.

Καλσόν; Τι γίνεται μ' αυτό; Με τα πέρα - δώθε της θερμοκρασίας, είναι δύσκολο να τα αποχωριστούμε. Όμως, το μαύρο καλσόν και δη με τα σχεδιάκια είναι μάλλον αντιαισθητικό γι' αυτή την εποχή. Οι λύσεις είναι δύο: ή υφασμάτινο παντελόνι για λίγες εβδομάδες, που είναι κομψή και βολική επιλογή ή επίσης καλσόν στο χρώμα του δέρματος και με λίγα den. Κι αν δεν θέλουμε καθόλου κάλτσα; Δυστυχώς, η εποχή δεν επιτρέπει φουλ πόδια έξω. Οπότε, ειδικά για τις κυρίες προτείνονται maxi φορέματα με τζιν μπουφάν, ως ασφαλής επιλογή, αλλά όχι με πέδιλα (ακόμη).

 

3. 

Το παπούτσι που αποκλείεται κα-τη-γο-ρη-μα-τι-κά από κάθε ανοιξιάτικο look και τα ευαγγέλια μόδας, ανά τον κόσμο, το ρίχνουν στο πυρ το εξώτερον είναι ένα: η σαγιονάρα. Όχι σαγιονάρες την άνοιξη. Όχι στον δρόμο, στο γραφείο, στο καφέ. Όχι γενικώς. 

 

4.

Μπουφάν; Ας μην το προτιμήσουμε, αν είναι βαρύ, σαν μικρό παπλωματάκι και με κουκούλα στεφανωμένη με γούνα. Είναι εκτός εποχής. Υπάρχουν άλλες - ζεστές για τις ψύχρες της άνοιξης - λύσεις, όπως ζακέτες, ελαφριά μπουφάν, με ή χωρίς μανίκια, φουλάρια και λινά σακάκια. 

5.

Έξωμα μπλουζάκια, κάποτε και εξώπλατα, πολλά πολλά στρας και παγιέτες, μέρα μεσημέρι. Πείτε "όχι", όσο κι αν ζεσταίνεστε και όσο κι αν θέλετε να προσθέσετε μία χαρούμενη πινελιά στο πρωινό look σας. Υπάρχουν κοντομάνικα, υπάρχει, επίσης, η επιλογή των crop - tops. Έξωμη μπλούζα, βαθύ ντεκολτέ και κάποτε τολμηρά "κοψίματα" στην πλάτη (με πολλά στρασάκια και κεντημένα logo) είναι απολύτως εκτός εποχής. 

6.

Μπότες; Έχει γίνει τεράστια κουβέντα για το αν οι μπότες "αντέχουν" αυτή την εποχή. Έχουν υπάρξει και οι λεγόμενες εναλλακτικές με περφορέ υφάσματα που ήρθαν να αντικαταστήσουν τα βαριά δέρματα, τα εξόχως αντιαισθητικά μέσα στην άνοιξη. Έχουν προκύψει και τα πέδιλα - μπότες για πιο Grecian τόνους στο ντύσιμο μας. Η μαύρη αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι οι μπότες στους 25 - 27 βαθμούς Κελσίου δεν είναι ωραίο θέαμα. Και μάλιστα με καλσόν. 

7.

Σορτς; Βερμούδες; Χμ, καλύτερα επιλέξτε ένα κάπρι παντελόνι οι κυρίες και οι κύριοι, ας κρατήσουν τη βερμούδα για την εποχή της. Τα σούπερ μίνι σορτς αυτή την εποχή, ακόμη και με το αξεσουάρ - πολυεργαλείο που λέγεται κιμονό και κάπως "λειαίνει" όλα τα λάθη του στιλ, δεν κολακεύει, ειδικά σε χώρους γραφείου. Η αίσθηση δε του ανατριχιασμένου δέρματος, που ακόμη υποφέρει από τις κοκκινίλες της αποτρίχωσης - μιλώντας για κυρίες πάντα - δεν είναι καθόλου, μα καθόλου κομψό. 

Πρόσωπα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

1 σχόλια
Με τέτοιο καιρό που κάνει και τέτοιες εναλλαγές θερμοκρασίας έχει τύχει μια βδομάδα την Δευτέρα να βγω με πέδιλα και σορτς (30 βαθμοί) και την Παρασκευή με μποτάκια και μπουφάν (10 βαθμοί με απίστευτη βροχή).