10 Χρόνια International Athens Tattoo Convention

10 Χρόνια International Athens Tattoo Convention Facebook Twitter
Εκεί που τα tattoo τα έβλεπες σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων και προσωπικοτήτων, συγκεκριμένα επαγγέλματα που τα «άντεχαν» ή ζωές πιο ασυμβίβαστες, τώρα πια τα συναντάς παντού... Φωτο: Nikos Libertas / SOOC
0

ADVERTORIAL

10 Χρόνια International Athens Tattoo Convention Facebook Twitter
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Έχουν αλλάξει πολλά από το πρώτο φεστιβάλ δερματοστιξίας. Έχουν αλλάξει για την ακρίβεια όλα. Προ δεκαετίας ξεκίνησε λίγο πιο τολμηρά να μπαίνει το τατουάζ στη ζωή μας για να αποκτήσει μια φρενίτιδα την τελευταία πενταετία. Εκεί που τα tattoo τα έβλεπες σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων και προσωπικοτήτων, συγκεκριμένα επαγγέλματα που τα «άντεχαν» ή ζωές πιο ασυμβίβαστες, τώρα πια τα συναντάς παντού. Μπήκαν στα καλά σαλόνια, περπάτησαν κόκκινα χαλιά. Τα τατουάζ είναι κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας, μακριά από το decadence του παρελθόντος που τα επισκίαζε.

Τα σχέδια, τα χρώματα, οι τεχνικές είναι αμέτρητες και το ανθρώπινο σώμα έχει γίνει καμβάς για έργα που θα ζήλευαν μεγάλοι ζωγράφοι.

Οι μόδες ασφαλώς και επηρεάζουν κάθε φορά τη θεματική, και από το σχέδιο μπορεί και να καταλάβεις πότε κάποιος το έχει χτυπήσει... Κάποια στιγμή γεμίσαμε τριανταφυλλάκια, ιδεογράμματα, κάποια άλλη ιαπωνικά μανίκια με λουλούδια, χρυσόψαρα, δράκους κάποια άλλη με ξωτικά και νεράιδες. Οι περισσότεροι νέοι γονείς κάνουν τατουάζ τα ονόματα των παιδιών τους σε διάφορες γλώσσες, άλλοι πιο τολμηροί κάνουν και τις προσωπογραφίες τους. Πλέον, επανέρχονται τα Old School Tattoos βλέπε Sailor Jerry με τα θεϊκά του pin up και τα χελιδόνια.

Σε αυτό το Athens Tattoo Convention, που την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφει ένας εκ των κορυφαίων tattoo artists, o Mike the Athens, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε σημαντικούς καλλιτέχνες από διάφορα πλάτη και μήκη του πλανήτη όπως οι Rudy Fritch, Jondix, Nikko Hurtado, Carlos Rojas, Myke Chambers, Xoil, Ichibay,Holly Fox αλλά και να παραβρεθείτε στα διάφορα events που θα συνοδεύουν την γιορτή.

Τα σχέδια είναι άπειρα και οι δυνατότητες των καλλιτεχνών επίσης...

Σε ένα τέτοιο φεστιβάλ μπορείτε να ρωτήσετε και να μάθετε τα πάντα για το πρώτο ή το επόμενο σας. Συνήθως ένα tattoo δεν φτάνει.

Σε αυτό το Athens Tattoo Convention, που την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφει ένας εκ των κορυφαίων tattoo artists, o Mike the Athens, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε σημαντικούς καλλιτέχνες από διάφορα πλάτη και μήκη του πλανήτη όπως οι Rudy Fritch, Jondix, Nikko Hurtado, Carlos Rojas, Myke Chambers, Xoil, Ichibay,Holly Fox αλλά και να παραβρεθείτε στα διάφορα events που θα συνοδεύουν την γιορτή.

Αλλά για να δούμε τι θα δούμε:

10 Χρόνια International Athens Tattoo Convention Facebook Twitter
..η πληθωρική του γεύση, τα πλούσια αρώματα μπαχαρικών του και το ανεξάρτητο πνεύμα του έχουν συνδεθεί άρρηκτα με κάθε αυθεντική εμπειρία.

Από happenings θα πραγματοποιηθούν Graffiti shows (θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τον Shine -Αlex Martinez- που θεωρείται ένας από τους καλύτερους γκραφιτάδες της νέας ελληνικής σκηνής με συμμετοχή στην έκθεση No Respect της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών), Skate & bike shows, Εναέρια ακροβατικά (Η KIRKO και το τμήμα της AERIALISTIC, με εναέρια ακροβατικά σε πανιά, στεφάνι, κούνια, τραπίζ και ακροβατικό σχοινί), Shows με street dancers, καθημερινά DJ sets από διάφορους ραδιοφωνικούς παραγωγούς αλλά και live gigs και... το πάρτι του Σαββάτου! Εκεί, ο Δημήτρης Αθανασιάδης στα decks θα παίζει ροκ εν ρολ μέχρι να λιώσουν τα dancing shoes σας ενώ δίπλα τα μηχανάκια θα χτυπάνε χρώματα, σχέδια και ομορφιές. Όσο για ποτά; To πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το κορυφαίο spiced rum που φέρει το όνομα του πατέρα των old school tattoos, Sailor Jerry. Για τους ψαγμένους και απαιτητικούς πότες, η πληθωρική του γεύση, τα πλούσια αρώματα μπαχαρικών του και το ανεξάρτητο πνεύμα του έχουν συνδεθεί άρρηκτα με κάθε αυθεντική εμπειρία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης του ATC λειτουργούν βέβαια όπως κάθε χρόνο περίπτερα με tattoo supplies, είδη ρουχισμού και accessories, gadgets, αερογραφίες, μόνιμο μακιγιάζ και για τους πιο παιχνιδιάρηδες θα υπάρχει περίπτερο της Κάισσα με επιτραπέζια παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Για τους επαγγελματίες του χώρου θα πραγματοποιηθεί και ειδικό σεμινάριο: Λοιμώξεις και πρακτικές σωστής αποστείρωσης. Όσοι ενδιαφερόμενοι, δηλώστε συμμετοχή. Στο πλαίσιο του Athens Tattoo Convention θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με τον ιατρό Γεώργιο Μπακόλα αλλά και με τον Τόλη Τσιάμη, tattoo artist με 20 χρόνια εμπειρία.

Ενδιαφέρον, για επαγγελματίες του χώρου αλλά και μη, ασφαλώς θα έχουν οι καθημερινοί διαγωνισμοί καλύτερου tattoo ανά κατηγορία με κριτές καλεσμένους ξένους καλλιτέχνες.

Οι κατηγορίες στις οποίες θα διαγωνίζονται οι tattoo artists:

Best Black & Grey – 3η ημέρα

Best Colour Neo trad – 2η ημέρα

Best Dottism – 1η ημέρα

Best Of show – 3η ημέρα

Best Realistic – 1η ημέρα

Best Geometry – 1η ημέρα

Best Japanese – 3η ημέρα

Best Old School – 2η ημέρα

Best Tribal – 1η ημέρα

Info:

Πότε; Στις 13, 14 και 15 Μαΐου

Που; στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (TAE KWON DO)

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή – από τις 14.00 έως τις 24.00. Σάββατο – από τις 12.00 έως τις 24.00. Κυριακή – από τις 12.00 έως τις 24.00

Το Πρόγραμμα

Παρασκευή

GRAFFITI SHOW

17:00-17:30 BODY PAINTING

17:30-18:30 BEST REALISTIC SMALL

18:30-19:00 AERIAL DANCING

19:00-20:00 BEST TRIBAL TATTOO CONTEST

20:00-21:00 BEST REALISTIC BIG

21:00-21:30 HAKA

21:30-22:30 BEST OF DAY

Σάββατο

GRAFFITI SHOW

13:30-14:00 BODY PAINTING

14:00-15:00 BEST OLD SCHOOL

15:00-15:30 ART FUSION

15:30-17:00 BEST COLOR TATTOO CONTEST SMALL

17:00-17:30 MONKEY BUSINESS

17:30-19:00 BEST COLOR TATTOO CONTEST BIG

19:00-19:30 HAKA

19:30-20:30 BEST DOTISM TATTOO CONTEST SMALL

20:30-21:00 AERIAL DANCING

21:00-22:00 BEST DOTISM TATTOO CONTEST BIG

22:00-23:00 BEST OF DAY

LIVE (ΤΒΑ)

Κυριακή

GRAFFITI SHOW

13:00-14:30 BEST BLACK AND GRAY TATTOO CONTEST SMALL

14:30-15:00 ART FUSION

15:00-15:30 BODY PAINTING

15:30-17:00 BEST BLACK AND GRAY TATTOO CONTEST BIG

17:00-17:30 HAKA

17:30-18:30 BEST JAPANESE BIG

18:30-19:00 MONKEY BUSSINESS

19:00- 20:00 BEST OF SHOW SMALL

20:00-20:30 AERIAL DANCING

20:30-21:30 BEST OF SHOW BIG

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Urban Culture / Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Ένα μικρό οδοιπορικό σε περισσότερο ή λιγότερο γνωστά τοπόσημα και γειτονιές του Πειραιά που παρουσιάζουν ιστορικό, αρχιτεκτονικό, κοινωνιολογικό αλλά και πολιτιστικό ενδιαφέρον με «ξεναγό» τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου, Νίκο Διαμαντή.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

Radio Lifo / Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

O στυλίστας Ανδρέας Κόκκινος και ο γραφίστας Στάθης Μητρόπουλος εξηγούν στη Μερόπη Κοκκίνη πώς έστησαν το βιβλιοπωλείο τους και τι έκαναν όταν ξαφνικά μια μέρα εμφανίστηκε εκεί η Τίλντα Σουίντον.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ