Νιώθεις κάτι να σκιρτά μέσα σου όταν ακούς κομμάτια της δεκαετίας του 80; Ανατριχιάζεις όταν περνάνε από μπροστά σου οι τίτλοι αρχής και η συνοδευτική μουσική από σίριαλ προηγούμενων δεκαετιών; Ώρα να κάνεις την σουπερ-γρήγορη σύνδεση VDSL έως 50Mbps από την COSMOTE χρονομηχανή και να μεταφερθείς πίσω στις δεκαετίες που λάτρεψες (ακόμα κι αν δεν είχες γεννηθεί ακόμα) και που καθόρισαν πολλά από αυτά που ακούμε και βλέπουμε σήμερα σε όλων των ειδών τις οθόνες που μας περιβάλλουν.

 

Συνοδοί μας σε αυτό το "ταξίδι" τρία σάιτ, δύο αγγλόφωνα και ένα ελληνικό. Ας τα δούμε:

 

The Nostalgia Machine

 

Τo ταξίδι πίσω στο χρόνο ξεκινά από ένα drop down menu. Επιλέγεις την χρονολογία και το The Nostalgia Machine εμφανίζει τις μεγαλύτερες επιτυχίες εκείνης χρονιάς. Εκτός από το trip down the memory lane, είναι ιδανικό και για θεματικές βραδιές, από τα 1960s έως και σήμερα.

 

My 70s - My 80s - My 90s TV

 

Τρεις δεκαετίες εικόνας, μουσικής, σίριαλ, ταινιών, και ανάλογης αισθητικής περνάνε από τα τρία σάιτ - αφιερώματα στα 70s, τα 80s και τα 90s. Οι δημιουργοί αυτής της απίθανης ψηφιακής τρόικας, μεταφέρουν με ρεαλισμό την εμπειρία του να κάθεσαι ως παιδί μπροστά στην τηλεόραση, με τις ανάλογης αισθητικής τηλεοράσεις, ήχους, τηλεκοντρόλ και προγράμματα που πέρασαν μπροστά από τα μάτια μας. Ένα θεματικό ζάπινγκ νοσταλγίας, με πρώτη ύλη τα ανεξάντλητα βίντεο του YouTube.

 

Retromaniax

 

Ξεκίνησε ως ένα απλό forum μεταξύ φίλων και μέσα σε 10 χρόνια (χρόνια πολλά!) το retromaniax έχει γίνει ένα δημοφιλέστατο λιμάνι ανταλλαγής αναμνήσεων για όλους τους Έλληνες ρετρομανείς ή απλώς περίεργους, που ξεφεύγει από τα στενά όρια της μουσικής ή της τηλεόρασης και μεταφέρει με ακρίβεια τον τρόπο ζωής, στην Ελλάδα περασμένων δεκαετιών.