Θα φάω την Ελλάδα: 32 καλοκαιρινά πιάτα από 32 ελληνικά νησιά

Θα φάω την Ελλάδα: 32 καλοκαιρινά πιάτα από 32 ελληνικά νησιά Facebook Twitter
0

Κύθηρα

Στο παραδοσιακό ψαροχώρι του νησιού, στον Αβλέμονα, η Ελίνα Γαλανοπούλου άνοιξε το εστιατόριο Ψωμολαδέα Ο.Ε. πριν από τέσσερα χρόνια, όπου σερβίρει κουζίνα ελληνική εξελιγμένη διά χειρός του Λάκωνα σεφ Νίκου Συκαρά, ο οποίος τιμά το κρασί Κυδωνίτσα στη μαγειρική του. Εκτός από την παραδοσιακή σαλάτα του νησιού, την ψωμολαδέα, με ντόπιες ντομάτες, κάππαρη, ελιές και λαδοπαξίμαδα Κυθήρων, θα δοκιμάσεις ανοιχτή κολοκυθόπιτα φτιαγμένη με τοπικά κολοκύθια, τσαΐτια με φύλλο χειροποίητο που γεμίζονται με σπανάκι, μυρωδικά και φέτα αλλά και θράψαλο γεμιστό με λαχανικά και ρύζι. Η φατουράδα κέρασμα για την καλή χώνεψη.

Αβλέμονας, Κύθηρα, 6986 520617

 

Κέα

Στην Κορησσία, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Porto Kea Suites, αξίζει να απολαύσεις το μενού που έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου και περιλαμβάνει καρπάτσιο λαβράκι με κύβους ζελέ από ούζο, κριθαράκι με γαρίδες, ψητό καλαμάρι με κρέμα από ταραμά και τη νησιώτικη εκδοχή του cheesecake με χλωροτύρι Κυκλάδων.

Κορησσία, Κέα, 22880 22870


Ρέθυμνο

Θα φάω την Ελλάδα: 32 καλοκαιρινά πιάτα από 32 ελληνικά νησιά Facebook Twitter
7 Thalasses

Στο ισόγειο του πρόσφατα ανακαινισμένου Thalassa boutique hotel βρίσκεται το εστιατόριο 7 Thalasses. Ο ιδιοκτήτης και σεφ Γιώργος Μιχελάκη οργανώνει την κουζίνα, που σερβίρει, μεταξύ άλλων, μπρουσκέτα με φρέσκο, μαριναρισμένο σε μηλόξιδο και ελαιόλαδο γαύρο, καλαμάρι με πέστο και φιστίκια Αιγίνης και φιλέτο φαγκρί με ασκόλυμπρους, τα «χρυσά» αγκάθια της Κρήτης, σε σάλτσα λεμόνι.

Σταμαθιουδάκη 89, Ρέθυμνο, 28310 58000


Σκύρος

Στην ταβέρνα Άγιος Πέτρος στο χωριό Τραχύ, στον δρόμο για το αεροδρόμιο, θα γευτείς λαδόπιτα. Στη φάρμα της οικογένειας Μαυρίκου θα δοκιμάσεις μελωμένο λεμονάτο κατσικάκι, υπέροχα παϊδάκια αλλά και την εκδοχή του κοκκινιστού με τηγανητές πατάτες.

Τραχύ, Σκύρος, 6972 842116


Ίος

Στην παραλία Κουμπάρα βρίσκεται από το 1968 το ομώνυμο εστιατόριο, που πλέον έχει εκσυγχρονιστεί και προσφέρει φρέσκο ψάρι, γαρίδες πικάντικες και καρπάτσιο λαβράκι με ροζ πιπέρι.

Κουμπάρα, Ίος, 6936 991555


Λέρος

Θα φάω την Ελλάδα: 32 καλοκαιρινά πιάτα από 32 ελληνικά νησιά Facebook Twitter
Η ταβέρνα Μύλος στη Λέρο. Φωτο: Σπύρος Κανατάς

Στην Αγία Μαρίνα, την πιο διάσημη παραλία του νησιού, βρίσκεται η ταβέρνα Μύλος, το μενού της οποίας βασίζεται στο φρέσκο ψάρι: κακαβιά, καρπάτσιο από χταπόδι αλλά και μακαρονάδες θαλασσινές. Για το τέλος, γλυκό κουταλιού ντοματάκι.

Αγία Μαρίνα, Λέρος, 22470 24894

 

Τήνος

Στο κέντρο της Χώρας της Τήνου ο σεφ Αντώνης Ψάλτης έστησε το εστιατόριό του «Ήταν ένα μικρό καράβι», όπου θα δοκιμάσεις άγρια χόρτα, κρίταμο, κάππαρη, το μέλι της Τήνου και το σπάνιο παραδοσιακό τηνιακό τυρί καρίκι που παλαιώνει μέσα σε κολοκύθα. Η καλοστημένη λίστα κρασιών δίνει επιλογές από τις Κυκλάδες.

Τριών Ιεραρχών, Τήνος, 22830 22818

Κάλυμνος

Στην παραλία Λινάρια, στον Πάνορμο, η ψαροταβέρνα Μαμουζέλος προσφέρει την καλυμνιώτικη σαλάτα μιρμιζέλι που αποτελείται από παξιμαδοκουλούρα, ντομάτα, καπνιστή μελιτζάνα και θρούμπι, χταποδοκεφτέδες αλλά και γεμιστό καλαμάρι με φέτα και λαχανικά.

Λινάρια, Κάλυμνος, 2243 047809

 

Σύρος

Θα φάω την Ελλάδα: 32 καλοκαιρινά πιάτα από 32 ελληνικά νησιά Facebook Twitter
Ηλιοβασίλεμα στη Σύρο. Φωτο: Purplesheep.gr

Στην παραλία του Γαλησσά ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης, εδώ και χρόνια, έχει στήσει το φημισμένο εστιατόριό του Ηλιοβασίλεμα, όπου σερβίρει κακαβιά, ταραμοσαλάτα, γεμιστά (ντομάτα και πιπεριά), μαραθόπιτα και κόκορα με μακαρούνες και ντόπιο ξινοτύρι.

Γαλησσάς, Σύρος, 22810 43325

 

Κως

Πάνω από σαράντα χρόνια η ταβέρνα Ολυμπία προσφέρει ελληνικές σπιτικές γεύσεις, πιάτα φτιαγμένα με ντόπια υλικά. Θα δοκιμάσεις γεμιστούς κολοκυθοανθούς, καλοκαιρινά γεμιστά και, μανούρι τυλιγμένο σε φύλλο, περασμένο από το τηγάνι και περιχυμένο με μέλι, σπόρους ρόδι και μαυροσούσαμο. Σπεσιαλιτέ, το καραμελωμένο χοιρινό κότσι.

Λαγούδι Ζία, Κως, 22420 69254

Αμοργός

Δίπλα στο λιμάνι της Αιγιάλης βρίσκεται η ταβέρνα Το λιμάνι της κυρα-Κατίνας που σερβίρει ελληνική κουζίνα με έμφαση στις ντόπιες συνταγές: φαβοκεφτέδες, ρεβιθάδα, μπαρμπούνια ή γόπες σαβόρο, χταποδόπιτα με ελιές και ξερό κόλιανδρο και η σπεσιαλιτέ του νησιού, πατατάτο με κατσίκι.

Αιγιάλη, Αμοργός, 22850 73269


Αρκιοί

Θα φάω την Ελλάδα: 32 καλοκαιρινά πιάτα από 32 ελληνικά νησιά Facebook Twitter
Τρύπας στους Αρκιούς

Στην ταβέρνα Τρύπας, πάνω στο λιμάνι, θα φας κρεμμυδόπιτα, φρέσκο ψάρι και τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, αρνάκι κοκκινιστό.

Αρκιοί, 22470 32230


Πάτμος

Το «Τσιπουράδικό μας» στη Σκάλα, δίπλα στο λιμάνι, προσφέρει μεζέδες για κάθε γούστο: φάβα με καραμελωμένο χταπόδι, χειροποίητα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, γαριδάκι συμιακό και σαγανάκι τυρί φλαμπέ.

Σκάλα, Πάτμος, 22470 32803

Φολέγανδρος

Η ταβέρνα Μέλισσα επιμένει παραδοσιακά και σερβίρει τα χειροποίητα ζυμαρικά ματσάτα με κοκκινιστό αρνάκι. Ενδιαφέρουσα είναι και η πίτα «σουρωτένια», που φτιάχνεται από το ντόπιο σουρωτό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα.

Χώρα Φολεγάνδρου, 22860 41067

 

Αστυπάλαια

Θα φάω την Ελλάδα: 32 καλοκαιρινά πιάτα από 32 ελληνικά νησιά Facebook Twitter
Η Ακτή στην Αστυπάλαια

Η Ακτή προτείνει, μεταξύ άλλων, ψαροκεφτέδες, μοσχοβολιστά ντολμαδάκια, ριζότο με φρέσκα θαλασσινά αλλά και αστακομακαρονάδα. Από γλυκά, προτίμησε χειροποίητα παραδοσιακά πουγκιά γεμιστά με το εκπληκτικό ντόπιο τυρί χλωρή.

Αστυπάλαια, 22430 61114

 

Λειψοί

Στην καρδιά του χωριού βρίσκεις τις Γεύσεις του Μανώλη που μαγειρεύουν αρνάκι λεμονάτο, χταπόδι καρπάτσιο, γεμιστό καλαμάρι με ρύζι αλλά και ό,τι φρέσκο ψάρι βγάλουν τα δίχτυα. Θα συνοδεύσεις το φαγητό σου με κρασί από την ντόπια ποικιλία Φωκιανό που εμφιαλώνει η Οινοποιητική Λειψών.

Λειψοί, 22470 41065

 

Χίος

Στην ενδοχώρα, στο χωριό Πιτυός, η ταβέρνα Μάκελλος σερβίρει τη σπεσιαλιτέ του, που είναι τα «χερίσια» μακαρόνια, χιώτικη εκδοχή ζυμαρικών που φτιάχνουν οι ντόπιες νοικοκυρές. Σερβίρονται με ελαφριά σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τυρί ξερομυζήθρας και συνοδεύονται με το ντόπιο κρασί.

Πιτυός, Καρδάμυλα Χίου, 2272023364


Καστελόριζο

Θα φάω την Ελλάδα: 32 καλοκαιρινά πιάτα από 32 ελληνικά νησιά Facebook Twitter
Τα Πλατάνια στο Καστελόριζο

Στα Πλατάνια, τα μαγειρευτά φαγητά βγαίνουν από το τσουκάλι: ρεβιθοκεφτέδες, φασολάκια λαδερά, παπουτσάκια ιμάμ και χταπόδι στιφάδο.

Καστελόριζο, 22460 49206

 

Κέρκυρα

Την παραδοσιακή κουζίνα του νησιού θα γευτείς στην ψαροταβέρνα Κληματαριά στις Μπενίτσες: ψάρια μαγειρευτά, μπουρδέτο bianco σε πηχτό ζωμό με κρεμμύδια, χταπόδι φούρνου, βραστά κολοκυθάκια με τους ανθούς αλλά και αχνιστά μύδια.

Μπενίτσες, Κέρκυρα, 26610 71201


Πάρος

Στον Πρόδρομο, ένα μικρό χωριό, θα επισκεφτείς το Καλλιτεχνικό Καφενείο για τις πεταλίδες, τα γεμιστά καλαμαράκια, τις σουπιές με μάραθο και τη ρεβιθάδα του ξυλόφουρνου. Θα συνοδεύσεις το φαγητό σου με σούμα.

Πάρος, Πρόδρομος, 2284 042033

 
Παξοί

Θα φάω την Ελλάδα: 32 καλοκαιρινά πιάτα από 32 ελληνικά νησιά Facebook Twitter
Ερημίτης στου Παξούς. Φωτο: Γιάννης Βελισσαρίδης

Στο εστιατόριο Ερημίτης θα πας για τον τόνο με αυγοτάραχο, τα λινγκουίνι με γαρίδες, το ριζότο μανιταριών αλλά και το σταρότο με μελιτζάνες και καψαλισμένη φέτα.

Παξοί, 6977 753499


Άνδρος

Στον όρμο Κορθίου θα βρεις το εστιατόριο Sea Satin Nino του σεφ Δημήτρη Γιγίνη. Στριφτάρια με συγκάθουρο, πανσέτα με άγρια χόρτα, καλαμάρι με χειροποίητο πέστο βασιλικού αλλά και μπακαλιάρος πλακί είναι μερικές από τις γεύσεις που έχει να σου προτείνει.

Όρμος Κορθίου, Άνδρος, 22820 61196

 

Αίγινα

Στο ουζερί «Ο Σκοτάδης» θα συνδυάσεις το τσίπουρο ή το ούζο σου με ψητό λιαστό χταπόδι, γαύρο μαρινάτο, αλλά και με κολοκυθάκι τηγανητό και εξαιρετικές σαρδέλες στο αμπελόφυλλο.

Λεωφ. Δημοκρατίας, Αίγινα, 22970 24014

 

Μύκονος

Θα φάω την Ελλάδα: 32 καλοκαιρινά πιάτα από 32 ελληνικά νησιά Facebook Twitter
Bill 'N Coo στη Μύκονο

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος, ο σεφ του Bill 'N Coo, χρησιμοποιεί καλές πρώτες ύλες και άρτιες τεχνικές σε πιάτα όπου πρωταγωνιστούν τα κηπευτικά, τα μυριστικά και τα βρώσιμα λουλούδια που καλλιεργεί στο ιδιόκτητο μποστάνι του εστιατορίου.

Μεγάλη Άμμος, Μύκονος, 22890 26292

Λέσβος

Η ταβέρνα του Αντώνη, στο Καγιάνι, λίγο πιο έξω από τη Μυτιλήνη, κοντά στην εκκλησία των Ταξιαρχών σερβίρει τοπικούς μεζέδες για να συνοδέψεις το ούζο που θα επιλέξεις μέσα από μια μεγάλη λίστα. Τα παστά του νησιού, οι σαρδέλες και η λακέρδα, τα κεφτεδάκια με άρωμα κύμινο, το τηγανητό καλαμάρι, το ψητό χταπόδι, τα χειροποίητα ντολμαδάκια, το σφουγγάτο, οι μελιτζάνες ιμάμ και οι γκιουζλεμέδες είναι από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσεις.

Ταξιάρχες, Καγιάνι, Λέσβος, 22510 61951

 

Σαντορίνη

Θα φάω την Ελλάδα: 32 καλοκαιρινά πιάτα από 32 ελληνικά νησιά Facebook Twitter
Σελήνη στη Σαντορίνη

Ο ιδιοκτήτης, του εστιατορίου Σελήνη, Γιώργος Xατζηγιαννάκης, ετοιμάζει σύγχρονη ελληνική κουζίνα με τοπικά προϊόντα. Στο all day Selene meze & wine ο σεφ Βασίλης Ζαχαράκης μαγειρεύει επίσης τα ντόπια υλικά και φτιάχνει ντολμαδάκι τόνου με κινόα, μυρωδικά, μαραθόριζα και πράσινη ταραμοσαλάτα, ψάρι «γούνα», χταπόδι με κρέμα φάβας αλλά και χυλοπίτες με σύγκλινο, μανιτάρια και τυρί Σαν Μιχάλη.

Πύργος Σαντορίνης, 22860 22249

Μήλος

Θα βρεις την ταβέρνα με την ιδιαίτερη ονομασία «Ω, χαμός» λίγο έξω από τον Αδάμαντα, όπου θα γευτείς την παραδοσιακή κουζίνα της Μήλου, τυριά από τα δικά τους ζώα και ντόπια λαχανικά.

Αδάμαντας, Μήλος, 22870 21672

 

Αλόννησος

Στο μαγαζί Δύτης, στη Στενή Βάλα, θα γευτείς φρέσκα ψάρια, κακαβιά, σκορπίνες λεμονάτες και γαριδομακαρονάδα.

Αλόννησος, 24240 65748

Κεφαλονιά

Θα φάω την Ελλάδα: 32 καλοκαιρινά πιάτα από 32 ελληνικά νησιά Facebook Twitter
Νεφέλη στην Κεφαλονιά

Στην άκρη του λιμανιού της Άσσου θα βρεις την ψαροταβέρνα Νεφέλη, όπου θα δοκιμάσεις από ντόπια παραδοσιακή κρεατόπιτα μέχρι θαλασσινή μακαρονάδα.

Άσσος, Κεφαλονιά, 26740 51251

Ρόδος

Στη Λίνδο βρίσκεται το εστιατόριο Μαυρίκος με κουζίνα σύγχρονη που ακολουθεί όμως την παράδοση. Ρεβιθοπουρές αρωματισμένος με πορτοκάλι και πινελιές από σκόρδο, γίγαντες μαγειρεμένοι με χαρουπόμελο και καλαμάρι με παντζάρι και σαφράν είναι μερικά από τα πιάτα που προτείνουμε.

Κεντρική Πλατεία Λίνδου, Ρόδος, 22440 31232

Σάμος

Στα Κουμέικα, και πιο συγκεκριμένα στην παραλία του χωριού Μπάλο, σε περιμένει η ταβέρνα Κυπριακό-Στέλλα με ζυμωτό ψωμί που βγαίνει από τον ξυλόφουρνο, γεμιστό κατσικάκι, κατημέρια, γεμιστές κολοκυθοκορφάδες, αλλά και χταπόδι μαγειρεμένο με σαμιώτικο κρασί.

Κουμέικα, Σάμος, 22730 36461

Άγιος Νικόλαος

Θα φάω την Ελλάδα: 32 καλοκαιρινά πιάτα από 32 ελληνικά νησιά Facebook Twitter
Ble Katsarolakia στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Στο εστιατόριο Ble Katsarolakia στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης θα δοκιμάσεις κρητικές χειροποίητες ραβιόλες, γεμιστές με κατσικάκι, που συνοδεύονται από ξινό γιαούρτι αλλά και χοιρινό με πετιμέζι. Για επιδόρπιο, μυζηθρόπιτα νεράτη, με μέλι θυμαρίσιο και παγωτό.

Ακτή Ιωσήφ Κούνδουρου 8, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη, 28410 21955

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 16.7.2017

Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ