Ο μεγάλος έρωτας του Ροκ Χάντσον αποκαλύπτεται πενήντα πέντε χρόνια μετά

Ο μεγάλος έρωτας του Ροκ Χάντσον αποκαλύπτεται πενήντα πέντε χρόνια μετά Facebook Twitter
«Δεν τολμούσαμε να τραβήξουμε ιδιωτικές φωτογραφίες μαζί, ήταν πολύ επικίνδυνο, μόνο ο ένας του άλλου» λέει σήμερα στα 81 του ο Λι Γκάρλινγκτον για την ερωτική σχέση που είχε με τον Ροκ Χάντσον στα μέσα της δεκαετίας του '60. Η μόνη φωτογραφία που τους δείχνει μαζί είναι σ΄ ένα μπαρ στη Νέα Ορλεάνη.
1

Ο Λι Γκάρλινγκτον φυλάει τις φωτογραφίες του με τον διάσημο σταρ σ' ένα κουτί – αντίκα από μαόνι. «Δεν τολμούσαμε να τραβήξουμε ιδιωτικές φωτογραφίες μαζί, ήταν πολύ επικίνδυνο, μόνο ο ένας του άλλου» λέει σήμερα για την ερωτική σχέση που είχε με τον Ροκ Χάντσον στα μέσα της δεκαετίας του '60. Η μόνη φωτογραφία που τους δείχνει μαζί είναι σ΄ ένα μπαρ στη Νέα Ορλεάνη.

Και τώρα, στα 81 του, ο πρώην χρηματιστής αποκαλύπτει στο περιοδικό People τα πειστήρια της στενής και αγαπημένης σχέσης που είχε με τον σταρ του Χόλιγουντ που δεν απεκάλυψε ποτέ ότι ήταν γκέι όσο ζούσε. Πρόκειται για τις φωτογραφίες από το ταξίδι τους στο Πουέρτο Βαγιάρτα του Μεξικού το 1963.

Ο μεγάλος έρωτας του Ροκ Χάντσον αποκαλύπτεται πενήντα πέντε χρόνια μετά Facebook Twitter
Ο Λι Γκάλινγκτον φωτογραφημένος από τον Ροκ Χάντσον στο Πουέρτο Βαγιάρτα το 1963.

«Δυστυχώς, το να αποκαλύψει τον αυθεντικό του εαυτό στα χρόνια της φήμης του ισοδυναμούσε με επαγγελματική αυτοχειρία και τερματισμό συμβολαίου», λέει ο Μαρκ Γκρίφιν, συγγραφέας της βιογραφίας του Ροκ Χάντσον που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον τίτλο "All That Heaven Allows" (από το ομώνυμο αριστουργηματικό μελόδραμα του Ντάγκλας Σερκ όπου πρωταγωνιστούσε) και εστιάζει στην πολύπλοκη ύπαρξη του διάσημου αστέρα – και προτύπου ανδρισμού - που πέθανε από AIDS το 1985.

Σήμερα, ο Γκάρλινγκτον θυμάται με νοσταλγία την απόδραση τους από τον κλοιό που επιτηρούσε τον Ροκ Χάντσον στο Χόλιγουντ και τις μαγικές μέρες που πέρασαν μαζί στο μέρος που ακόμα δεν είχε γίνει διάσημος τουριστικός προορισμός και τους το είχε προτείνει τότε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

«Περπατούσαμε στην παραλία τραβώντας φωτογραφίες ο ένας στον άλλον και κάναμε βόλτες μ' ένα παλιό, ανοιχτό τζιπ» θυμάται ο Γκάρλινγκτον. «Ζούσαμε απλά τη ζωή δύο ερωτευμένων γκέι αντρών. Δεν υπήρχαν παπαράτσι και κανείς δεν μας ήξερε εκεί».

 

Ο μεγάλος έρωτας του Ροκ Χάντσον αποκαλύπτεται πενήντα πέντε χρόνια μετά Facebook Twitter
Ο Ροκ Χάντσον φωτογραφημένος από τον Λι Γκάρλινγκτον.

«Ο Ροκ Χάντσον δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να ζήσει όπως ήθελε. Ήταν αναγκασμένος να κρύβεται διαρκώς. Πόσο εύχομαι να είχε γεννηθεί τριάντα – σαράντα χρόνια μετά. Θα ήταν τόσο πιο πολύ άνετος και χαρούμενος. Επίσης θα χαιρόταν τόσο πολύ αν ήξερε πόσο άλλαξαν τα πράγματα».

Μόνο μετά τον θάνατο του Χάντσον, ο Γκάρλινγκτοον έμαθε από μια άλλη βιογραφία του ηθοποιού ότι εκείνος τον είχε αποκαλέσει «τον μοναδικό του αληθινό έρωτα». «Ξέσπασα σε κλάματα» λέει σήμερα, «όταν διάβασα ότι είχε πει ότι η μάνα του κι εγώ ήμασταν οι μοναδικοί άνθρωποι που αγάπησε ποτέ».

Με στοιχεία από το People

Πρόσωπα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

1 σχόλια
Αν οι φημες ειναι αληθινες, δεν θα προλαβουμε να διαβασουμε το αντιστοιχο αρθρο για τον πχ. Κλουνει, κ τοσους αλλους. Κριμα, θα μου αρεσε πιο πολλη ειλικρινεια στον καιρο που ζουμε