Οι Έλληνες influencers: who.s_your_plantdaddy, ένας λογαριασμός γεμάτος φυτά

Οι Έλληνες influencers: Βασίλης Καλόγηρος, aka who.s_your_plantdaddy Facebook Twitter
Δέχομαι αρκετά μηνύματα από άτομα που μου ζητάνε βοήθεια για τη φροντίδα που χρειάζονται τα φυτά τους και ομολογώ ότι είναι κάτι που μου δίνει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω αυτό που κάνω!
0

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ είναι 25 χρονών και έχει μεγαλώσει στην Άρτα. Το τελευταίο διάστημα έχει μετακομίσει στην Αθήνα λόγω δουλειάς. Σπούδασε στον Βόλο, έχει πτυχίο δασκάλου Ειδικής Αγωγής και εργάζεται σε σχολείο ως δάσκαλος παράλληλης στήριξης.

Αγαπά τη φύση από τότε που θυμάται τον εαυτό του και πάντα ένιωθε κάτι να τον μαγεύει στην επαφή του με τα φυτά και τα ζώα. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την κηπουρική εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Αυτό που με εντυπωσιάζει στα φυτά είναι ότι αποτελούν πραγματικούς survivors. Πάντα θα «ψάχνουν» να βρουν το φως, κουνώντας τα φύλλα τους προς την κατεύθυνσή του, ή θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν παρά την ανεπαρκή φροντίδα που μπορεί να τους έχεις προσφέρει.

— Σε ποια/-ες πλατφόρμα/-ες δραστηριοποιείσαι και πότε ξεκίνησες;
Δραστηριοποιούμαι κυρίως στο Instagram. Η ιδέα τού να αρχίσω να μοιράζομαι τον «χρόνο με τα φυτά μου» στα social ξεκίνησε την περίοδο της καραντίνας. Βέβαια, η ενασχόληση με τα φυτά είναι ένα χόμπι που κρατάει χρόνια, απ' όταν ήμουν περίπου 10 χρόνων.

— Τι κάνεις; Πώς σου ήρθε η ιδέα αρχικά;
Η αρχική ιδέα για τα social μού ήρθε, όπως προείπα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Έβλεπα ότι ο κόσμος, ενώ ήταν κλεισμένος στο σπίτι, είχε την ανάγκη να δει κάτι «ζωντανό», κάτι που να θυμίζει τον κόσμο έξω από αυτό. 

Μάλιστα, έβλεπα ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχιζαν να ασχολούνται με τη φροντίδα φυτών κατά τη διάρκεια της έξαρσης του Covid-19. Βέβαια, παρατήρησα ότι πολλοί επίσης ήταν εκείνοι που «παράτησαν» το χόμπι μετά την «επιστροφή στην πραγματικότητα».

— Παρακολουθείς κάποια άλλα κανάλια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό που σε ενέπνευσαν;
Το κύριο κανάλι που παρακολουθώ στο YouTube είναι η Planterina. Με έχει βοηθήσει αρκετά με τις συμβουλές που δίνει για τα φυτά εσωτερικού χώρου κυρίως αλλά και με έξυπνες ιδέες για να μπορεί να συνδυάσει κάποιος τη συνύπαρξη των φυτών με την αισθητική και τη διακόσμηση.

— Τι ανταπόκριση έχεις από τον κόσμο;
Η αλήθεια είναι ότι δέχομαι αρκετά μηνύματα από άτομα που μου ζητάνε βοήθεια για τη φροντίδα που χρειάζονται τα φυτά τους και ομολογώ ότι είναι κάτι που μου δίνει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω αυτό που κάνω! Τα πολύ κοντινά μου άτομα, βέβαια, μου ζητάνε να κάνω «κατ’ οίκον επίσκεψη» για να φροντίσω τα φυτά τους!

— Πόσο χρόνο αφιερώνεις κατά μέσο όρο την ημέρα στη φροντίδα των φυτών;
Όταν ένα άτομο με γνωρίζει μέσω του προφίλ μου στο Instagram ή όταν έρχεται στο σπίτι μου –βλέποντας όλη τη «ζούγκλα», όπως συνηθίζουν να λένε– θεωρεί ότι αφιερώνω όλη τη μέρα μου στη φροντίδα των φυτών. Η αλήθεια είναι ότι αφιερώνω απλώς λίγο χρόνο από το Σαββατοκύριακό μου.

— Ποιο είναι το πιο χρονοβόρο κομμάτι;
Η μεταφύτευση όλων αυτών των φυτών. Είναι μια εργασία που μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά συμβαίνει αραιά.

— Βγάζεις χρήματα από αυτό;
Δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με τα φυτά, αν και είναι κάτι το οποίο θα ήθελα πάρα πολύ.

— Πόσα φυτά έχεις σπίτι σου; Έχεις και ζώα;
Μέχρι τον Σεπτέμβρη, στο προηγούμενο διαμέρισμά μου, είχα περίπου 250 φυτά εσωτερικού χώρου και έναν γατούλη. Πλέον, λόγω μετακόμισης, έχω περίπου 50 φυτά εσωτερικού χώρου και 11 ακόμη στο μπαλκόνι μου. Κάθε βδομάδα, βέβαια, μπαίνει τουλάχιστον ένα νέο φυτό στο σπίτι…

— Τι σε εντυπωσιάζει στα φυτά;
Το ότι αποτελούν πραγματικούς survivors. Πάντα θα «ψάχνουν» να βρουν το φως, κουνώντας τα φύλλα τους προς την κατεύθυνση του, ή θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν παρά την ανεπαρκή φροντίδα που μπορεί να τους έχεις προσφέρει.

— Ποια είναι τα αγαπημένα σου λουλούδια;
Μου αρέσουν όλα τα φυτά, αλλά, αν κάποιο ξεχωρίζει λόγω αρώματος και λόγω αναμνήσεων, αυτό είναι ο νάρκισσος (narcissus tazetta).

— Πώς τα προμηθεύεσαι; Έχεις και σπάνια φυτά;
Κυρίως από φυτώρια και από e-shops φυτών. Παλιά είχα επενδύσει και σε μια συλλογή πιο σπάνιων φυτών, την οποία διατηρώ ακόμα. 

— Υπάρχει κίνδυνος απ’ την υπερσυγκέντρωση φυτών το βράδυ σ’ έναν κλειστό χώρο;
Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ και, απ’ όσα έχω διαβάσει, αποτελεί μύθο.

— Τα φυτά σου σε έχουν φέρει πιο κοντά στους ανθρώπους ή το αντίστροφο;
Με έχουν φέρει κοντά με άτομα τα οποία ασχολούνται επίσης με τα φυτά και η αλήθεια είναι ότι έχω πάρει χρήσιμες συμβουλές.

Ακολουθήστε τον Βασίλη Καλόγηρο στο Instagram.

Θέματα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Κλέλια Ρένεση, μετάνιωσες τελικά που στήριξες τον Άλλο Άνθρωπο;

Ρώτα με ό,τι θες / Κλέλια Ρένεση, μετάνιωσες τελικά που στήριξες τον Άλλο Άνθρωπο;

Ένιωσε να την παραβιάζουν τα media με αφορμή τη συνεργασία της με τον Manu Chao; Ποιος θα είναι ο ρόλος της στη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη; Η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού.
THE LIFO TEAM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την γονιδιακή θεραπεία για ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης

Ζούμε, ρε! / Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την γονιδιακή θεραπεία για ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης

Με αφορμή την πρώτη διαθέσιμη γονιδιακή θεραπεία στην Eλλάδα για ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης, λόγω της μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας ή της συγγενούς αμαύρωσης του Leber, η Xρυσέλλα λαγαρία και ο Θοδωρής Tσάτσος, συζητούν με τη μοριακή γενετίστρια, εξειδικευμένη στην οφθαλμική γενετική, Δρ Σμαράγδα Καμακάρη.
THE LIFO TEAM
Υπόθεση Σορίν Ματέι: Το τραγικό χρονικό του μακελειού της οδού Νιόβης

Αληθινά εγκλήματα / Υπόθεση Σορίν Ματέι: Το χρονικό του μακελειού της οδού Νιόβης

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την τραγική ιστορία της οικογένειας Γκινάκη, που ένα φθινοπωρινό απόγευμα του 1998 ήρθε αντιμέτωπη, μέσα στο σπίτι της, με έναν αδίστακτο δραπέτη, το Σορίν Ματέι, ο οποίος εισέβαλε με μια χειροβομβίδα για να ξεφύγει από το μπλόκο των αστυνομικών.
THE LIFO TEAM
«Αφεσμός»: Ένα κείμενο του Γιάννη Πολιτάκη

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Αφεσμός»: Ένα κείμενο του Ελευσίνιου Γιάννη Πολιτάκη

Γεννημένος στην Ελευσίνα, ερασιτέχνης μελισσοκόμος, λογιστής, σφραγιδοποιός, πρώην ναυτικός και εργαζόμενος στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, ο Γιάννης Πολιτάκης έγραψε αυτό το κείμενο στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Oι ανήλικοι bullies κι φαύλος κύκλος της ζωής τους

Radio Lifo / Oι ανήλικοι bullies κι ο φαύλος κύκλος της ζωής τους

Στο ηχητικό ντοκιμαντέρ της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, η Γεωργία Βαλωμένου, αρχιτεκτόνισσα, εκπαιδευτικός σε ΕΠΑΛ και μητέρα, η Κατερίνα Σπυροπούλου, χορεύτρια, μουσειολόγος (στον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά) και μητέρα, και ο Τάσος Μπρεκουλάκης, δημοσιογράφος και διευθυντής της έντυπης LiFO εξηγούν και αναλύουν τις αιτίες που πυροδοτούν την έκρηξη βίας στα σημερινά παιδιά.
THE LIFO TEAM
Δανάη, τελικά είσαι nepo baby;

Ρώτα με ό,τι θες / Δανάη, τελικά είσαι nepo baby;

Αντιμετώπισε bullying στο σχολείο; Την πλήγωσε η τελευταία μιντιακή μπόρα που εκτονώθηκε πάνω της; Νιώθει ότι έχει φέρει ρηξικέλευθες αλλαγές στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα; Ποιο είναι το moto της ζωής της; Η Δανάη Μπάρκα απαντά στις ερωτήσεις του κοινού.
THE LIFO TEAM
Πώς μπορεί ένας εργασιακός χώρος να γίνει πιο φιλόξενος για άτομα με νευροδιαφορετικότητα;

Ζούμε, ρε! / Πώς μπορεί ένας εργασιακός χώρος να γίνει πιο φιλόξενος για άτομα με νευροδιαφορετικότητα;

Θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να διασφαλιστεί ότι τα ιδιαίτερα ταλέντα των νευροδιαφορετικών ατόμων θα αναπτυχθούν σωστά σε μια επιχείρηση; Ο πρώην πολεμικός ανταποκριτής, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και Diversity Atlas EU Cultural Ambassador Μάριος Χατζηδαμιανός εξηγεί στη Χρυσέλλα Λαγαρία και τον Θοδωρή Τσάτσο τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους οι νευροδιαφορετικοί.
THE LIFO TEAM
Yπόθεση Καββαδία: H πρώτη καταδίκη για ανθρωποκτονία στα δικαστικά χρονικά χωρίς να έχει βρεθεί πτώμα

Αληθινά εγκλήματα / H πρώτη καταδίκη για γυναικοκτονία στα δικαστικά χρονικά χωρίς να έχει βρεθεί πτώμα

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την υπόθεση των δύο γυναικοκτονιών από τον εστιάτορα από την Κέρκυρα Σπύρο Καββαδία, ο οποίος πέρασε 22 χρόνια στη φυλακή επειδή δολοφόνησε τις δύο γυναίκες της ζωής του.
THE LIFO TEAM
Πόση αυτονομία στην καθημερινότητα μπορεί να έχει ένα άτομο με αναπηρία;

Ζούμε, ρε! / Πόση αυτονομία στην καθημερινότητα μπορεί να έχει ένα άτομο με αναπηρία;

Η αυτονομία είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής στα ανάπηρα άτομα; Η βοήθεια που δέχεται κάποιος σχετίζεται πάντα με την αναπηρία του; Πόσο ρόλο παίζει το περιβάλλον που μεγαλώνει κανείς; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους πάνω στο θέμα.
THE LIFO TEAM