Οι Έλληνες influencers: who.s_your_plantdaddy, ένας λογαριασμός γεμάτος φυτά

Οι Έλληνες influencers: Βασίλης Καλόγηρος, aka who.s_your_plantdaddy Facebook Twitter
Δέχομαι αρκετά μηνύματα από άτομα που μου ζητάνε βοήθεια για τη φροντίδα που χρειάζονται τα φυτά τους και ομολογώ ότι είναι κάτι που μου δίνει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω αυτό που κάνω!
0

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ είναι 25 χρονών και έχει μεγαλώσει στην Άρτα. Το τελευταίο διάστημα έχει μετακομίσει στην Αθήνα λόγω δουλειάς. Σπούδασε στον Βόλο, έχει πτυχίο δασκάλου Ειδικής Αγωγής και εργάζεται σε σχολείο ως δάσκαλος παράλληλης στήριξης.

Αγαπά τη φύση από τότε που θυμάται τον εαυτό του και πάντα ένιωθε κάτι να τον μαγεύει στην επαφή του με τα φυτά και τα ζώα. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την κηπουρική εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Αυτό που με εντυπωσιάζει στα φυτά είναι ότι αποτελούν πραγματικούς survivors. Πάντα θα «ψάχνουν» να βρουν το φως, κουνώντας τα φύλλα τους προς την κατεύθυνσή του, ή θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν παρά την ανεπαρκή φροντίδα που μπορεί να τους έχεις προσφέρει.

— Σε ποια/-ες πλατφόρμα/-ες δραστηριοποιείσαι και πότε ξεκίνησες;
Δραστηριοποιούμαι κυρίως στο Instagram. Η ιδέα τού να αρχίσω να μοιράζομαι τον «χρόνο με τα φυτά μου» στα social ξεκίνησε την περίοδο της καραντίνας. Βέβαια, η ενασχόληση με τα φυτά είναι ένα χόμπι που κρατάει χρόνια, απ' όταν ήμουν περίπου 10 χρόνων.

— Τι κάνεις; Πώς σου ήρθε η ιδέα αρχικά;
Η αρχική ιδέα για τα social μού ήρθε, όπως προείπα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Έβλεπα ότι ο κόσμος, ενώ ήταν κλεισμένος στο σπίτι, είχε την ανάγκη να δει κάτι «ζωντανό», κάτι που να θυμίζει τον κόσμο έξω από αυτό. 

Μάλιστα, έβλεπα ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχιζαν να ασχολούνται με τη φροντίδα φυτών κατά τη διάρκεια της έξαρσης του Covid-19. Βέβαια, παρατήρησα ότι πολλοί επίσης ήταν εκείνοι που «παράτησαν» το χόμπι μετά την «επιστροφή στην πραγματικότητα».

— Παρακολουθείς κάποια άλλα κανάλια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό που σε ενέπνευσαν;
Το κύριο κανάλι που παρακολουθώ στο YouTube είναι η Planterina. Με έχει βοηθήσει αρκετά με τις συμβουλές που δίνει για τα φυτά εσωτερικού χώρου κυρίως αλλά και με έξυπνες ιδέες για να μπορεί να συνδυάσει κάποιος τη συνύπαρξη των φυτών με την αισθητική και τη διακόσμηση.

— Τι ανταπόκριση έχεις από τον κόσμο;
Η αλήθεια είναι ότι δέχομαι αρκετά μηνύματα από άτομα που μου ζητάνε βοήθεια για τη φροντίδα που χρειάζονται τα φυτά τους και ομολογώ ότι είναι κάτι που μου δίνει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω αυτό που κάνω! Τα πολύ κοντινά μου άτομα, βέβαια, μου ζητάνε να κάνω «κατ’ οίκον επίσκεψη» για να φροντίσω τα φυτά τους!

— Πόσο χρόνο αφιερώνεις κατά μέσο όρο την ημέρα στη φροντίδα των φυτών;
Όταν ένα άτομο με γνωρίζει μέσω του προφίλ μου στο Instagram ή όταν έρχεται στο σπίτι μου –βλέποντας όλη τη «ζούγκλα», όπως συνηθίζουν να λένε– θεωρεί ότι αφιερώνω όλη τη μέρα μου στη φροντίδα των φυτών. Η αλήθεια είναι ότι αφιερώνω απλώς λίγο χρόνο από το Σαββατοκύριακό μου.

— Ποιο είναι το πιο χρονοβόρο κομμάτι;
Η μεταφύτευση όλων αυτών των φυτών. Είναι μια εργασία που μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά συμβαίνει αραιά.

— Βγάζεις χρήματα από αυτό;
Δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με τα φυτά, αν και είναι κάτι το οποίο θα ήθελα πάρα πολύ.

— Πόσα φυτά έχεις σπίτι σου; Έχεις και ζώα;
Μέχρι τον Σεπτέμβρη, στο προηγούμενο διαμέρισμά μου, είχα περίπου 250 φυτά εσωτερικού χώρου και έναν γατούλη. Πλέον, λόγω μετακόμισης, έχω περίπου 50 φυτά εσωτερικού χώρου και 11 ακόμη στο μπαλκόνι μου. Κάθε βδομάδα, βέβαια, μπαίνει τουλάχιστον ένα νέο φυτό στο σπίτι…

— Τι σε εντυπωσιάζει στα φυτά;
Το ότι αποτελούν πραγματικούς survivors. Πάντα θα «ψάχνουν» να βρουν το φως, κουνώντας τα φύλλα τους προς την κατεύθυνση του, ή θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν παρά την ανεπαρκή φροντίδα που μπορεί να τους έχεις προσφέρει.

— Ποια είναι τα αγαπημένα σου λουλούδια;
Μου αρέσουν όλα τα φυτά, αλλά, αν κάποιο ξεχωρίζει λόγω αρώματος και λόγω αναμνήσεων, αυτό είναι ο νάρκισσος (narcissus tazetta).

— Πώς τα προμηθεύεσαι; Έχεις και σπάνια φυτά;
Κυρίως από φυτώρια και από e-shops φυτών. Παλιά είχα επενδύσει και σε μια συλλογή πιο σπάνιων φυτών, την οποία διατηρώ ακόμα. 

— Υπάρχει κίνδυνος απ’ την υπερσυγκέντρωση φυτών το βράδυ σ’ έναν κλειστό χώρο;
Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ και, απ’ όσα έχω διαβάσει, αποτελεί μύθο.

— Τα φυτά σου σε έχουν φέρει πιο κοντά στους ανθρώπους ή το αντίστροφο;
Με έχουν φέρει κοντά με άτομα τα οποία ασχολούνται επίσης με τα φυτά και η αλήθεια είναι ότι έχω πάρει χρήσιμες συμβουλές.

Ακολουθήστε τον Βασίλη Καλόγηρο στο Instagram.

Θέματα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τη φώναζαν «Κλουροκέρατη» τη γίδα χωρίς λόγο

Ηχητικά Άρθρα / Δεν τη φώναζαν «Κλουροκέρατη» τη γίδα χωρίς λόγο

Τα «Τετράδια ενός βοσκού» είναι ένα βιβλίο που καταγράφει, σε μορφή ημερολογίου, τον βιολογικό κύκλο ενός κοπαδιού στην περιοχή της Τσαπουρνιάς. Ο τρόπος με τον οποίο δίνονταν ονόματα στις γίδες και τις προβατίνες αποτελεί μέρος της προφορικής παράδοσης των Ελλήνων κτηνοτρόφων — μιας παράδοσης που πλέον έχει χαθεί.
M. HULOT
Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική και πανάκριβη πραγματικότητα

Radio Lifo / Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική και πανάκριβη πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου συνομιλεί με τον Νάσο Στασινάκη, καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, γι’ αυτό το φαινόμενο της νησιωτικής χώρας, που πλέον δεν είναι εποχικό αλλά παγιώνεται χρόνο με τον χρόνο.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Κάποιες αγροτικές επιδοτήσεις έγιναν Porsche Cayenne στο Κολωνάκι»

LiFO politics / «Κάποιες αγροτικές επιδοτήσεις έγιναν Porsche Cayenne στο Κολωνάκι»

Ο Βάιος Γκανής, ένας από τους πιο γνωστούς προέδρους αγροτικών συλλόγων της χώρας, εξηγεί στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη το πώς στήθηκε η απάτη του ΟΠΕΚΕΠΕ και περιγράφει το πελατειακό σύστημα που τροφοδοτείται από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις του αγροτικού τομέα και τα ευτράπελα της ελληνικής αγροτικής πολιτικής.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Radio Lifo / Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Τι ακριβώς αλλάζει στην καθημερινότητα των εργαζομένων με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που παρουσίασε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας; Η Ντίνα Καράτζιου συζητά με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, Ανδρέα Στοϊμενίδη, τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο προβάλλεται από την πολιτική ηγεσία ως μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού, ενίσχυσης των εργαζομένων και απλοποίησης των διαδικασιών.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Τι οδηγεί τους ανθρώπους στον ρατσισμό»

Άκου την επιστήμη / «Ο ρατσισμός γεννιέται από την ανάγκη να νιώθουμε ανώτεροι» 

Πώς διαμορφώνεται η λογική «εμείς και οι άλλοι»; Πού οφείλεται η ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει; Γιατί ακόμη κυριαρχούν οι εθνοτικές διακρίσεις; Και πόσο ελεύθερο είναι τελικά το άτομο όταν ψηφίζει; Η καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Βίκυ Φούκα, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η μεταπολεμική τάξη καταρρέει και το διεθνές σύστημα θυμίζει ζούγκλα»

LiFO politics / «Η μεταπολεμική τάξη καταρρέει και το διεθνές σύστημα θυμίζει ζούγκλα»

«Ο κύριος ωφελημένος από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι η Κίνα και ο κύριος χαμένος είναι η Ευρώπη». Ο καθηγητής Στρατηγικής, Αθανάσιος Πλατιάς, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για «τη συμμαχία του Δράκου και της Αρκούδας», για το χάσμα με την Τουρκία, για την ελληνική στάση και το κεντρικό πρόβλημα της χώρας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκληρή αλήθεια για την εφηβική μπάντα Protest March

Μικροπράγματα / Η σκληρή αλήθεια για την εφηβική μπάντα Protest March

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για την απίστευτα feel-good ιστορία τριών εφήβων στη δεκαετία του '80, που σήμερα, 40 χρόνια μετά, ανακάλυψαν ότι τα παιδικά όνειρά μπορεί να πραγματοποιηθούν με τον πιο ανέλπιστο τρόπο
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
Γιώργος Λιάνης: «Έβγαλα χρήματα που δεν φαντάζεστε, όμως είμαι φτωχός»

Lifo Videos / Γιώργος Λιάνης: «Έβγαλα χρήματα που δεν φαντάζεστε, όμως είμαι φτωχός»

Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός μετρά εξήντα χρόνια πορείας και αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, άγνωστες πτυχές της ζωής του, από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον Στέλιο Καζαντζίδη και από τα παρασκήνια της εξουσίας μέχρι τις πιο προσωπικές του ήττες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μπορούν άτομα με αναπηρία να εκπαιδεύσουν την τεχνητή νοημοσύνη;

Ζούμε, ρε! / Μπορούν άτομα με αναπηρία να εκπαιδεύσουν την τεχνητή νοημοσύνη;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος φιλοξενούν τον Βασίλη Γιαννακόπουλο, Chief Marketing Officer του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SciFY, σε μια συζήτηση για ένα φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα που  ανοίγει νέους ορίζοντες.
THE LIFO TEAM
«Νιώθω δικαιωμένος που έφυγα από το σπίτι μου»

Lifo Videos / «Νιώθω δικαιωμένος που έφυγα στα 15 από το σπίτι μου»

Όταν μιλά για τη μουσική του, τον ενοχλεί που πολλοί στέκονται μόνο στην αναπηρία του ή στην ταυτότητά του ως Ρομά. Ο Βαλάντης Σταμούλης, όμως, θέλει με την ιστορία του να δώσει ελπίδα σε όσους αισθάνονται πως όλα είναι εναντίον τους.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
«Η Αθήνα έχει κολλήσει σε μια κλιματική παγίδα»

Radio Lifo / «Η Αθήνα έχει κολλήσει σε μια κλιματική παγίδα»

Καύσωνες, θερμική καταπόνηση και διαρκής απειλή πυρκαγιών: η πρωτεύουσα δοκιμάζεται ξανά και ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, εξηγεί γιατί αυτή η κατάσταση δεν είναι πια προσωρινή.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Στέφανος Ροζάνης: «Τα Εξάρχεια εκβαρβαρίστηκαν»

Lifo Videos / Στέφανος Ροζάνης: «Τα Εξάρχεια εκβαρβαρίστηκαν»

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας, γνωστός και ως «αναρχικός φιλόσοφος», μιλά χωρίς ωραιοποιήσεις για την πολιτική που έχει καταντήσει λογιστική διαχείριση και για την ακροδεξιά που ολοένα περισσότερο θυμίζει θρησκευτική δεισιδαιμονία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ