Μηχανικοί στην Πράξη: Η νέα γενιά της METLEN δημιουργεί το αύριο

Μηχανικοί στην Πράξη: Η νέα γενιά της METLEN δημιουργεί το αύριο Facebook Twitter
Φώτο.: METLEN 
0

Την αγωνία για το αύριο οι νέοι ξεκινούν να τη βιώνουν πολύ νωρίς: αρχικά όταν πρόκειται να επιλέξουν το αντικείμενο των σπουδών τους και στη συνέχεια όταν αναρωτιούνται πού θα εργαστούν, αφού τις ολοκληρώσουν.

Όταν η Κυβέλη Μέμου σπούδαζε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) χημικός μηχανικός, επέλεξε η διπλωματική της εργασία να αφορά την Περιβαλλοντική Μηχανική. Γοητευμένη από το αντικείμενο, ξεκίνησε να αναζητά το επαγγελματικό της μέλλον στο πεδίο αυτό, έχοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και τη μετανάστευση στο εξωτερικό, όπως χιλιάδες άλλοι νέοι στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, στην εποχή του brain drain. Το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» κράτησε την Κυβέλη στην Ελλάδα, όπως δηλώνει η ίδια στη LiFO, και έκτοτε εργάζεται στη METLEN Energy & Metals, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στη χώρα μας και την Ευρώπη. Σήμερα ασχολείται με την Περιβαλλοντική Διαχείριση στον κλάδο Ενέργειας για συγκεκριμένα τμήματα της εταιρείας και εξακολουθεί να εξελίσσεται, να μαθαίνει, να απολαμβάνει το αντικείμενο της εργασίας της.

Πίσω στο 2015, η Μαρίνα Τσαλούφη ζούσε και εργαζόταν ήδη ως μηχανικός στην Πάτρα, αναζητώντας παράλληλα μια ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη. Ο πρώτος κύκλος του «Μηχανικοί στην Πράξη» αποτέλεσε αυτό ακριβώς, δηλώνει η ίδια στη LiFO: ένα πρόγραμμα που της άνοιξε νέες πόρτες, νέους ορίζοντες, μέσω ποιοτικής εκπαίδευσης και εργασίας, από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αυτήν τη μοναδική ευκαιρία, άρπαξε η Μαρίνα και από την Πάτρα, βρέθηκε, χωρίς δισταγμό, στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, στα Άσπρα Σπίτια, με παροχές στέγασης και ποιότητας ζωής που θεωρεί, ακόμα και σήμερα, μοναδικές.
Η Ξάνθη ήταν ο τόπος που έδωσε στον Άκη Βρεττό τα εφόδια για να μπορέσει και εκείνος να πάρει μέρος στον πιο πρόσφατο κύκλο του προγράμματος «Μηχανικοί στην Πράξη», όπως διηγείται στη LiFO. Σπουδάζοντας στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), στην πόλη αυτή, παρακινούμενος από οικογενειακά ερεθίσματα και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, αναζήτησε το εφαλτήριο μιας επαγγελματικής καριέρας που θα τον «κερδίσει». Σήμερα, ο Άκης ως Project Planner, είναι μέρος της ομάδας ενός κορυφαίου project της METLEN, της κατασκευής ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πολωνία.

Και οι τρεις είναι νέοι άνθρωποι που εργάζονται σε μια εταιρεία-ηγέτιδα στον χώρο της Ενέργειας και της Μεταλλουργίας, αποτελώντας κρίσιμο δυναμικό για την Ελλάδα, καθώς, μετατρέποντας το brain drain σε brain gain, έμειναν στη χώρα τους, δίνοντας τη δική τους ώθηση στο βιώσιμο μέλλον μας, χάρη στο πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» της METLEN.


Το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη», πρώτη επιλογή της Gen Z

Η Κυβέλη και ο Άκης έμαθαν για το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» είτε μέσω εμπειρίας παλαιότερων συμμετεχόντων σε αυτό είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων. Και οι δύο το χαρακτηρίζουν ως «πρώτη επιλογή», ακριβώς διότι καλύπτει όλα όσα αναζητά ένας νέος από ένα εργασιακό περιβάλλον: πρόκειται για μια κορυφαία εταιρεία, ιστορική, με ατέρμονες δυνατότητες ανέλιξης και πολύ μεγάλο εύρος πεδίου δραστηριοτήτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 40 χώρες διεθνώς.

Το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» της METLEN Energy & Metals απευθύνεται σε απόφοιτους μηχανικούς που είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους πορεία και να αναπτυχθούν στους δυναμικούς τομείς της ενέργειας και των μετάλλων στην Ελλάδα, την Αγγλία και την Ιταλία.

Είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία ζωής από την οποία μόνο κέρδος μπορεί να έχει κάθε νέος που συμμετέχει, ανεξαρτήτως του πώς θα αποφασίσει να συνεχίσει την επαγγελματική του πορεία. «Από την πρώτη ημέρα μου στο πρόγραμμα κατάλαβα πόσο πολύ ήθελα αυτήν τη μεγάλη ευκαιρία και τώρα που το ολοκλήρωσα, έναν χρόνο μετά, εξακολουθώ να έχω τον ίδιο ενθουσιασμό, καθώς βρίσκομαι καθημερινά με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο, μαθαίνω καινούργια πράγματα, γίνομαι μέρος νέων οραμάτων», λέει ο Άκης και η Κυβέλη συμφωνεί: «Από την πρώτη ημέρα, μπαίνοντας στην εταιρεία, ενθουσιάστηκα. Το πόσα ένιωσα ότι κερδίζω από την πρώτη εκείνη ημέρα της αξιολόγησης όλων των υποψηφίων σε μια σειρά soft skills είναι ανυπολόγιστα».

«Είναι μια εταιρεία που δίνει σημασία στον άνθρωπο. Στο “Μηχανικοί στην Πράξη” δεν μαθαίνεις μόνο τα τεχνικά, καθώς δίνεται έμφαση σε όλες τις δεξιότητες ενός εργαζόμενου, στη συνεργασία, στις προθεσμίες. Είναι ένα κορυφαίο πρόγραμμα για ξεκίνημα καριέρας», συμπληρώνει η Μαρίνα.

Πρόγραμμα-θεσμός για νέους μηχανικούς: 10 χρόνια, 7 προγράμματα, 223 μηχανικοί, 90% ικανοποίηση

Το πρόγραμμα «Μηχανικοί στη Πράξη» ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις το 2014 και συνεχίζεται με αυξανόμενη επιτυχία έως σήμερα, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε νέους μηχανικούς να αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις, συμμετέχοντας σε πραγματικά έργα στους τομείς της ενέργειας, της μεταλλουργίας αλλά και των υποδομών, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν δεξιότητες όπως η χρηματοοικονομική ανάλυση, η διαχείριση κόστους και η μοντελοποίηση πληροφοριών κτιρίων (BIM), υπό τη συνεχή καθοδήγηση κορυφαίων επαγγελματιών του κλάδου.

Η Μαρίνα, ως απόφοιτη του πρώτου κύκλου, ολοκλήρωσε ένα έτος με συνεχή σεμινάρια και εκπαιδεύσεις, πρακτική εφαρμογή της θεωρίας και εκμάθηση σε όλο το φάσμα των εργασιών του εργοστασίου της METLEN στη Βοιωτία. Στη συνέχεια, εργάστηκε επί πέντε χρόνια σε άλλη εταιρεία, για να επιστρέψει στη METLEN το 2021, και σήμερα είναι Health & Safe Manager: «Σε οποιαδήποτε συνάντηση κάνουμε, το πρώτο θέμα που συζητάμε πάντα είναι η ασφάλεια. Δεν είναι απλώς μια λίστα διαδικασιών, είναι τρόπος σκέψης, φιλοσοφίας, είναι στην κουλτούρα της εταιρείας. Βασικά μας εργαλεία είναι η ευαισθητοποίηση, η κατάρτιση των εργαζομένων και η συνεχής εκπαίδευση», εξηγεί.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία επτά κύκλοι, στους οποίους συμμετείχαν 223 μηχανικοί, με τα ποσοστά ικανοποίησης από τη συνολική εμπειρία να ξεπερνούν το 90%, ενώ, την ίδια στιγμή, το 80% όσων συμμετείχαν στον τελευταίο κύκλο εργάζεται πλέον στην εταιρεία. Αυτή την περίοδο, πραγματοποιείται ο όγδοος κύκλος του προγράμματος.

Για να ενταχθεί κάποιος νέος μηχανικός στο πρόγραμμα, πρέπει να είναι νέος απόφοιτος με μέγιστη εργασιακή εμπειρία δύο ετών, να διαθέτει ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, προθυμία και ευελιξία για μετεγκατάσταση σε περιοχές της Ελλάδας όπου δραστηριοποιείται η METLEN, δηλαδή στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας και στην Κόρινθο. Επιπλέον, απαιτείται άριστη γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας αλλά και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις για τους άνδρες υποψηφίους.

Ακολουθεί μια αξιολόγηση των υποψηφίων από τους υπεύθυνους της METLEN αναφορικά με την προσωπική ανάπτυξη, τον προσανατολισμό που επιδεικνύει κάθε υποψήφιος στο αποτέλεσμα και την ασφάλεια, τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη, την ενσυναίσθηση και την αποτελεσματική επικοινωνία, την κατανόηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη στρατηγική σκέψη, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα.

«Μηχανικοί στην Πράξη»: Η Gen Z στο πεδίο των εξελίξεων

Επί έναν χρόνο, όσο διαρκεί το πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης, κάθε νέος εντάσσεται σε μια ομάδα, αποκτά εμπειρία εργαζόμενος σε πραγματικά έργα, βελτιώνει τις γνώσεις του και βλέπει από πρώτο χέρι πώς η συνεισφορά του επηρεάζει τον οργανισμό και τον κόσμο. «Πραγματικά αισθάνθηκα δέος όταν επισκέφθηκα το εργοστάσιο και είδα τον χώρο όπου συμβαίνουν όλα, παράγεται η ενέργεια, βρίσκεται η γεννήτρια… Είναι το μέρος όπου συμβαίνουν όλα. Εκεί καταλαβαίνεις ότι είσαι ένα πολύ μικρό κομμάτι σε ένα μεγάλο παζλ και κάθε μέρα μαθαίνεις κάτι καινούργιο που σε βοηθά να καταλάβεις καλύτερα τι συμβαίνει και να γίνεσαι κι εσύ καλύτερος στη δουλειά σου καθημερινά», εξηγεί η Κυβέλη.

«Η πρώτη φορά που επισκέφθηκα το έργο στην Πολωνία και αισθάνθηκα ότι έχουν αντίκτυπο και η δουλειά και η συνεισφορά η δική μου και και της ομάδας μου ήταν κορυφαία στιγμή στην πορεία μου στο Πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει στην πράσινη μετάβαση, είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και αφορά την προσπάθεια ολόκληρης της Ευρώπης», συμπληρώνει με τη δική του εμπειρία ο Άκης.

«Με το πρόγραμμα είχα την ευκαιρία να δω στην πράξη τις προκλήσεις, την καθημερινότητα ενός εργοστασίου αυτού του μεγέθους με έμπειρους συναδέλφους. Μέσα σε έναν χρόνο μπήκαμε σε πολλά projects και είδαμε τα πάντα. Είχε τρομερό ενδιαφέρον, ήμασταν μια ομάδα νέων ανθρώπων που μάθαμε πάρα πολλά και μέσω των σεμιναρίων και μέσω της πράξης, των projects», επισημαίνει η Μαρίνα, τονίζοντας πόσο συγκινημένη αισθάνεται που συμπληρώνει δέκα χρόνια από εκείνη την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκε την εταιρεία.

Οι «Μηχανικοί στην Πράξη» της METLEN Energy & Metals μπορούν να ασχοληθούν και στους δύο κλάδους της εταιρείας, την Ενέργεια και τα Μέταλλα. Στην Ενέργεια, ένας νέος μηχανικός μπορεί να συμμετέχει σε πρωτοποριακά έργα ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας που διαμορφώνουν καθαρές και βιώσιμες λύσεις, σε εξειδικευμένα, μεγάλης κλίμακας ενεργειακά έργα που έχουν στόχο την ενεργειακή μετάβαση, σε έργα που σχετίζονται με τη διαχείριση και λειτουργία θερμικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος, στο market bidding & non-physical power trading, στη διαχείριση της παραγόμενης ενέργειας από generation assets της εταιρείας, στη διαχείριση ΦΟΣΕ και στη δημιουργία πράσινων VBL προϊόντων στα αντίστοιχα τμήματα της εταιρείας.

Στον κλάδο των Μετάλλων της METLEN Energy & Metals, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανταγωνιστική πράσινη μεταλλουργία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάθε νέος μηχανικός μπορεί να αποκτήσει ανεκτίμητη εμπειρία στην καθετοποιημένη παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και πρωτόχυτου αλουμινίου στις ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Η METLEN Energy & Metals προσφέρει επίσης τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης μέσω του «Μηχανικοί στην Πράξη» στο τμήμα Τεχνολογίας της εταιρείας, όπου σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και υλοποιούνται τεχνολογικές λύσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων και τη βελτίωση των λειτουργιών του οργανισμού, αλλά και στη METKA ATE, δηλαδή σε δραστηριότητες κατασκευών, έργα υποδομών, διαχείριση αποβλήτων και σε πολλούς άλλους τομείς.

Μηχανικοί στην Πράξη: Η νέα γενιά της METLEN δημιουργεί το αύριο Facebook Twitter
Φώτο.: METLEN 

Always Learning: Μια εξατομικευμένη διαδρομή με οδηγό το όραμα για το βιώσιμο μέλλον

Η Μαρίνα, η Κυβέλη και ο Άκης επισημαίνουν πως γι’ αυτούς το «Μηχανικοί στην Πράξη» ήταν πάνω απ' όλα μια εμπειρία μάθησης. Από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο task στο οποίο πήραν μέρος, ήταν σαφές πως στο πρόγραμμα αυτό ένας νέος μηχανικός μπορεί να κερδίσει μια σειρά από δεξιότητες σε όλους τους τομείς: από την εργασιακή εμπειρία μέχρι την εργασιακή συμπεριφορά, από τη συνεργασία μέχρι την ανταπόκριση στα ζητούμενα, από το συγκεκριμένο κάθε φορά αντικείμενο μέχρι το όραμα για το βιώσιμο μέλλον.

Η εξατομικευμένη διαδρομή κάθε συμμετέχοντος είναι ζητούμενο, ταυτόχρονα με το να γίνει το «Μηχανικοί στην Πράξη» ένα πρόγραμμα αέναης μάθησης και ανάπτυξης, ένα πρόγραμμα καθοδήγησης για συνεχή εξέλιξη και υποστήριξη, ένα πρόγραμμα «Always Learning».

«Θα έλεγα σε όλους να μη χάσουν την ευκαιρία, πρώτα απ' όλα διότι η METLEN σού παρέχει ένα τεράστιο εύρος πεδίου. Εγώ είμαι μηχανολόγος και θα μπορούσα να εργαστώ σε πάρα πολλά τμήματα. Σε αυτό το πρόγραμμα σου δίνεται η ευκαιρία να δεις και κάτι άλλο, ώστε να καταλάβεις τι σου ταιριάζει και πού έχεις έφεση», δηλώνει η Μαρίνα που μιλά, έχοντας αποκτήσει εμπειρία από την ελληνική αγορά.
«Να είσαι ο εαυτός σου. Στο πρόγραμμα αυτό δεν μπορείς να προσποιηθείς, φαίνεται ποιος είσαι, φαίνονται και οι ικανότητές σου, τόσο στο τεχνικό κομμάτι, που κατακτιέται κυρίως σε βάθος χρόνου, όσο και σε επίπεδο soft skills, συνεργασίας, διαχείρισης χρόνου και επικοινωνίας», επισημαίνει ο Άκης ως συμβουλή σε νέους μηχανικούς που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία αυτή.

«Η δομή του προγράμματος είναι τέτοια που συμμετέχεις σε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις καθόλη τη διάρκειά του. Το κλειδί είναι να ρωτάς και να μη φοβάσαι γιατί όσο καλύτερα μαθαίνεις, τόσο καλύτερα ανταποκρίνεσαι στο αντικείμενό σου. Η προθυμία και η διάθεση για συνεργασία στη METLEN είναι δεδομένη, πάντα. Όταν ρωτάω κάτι, είναι όλοι διαθέσιμοι να απαντήσουν και να βοηθήσουν», τονίζει η Κυβέλη.

Ως πρόγραμμα επαγγελματικής εμπειρίας σε μια κορυφαία εταιρεία με διεθνή παρουσία και πρωτοπορία στην πράσινη μετάβαση, το «Μηχανικοί στην Πράξη» προσφέρει στους νέους μηχανικούς μια ανεπανάληπτη ευκαιρία: να γίνουν μέρος της προσπάθειας, δημιουργώντας έργα με παγκόσμιο αντίκτυπο, θέτοντας τις βάσεις για μια επιτυχημένη καριέρα.

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην ειδική έκδοση της LiFO, [ΜΕ].

Το ειδικό τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Θέματα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τη φώναζαν «Κλουροκέρατη» τη γίδα χωρίς λόγο

Ηχητικά Άρθρα / Δεν τη φώναζαν «Κλουροκέρατη» τη γίδα χωρίς λόγο

Τα «Τετράδια ενός βοσκού» είναι ένα βιβλίο που καταγράφει, σε μορφή ημερολογίου, τον βιολογικό κύκλο ενός κοπαδιού στην περιοχή της Τσαπουρνιάς. Ο τρόπος με τον οποίο δίνονταν ονόματα στις γίδες και τις προβατίνες αποτελεί μέρος της προφορικής παράδοσης των Ελλήνων κτηνοτρόφων — μιας παράδοσης που πλέον έχει χαθεί.
M. HULOT
Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική και πανάκριβη πραγματικότητα

Radio Lifo / Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική και πανάκριβη πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου συνομιλεί με τον Νάσο Στασινάκη, καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, γι’ αυτό το φαινόμενο της νησιωτικής χώρας, που πλέον δεν είναι εποχικό αλλά παγιώνεται χρόνο με τον χρόνο.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Κάποιες αγροτικές επιδοτήσεις έγιναν Porsche Cayenne στο Κολωνάκι»

LiFO politics / «Κάποιες αγροτικές επιδοτήσεις έγιναν Porsche Cayenne στο Κολωνάκι»

Ο Βάιος Γκανής, ένας από τους πιο γνωστούς προέδρους αγροτικών συλλόγων της χώρας, εξηγεί στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη το πώς στήθηκε η απάτη του ΟΠΕΚΕΠΕ και περιγράφει το πελατειακό σύστημα που τροφοδοτείται από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις του αγροτικού τομέα και τα ευτράπελα της ελληνικής αγροτικής πολιτικής.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Radio Lifo / Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Τι ακριβώς αλλάζει στην καθημερινότητα των εργαζομένων με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που παρουσίασε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας; Η Ντίνα Καράτζιου συζητά με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, Ανδρέα Στοϊμενίδη, τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο προβάλλεται από την πολιτική ηγεσία ως μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού, ενίσχυσης των εργαζομένων και απλοποίησης των διαδικασιών.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Τι οδηγεί τους ανθρώπους στον ρατσισμό»

Άκου την επιστήμη / «Ο ρατσισμός γεννιέται από την ανάγκη να νιώθουμε ανώτεροι» 

Πώς διαμορφώνεται η λογική «εμείς και οι άλλοι»; Πού οφείλεται η ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει; Γιατί ακόμη κυριαρχούν οι εθνοτικές διακρίσεις; Και πόσο ελεύθερο είναι τελικά το άτομο όταν ψηφίζει; Η καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Βίκυ Φούκα, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η μεταπολεμική τάξη καταρρέει και το διεθνές σύστημα θυμίζει ζούγκλα»

LiFO politics / «Η μεταπολεμική τάξη καταρρέει και το διεθνές σύστημα θυμίζει ζούγκλα»

«Ο κύριος ωφελημένος από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι η Κίνα και ο κύριος χαμένος είναι η Ευρώπη». Ο καθηγητής Στρατηγικής, Αθανάσιος Πλατιάς, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για «τη συμμαχία του Δράκου και της Αρκούδας», για το χάσμα με την Τουρκία, για την ελληνική στάση και το κεντρικό πρόβλημα της χώρας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκληρή αλήθεια για την εφηβική μπάντα Protest March

Μικροπράγματα / Η σκληρή αλήθεια για την εφηβική μπάντα Protest March

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για την απίστευτα feel-good ιστορία τριών εφήβων στη δεκαετία του '80, που σήμερα, 40 χρόνια μετά, ανακάλυψαν ότι τα παιδικά όνειρά μπορεί να πραγματοποιηθούν με τον πιο ανέλπιστο τρόπο
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
Γιώργος Λιάνης: «Έβγαλα χρήματα που δεν φαντάζεστε, όμως είμαι φτωχός»

Lifo Videos / Γιώργος Λιάνης: «Έβγαλα χρήματα που δεν φαντάζεστε, όμως είμαι φτωχός»

Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός μετρά εξήντα χρόνια πορείας και αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, άγνωστες πτυχές της ζωής του, από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον Στέλιο Καζαντζίδη και από τα παρασκήνια της εξουσίας μέχρι τις πιο προσωπικές του ήττες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μπορούν άτομα με αναπηρία να εκπαιδεύσουν την τεχνητή νοημοσύνη;

Ζούμε, ρε! / Μπορούν άτομα με αναπηρία να εκπαιδεύσουν την τεχνητή νοημοσύνη;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος φιλοξενούν τον Βασίλη Γιαννακόπουλο, Chief Marketing Officer του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SciFY, σε μια συζήτηση για ένα φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα που  ανοίγει νέους ορίζοντες.
THE LIFO TEAM
«Νιώθω δικαιωμένος που έφυγα από το σπίτι μου»

Lifo Videos / «Νιώθω δικαιωμένος που έφυγα στα 15 από το σπίτι μου»

Όταν μιλά για τη μουσική του, τον ενοχλεί που πολλοί στέκονται μόνο στην αναπηρία του ή στην ταυτότητά του ως Ρομά. Ο Βαλάντης Σταμούλης, όμως, θέλει με την ιστορία του να δώσει ελπίδα σε όσους αισθάνονται πως όλα είναι εναντίον τους.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
«Η Αθήνα έχει κολλήσει σε μια κλιματική παγίδα»

Radio Lifo / «Η Αθήνα έχει κολλήσει σε μια κλιματική παγίδα»

Καύσωνες, θερμική καταπόνηση και διαρκής απειλή πυρκαγιών: η πρωτεύουσα δοκιμάζεται ξανά και ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, εξηγεί γιατί αυτή η κατάσταση δεν είναι πια προσωρινή.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Στέφανος Ροζάνης: «Τα Εξάρχεια εκβαρβαρίστηκαν»

Lifo Videos / Στέφανος Ροζάνης: «Τα Εξάρχεια εκβαρβαρίστηκαν»

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας, γνωστός και ως «αναρχικός φιλόσοφος», μιλά χωρίς ωραιοποιήσεις για την πολιτική που έχει καταντήσει λογιστική διαχείριση και για την ακροδεξιά που ολοένα περισσότερο θυμίζει θρησκευτική δεισιδαιμονία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ