ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Sonita που παλεύει να σταματήσουν οι γάμοι των ανήλικων κοριτσιών στο Αφγανιστάν

Η Sonita που παλεύει να σταματήσουν οι γάμοι των ανήλικων κοριτσιών στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
1
Η Sonita που παλεύει να σταματήσουν οι γάμοι των ανήλικων κοριτσιών στο Αφγανιστάν Facebook Twitter

Το βίντεο της Sonita δεν είναι καινούργιο, υπάρχει πάνω από ένα χρόνο στο YouTube αλλά πάντα υπάρχει ένας λόγος να το δεις, κάνει καμπάνια για να σταματήσουν οι γάμοι των ανήλικων κοριτσιών στο Αφγανιστάν –η μάνα της προσπάθησε να την πουλήσει όταν ήταν 14 χρονών σε μια οικογένεια για 9 χιλιάδες δολάρια, την αγόραζαν για νύφη για έναν πολύ μεγαλύτερο άντρα, κάτι πολύ συνηθισμένο στην περιοχή, με θύματα εκατομμύρια κορίτσια κάθε χρόνο. Η Sonita κατάφερε να το σκάσει και να γίνει ραπ τραγουδίστρια, ενώ η ιστορία της έγινε το θέμα της ταινίας Sonita που χάρισε στην σκηνοθέτιδά της Roksareh Ghaemmaghami ένα βραβείο στο Sundance.

Η Sonita που είναι πλέον 19 χρονών και σπουδάζει με υποτροφία στην Wasatch Academy της Γιούτα, κάνει αγώνα να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με σύνθημα στο site της «Δεν είμαι για πούλημα» και ένα κομμάτι που όσο μελοδραματικό κι αν φαίνεται, είναι ειλικρινές και προωθεί με τον καλύτερο τρόπο τον σκοπό της: να ευαισθητοποιήσει τον νεαρόκοσμο όλο του κόσμου, μήπως γίνει κάτι και σταματήσουν οι γάμοι ανηλίκων. «Κάθε χρόνο 50 εκατομμύρια κορίτσια εξαναγκάζονται να παντρευτούν σε πολύ μικρή ηλικία και είναι ελάχιστες οι τυχερές όπως εγώ που γλιτώνουν», λέει.   

Το κομμάτι λέγεται Brides For Sale και μπορεί να μην έχει κανένα μουσικό ενδιαφέρον (είναι μάλλον αδιάφορο) αλλά είναι μια κραυγή στη γλώσσα της, με στίχους που είναι αδύνατο να σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Ακριβώς το αντίθετο είναι το παρακάτω εμετικό βίντεο κάποιας MH Weibe που φαίνεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά δεν είναι ακόμα πρωταπριλιά, έτσι μάλλον το έκανε στα σοβαρά και δεν έχει κανένα ελαφρυντικό για την αηδία της. Κανείς δεν ξέρει από πού εμφανίστηκε και για ποιο σκοπό (αν και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τι σκοπό εξυπηρετεί) και τα τελευταία 24ωρα προκαλεί αντιδράσεις και πλημμύρα σχολίων γιατί είναι από αυτά που –πραγματικά- μπορούν να σε εξοργίσουν.

Η συγκεκριμένη παράφωνη κυρία που νομίζει ότι είναι ο Beck, με εμφάνιση που θυμίζει οντισιόν σε μουσικό τηλεπαιχνίδι, είναι μια χριστιανή μάνα τριών παιδιών η οποία θίχτηκε που στην πολιτεία της επέτρεψαν σε transgender άτομα να χρησιμοποιούν την τουαλέτα της επιλογής τους (ανάλογα με το τι θεωρούν ότι είναι, άντρες ή γυναίκες) και έγραψε αυτό το κομμάτι που λέει μεταξύ άλλων  “I am a concerned mother of three, keep male and female washrooms where our children can pee” και στη συνέχεια If we cant address male and female, weve lost our purpose, in life we fail / If our children lose their identity, this will be sad for our future you see”.

 

Έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς τα σχόλια κάτω από το βίντεο, -δεν είναι να απορεί κανείς γιατί κερδίζει ο Τραμπ έδαφος στην Αμερική και ποιοι τον ψηφίζουν.

Ένα πολύ ωραίο που θυμάμαι: «Αυτή η κυρία είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός». 

110 άτομα έχουν δώσει θετική ψήφο στο βίντεο.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ