25 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι με δωρεάν WiFi από την COSMOTE

25 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι με δωρεάν WiFi από την COSMOTE Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Έχοντας εισέλθει σε μία νέα εποχή για την τεχνολογία, μία εποχή που έχει ως πυρήνα την ανάπτυξη και την εξέλιξη, ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερες πτυχές της που μας ανοίγουν «δρόμους» προς το μέλλον. Η τεχνολογία που έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή, έχει τη δύναμη να συνδέσει το παρόν με το παρελθόν, την αρχαία με τη σύγχρονη ιστορία και τη γνώση με τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες.

Χρειάζεται, άλλωστε, να γνωρίζουμε τις ρίζες μας, για να μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Για να το καταφέρουμε, χρειαζόμαστε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στην ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, η οποία πολύ συχνά προέρχεται από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους. Με βάση αυτή την ανάγκη, ξεκίνησε μία πολύ σημαντική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της COSMOTE, μέσω της οποίας παρέχεται, πλέον, δωρεάν ασύρματο internet διαθέσιμο σε όλους τους επισκέπτες σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της Ελλάδας.

 

25 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι με δωρεάν WiFi από την COSMOTE Facebook Twitter

Η παροχή δωρεάν WiFi από την COSMOTE, λοιπόν, αφορά 25 σημεία υψηλού πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, ενώ ήδη η εταιρεία προσφέρει δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε δεκατρείς χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος και συνεχίζει τη δημιουργία υποδομών και στους υπόλοιπους χώρους, με τη συνολική της επένδυση να ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό, από την COSMOTE σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού καταφέρνει να αναδείξει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό με τη δύναμη της σύγχρονης τεχνολογίας, καλωσορίζοντάς μας στη νέα εποχή.

Η ελεύθερη πρόσβαση σε ευρυζωνικό δίκτυο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία μας δίνει τη δυνατότητα να αναζητούμε εύκολα πληροφορίες για τα μνημεία, να μοιραζόμαστε την εμπειρία μας μέσω internet και κοινωνικών δικτύων, ενώ οι αρμόδιοι πολιτιστικοί φορείς θα μπορούν να αναπτύσσουν νέους τρόπους ξενάγησης και φιλοξενίας του κοινού.

25 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι με δωρεάν WiFi από την COSMOTE Facebook Twitter

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την υπογραφή της επέκτασης του μνημονίου συνεργασίας, ανάμεσα στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, και τον Προέδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και η δυνατότητα που δίνεται πλέον με τη νέα αυτή επένδυση, να εφαρμοστούν διάφορες υπηρεσίες τηλεμετρίας και τηλεπισκόπησης, αλλά και την επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

25 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι με δωρεάν WiFi από την COSMOTE Facebook Twitter


Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που ήδη διαθέτουν δωρεάν WiFi είναι: Αρχαιολογικός χώρος Ακροπόλεως, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Παλάτι του Μ. Μαγίστρου και Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού, Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Δελφών, Αρχαία Επίδαυρος, Ακρόπολη και Μουσείο Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Αρχαία Κόρινθος, Αρχαιολογικός χώρος Δήλου, Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας.


Σύντομα θα διαθέτουν δωρεάν WiFi και οι: Αρχαία Ολυμπία, Ακρόπολη Λίνδου, Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα) και νέο Μουσείο Βεργίνας, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαία Δωδώνη, Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Νεμέας, Μυστράς, Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Ελεύθερνας, Κάστρο Παλαμηδίου, Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

25 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι με δωρεάν WiFi από την COSMOTE Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ