Oι 30 καλύτερες παραλίες της Αττικής ?

Oι 30 καλύτερες παραλίες της Αττικής ? Facebook Twitter
5

ΕΔΕΜ - Π. ΦΑΛΗΡΟ

Η παραλία Εδέμ ανήκει στις πιο κοντινές παραλίες στο κέντρο της Αθήνας. Σε απόσταση μόλις 20 λεπτών και 7 χιλιομέτρων από το Σύνταγμα, προσφέρεται για μια χαλαρωτική παραθαλάσσια εμπειρία. Θα συναντήσετε οικογένειες, συνταξιούχους και παρέες καλογυμνασμένων νέων που ειδικεύονται στο άθλημα της ρακέτας. Αφού περάσετε την παραλία του Φλοίσβου και εκείνη του Μπάτη, θα φτάσετε στην πολυσυλλεκτική παραλία της Εδέμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν χρειάζεται να πληρώσετε για ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στον χώρο υπάρχει η ομώνυμη καφετέρια αλλά και το ιστορικό εστιατόριο για φρέσκους μεζέδες, απ' όπου πήραν το όνομά τους οι παρακείμενες στάσεις συγκοινωνίας, καθώς και η παραλία.

Σε μικρή απόσταση μπορείτε να απολαύσετε την παραθαλάσσια βόλτα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, ενώ κατά μήκος της θα βρείτε το θερινό σινεμά «Φλοίσβος», παιδότοπους, το Ναυτικό Μουσείο, το Μνημείο Υποβρυχίων, τον Βοτανόκηπο και, φυσικά, τη μαρίνα Φλοίσβου.

Πρόσβαση: Εδέμ (η γραμμή προς Ασκληπιείο Βούλας) Στάση Εδέμ: 101 Πειραιάς - Άλιμος - Ελληνικό/217 Πειραιάς - Άγιος Δημήτριος/Α1 Πειραιάς - Βούλα/Β1 Πειραιάς - Άνω Γλυφάδα/Β2 Άγιος Κοσμάς - Ακαδημία

ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ - ΑΛΙΜΟΣ

Στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος θα βρείτε και την παραλία Ακτή του Ήλιου. Ένας δημοφιλής προορισμός για κολύμπι και διασκέδαση, καθώς και η πρώτη οργανωμένη παραλία που θα συναντήσετε φεύγοντας από το κέντρο της Αθήνας, σε απόσταση 7,5 χιλιομέτρων από αυτό. Στην Ακτή του Ήλιου υπάρχουν αποδυτήρια, τουαλέτες, γήπεδα βόλεϊ, χώρος για ρακέτες, αναψυκτήρια, εστιατόρια και καφετέριες, ενώ κατά τις ώρες λειτουργίας της ναυαγοσώστες και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 08:00-20:00 (πληροφορίες από το επίσημο site της Ακτής).

Τιμές εισόδου

Δευτέρα-Παρασκευή: Γενική είσοδος: €5. Παιδιά έως 5 ετών: Δωρεάν. Παιδιά 5-12 ετών: €3. Ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών): €3. Ξαπλώστρες: Δωρεάν. Σαββατοκύριακα & αργίες: Γενική είσοδος: €6. Παιδιά έως 5 ετών: Δωρεάν. Παιδιά 5-12 ετών: €3. Ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών): €3. Ξαπλώστρες: €2. Για εκείνους που αγαπούν τα θαλάσσια σπορ υπάρχει θαλάσσιο πάρκο αναψυχής, καθώς και δυνατότητα ενοικίασης κανό και θαλάσσιου ποδήλατου.

Πρόσβαση: Ζέφυρος (η γραμμή προς Ασκληπιείο Βούλας) Στάση 4η Καλαμακίου: Α2 Ακαδημία - Βούλα/Α1 Πειραιάς - Βούλα/Β1 Πειραιάς - Άνω Γλυφάδα/Β2 Άγιος Κοσμάς - Ακαδημία

Άγιος Κοσμάς - Ελληνικό

Πηγαίνοντας προς τη Γλυφάδα, στο ύψος του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού θα συναντήσετε την παραλία του Αγίου Κοσμά. Οργανωμένη αμμουδερή παραλία με κύριο χαρακτηριστικό τους ψηλούς φοίνικες, η οποία απέχει 10 χιλιόμετρα από την πλατεία Συντάγματος. Μετά τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα δείτε στο δεξί σας χέρι, στο σημείο της πεζογέφυρας του δυτικού αερολιμένα βρίσκεται ο μικρός κολπίσκος. Κατά το ήμισυ η παραλία είναι ελεύθερη, ενώ την υπόλοιπη, με ελεύθερη είσοδο, τη διαχειρίζεται το Kokomo Beach Bar, το οποίο θα βρείτε ανοιχτό από τις 08:00 έως τις 21:00. Υπάρχει χώρος στάθμευσης και το πάρκινγκ είναι σχετικά εύκολο.
Στις εγκαταστάσεις του beach bar πραγματοποιούνται τουρνουά και προπονήσεις από επαγγελματίες του χώρου.

Πρόσβαση: 2η Αγίου Κοσμά (η γραμμή προς Ασκληπιείο Βούλας) Στάση 2η Αγίου Κοσμά: Α2 Ακαδημία - Βούλα/Α1 Πειραιάς - Βούλα/140 Πολύγωνο - Γλυφάδα

Αστέρας Γλυφάδας

Αν δεν θέλετε να προτιμήσετε την παραλιακή, κατεβαίνοντας τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας θα συναντήσετε την οργανωμένη παραλία του Αστέρα Γλυφάδας. Πίσω από το παλιό κέντρο διασκέδασης «Αστέρια», εκτείνεται κατά μήκος ολόκληρης της μικρής χερσονήσου προς τα νότια της Γλυφάδας. Η παραλία λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 έως τις 20:00 και προσφέρει ανέσεις για όλα τα γούστα. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5.000 άτομα, ενώ στον χώρο υπάρχουν αποδυτήρια, θυρίδες αποθήκευσης, ξαπλώστρες, ομπρέλες, παιδικές χαρές, γήπεδα beach volley και γήπεδα beach soccer. Η είσοδος κοστίζει €4 τις καθημερινές και €6 τα Σαββατοκύριακα και στην τιμή περιλαμβάνονται ομπρέλα και ξαπλώστρα. Σε περίπτωση που θέλετε να αναζητήσετε λύσεις φαγητού ή καφέ, υπάρχουν πολλές επιλογές, ανάμεσά τους το Balux House Project και το Balux Seaside, που διαθέτει, εκτός των άλλων, και πισίνα για όσους δεν επιθυμούν τη θαλασσινή αύρα, με είσοδο €8 τις καθημερινές και €12 τα Σαββατοκύριακα. Διαθέτει μεγάλο πάρκινγκ χωρίς χρέωση.

Σε ελάχιστα λεπτά μπορείτε να βρεθείτε στο κέντρο της Γλυφάδας και να βολτάρετε σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Αττικής, που σας παρέχει όλες τις ευκολίες για φαγητό, καφέ ή διαμονή.

Πρόσβαση: Στάση Αστέρια: Α2 Ακαδημία - Βούλα/Α1 Πειραιάς - Βούλα/122 Στ. Ελληνικού - Σαρωνίδα (κατά προσέγγιση 13 λεπτά από τον σταθμό του μετρό)

Βούλα - πρώην Κάμπινγκ

Το παλαιό κάμπινγκ Βούλας είναι ένα κομμάτι παραλίας περίπου 100 μέτρων σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Εκτός από την αμμώδη παραλία, περιλαμβάνει μεγάλη έκταση ακαλλιέργητης γης, μεγάλα δέντρα, εύκολο παρκινγκ, δρόμους και 11 μικρά ανεξάρτητα κτίσματα. Κατά γενική ομολογία, πρόκειται για μία από τις καλύτερες ελεύθερες παραλίες της Αθήνας.

Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται δωρεάν προβολές ταινιών και διοργανώνονται μουσικές βραδιές, σεμινάρια και διαλέξεις.

Πρόσβαση: Ασκληπιείο Βούλας (περπατώντας περίπου 200 μέτρα προς την πλευρά της Γλυφάδας) Στάση ΠΙΚΠΑ:Α2 Ακαδημία - Βούλα/Α1 Πειραιάς - Βούλα/122 Στ. Ελληνικού - Σαρωνίδα

Oι 30 καλύτερες παραλίες της Αττικής ? Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από παραλία στο Καβούρι. Φωτo: Γιώργος Βιτσαράς/SOOC

Μικρό Καβούρι

Σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, σε μια πευκόφυτη και όμορφη περιοχή, θα συναντήσετε την παραλία Μικρό Καβούρι. Στο τέλος της Βούλας υπάρχει ταμπέλα που υποδεικνύει τη στροφή για το Καβούρι. Αμμουδιά, ζεστά και ρηχά νερά, δέντρα κατάλληλα για πικνίκ και ώρα για ατελείωτο παιχνίδι. Βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace και ανήκει στις πολυσύχναστες παραλίες. Το πάρκινγκ, ειδικά σε ώρες αιχμής, είναι αρκετά δύσκολο, ενώ υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες που διατίθενται με χρέωση. Στην παραλία θα βρείτε τουαλέτες, αποδυτήρια, ντουζιέρες, ενώ υπάρχει και ναυαγοσώστης.
Υπάρχει δυνατότητα να κάνετε θαλάσσια σπορ, όπως windsurf, αλλά και να απολαύσετε θαλάσσια φουσκωτά παιχνίδια. Επίσης, υπάρχει κοντά περίπτερο, σε περίπτωση που χρειαστείτε νερό, αναψυκτικά ή κάποιο πρόχειρο σνακ.

Πρόσβαση: Στάση Άγιος Νικόλαος: 122 Στ. Ελληνικού - Σαρωνίδα/170 Γλυφάδα - Βάρη - Βάρκιζα

Μεγάλο Καβούρι

Λίγο μετά το Μικρό Καβούρι θα συναντήσετε τη δεύτερη παραλία της περιοχής, που ονομάζεται «Μεγάλο Καβούρι». Με ελεύθερη είσοδο – να θυμίσουμε ότι υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του '70, διαθέτοντας αμμουδιά και πολύ ελεύθερο χώρο για μπάνιο. Οι επιλογές για φαγητό, γλυκό και καφέ είναι πολλές, οι καντίνες αρκετές, ενώ το βράδυ τα ζευγαράκια μπορούν να απολαύσουν μια ιδανική βόλτα. Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί ποδηλατόδρομοι, παιδική χαρά και υπαίθριο θεατράκι.

Στο Καβουρονήσι, που βρίσκεται απέναντι από την παραλία, μπορείτε να πάτε με τα πόδια, αφού απέχει 300 μέτρα από την ακτή. Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε το οικολογικό και αρχαιολογικό παρακείμενο πάρκο. Η αποκάλυψη του μεγαλύτερου σωζόμενου αρχαίου αμαξιτού δρόμου πρόσφερε σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο δρόμος αυτός ήταν σε χρήση καθ' όλη τη διάρκεια του 4ου αι. π.Χ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, οδηγούσε σε περιοχή της ακτής όπου στην αρχαιότητα υπήρχε λιμάνι, του οποίου ένα μέρος μόνο προβάλλει σήμερα ως νησίδα –το Καβουρονήσι– και αυτό εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας κατά 1,5 μ. από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα.

Πρόσβαση: Στάση Λητούς: 114 Γλυφάδα - Καβούρι - Βουλιαγμένη (ανταπόκριση από κέντρο στην πλατεία Γλυφάδας)

Αστέρας Βουλιαγμένης

Πρόκειται για την πιο κοσμική παραλία της αθηναϊκής Ριβιέρας και απευθύνεται σε όσους διαθέτουν ακριβά γούστα, επιθυμούν πολυτέλεια και θέλουν να δουν πολλές διάσημες παρουσίες. Σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Λαιμού, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου. Η συγκεκριμένη παραλία παραμένει ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, τα νερά είναι πεντακάθαρα και είναι περιτριγυρισμένη από πεύκα σε έναν κόλπο έκτασης 300 μέτρων. Θα βρείτε εστιατόρια και μπαρ, ζεστό νερό στα ντους, αποδυτήρια, ενώ διεξάγονται πρωταθλήματα ρακέτας και beach volley. Χριστίνα Ωνάση, Τζόαν Κόλινς και Μπριζίτ Μπαρντό είναι μόνο μερικές από τις προσωπικότητες που έδειξαν την προτίμησή τους στον κατάφυτο αυτόν κόλπο. Ακριβώς δίπλα στις εγκαταστάσεις της Astir Beach λειτουργεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης χωρητικότητας 160 θέσεων με μια μικρή χρέωση. Από τις 08:00 έως τις 21:00 για χρήση παραλίας. Για χρήση εστιατορίου, η παραλία μένει ανοιχτή έως τις 24:00.

Τιμές εισόδου

Δευτέρα-Παρασκευή: Ενήλικες: €18. Παιδιά (από 5 έως 12 ετών): €10. Υπηρεσία Reserved Area: €30. Σαββατοκύριακα & αργίες: Ενήλικες: €28. Παιδιά (από 5 έως 12 ετών): €15.

Στην παραλία Astir Beach διατίθεται σε όλους τους χώρους δωρεάν WiFi, ώστε να χρησιμοποιείτε το laptop ή το smartphone σας στην ξαπλώστρα ή δίπλα στο κύμα.

Πρόσβαση: Στάση Λητούς: 114 Γλυφάδα - Καβούρι - Βουλιαγμένη (ανταπόκριση από κέντρο στην πλατεία Γλυφάδας)/122 Στ. Ελληνικού - Σαρωνίδα (στη στάση Λαιμός και από εκεί 5 λεπτά με τα πόδια)

Λίμνη Βουλιαγμένης

Πρόκειται για έναν από τους κρυμμένους θησαυρούς της Αθήνας. Ένα ειδυλλιακό τοπίο που βρίσκεται, καθώς περνάμε από το κέντρο της Βουλιαγμένης, στην αριστερή πλευρά και στην κατεύθυνση προς Βάρκιζα. Ο επιβλητικός βράχος, τα ιαματικά νερά, οι δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες και η καταπράσινη βλάστηση δημιουργούν ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Εκεί όπου η λίμνη τελειώνει ξεκινά ένα υποβρύχιο σπήλαιο, το οποίο έχει εξερευνηθεί σε μήκος 3.123 μέτρων, ενώ το τέρμα του δεν έχει ανακαλυφθεί. Παράλληλα, ανάμεσα στις 14 σήραγγές της βρίσκεται και η μεγαλύτερη στον κόσμο, με μήκος 800 μέτρα, ενώ η ανακάλυψη ενός τεράστιου σταλαγμίτη στο σπήλαιο έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην έρευνα για τον σχηματισμό της Μεσογείου. Στους χώρους της Λίμνης θα βρείτε εστιατόριο και καφέ, παιδότοπο, καθώς και προγράμματα εκγύμνασης. Η σταθερή θερμοκρασία του νερού, σε συνδυασμό με το οβάλ σχήμα της λίμνης, δημιουργεί την πιο όμορφη φυσική πισίνα της Αθήνας σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια του έτους η Λίμνη είναι επισκέψιμη για τους λουόμενους από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.

Τιμές εισιτηρίων: €12 (Δευτέρα-Παρασκευή), €13 (Σαββατοκύριακα & αργίες). Παιδιά έως 5 ετών: Δωρεάν. Παιδιά 5-12 ετών: €5,50. Φοιτητές (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας): €8 (Δευτέρα-Παρασκευή), €9 (Σαββατοκύριακα & αργίες). Κάτοικοι Περιφέρειας Αττικής: €10 (Δευτέρα-Παρασκευή), €11 (Σαββατοκύριακα & αργίες). Δημότες ΒΒΒ: €8 (Δευτέρα-Παρασκευή), €9 (Σαββατοκύριακα & αργίες). Τέλος, υπάρχει πρόσβαση για ΑμεΑ με ειδικό αναβατόριο.

Πάνω από τη Λίμνη βρίσκεται ο βράχος της Φασκομηλιάς, ο οποίος σε έκταση 1.200 στρεμμάτων αποτελεί μια ξεχωριστή διαδρομή που προσφέρεται για περπάτημα ή ποδηλασία. Μπορείτε να περπατήσετε στα μονοπάτια που θα σας αποζημιώσουν με την απίστευτη θέα στην ακτογραμμή της Αττικής και στη Λίμνη. Διοργανώνονται ομαδικές ξεναγήσεις και περίπατοι κατόπιν συνεννόησης.

Πρόσβαση: Στάση Λίμνη:117 Γλυφάδα - Βουλιαγμένη - Βάρη/115 Γλυφάδα - Βουλιαγμένη - Κίτσι/116 Γλυφάδα - Βάρη - Κίτσι/122 Στ. Ελληνικού - Σαρωνίδα ΚΤΕΛ Αττικής: Αθήνα - Σούνιο παραλιακώς

Ακτή Βουλιαγμένης

Βραβευμένη με γαλάζια σημαία, η οργανωμένη Ακτή Βουλιαγμένης στη διασταύρωση της Λ. Ποσειδώνος με την Απόλλωνος απλώνεται σε μια έκταση 76 στρεμμάτων και μήκος παραλίας 650 μέτρων, συνδυάζοντας το γαλάζιο της θάλασσας με έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο πρασίνου. Η είσοδος είναι €4 Δευτέρα-Παρασκευή και €5 τα Σαββατοκύριακα. Οι ώρες λειτουργίας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι 8:00-21:00 (κλείσιμο ταμείων: 20:00). Δεν χρεώνονται επιπλέον οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες, ενώ κατά τις περιόδους αιχμής χρειάζεται να πάτε αρκετά νωρίς. Στους χώρους της παραλίας υπάρχουν ναυαγοσώστες, αποδυτήρια, WC/ντους, γήπεδα τένις, μπάσκετ και βόλεϊ και beach bar, ενώ οι τιμές στις κατά τόπους καντίνες είναι πολύ οικονομικές. Υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης και για ΑμεΑ.

Εκεί που αμέριμνοι θα διαβάζετε το βιβλίο σας ή θα πίνετε τον καφέ σας, είναι πιθανό να σας επισκεφθούν για λίγη παρέα τα γλαροπούλια.

Oι 30 καλύτερες παραλίες της Αττικής ? Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Λιμανάκια

Αφήνοντας πίσω τη Βουλιαγμένη και λίγο πριν φτάσουμε στη Βάρκιζα, τα Λιμανάκια εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν με τη βραχώδη ομορφιά τους. Τρία λιμανάκια στα οποία θα θαυμάσετε μικρούς κολπίσκους με γαλαζοπράσινα νερά και τα οποία ενδείκνυνται για γυμνισμό. Κατεβαίνοντας τα –πολλές φορές– απότομα μονοπάτια, έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε κρυφές ιδιωτικές παραλίες, αρκεί να έχετε πάρει τα απαραίτητα μαζί σας, αφού η μόνη καντίνα που λειτουργεί βρίσκεται στο δεύτερο λιμανάκι και θα τη βρείτε ως «Ξύλινο». Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές που ένας μοναχικός τύπος, κουβαλώντας μια μεγάλη τσάντα, προσφέρει αναψυκτικά και νερά, τα οποία πολλές φορές κοστίζουν λίγο παραπάνω από την κανονική τους τιμή. Ιδανική τοποθεσία για βουτιές και εξερεύνηση του πλούτου στον βυθό της θάλασσας.

Πρόσβαση: Στάση Α' και Β' Λιμανάκια:115 Γλυφάδα - Βουλιαγμένη - Κίτσι/170 Γλυφάδα - Βάρη - Βάρκιζα/122 Στ. Ελληνικού - Σαρωνίδα ΚΤΕΛ Αττικής: Αθήνα - Σούνιο παραλιακώς

Βάρκιζα—Varkiza Resort Yabanaki Beach

Το ανανεωμένο beach park Varkiza Resort Yabanaki Beach βρίσκεται στην κεντρική πλαζ της Βάρκιζας. Διαθέτει εύκολη πρόσβαση μέσω παραλιακής ή μέσω Αττικής Οδού και αποτελεί έναν πολυχώρο με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Καφέ, μπαρ, εστιατόρια, beach bars, free aqua aerobic and fitness events, water sports, windsurf και water ski προσφέρονται για να περάσεις όμορφα την ώρα σου. Ανοίγει στις 09:00, ενώ το κλείσιμο έχει ελεύθερο ωράριο.

Δευτέρα-Παρασκευή, τιμή εισόδου με ξαπλώστρα: €5. Σαββατοκύριακα: €6 συν €5 η ξαπλώστρα. Η χρέωση για την είσοδο στην παραλία ισχύει μέχρι τις 19:00. ΑμεΑ συν 1 συνοδός: δωρεάν είσοδος.

Το πάρκινγκ είναι δωρεάν όλες τις ημέρες. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν ραντεβού για περιποίηση σώματος-προσώπου, χαλαρωτικό μασάζ με θέα τη θάλασσα, αλλά και υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ.

Πρόσβαση: Στάση Βάρκιζα: 171 Στ. Ελληνικού - Βάρκιζα/122 Στ. Ελληνικού - Σαρωνίδα ΚΤΕΛ Αττικής: Αθήνα - Σούνιο

Grand Resort Lagonissi

Όταν θέλεις να ζήσεις το όνειρο, αλλά ταυτόχρονα να είσαι στην Αττική, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Λαγονησίου. Βρίσκεται στο 40ό χλμ. της λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου, σε μια έκταση 72 στρεμμάτων ιδιωτικής παραλίας και με μία από τις ωραιότερες θέες προς τον Σαρωνικό. Χτισμένο δίπλα στο κύμα, προσφέρει πολυτέλεια ώστε να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία. Μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και μπαρ, γήπεδα για σπορ, κομμωτήριο, πολυάριθμες προτάσεις για διασκέδαση και ψυχαγωγία, ώστε να μπορέσεις να απολαύσεις τις διακοπές σου λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Ωράριο λειτουργίας: 09:00-20:00.

Τιμές εισόδου

Ενήλικες: €19 [Δευτέρα-Παρασκευή, με σνακ ή δροσερή σαλάτα με ποτό (αναψυκτικό ή μπίρα)], €30 (Σαββατοκύριακα & αργίες, με πλούσιο γεύμα και σαλάτα). Παιδιά 2-12 ετών: €12 (Δευτέρα-Παρασκευή), €15 (Σαββατοκύριακα & αργίες). Στην τιμή εισόδου περιλαμβάνεται η χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας, όπως και των εγκαταστάσεων (αποδυτήρια, ντους, τουαλέτες). Το πάρκινγκ διατίθεται με χρέωση €6 τις καθημερινές και €12 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Δίκυκλα: €3 και €6 αντίστοιχα.

Η παρακολούθηση ταινίας στον υπαίθριο κινηματογράφο Ciné-Lagonissi και φυσικά το μπάνιο στην πισίνα που είναι κατασκευασμένη μέσα στη θάλασσα είναι από τις πιο ωραίες εμπειρίες.

Πρόσβαση: Στάση Λαγονήσι: 122 Στ. Ελληνικού - Σαρωνίδα ΚΤΕΛ Αττικής: Αθήνα - Σούνιο

Σαρωνίδα

Μπροστά στον παραθεριστικό οικισμό της Σαρωνίδας, σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, υπάρχει η αμμουδερή παραλία που προσφέρεται για όλα τα γούστα. Τις καθημερινές είναι σχετικά ήσυχα, αλλά τα Σαββατοκύριακα ο πληθυσμός αυξάνεται κατά πολύ. Χαλάρωση, ηρεμία, κολύμπι και ρακέτες για τους πιο νέους είναι μερικές από τις επιλογές της συγκεκριμένης παραλίας. Επίσης, υπάρχουν πολλές παρακείμενες ταβέρνες και καφετέριες, ενώ μια βόλτα στον οικισμό θα σας μεταφέρει σε διακοπές της δεκαετίας του '80.

Στη Σαρωνίδα εδρεύει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας και όσοι ενδιαφέρονται θα βρουν προγράμματα γυμναστικής, πιλάτες, γιόγκα και αεροβικής, καθώς και πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης.

Πρόσβαση: Στάση Λευκάδος: 122 Στ. Ελληνικού - Σαρωνίδα ΚΤΕΛ Αττικής: Αθήνα - Σούνιο

Μαύρο Λιθάρι

Λίγο μετά τη Σαρωνίδα, στα δεξιά, στην κατεύθυνση προς Σούνιο, βρίσκεται μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Αττικής, το Μαύρο Λιθάρι. Υπάρχει και η πινακίδα που σας κατευθύνει πού να στρίψετε. Το όνομά της προήλθε από τον μαύρο εντυπωσιακό βράχο που ξεπροβάλλει από τη θάλασσα. Γαλάζια νερά, αμμουδιά και beach bar με δυνατές μουσικές συμπληρώνουν το σκηνικό της παραλίας, γι' αυτό και προτιμάται κυρίως από τη νεολαία. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για φαγητό και καφέ. Στην παραλία θα δείτε και το ομώνυμο ξενοδοχείο και αν ακολουθήσετε την ανηφόρα προς το βόρειο τμήμα της, θα συναντήσετε όσους προτιμούν το κολύμπι χωρίς μαγιό. Λίγη προσοχή στις πρώτες βουτιές, για να μη χτυπήσετε στους μικρούς υφάλους μέσα στο νερό.

Πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής Αθήνα - Σούνιο

Oι 30 καλύτερες παραλίες της Αττικής ? Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου

Λίγο πριν από την παραλία της Αναβύσσου, πηγαίνοντας προς Σούνιο, θα συναντήσετε στη δεξιά πλευρά την πινακίδα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Στρίβοντας στο σημείο αυτό και ακολουθώντας τον χωματόδρομο, θα βρεθείτε στην ακτή του Αγίου Νικολάου. Στην αριστερή πλευρά των δύο κολπίσκων υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, όπου τα Σαββατοκύριακα είναι σίγουρο ότι θα παρακολουθήσετε κάποιον γάμο ή βάπτιση. Ομπρέλες και ξαπλώστρες δεν υπάρχουν, γι' αυτό και θα πρέπει να προνοήσετε, ενώ αρκετές φορές η καντίνα της ακτής είναι κλειστή.

Πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής: Αθήνα - Σούνιο

Κόκκινο Λιμανάκι

Στη Ραφήνα πολλές φορές πηγαίνουμε για να πάρουμε το πλοίο και να ανοιχτούμε στο Αιγαίο. Όμως διαθέτει και μια υπέροχη παραλία, το Κόκκινο Λιμανάκι, για όσους δεν επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής. Δημοφιλής επιλογή, ιδιαίτερα για ζευγάρια, πήρε το όνομά της από τα επιβλητικά κόκκινα βράχια που την περιβάλλουν και την προστατεύουν από τους βοριάδες που ταλαιπωρούν την περιοχή. Φτάνοντας στη Ραφήνα, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την Αθήνα, θα δείτε στη διαδρομή σας την πινακίδα που γράφει προς Κόκκινο Λιμανάκι. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, διαθέτει κρυστάλλινα νερά, άμμο και κατά τόπους ψιλό βοτσαλάκι. Σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχει η πόλη, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε οτιδήποτε επιθυμείτε.

Tips: Στην πάνω πλευρά της παραλίας αξίζει να επισκεφθείτε το καφέ-εστιατόριο «Μπαλκόνι», όπου θα φάτε ή θα πιείτε, απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα.

Πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής: Αθήνα - Ραφήνα

Νέα Μάκρη - Ζούμπερι - La Costa

Στην περιοχή της Νέας Μάκρης, κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος, στη δεξιά πλευρά, θα δείτε την πινακίδα που γράφει προς Ζούμπερι. Ένας πευκόφυτος παραλιακός οικισμός με vintage ατμόσφαιρα, που θυμίζει διακοπές παιδικών χρόνων. Στο τέρμα της οδού Αεροπορίας θα βρείτε το La Costa, το οποίο περιλαμβάνει δύο μεγάλα beach bars, ένα εστιατόριο, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ δίπλα στη θάλασσα. Στέκι κυρίως των νέων, με δωρεάν πάρκινγκ, ξαπλώστρες, αποδυτήρια και ντουζιέρες. Τις καθημερινές, ομπρέλες και ξαπλώστρες δεν χρεώνονται, με την προϋπόθεση ότι θα αγοράσετε κάτι από το μπαρ, ενώ τα Σαββατοκύριακα υπάρχει μια μικρή χρέωση.

Σε ελάχιστα λεπτά θα βρείτε την κεντρική παραλία της Νέας Μάκρης, που ονομάζεται «Μπρεξίζα». Στο τέλος της μπορείτε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Αιγυπτιακού Ιερού που ιδρύθηκε από τον Ηρώδη Αττικό τον 2ο αιώνα μ.Χ. προς τιμήν των αιγυπτιακών θεοτήτων.

Πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής: Αθήνα - Νέα Μάκρη (τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν αυξημένα δρομολόγια)

Μάτι

Στο νότιο τμήμα της Νέας Μάκρης και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από αυτήν υπάρχει η μικρή και ήσυχη παραλία του παραθεριστικού οικισμού Μάτι. Τα Σαββατοκύριακα γεμίζει και προτιμάται κυρίως από οικογένειες και όσους δεν ξέρουν καλό κολύμπι. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και διαθέτει μικρό πάρκινγκ. Πολλοί κάτοικοι θα σας πουν ότι το όνομά της προήλθε από την επιβλητική θέα προς τη θάλασσα.
Πριν από την ταμπέλα που αναγράφει Οικισμός Αμπελούπολης υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο χωράφι που πλαισιώνεται από πολυάριθμα πεύκα και αργά το απόγευμα προσφέρεται για ρομαντικές στιγμές.

Πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής: Αθήνα - Νέα Μάκρη (τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν αυξημένα δρομολόγια)

Δασκαλειό

Το Δασκαλειό είναι μικρός παραθαλάσσιος οικισμός της ΝΑ Αττικής, στην περιοχή της Κερατέας, που αναπτύχθηκε μπροστά από το ομώνυμο μικρό λιμανάκι που υπάρχει στην περιοχή και θυμίζει τα αντίστοιχα αιγαιοπελαγίτικα. Εδώ θα φτάσετε σε περίπου 1 ώρα από την Αθήνα επιλέγοντας την Αττική Οδό και στη συνέχεια τη λεωφόρο Μαρκοπούλου και Λαυρίου. Κοιτώντας προς τη θάλασσα, στην αριστερή πλευρά, η παραλία είναι αρκετά βραχώδης, ενώ θα δείτε και πολλές αγκυροβολημένες βάρκες. Στη δεξιά πλευρά θα αντικρίσετε σταδιακά το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο λιμανάκι. Υπάρχουν ψαροταβέρνες με φαγητό σε καλές τιμές.
Ανήκει στις εναλλακτικές παραλίες που μπορούν να σε ταξιδέψουν σε αιγαιοπελαγίτικα καλοκαίρια, ενώ θα βρίσκεσαι σε έκταση της αττικής γης.

Πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής

Oι 30 καλύτερες παραλίες της Αττικής ? Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Κακιά Θάλασσα

Σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Αθήνα, στον οικισμό της Κερατέας, θα βρείτε την παραλία της Κακιάς Θάλασσας. Μπορείτε να επιλέξετε αν θα καθίσετε σε ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς υπάρχει χώρος και για ελεύθερο κολύμπι. Υπάρχουν ταβέρνες για ψαρομεζέδες, αλλά και μπαρ για δροσιστικά κοκτέιλ. Τοποθετημένη στη λεωφόρο Λαυρίου, ακολουθώντας τον δρόμο που οδηγεί από Μαρκόπουλο προς Λαύριο, είναι προσεγγίσιμη και μέσω Αττικής Οδού, στην έξοδο προς Μαρκόπουλο. Μπορείτε να φτάσετε και μέσα από τα Καλύβια, αν έρχεστε από την παραλιακή οδό, συμβουλευόμενοι την ευδιάκριτη ταμπέλα που θα σας κατευθύνει.
Όταν φυσά βοριάς, η παραλία μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Επίσης, υπάρχει κάθετος βράχος που χρησιμοποιείται για αναρρίχηση από τους λάτρεις του είδους.

Πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής

Πλαζ Αυλακίου

Η παραλία της πλαζ στο Αυλάκι βρίσκεται νότια της χερσονήσου που ορίζει τον όρμο του Πόρτο Ράφτη, σε απόσταση περίπου 4 χιλιόμετρων νοτιοανατολικά από το Πόρτο Ράφτη και περίπου 10 χιλιόμετρων ανατολικά από το Μαρκόπουλο.

Λειτουργεί από Μάιο έως και Οκτώβριο, καθημερινά, από τις 8:00 έως τις 20:00, ενώ η είσοδος κοστίζει €5 για τους ενήλικες και €3 για τα παιδιά. Διαθέτει τουαλέτες, αποδυτήρια, μπαρ, ομπρέλες, ξαπλώστρες, καθώς και ναυαγοσώστη και ιατρείο πρώτων βοηθειών.

Σε πολύ κοντινή απόσταση μπορείτε να απολαύσετε τον απογευματινό σας καφέ στο Κάστρο. Η μοναδική θέα από ψηλά (φαίνεται όλος ο κόλπος του Πόρτο Ράφτη να απλώνεται σαν νησί) θα σας αποζημιώσει.

Πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής

Άγιος Σπυρίδωνας, Πόρτο Ράφτη

Βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη, κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Γ. Γρέγου. Πολλές επιλογές για καφέ και φαγητό. Αμμουδιά και ωραία νερά, ενώ το μεγάλο ατού του είναι ότι φυσάει σπάνια. Πρόκειται για την πιο πολυσύχναστη παραλία της περιοχής με beach bar, ομπρέλες, ξαπλώστρες, καθώς και χώρο για ρακέτες.

Tips: Κυριολεκτικά χτισμένος πάνω στη θάλασσα ο μικρός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος χρονολογείται από τα τέλη του 18ου αιώνα. Ένα μικρό ξωκλήσι με πλακόστρωτο προαύλιο χώρο μέσα στα δέντρα.

Πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής

Αρτέμιδα - Λούτσα

Πολύ κοντά στην περιοχή του Αεροδρομίου Αθηνών, προς τη λεωφόρο Βραυρώνος, υπάρχει η παραθεριστική κωμόπολη της περιοχής των Μεσογείων, γνωστή ευρύτερα ως Λούτσα. Πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες οικογενειακές παραλίες. Αμμουδιά, ρηχά νερά, οργανωμένη και με πολλές επιλογές σε καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια.

Αξίζει να επισκεφθείτε σε πολύ κοντινή απόσταση τον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας, καθώς και τον Ναό της Αρτέμιδος. Η περιοχή αποτελούσε τόπο λατρείας της Αρτέμιδος, γι' αυτό και κατασκευάστηκε ναός αφιερωμένος σε αυτήν.

Πρόσβαση: Λεωφορεία: Στάση 4η Βραυρώνος: 316 Στ. Νομισματοκοπείου - Άρτεμις/322 Άγ. Νικόλαος - Βραυρώνα/323 Βραυρώνα - Άγ. Νικόλαος, ΚΤΕΛ Αττικής

Καράβι - Σχινιάς

Σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, στην παραλία του Μαραθώνα, πολύ κοντά στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, βρίσκεται το Καράβι, το οποίο είναι ανοιχτό από τις 9:00 έως τις 21:00. Ακολουθώντας τη λεωφόρο Μαραθώνος, στη συνέχεια τη λεωφόρο Σουλίου και τέλος τη λεωφόρο Σχινιά, θα φτάσετε στο Καράβι μετά από περίπου 50 λεπτά οδήγησης. Μπορείτε να φτάσετε και από Άγιο Στέφανο μέσω της Λίμνης Μαραθώνα, από Διόνυσο και Άγιο Πέτρο μέσω Νέας Μάκρης, καθώς και από λεωφόρο Μεσογείων ή Αττική Οδό (έξοδοι 16P από την Ελευσίνα ή την τελευταία έξοδο προς Ραφήνα - Πικέρμι δαχτυλίδι από τον Υμηττό και την έξοδο 15 από Μαρκόπουλο), ακολουθώντας τις πινακίδες για το Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας. Ένας παραθαλάσσιος χώρος αναψυχής 30 στρεμμάτων, στον οποίο περιλαμβάνονται εστιατόριο και beach bar, αθλητικές εγκαταστάσεις με σχολή windsurfing και γήπεδα beach volley. Στον χώρο υπάρχει ναυαγοσώστης, καθώς και αποδυτήρια και ντους, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν.

Οι λάτρεις του windsurfing, στη σχολή, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, μπορείτε να ανακαλύψετε τα μυστικά του συναρπαστικού αυτού αθλήματος.

Πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής

Oι 30 καλύτερες παραλίες της Αττικής ? Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Λεγραινά - ΚΑΠΕ

Για πολλά χρόνια ανήκε στις παραλίες που θεωρούνταν μυστικές και απευθυνόταν σε καλά μυημένους. Πηγαίνοντας προς Σούνιο, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την Αθήνα, θα συναντήσετε στη δεξιά πλευρά μία πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Προχωρώντας λίγα μέτρα πιο κάτω, η ταμπέλα που αναγράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)» είναι εκείνη που θα σας οδηγήσει στον μικρό υπέροχο κόλπο. Κατεβαίνοντας τα λίγα σκαλιά θα αντικρίσετε μία εντυπωσιακή αμμουδερή παραλία με γαλάζια νερά. Στην αριστερή πλευρά, κολυμπώντας, θα ανακαλύψετε και μια δεύτερη, ερημική μικρή παραλία. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα και απολαύστε το τοπίο.

Επιβάλλεται μια σύντομη επίσκεψη στον κοντινό Ναό του Ποσειδώνα στην περιοχή του Σουνίου. Βρίσκεται σε ύψος 73 μέτρων από τη θάλασσα, είναι δωρικού ρυθμού και η θέαση του ηλιοβασίλεματος από αυτόν θεωρείται ξεχωριστή εμπειρία.

Πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής

Αλθέα - Αγία Μαρίνα

Καθώς διασχίζετε τη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, θα συναντήσετε στη δεξιά πλευρά σας την πινακίδα «Οικισμός Αλθέα». Μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό της Αγίας Μαρίνας και μόλις περάσετε την εκκλησία, θα κατέβετε τα σκαλάκια και σε λίγα λεπτά θα αντικρίσετε τον μικρό γραφικό κολπίσκο. Αμμουδιά και καθαρά νερά θα σας δώσουν μια γεύση από καλοκαίρι. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα. Αν ξυπνάτε νωρίς, η συγκεκριμένη παραλία θα σας φανεί παράδεισος.

Πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής

Δικαστικά - Μαραθώνας

Λίγο μετά τον Τύμβο του Μαραθώνα, σε απόσταση 43 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, θα ανακαλύψετε μια μικρή βραχώδη παραλία που προσφέρεται για θεαματικές βουτιές, αλλά και για μπάνιο χωρίς μαγιό. Την προτιμούν όσοι αποζητούν πετρώδες περιβάλλον και δροσερά νερά. Ξαπλωμένοι πάνω στα βράχια θα απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα. Ονομάστηκε Δικαστικά λόγω του οικισμού των δικαστικών υπαλλήλων. Η πρόσβαση στην παραλία είναι αρκετά απαιτητική και για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να ακολουθήσετε το τελείωμα του δρόμου της παραλίας του Σχινιά και να επιλέξετε τη σύντομη ανηφοριά, ώσπου να αντικρίσετε τα μικρά μονοπάτια που οδηγούν στην παραλία. Ο απόλυτος προορισμός για καταδύσεις στο βυθό.

Πρόσβαση: Προτείνεται να πάτε με ιδιωτικό όχημα ή μοτοσικλέτα.

Ψάθα

Αν επιλέξετε τη δυτική πλευρά της Αττικής, η Ψάθα, σε απόσταση 66 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, ανήκει στους παραθεριστικούς οικισμούς που τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται σε δημοφιλείς προορισμούς. Με μήκος 2,5 χιλιόμετρα, η αμμουδιά που βρίσκεται κάτω από το όρος Πατέρας και έχει πανέμορφη θέα στον Κορινθιακό κόλπο έχει κερδίσει το στοίχημα όχι μόνο του Σαββατοκύριακου αλλά και των καθημερινών. Κρυστάλλινα νερά και πλήθος από ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ, που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Η περατζάδα πίσω από την παραλία προσφέρεται για μια μοναδική βόλτα, μακριά από το άγχος και την ένταση της καθημερινότητας. πρόσβαση: Παίρνουμε την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στη συνέχεια επιλέγουμε την έξοδο Μέγαρα / Νέα Πέραμος και ακολουθούμε τις ταμπέλες προς Αλεποχώρι. Ύστερα από περίπου 20 χιλιόμετρα με αρκετές στροφές φτάνουμε στο κέντρο του Αλεποχωρίου, στρίβουμε δεξιά και σε περίπου 2 χιλιόμετρα φτάνουμε στην Ψάθα.

Πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής

Αλεποχώρι

Μόλις 20 χιλιόμετρα από τα Μέγαρα και 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια θέρετρα της Δ. Αττικής, το Αλεποχώρι. Η περιοχή βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Κορινθιακού κόλπου, στους πρόποδες των Γερανείων Ορέων. Στην περίπου 8 χιλιομέτρων παραλία του Αλεποχωρίου θα συναντήσετε τοπία μοναδικής ομορφιάς, παραλίες αμμώδεις αλλά και με βότσαλα, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, ψητοπωλεία, κρεπερί, ζαχαροπλαστεία και παραδοσιακοί φούρνοι.

Κατευθυνθείτε προς τη Μαυρολίμνη. Εκεί θα βρείτε παραλίες απομονωμένες, κάτω από τη σκιά των πεύκων, με θέα τα νησάκια του Κορινθιακού. Αν μείνετε στην παραλία μέχρι το απόγευμα, το ηλιοβασίλεμα πίσω από τις Αλκυονίδες Νήσους θα σας συνοδεύει για καιρό. πρόσβαση: ΚΤΕΛ Αττικής Από την Α' έξοδο της εθνικής οδού (πριν από τα ΣΕΑ), συνεχίζετε ευθεία μέχρι τον σταθμό των ΚΤΕΛ, όπου στρίβετε δεξιά, προς Αλεποχώρι. Ακολουθώντας τον δρόμο φτάνετε στο My Market, όπου στρίβετε δεξιά στον κυκλικό κόμβο. Από τη Β' έξοδο της εθνικής (μετά τα Goody's), στρίβετε δεξιά, προς το κέντρο της πόλης. Αφού περάσετε τα φανάρια, συνεχίζετε ευθεία για περίπου 3 χιλιόμετρα, μέχρι να συναντήσετε την πλατεία του Αγίου Σωτήρος. Στην πλατεία στρίβετε στη 2η έξοδο και συνεχίζετε ευθεία μέχρι να βγείτε στον περιφερειακό δρόμο, όπου στρίβετε αριστερά. Ακολουθώντας τον δρόμο φτάνετε στο My Market, όπου στρίβετε πάλι δεξιά στον κυκλικό κόμβο.

Oι 30 καλύτερες παραλίες της Αττικής ? Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ιnfo:

ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κότσικα 2, Αθήνα, 210 8808000

Ελλάδα
5

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ