Απεργία την Πρωτομαγιά

 
 
Πώς να επιλέξετε τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό online

Πώς να επιλέξετε τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό online

Μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα βοηθά τους νέους να επιλέξουν τον προσανατολισμό που τους ταιριάζει.

ADVERTORIAL

«Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;»

 

Μία ερώτηση που αποτελεί έντονη ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων. Ανάλογα με την ηλικία, οι απαντήσεις διαφέρουν και αλλάζουν, όπως αλλάζουν οι επιθυμίες και τα όνειρα όσο πλησιάζουμε στην ενήλικη πραγματικότητα. Ίσως οι αποφάσεις που πήραμε στα νεανικά μας χρόνια να συνειδητοποιήσαμε πως τελικά δεν μας γεμίζουν ή δεν μας ενδιαφέρουν πια ή να μην γνωρίζουμε ακριβώς πώς να αξιοποιήσουμε τις ικανότητές μας στο επαγγελματικό περιβάλλον.

 

Πώς να επιλέξετε τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό online

 

Είναι όμορφο να έχουμε όνειρα και να μπορούμε να τα αξιοποιούμε, έχοντας συγχρόνως τις απαραίτητες γνώσεις για να επιλέξουμε τις σπουδές που μας ταιριάζουν και αργότερα, το επαγγελματικό πεδίο που θα ακολουθήσουμε. Δεν είναι εύκολο: Οι επιλογές είναι πολλές και οι πιθανότητες ακόμα περισσότερες. Το πρώτο στάδιο, είναι να ξεχάσουμε οποιαδήποτε ανασφάλεια, όσο μπορούμε: Αντί να σκεφτόμαστε τις αδυναμίες μας, να σκεφτούμε τις δυνάμεις μας.

 

Πώς να επιλέξετε τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό online

 

Σκεφτείτε, τι είναι αυτό το οποίο σας βγαίνει φυσικά; Αυτό με το οποίο θα μπορούσατε να ασχολείστε κάθε μέρα, χωρίς να βαριέστε; Πώς βλέπετε τον εαυτό σας να εξελίσσεται; Αφού κάνετε αυτές τις σκέψεις, τότε ακολουθεί το πρακτικό κομμάτι. Πλέον, υπάρχει τρόπος να επιλέξετε τον επαγγελματικό σας προορισμό online μέσα από tests αυτογνωσίας, επαγγελματικών ενδιαφερόντων, αλλά και πρόσβαση σε όσες πληροφορίες χρειάζεστε σχετικά με τα αποτελέσματα και τις επιλογές σας: Το Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, σε μία συνεργασία με την NN Hellas, διοργάνωσαν το ψηφιακό πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού «My Career», το οποίο έχει σκοπό τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της ενίσχυσης των εκπαιδευτικών ευκαιριών.

 

 

 

Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε τον Μάιο 2019, όπου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολεία της ακριτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Κάλυμνο, Κρήτη) και 120 μαθητές πήραν μέρος σε ψηφιακά τεστ επαγγελματικών δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με τον τύπο προσωπικότητάς τους. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να
συζητήσουν για τις πραγματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, ενώ με την υποστήριξη των ανθρώπων του JA/ΣΕΝ Greece, προσδιόρισαν το αντικείμενο των σπουδών που θα τους βοηθήσει να ακολουθήσουν την επιθυμητή τους καριέρα. Τον Ιούνιο του 2019, ολοκληρώθηκε η πιλοτική φάση της δράσης και πλέον, το πρόγραμμα έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού να είναι διαθέσιμη και προσβάσιμη σε 15 επιλεγμένα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Πώς να επιλέξετε τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό online

 

Ποιος είναι ο σκοπός του προγράμματος;

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή πληροφοριών και οδηγιών επαγγελματικού προσανατολισμού σχετικά με την καριέρα στις STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) καθώς και άλλων κατευθύνσεων. Το πρόγραμμα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και στηρίζεται σε 4 πυλώνες:

 

1. Αυτογνωσία και ελεύθερος χρόνος
2. Ανάγκες της αγοράς εργασίας
3. Πληροφόρηση για σπουδές και επαγγέλματα
4. Λήψη ορθών αποφάσεων

 

Πώς να επιλέξετε τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό online

 

Πώς λειτουργεί;

 

Σε όλα τα σχολεία της χώρας, αφιερώνεται μία ώρα κατά τη διάρκεια της οποίας εντάσσεται το πρόγραμμα «My Career». Οι καθηγητές ενημερώνονται για τη λειτουργία του προγράμματος μέσω ενός tutorial, που έχει ως στόχο να κατανοήσουν την online πλατφόρμα και στη συνέχεια να την παρουσιάσουν στους μαθητές. Στην μία αυτή ώρα, οι μαθητές ολοκληρώνουν το test επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

Πώς να επιλέξετε τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό online

 

Τι περιλαμβάνει η πλατφόρμα;


1. Online test αυτογνωσίας
2. Online test επαγγελματικών ενδιαφερόντων
3. Πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τα επαγγέλματα
4. Video εθελοντών της NN Hellas με την επαγγελματική τους πορεία
5. Έρευνες σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας

Από την έναρξή του και μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, το πρόγραμμα στοχεύει στο να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, με συνεχή επαναπροσδιορισμό και προσαρμογή στα νέα δεδομένα σε:

 

15 σχολεία

490 μαθητές

50 καθηγητές

15 εθελοντές

2,500 ώρες επικοινωνίας

 

Από το 2020, το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται σε ακόμα περισσότερα σχολεία και οι στόχοι περιλαμβάνουν:

 

50 σχολεία
1250 μαθητές
150 καθηγητές
50 εθελοντές
7500 ώρες επικοινωνίας

 

Πώς να επιλέξετε τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό online

 

Η συγκεκριμένη δράση στηρίζεται στις αξίες της NN Hellas «Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε» και εδράζεται στους πυλώνες του διεθνούς προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Ομίλου ΝΝ, "Future Matters". To πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας με ενέργειες που εστιάζουν  στη νέα γενιά και επενδύουν στο μέλλον.

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ