ADVERTORIAL

Όσοι από εσάς αγαπάτε τις γρήγορες ταχύτητες της καθημερινότητας και βαριέστε τις ευθείες, είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστείτε.
Όσοι από εσάς αγαπάτε τις γρήγορες ταχύτητες της καθημερινότητας και βαριέστε τις ευθείες, είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστείτε.

 

Ok, οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν περιποιούμαι σωστά τη γενειάδα μου. Από τότε που τα μούσια ήρθαν στη μόδα, τα έχω υιοθετήσει χωρίς επιστροφή, καθώς πάντα βαριόμουν οικτρά τη διαδικασία του ξυρίσματος. Μια φορά τον χρόνο περίπου θα με πιάσει μια μανία, ειδικά αν κάτι πάει στραβά στο τριμάρισμα (μια στραβοτιμονιά της μηχανής, ας πούμε) και θα τα ξυρίσω όλα – αλλά όχι συχνότερα.


Τον υπόλοιπο καιρό η κατάσταση στο πρόσωπό μου κυμαίνεται από επιμελώς ατημέλητη μέχρι ανεξέλεγκτη! Πέρα από ένα απαλό χτένισμα (συνήθως κάθε πρωί, μετά το ντους) και μια ενυδατική, δεν κάνω κάτι άλλο γιατί δεν το 'χω καθόλου με τα προϊόντα περιποίησης (τα περισσότερα λάδια μου προκαλούν δυσφορία), ούτε προλαβαίνω να επισκέπτομαι όσο συχνά θα έπρεπε τους ειδικούς για «κλάδεμα».

 

 


Σκεφτόμουν εδώ και καιρό ότι πρέπει να βρω ένα πολυεργαλείο που να είναι εύκολο στη χρήση και να επιτρέπει στα κάπως αδέξια χέρια μου να δίνουν, συχνά-πυκνά, έστω ένα υποτυπώδες σχήμα στα μούσια μου.


Εκτός όμως από εύχρηστο, αυτό το πολυεργαλείο θα έπρεπε να κάνει σωστή δουλειά γρήγορα, γιατί η έλλειψη χρόνου είναι άλλος ένας παράγοντας που με αποτρέπει από το να ασχολούμαι με... τρίχες!


Η καθημερινότητά μου βέβαια δεν ήταν πάντοτε έτσι. Ως φοιτητής αφιέρωνα άπλετες ώρες σε θέματα grooming, παρόλο που οι σπουδές Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές. Όπως και να 'χει, η εργασιακή καθημερινότητα διαφέρει από τη φοιτητική κι εμένα οι καμπύλες της ζωής με οδήγησαν σε στροφή 180 μοιρών, αφού τελικά ποτέ δεν εξάσκησα την επιστήμη που σπούδασα, αλλά κατάφερα να εργαστώ στον τομέα που πραγματικά αγαπούσα, αυτόν της δημοσιογραφίας. Τι νόημα θα είχε όμως αν όλα στη ζωή ήταν μια προδιαγεγραμμένη ευθεία;

 

 


Επιστρέφοντας στη σημερινή γρήγορη καθημερινότητα, όταν άνοιξα τη συσκευασία της κοπτικής μηχανής Ducati by Imetec GK818 Race, ένας θαυμαστός καινούριος κόσμος ξετυλίχθηκε μπροστά μου. Ναι, μιλάμε για την πασίγνωστη Ducati, που για πάρα πολλούς άνδρες σε όλο τον κόσμο αποτελεί ένα λατρεμένο brand. Είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος της μοτοσυκλέτας συναντά τον κόσμο της περιποίησης και το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης είναι ένα ξεχωριστό προϊόν υψηλής τεχνολογίας, με το ιταλικό ντιζάιν να βρίσκεται στα καλύτερά του.


Όλη η νέα σειρά ανδρικής περιποίησης Ducati by Imetec με έναν μοναδικό τρόπο έχει παραμένει πιστή στις εμβληματικές καμπύλες που αποτελούν σήμα-κατατεθέν του brand. Άρα, πώς να μην αγαπήσω κατευθείαν την καινούρια μου μηχανή, αφού οι καμπύλες στην αρχιτεκτονική και το ντιζάιν αποτελούν και δική μου προσωπική λατρεία.


Για παράδειγμα, η αγαπημένη μου αρχιτεκτόνισσα θα είναι πάντα η αξέχαστη Dame Zaha Hadid. Η Αμερικανο-Ιρακινή «βασίλισσα της καμπύλης» είχε σχεδιάσει μερικά από τα πιο εμβληματικά κτίρια σε ολόκληρο τον κόσμο και πάντα, όταν χαζεύω τις καμπύλες σε εικόνες των έργων της παθαίνω παροξυσμό. Από κοντά έχω καταφέρει ως τώρα να θαυμάσω δύο αρχιτεκτονήματά της, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης MAXXI στη Ρώμη (που είναι αρχιτεκτονικά το πιο εντυπωσιακό κτίριο που έχω δει ποτέ) και μια πτέρυγα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στη Βηρυτό.

 

 


Ξεκινώντας λοιπόν να ψαχουλεύω τα διάφορα εξαρτήματα με τις ρυθμιζόμενες σκάλες για συγκεκριμένα μήκη στο τριμάρισμα, τις δύο διαφορετικές κεφαλές με τις λεπίδες ανοξείδωτου χάλυβα και επικάλυψη τιτανίου, το αξεσουάρ για κόψιμο τριχών μύτης και αυτιών (εκεί δεν έχω ακόμα, αλλά για τη μύτη νομίζω είναι το τελειότερο γκάτζετ που έχει εφευρεθεί, τέρμα στα δύσχρηστα ψαλίδια που με έχουν τραυματίσει ουκ ολίγες φορές!) και όλα τα υπόλοιπα συνοδευτικά που περιέχει το κουτί της Ducati by Imetec GK818 Race, κατάλαβα αμέσως ότι αυτό το απόκτημα θα μου λύσει τα χέρια.


Ακόμα και για κάποιον ολίγον Γκούφι, σαν εμένα, το grooming με τη συγκεκριμένη κοπτική μηχανή γίνεται παιχνιδάκι! Η εξαιρετική ακρίβεια των διαφόρων κοπτικών αξεσουάρ συμμαζεύουν γρήγορα και εύκολα τη ζούγκλα της γενειάδας μου, ακριβώς τόσο όσο θέλω εγώ, ενώ τα δύο επίπεδα ταχύτητας διευκολύνουν πάρα πολύ όταν φτάνω στα «δύσκολα» σημεία.


Φυσικά η χρήση της δεν περιορίζεται μόνο στα μούσια. Τέλειο σχήμα στο μουστάκι και τις φαβορίτες, εύκολο και χωρίς ερεθισμούς τριμάρισμα στις τρίχες του σώματος, ακόμα και κούρεμα στα μαλλιά μπορείς να κάνεις, αν το 'χεις. Εγώ που δεν το πολυέχω, θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και αυτό, όταν μου τη δώσει να τα πάρω σύρριζα – ξέχασα να αναφέρω ότι με πιάνει και αυτή η τάση μια στο τόσο, για πολύ κοντή, τύπου στρατιωτική, κουπ.

 

 


Μετά την πρώτη δοκιμή συνειδητοποίησα με έκπληξη ότι είχα ξεχάσει πώς μοιάζουν οι καμπύλες και οι γωνίες του προσώπου μου. Κι ένα πολύ σημαντικό fact: Με τα βουρτσάκια και τις αποσπώμενες κεφαλές, το πιο ενοχλητικό και βαρετό πράγμα στην ανδρική προσωπική περιποίηση, δηλαδή το καθάρισμα της μηχανής από τις τρίχες, γίνεται επίσης πανεύκολο.


Αυτές τις μέρες όλη η νέα σειρά ανδρικής περιποίησης Ducati by Imetec που αποτελείται από κουρευτικές μηχανές για μαλλιά και ξυριστικές μηχανές για γένια και τρίχες, τόσο για το πρόσωπο, όσο και το σώμα, παρουσιάζεται αποκλειστικά στον Κωτσόβολο και αξίζει να την ανακαλύψετε. Όσοι από εσάς αγαπάτε τις γρήγορες ταχύτητες της καθημερινότητας και βαριέστε τις ευθείες, είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστείτε.