All you need is... coffee!

All you need is... coffee! Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε μοναδικά espresso και cappuccino από εξαιρετικές ποικιλίες και μυηθήκαμε στην παρουσίαση των πιο σύγχρονων τεχνικών για την εκχύλιση καφέ.
0

ADVERTORIAL

 

All you need is... coffee! Facebook Twitter

Η πρόσκληση από τη σύνταξη ήταν αληθινή πρόκληση: τα τελευταία trends απ' όλο τον κόσμο στον καφέ, το interpretation από γνωστούς baristi, gourmet insiders και master της γεύσης, αλλά και το καλύτερο: γευσιγνωσία σε ό,τι μπορεί να δει κανείς στα εντυπωσιακά περίπτερα της Nestlé στη HORECA 2018.

 

All you need is... coffee! Facebook Twitter

 

Η επιλογή της ημέρας ήταν συνειδητή. Κυριακή πρωί μετά από μία workaholic εβδομάδα και ένα σαββατόβραδο που κράτησε μέχρι τους πρώτους, μονοψήφιους αριθμούς της ώρας. Οι μυρωδιές του καφέ διάχυτες παντού πλάνευαν τις αισθήσεις σαν τις Σειρήνες. Πόσο μάλλον εμένα που είχα να τον γευτώ από το προηγούμενο πρωί! Δύσκολο να επιλέξεις μέσα σε τόσους πειρασμούς τον πρώτο καφέ της ημέρας... Αλλά και πως να αντισταθείς, όταν θέλεις κάτι πραγματικά απογειωτικό, σε έναν κρύο καφέ όπως ο Nescafé Azera Nitro; Από επιλεγμένους κόκκους arabica και robusta και με την προσθήκη αζώτου, χωρίς ίχνος πάγου να αλλοιώνει την απαλή του γεύση, σε φλερτάρει επικίνδυνα με την πλούσια, μεταξένια κρέμα του. Και, ναι, υποκύπτεις στο κάλεσμά του, ζητώντας να μάθεις τα πάντα για το σύστημα Νitro που παρουσίασε για πρώτη φορά φέτος ο Nescafé στη HORECA.

All you need is... coffee! Facebook Twitter


O επίσης κρύος Nescafé Azera Cold Brew, μέσω της αργής απόσταξης του για να δώσει ένα απόλυτα ισορροπημένο και αρωματικό ρόφημα, ήταν η επιλογή του παρτενέρ μου σε αυτή την πρωτότυπη περιπλάνηση στις γεύσεις του καφέ. Υπερασπιζόμενοι ο καθένας το δικό του καφέ, καταλήξαμε -αφού ανταλλάξαμε γουλιές-, πως και οι δύο άρτι αφιχθέντες Nescafé θα είναι οι αδιαπραγμάτευτοι soul mates μας στις καλοκαιρινές μας αποδράσεις!

All you need is... coffee! Facebook Twitter


Τι μπορεί να περνάει από το μυαλό σου όταν διασταυρώνεσαι με τον Στέλιο Παρλιάρο σε έναν χώρο που ακόμα δεν έχεις ακούσει τίποτα για σοκολάτα; Ότι σίγουρα κάπου δίπλα σου θα βρίσκεται με τη λαχταριστή παρουσία της! Έτσι ακριβώς! Η Nestlé Chocolate έκανε το θαύμα της, με μια σοκολατερί με ροφήματα εμπνευσμένα από –τι άλλο;- σοκολάτες για κάθε προτίμηση: σκούρα και λευκή, ζεστή και κρύα με έξτρα υλικά όπως φυστικοβούτυρο, smarties, μείγμα μαστίχας με αλκοόλ, παγωμένη μαύρη σοκολάτα, σκούρα ή λευκή με καραμελωμένα φουντούκια! Αληθινή τρέλα και σίγουρος εθισμός για τους λάτρεις της σοκολάτας (όπως εγώ!).

All you need is... coffee! Facebook Twitter


Τώρα όταν αναφέρεσαι στη λέξη «καφές» ή περιφέρεσαι ανάμεσα σε καφέδες όλων των ειδών, είναι δυνατόν να μην αναγνωρίσεις τον αξεπέραστο Λουμίδη Παπαγάλο; Φτιαγμένο παραδοσιακά στη χόβολη, τον δοκίμασα σε δύο νέες εκδοχές με vintage, ταυτόχρονα όμως, και διαχρονικά υλικά: το ροδόνερο (βλ. Λουμίδης Παπαγάλος Άρωμα Ρόδου) και την κανέλα με τον αστεροειδή γλυκάνισο (βλ. Λουμίδης Παπαγάλος Πολίτικος), σερβιρισμένο από τον Σπύρο Αλεξόπουλο, Coffee Expert της Nestlé Professional...!

All you need is... coffee! Facebook Twitter


Θα μπορούσα επίσης να περάσω ώρες θαυμάζοντας τις αντιδράσεις του κόσμου στα διάφορα ευφάνταστα κοκτέιλ με επίγευση καφέ και... «διαδραστικά» συστατικά που οι coffee insiders-baristas βάφτιζαν με ξεσηκωτικά ονόματα όπως Nescafé Kit Kat, Nescafé Surprise latte, Mojito Lemon κ.α., ήθελα όμως να απολαύσω κι άλλον έναν καφέ με γνήσια ιταλική φινέτσα.

Ο Buondi Caffè με την εκλεπτυσμένη γεύση του, κρατά δυνατά τα ηνία της απόλαυσης στη γεύση του καφέ. Δοκιμάσαμε μοναδικά espresso και cappuccino από εξαιρετικές ποικιλίες και μυηθήκαμε στην παρουσίαση των πιο σύγχρονων τεχνικών για την εκχύλιση καφέ, τόσο με τη διαδικασία του Pour over (όπως με τη μέθοδο του V60, του Chemex και του Gina) όσο και με αυτή του Immersion (όπως του Siphon και του Aeropress) απολαμβάνοντας όλες τις γευστικές νότες που δημιουργούνται.


Παρακολουθήσαμε σεμινάρια γευσιγνωσίας από τον Coffee Expert της Nestlé Professional Γιώργο Μακρόπουλο και μαγευτήκαμε όταν δοκιμάσαμε τις μοναδικές προτάσεις Coffee & Food Pairing από τον γνωστό chef Ακη Πετρετζίκη που σε συνδυασμό με τις ποικιλίες Buondi Caffé μας απογείωσαν.

All you need is... coffee! Facebook Twitter


Τα συστήματα καφέ Nescafé Alegria, ξεχώρισαν με την ιδιότητά τους ως ιδανική επιλογή των ξενοδόχων που αναζητούν μια ποικιλία ποιοτικών ροφημάτων με ευκολία και ταχύτητα. Φέτος η γκάμα των μηχανών διευρύνθηκε με τη νέα μηχανή ATP, από την οποία οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν μόνο με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού έναν εσπρέσο από φρεσκοαλεσμένους κόκκους καφέ.

Τέλος, η Nestlé Professional συνάντησε ακόμη μία επιτυχία, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Barista SCA, με τον Coffee Expert Χρήστο Σωτήρο, να καταλαμβάνει την 3η θέση Πανελλαδικά. Ο Λουμίδης Παπαγάλος ήταν ο μεγάλος χορηγός του Πρωταθλήματος, συνεχίζοντας να στηρίζει με την χορηγία του και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ σε Μπρίκι.

Τώρα μη μου πείτε πως του χρόνου δε θα είστε όλοι εκεί;

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM