Nissan Ariya: Το ηλεκτρικό crossover της νέας εποχής
Με αυτονομία κίνησης έως και 500 χιλιόμετρα (μέσω WLTP), το Nissan Ariya αποτελεί την ιδανική παρέα για κάθε είδους μετακίνηση.

Nissan Ariya: Το ηλεκτρικό crossover της νέας εποχής

Η τεχνογνωσία της Nissan στα ηλεκτρικά οχήματα διανθίζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ευφάνταστη σχεδίαση.



Η NISSAN ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ με κάθε επισημότητα το Ariya, ένα εντυπωσιακό coupé crossover το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη μιας εντελώς νέας εποχής για τα δημοφιλή ηλεκτρικά της μοντέλα.


Το πρωτοποριακό ηλεκτρικό όχημα (EV) πραγματοποίησε την πρεμιέρα παγκοσμίως μέσω μιας εικονικής εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε στο Nissan Pavilion, έναν συναρπαστικό χώρο, ο οποίος θα ανοίξει σύντομα τις πύλες του για το κοινό, στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.


Το Ariya αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό coupé crossover της Nissan και προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις, σε συνδυασμό με ένα ιδιαίτερα φιλόξενο και πολυτελές εσωτερικό.


Το Nissan Ariya βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο πρωτότυπο όχημα που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2019, καθώς και στο IMx, το οποίο είδαμε επίσης στο Τόκιο το 2017, ενώ ανοίγει τον δρόμο προς μια νέα εποχή στην αυτοκίνηση, όπου η ηλεκτροκίνηση και η τεχνολογία AI (Τεχνητής Νοημοσύνης) εκτός οχήματος, θα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας.


Κατασκευασμένο σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα EV, το Ariya είναι η απόλυτη έκφραση του Nissan Intelligent Mobility, ήτοι της στρατηγικής για περαιτέρω βελτίωση της ελκυστικότητας των οχημάτων της ιαπωνικής φίρμας, καθώς και για την επίτευξη του τελικού της στόχου για ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χωρίς θανατηφόρα ατυχήματα.

 

Nissan Ariya: Το ηλεκτρικό crossover της νέας εποχής
Το Nissan Ariya ανοίγει τον δρόμο προς μια νέα εποχή στην αυτοκίνηση, που περιλαμβάνει ηλεκτροκίνηση και τεχνολογία AI.


Ενσωματώνοντας τους τρεις βασικούς πυλώνες του Nissan Intelligent Mobility (Intelligent Power, Intelligent Drive και Intelligent Integration), το Ariya συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων με ένα νέο επίπεδο εξατομικευμένης συνδεσιμότητας και αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και οχήματος, προσφέροντας μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης.


Όλα τα τετρακίνητα μοντέλα του Ariya με τον δίδυμο ηλεκτρικό κινητήρα, θα διαθέτουν την πλέον προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης της Nissan, το e-4ORCE. Το «e» στο e-4ORCE συμβολίζει το 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Nissan. Το «4ORCE» αναφέρεται στη φυσική ισχύ και ενέργεια του οχήματος, με το «4» να αντιπροσωπεύει τον έλεγχο όλων των τροχών.


Με συγκεκριμένη διαχείριση της απόδοσης της ισχύος και της απόδοσης της πέδησης για ομαλότητα και σταθερότητα, το e-4ORCE ενισχύει την εμπιστοσύνη του οδηγού εντοπίζοντας την επιθυμητή γραμμή οδήγησης, σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια του δρόμου, χωρίς αυτός να χρειάζεται να αλλάξει στυλ οδήγησης ή εισόδου.


Με εκτιμώμενη αυτονομία κίνησης έως και 500 χιλιόμετρα (μέσω WLTP) και πέντε βασικά μοντέλα που θα διατεθούν για την ευρωπαϊκή αγορά, συμπεριλαμβανομένων των δικίνητων και των τετρακίνητων εκδόσεων, το Ariya είναι η ιδανική παρέα στις καθημερινές μετακινήσεις εντός πόλης, καθώς και στα μεγάλα ταξίδια.

 

Nissan Ariya: Το ηλεκτρικό crossover της νέας εποχής
Το Nissan Ariya συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων με ένα νέο επίπεδο εξατομικευμένης συνδεσιμότητας.


Το δικίνητο μοντέλο Ariya 63kWh είναι ιδανικό για αυτούς που αναζητούν ποιότητα και στυλ στο επόμενης γενιάς ηλεκτρικό όχημα τους, Τα δικίνητα μοντέλα του Ariya 87kWh αποτελούν επέκταση των 63kWh, με ένα αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης και πρόσθετη αυτονιμία, για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν σε μεγαλύτερες διαδρομές.

 

Το τετρακίνητο μοντέλο Ariya e-4ORCE 63kWh προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις και μοναδικές νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των δίδυμων ηλεκτρικών κινητήρων και της τεχνολογίας ελέγχου e-4ORCE που παρέχουν ισορροπημένη, προβλέψιμη ισχύ και στους τέσσερις τροχούς.

 

Το τετρακίνητο Ariya e-4ORCE 87kWh θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, σε συνδυασμό με άφθονη ισχύ. Κορυφαίο στη γκάμα, το Ariya e-4ORCE 87kWh Performance θα επωφεληθεί από υψηλότερη απόδοση ισχύος και θα αποτελέσει την επιτομή του καλύτερου συνδυασμού τεχνολογίας και επιδόσεων.


Κάθε έκδοση του Ariya πέρα από εντυπωσιακή αυτονομία οδήγησης, θα διαθέτει και αξιοσημείωτη ανάκτηση της εν λόγω εμβέλειας, καθώς και αντίστοιχες επιδόσεις ταχυφόρτισης. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη λειτουργία θερμικού ελέγχου της μπαταρίας, η οποία βελτιστοποιεί συνεχώς τη θερμοκρασία λειτουργίας του υγρού ψύξης της μπαταρίας.

 

Nissan Ariya: Το ηλεκτρικό crossover της νέας εποχής
Το Ariya διαθέτει το νέο λογότυπο της Nissan, το οποίο πραγματοποίησε πρόσφατα την παγκόσμια πρεμιέρα του.


Με έναν κατάλληλο φορτιστή (πάνω από 350Α), το Ariya μπορεί να ανακτήσει έως και 300 χιλιόμετρα σε 30 λεπτά χρησιμοποιώντας το Σύστημα Συνδυασμένης Φόρτισης στην Ευρώπη. Οι εκδόσεις του Nissan Ariya των 63kWh φέρουν φορτιστή 7,4 kW για οικιακή χρήση, ενώ τα μοντέλα των 87kWh περιλαμβάνουν τριφασικό φορτιστή 22kW, για οικιακή φόρτιση. Το Ariya μπορεί επίσης να υποστηρίξει ταχεία φόρτιση έως 130kW.


Όταν ο οδηγός πλησιάζει το Ariya, έχοντας μαζί του το Έξυπνο Κλειδί, οι πόρτες ξεκλειδώνουν αυτόματα. Τα εξωτερικά εμπρός και πίσω φώτα, καθώς και το νέο έμβλημα της Nissan, ανάβουν αυτόματα σηματοδοτώντας ότι το όχημα έχει ανιχνεύσει την παρουσία του οδηγού, ενώ τα εσωτερικά φώτα ενεργοποιούνται απαλά όταν ανοίγει η πόρτα, επιτρέποντας στους επιβάτες να δουν ολόκληρη την καμπίνα.


Το Ariya εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα άνεσης και εμπιστοσύνης παρέχοντας στους επιβάτες τις τελευταίες τεχνολογίες της Nissan, συμπεριλαμβανομένης μιας βελτιωμένης έκδοσης ProPILOT. Επιπροσθέτως η ευφυής τεχνολογία προσωποποιημένης βοήθειας της Nissan, διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα αναγνώρισης φωνής με προηγμένη τεχνολογία κατανόησης του φυσικού λόγου για να διαχειριστεί τη βοήθεια στο όχημα.

 

Nissan Ariya: Το ηλεκτρικό crossover της νέας εποχής
Το εσωτερικό του εντυπωσιακού Nissan Ariya διακρίνεται για την άνεση και πολυτέλεια που προσφέρει στους επιβάτες του.


Λέγοντας «Hello Nissan» ή «Hey Nissan», οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες για το όχημα και να διαχειριστούν τη διαδρομή του ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης για σημεία ενδιαφέροντος, προφορικά. Λειτουργίες εντός του οχήματος όπως η επιλογή λίστας αναπαραγωγής μουσικής ή η ρύθμιση της θερμοκρασίας της καμπίνας, πραγματοποιούνται χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να αποσπαστεί από το δρόμο.


Το σύστημα απεικόνισης απαρτίζεται μια οθόνη λειτουργιών 12,3 ιντσών και μια κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών. Με την εμφάνιση πολλαπλών όψεων πληροφοριών σε ένα οριζόντιο επίπεδο, οι πληροφορίες μπορούν να αφομοιωθούν γρήγορα χωρίς να αποσπάται ο οδηγός από το δρόμο. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το Ariya διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα, έγχρωμα heads-up display (σύστημα προβολής οθόνης στο παρμπρίζ) της κατηγορίας.


Οι εξελίξεις τρέχουν και το εντυπωσιακό Nissan Ariya σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα ηλεκτρικά οχήματα. Σε πρώτο πλάνο συναντάμε την κορυφαία έκφραση του Nissan Intelligent Mobility, το οποίο ενσωματώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν, να ανταποκρίνονται και να σέβονται τις προθέσεις του οδηγού.

 

 

 

 

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ