Η εντυπωσιακή σχεδίαση του νέου Nissan Juke
Το νέο Nissan Juke βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του όντας ακόμη πιο εντυπωσιακό εμφανισιακά και ταυτόχρονα πρακτικότερο.

Η εντυπωσιακή σχεδίαση του νέου Nissan Juke

Δύο σχεδιάστριες της Nissan αναλύουν την τολμηρή εμφάνιση του νέου Juke, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας, η Lesley Busby (Nissan Color Manager) και η Carine Giachetti (Nissan Color, Material and Finish Designer) εμπνέονται από τον κόσμο γύρω τους, στην προσπάθεια δώσουν χρώμα σε ένα ιδιαίτερο μοντέλο όπως το νέο Nissan Juke.


Το ιαπωνικό μοντέλο στη δεύτερη γενιά του παραμένει ξεχωριστό εμφανισιακά, χωρίς ωστόσο να «διχάζει» όπως ο προκάτοχος του, την σχεδίαση του οποίου είτε θα λάτρευες εξ αρχής, είτε θα είχες τις ενστάσεις σου λόγω της εκκεντρικότητας της. Στο τέλος της ημέρας όμως θα παραδεχόσουν ότι οι σχεδιαστές τόλμησαν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό, με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει.

 

Το Nissan Juke στη δεύτερη γενιά του παραμένει ξεχωριστό εμφανισιακά, χωρίς ωστόσο να «διχάζει» όπως ο προκάτοχος του, ενώ αποδεικνύεται και πιο πρακτικό.


Δουλεύοντας στο κεντρικό στούντιο σχεδιασμού αυτοκινήτων στην πόλη του Λονδίνου, που είναι και η γενέτειρα τόσο της πρώτης, όσο και της δεύτερης γενιάς του Nissan Juke, η Lesley Busby και η Carine Giachetti ηγούνται του σχεδιασμού και της χρωματικής καινοτομίας.


Για τους ιδιοκτήτες που επιθυμούν να προσθέσουν τη δική τους ξεχωριστή «πινελιά» και να εκφράσουν το δικό τους στυλ, η έκδοση N-Design έρχεται για να συμπληρώσει τις Energy, Acenta, Ν-Connecta και Techna στη γκάμα του νέου Juke, προσφέροντας το απόλυτο πακέτο εξατομίκευσης.


Για το εξατομικευμένο εσωτερικό, οι τυχεροί ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών συνδυασμών για τα καθίσματα, το ταμπλό, την πόρτα και το υποβραχιόνιο. Η επιλογή Urbanizer προσφέρει μια μοντέρνα, έντονη χρωματική αντίθεση και φρέσκια εμφάνιση με ασπρόμαυρο συνθετικό δέρμα, η Midnight προσφέρει ένα εκλεπτυσμένο και κομψό εσωτερικό με μαύρο Alcantara και δέρμα, ενώ η Juke προβάλει ένα εντυπωσιακό cockpit με πορτοκαλί και μαύρο δέρμα.

 

Η εντυπωσιακή σχεδίαση του νέου Nissan Juke
Δύο σχεδιάστριες της Nissan, η Carine Giachetti (αριστερά) και η Lesley Busby (δεξιά), περιγράφουν την εμπειρία τους με το νέο Juke.


Στην έκδοση N-Design είναι στάνταρ και ένα σετ από ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, επεξεργασμένες με διαμάντι, οι οποίες ενισχύουν την εξωτερική εμφάνιση του νέου Juke με μια αθλητική και πιο δυναμική πινελιά. Συνολικά, η N-Design προσφέρει 21 συνδυασμούς για εξατομίκευση τόσο εξωτερικά, όσο και για τα ενδότερα του νέου Juke.


«Η διαδικασία σχεδιασμού εξελίσσεται συνεχώς», δήλωσε η Lesley Busby. «Περιλαμβάνει στοιχεία από διαφορετικούς τομείς του project, από τη μηχανική και τις προμήθειες πρώτων υλών, μέχρι το σχεδιασμό των προϊόντων και τον ποιοτικό έλεγχο».


Για να συμπληρώσει: «Έχοντας αναπτύξει την εμφάνιση και την αισθητική του Juke από το πρωτότυπο στο νέο μοντέλο, είμαι πολύ περήφανη για τις συλλογικές μας προσπάθειες, σε όλο το project».

 

Η εντυπωσιακή σχεδίαση του νέου Nissan Juke
Η Carine Giachetti (αριστερά) και η Lesley Busby (δεξιά) έδωσαν το απαραίτητο «χρώμα» στο νέο Nissan Juke.


Από την πλευρά της η Carine Giachetti τόνισε: «Η ομορφιά της δουλειάς μας είναι ότι αντλούμε έμπνευση από τόσους πολλούς ανθρώπους και μέρη. Για το νέο Juke, εκτός του ότι συνεργαστήκαμε με το Nissan Technical Centre Europe και τους συναδέλφους μας στην Ιαπωνία, αντλήσαμε έμπνευση από το τεράστιο σχεδιαστικό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο του Λονδίνου».


Καταλήγοντας πρόσθεσε: «Όταν βλέπουμε το αυτοκίνητο στο δρόμο, στην ουσία αντικατοπτρίζονται όλες αυτές οι διαφορετικές ιδέες από τις εσωτερικές ομάδες μας και τον έξω κόσμο, με προσεκτικό σχεδιασμό. Είναι μια απόδειξη της δημιουργικότητας και της ποικιλομορφίας που απορρέει από την ομαδική δουλειά και μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά περήφανες που είμαστε ένα κομμάτι κάτι τόσο ιδιαίτερου».


Δείτε περισσότερα σχετικά με το «άρωμα γυναίκας» στην σχεδίαση του νέου Nissan Juke στο παρακάτω video:

 

 
Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ