Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan είναι πιο οικολογικά από ποτέ
Η Nissan σάρωσε στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Ισπανίας για το 2019. με συνολικά 2.191 πωλήσεις (1.510 εξ αυτών το Leaf).

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan είναι πιο οικολογικά από ποτέ

Πάνω από 4.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα εξοικονομήθηκαν από τα ηλεκτρικά οχήματα της ιαπωνικής φίρμας στην Ισπανία.

Χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων, είναι η συμβολή τους την μείωση των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα.


Εάν επικεντρωθούμε στις εκπομπές CO2, τότε το ηλεκτρικό όχημα είναι ο καλύτερος σύμμαχος ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη, χάρη στις μηδενικές εκπομπές του. 

 

Τα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan όπως το Leaf και το e-NV200, συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών ρύπων προς την ατμόσφαιρα, αποτελώντας ιδανικούς συμμάχους για την προστασία του περιβάλλοντος.


Υπό αυτήν την έννοια, το 2019 η Nissan ηγήθηκε της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στην Ισπανία με συνολικά 2.191 πωλήσεις. Εξ αυτών οι 1.510 αφορούν στο Leaf και οι 681 στο ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα e-NV200, σημειώνοντας δύο ρεκόρ για τα συγκεκριμένα μοντέλα στην ισπανική αγορά.


Πέρα από τα παραπάνω στοιχεία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την επίδραση που έχουν τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο περιβάλλον και όχι μόνο.

 

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan είναι πιο οικολογικά από ποτέ
Το ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα Nissan e-NV200 σημείωσε 681 πωλήσεις στην ισπανική αγορά εντός του 2019,


Ας υπολογίσουμε κατά προσέγγιση ότι τα εν λόγω 2.191 ηλεκτρικά οχήματα της Nissan διανύουν περίπου 15.000 χιλιόμετρα ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι εξοικονομούνται περισσότεροι από 4.000 τόνους CO2 κάθε χρόνο, μέγεθος ισοδύναμο της ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα το οποίο θα μπορούσε να απορροφηθεί από ένα δάσος με περισσότερα από 134.000 δέντρα!


Εάν αυτή η ποσότητα κατανεμηθεί ανά τύπο οχήματος, τότε τα 1.510 Nissan Leaf θα είχαν εξοικονομήσει συνολικά 2.718 τόνους CO2, ενώ τα 681 e-NV200 θα είχαν μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 1.430 τόνους συνολικά.


Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan Leaf, e-NV200 και e-Evalia, τα οποία πλέον μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κλπ.) με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο των μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση για την ηλεκτροκίνηση.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ