Andrew Tate: Τα παιδικά χρόνια του διαβόητου βιαστή και μισογύνη και η επιρροή του στα αγόρια

Andrew Tate: Τα παιδικά χρόνια του διαβόητου βιαστή και μισογύνη και η επιρροή του στα αγόρια Facebook Twitter
Ο Andrew Tate
0

Αυτό που θυμούνται τα αγόρια δεν είναι ένα συγκεκριμένο meme ή βίντεο, αλλά το πώς ο Andrew Tate κατέκτησε τις σελίδες τους στο TikTok φαινομενικά μέσα σε μια νύχτα. Χωρίς προειδοποίηση, το περασμένο καλοκαίρι, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του kickboxing εξαφάνισε οποιοδήποτε άλλο trend: συνταγές για κοτόπουλο με δύο υλικά, τα κοροϊδευτικά memes για την Άμπερ Χερντ, τα πάντα.

Αν ήσουν Αμερικανός άνδρας μεταξύ 12 και 20 ετών με λογαριασμό στο TikTok, ο «Top G», όπως αυτοαποκαλείται, ήταν μια αναπόφευκτη παρουσία, που «έσκαγε» συνεχώς μπροστά σου είτε ως πρωτογενές περιεχόμενο, είτε ως αναπαραγωγή βίντεο από κάποιον άλλον λογαριασμό, είτε ως «ντουέτο» με κάποιον άλλον χρήστη. Μέχρι το τέλος του 2022, το #AndrewTate είχε αναζητηθεί στο TikTok 22 δισεκατομμύρια φορές.

Τώρα πια όλο το διαδίκτυο ξέρει ότι τα αγόρια εντυπωσιάστηκαν από τη σωματική του διάπλαση, το στυλ, το γεγονός ότι έκανε τη φαλάκρα μόδα και απ’ όλη εκείνη την εξωφρενική επίδειξη μαχαιριών, πούρων, διαμαντένιων ρολογιών, Bugatti και Lamborghini, όλον εκείνον τον σωρό από μετρητά που σε έκανε να νομίζεις ότι βλέπεις σκηνή από το «Scarface». Ένα viral βίντεο στο TikTok έδειχνε τον Tate δίπλα στην πισίνα με πορτοκαλί μαγιό και βελούδινες παντόφλες (!) να μασουλάει ένα πούρο, ενώ επιδείκνυε την τεχνική του με το nunchuck (σ.σ: το διπλό γκλομπ με την αλυσίδα, στο οποίο υπήρξε μάστερ τεχνικής ο Μπρους Λι).

Σε άλλο βίντεο μέσα σ’ ένα ιδιωτικό τζετ ο Tate χλευάζει τον αδελφό του, Tristan, επειδή τρώει σούσι. Όπως λέει, οι άνδρες που τρώνε «ρυζάκι» είναι αδύναμα κοριτσάκια. Οι άνδρες τρώνε τηγανητό κοτόπουλο... «Ξέρεις ποιος τρώει σούσι; Τα μικρά γ@μημέν@ αγόρια που λατρεύουν τη σόγια. Μικροί γ@μ@μένοι δημοκράτες», ακούγεται να λέει.

Τα πιο εντυπωσιακά βίντεό του ειναι αυτά που ξερνούν ακραίο μίσος για τις γυναίκες. Σε ένα τέτοιο βίντεο στο TikTok, που έχει αναπαραχθεί αμέτρητα εκατομμύρια φορές, περιγράφει τι θα έκανε ως νταβατζής αν μια γυναίκα τον κατηγορούσε για απιστία: «Χαστούκι - χαστούκι - σκάσε, σκύλα - σεξ - πάλι ξύλο - πνίξ’ την» ήταν η παραληρηματική επωδός του.

Η βάση των θαυμαστών του ζούσε σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο. Δεν ανήκαν σε κάποια συγκεκριμένη κοινωνική τάξη, φυλή ή θρησκεία. Ο Tate απευθυνόταν στις αγροτικές αμερικανικές κοινότητες υπέρ των όπλων και στα γκρουπ των αντιεμβολιαστών, σε μαθητές στο Σίδνεϊ και σε μετανάστες της εργατικής τάξης στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε νεαρούς οδηγούς που μοιράζονται αυτοκίνητα και σε jet-setting tech bros.

Απευθυνόταν σε μαθητές, ακόμα και του δημοτικού, επιτιθέμενος σε ό,τι θεωρούσε ότι θα φτάσει τον λόγο του πολύ πιο μακριά απ’ όσο θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί: στον φεμινισμό, στην περιβαλλοντική κρίση, στη δυσανεξία στη γλουτένη, στη λογοτεχνία, στον Harry Styles, στον Lil Nas X. Έκανε επιθέσεις σε όλα τα παραπάνω, από τα πιο σοβαρά μέχρι τα πιο επουσιώδη, καταργώντας πρακτικά όλα τα διδάγματα περί ευγενούς και αλληλέγγυας συμπεριφοράς.

Μαζί του, τα αγόρια μπορούσαν να λένε και να κάνουν όσα δεν τους επιτρέπονταν για χάρη των άλλων: έδερναν για χάρη του Tate, φωτογραφίζονταν έξω από το σχολείο τους ποζάροντας σαν κι αυτόν, έκαναν αστεία με ματσέτες, έλεγαν πόσο τον αγαπούν στο γυμναστήριο και πόσο είναι ο «άνθρωπός» τους. Όμως, δεν μιλούσαν για εκείνον μπροστά στα κορίτσια. Γιατί, όπως λένε, τα κορίτσια μισούν τον Tate.

Andrew Tate: Τα παιδικά χρόνια του διαβόητου βιαστή και μισογύνη και η επιρροή του στα αγόρια Facebook Twitter
O Tate σ’ ένα ιδιωτικό τζετ. Φωτο: Instagram

Όμως, εκείνος που πραγματικά μισούσε ήταν ο Tate. Τα πιο εντυπωσιακά βίντεό του ειναι αυτά που ξερνούν ακραίο μίσος για τις γυναίκες. Σε ένα τέτοιο βίντεο στο TikTok, που έχει αναπαραχθεί αμέτρητα εκατομμύρια φορές, περιγράφει τι θα έκανε ως νταβατζής αν μια γυναίκα τον κατηγορούσε για απιστία: «Χαστούκι - χαστούκι - σκάσε, σκύλα - σεξ - πάλι ξύλο - πνίξ’ την» ήταν η παραληρηματική επωδός του. Ένας έφηβος τηλεθεατής υπολόγισε ότι είχε παρακολουθήσει 48 έως 56 ώρες τον Tate. Ένας άλλος, που ήταν κλινήρης λόγω τραυματισμού, παρακολουθούσε τον Tate ασταμάτητα ένα ολόκληρο καλοκαίρι.

«Οι φίλοι μου έκαναν scrolling για ώρες και για ώρες δεν άρθρωναν λέξη», λέει ο Spike, 17 ετών, τελειόφοιτος λυκείου στο Μπρούκλιν. Στο YouTube, οι οπαδοί του βρήκαν τις αρχικές συνεντεύξεις και τα podcasts που είχαν κομματιαστεί σε βιντεάκια για τις ανάγκες του TikTok, εκεί όπου ο Tate εξέθετε τις απόψεις του για μια σειρά από... ανδρικά θέματα: τις αγωνίες των νέων ανδρών, τον φόβο του ανταγωνισμού, τη γοητεία του gaming, την αύξηση της κατάθλιψης και των ποσοστών αυτοκτονίας. Ο Tate υποστήριζε την πνευματική πειθαρχία και τη σωματική άσκηση –μέχρις εξοντώσεως– ως τρόπους για να νικήσει κανείς την κακοδαιμονία, λέγοντας πράγματα όπως «Αν δεν μπορείς να ελέγξεις το μυαλό σου, τότε είσαι απλά ένα φτερό στον άνεμο». Σπουδαία νέα.

Εκεί, όμως, και περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, ο Tate μιλάει αδιάκοπα για το «Matrix», ένα κλείσιμο του ματιού στους incels και τους οπαδούς της θεωρίας του red pill, που στην εκδοχή του Tate είναι ο ταπεινός καθημερινός κόσμος της μισθωτής σκλαβιάς, των πρώην περήφανων ανδρών που ελέγχονται από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις, οι οποίοι ποτέ δεν προοδεύουν και των οποίων οι φεμινίστριες σύζυγοι τούς αρνούνται μια πεολειχία στο τέλος της ημέρας. Η ελευθερία, υποστηρίζει ο Tate, επιτυγχάνεται ζώντας με τον τρόπο του: με το να γίνεις δυνατός και πλούσιος και να γίνεις G.

Ο Κρίστιαν, ο οποίος είναι 12 ετών και έχει φίλτρα στο τηλέφωνό του που έχουν ορίσει οι γονείς του, γνώρισε τον Tate μέσω ενός YouTuber ονόματι Sneako, ο οποίος εμφανίζεται περιστασιακά στα βίντεο του Tate ως μέλος της ομάδας του. Ο Sneako έγινε γνωστός μέσω ενός βίντεο στο οποίο ρωτάει τους μαύρους αν είναι εντάξει για τους λευκούς να χρησιμοποιούν τη λέξη «nigger» (σ.σ.: η λέξη θεωρείται προσβολή και βρισιά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει προκαλέσει τεράστιες συζητήσεις ακόμα και για το αν μπορούν μαύρα άτομα να τη χρησιμοποιούν στις μεταξύ τους κουβέντες). Ο Sneako, λοιπόν, στη συνέχεια αυτού του βίντεο προσφέρει στους λευκούς 1 δολάριο για να την πουν.

Ο Κρίστιαν πηγαίνει σε δημόσιο σχολείο σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Στην έκτη τάξη περνούσε φρικτά, λέει, δεν είχε καθόλου φίλους, απλά κλεινόταν σπίτι μετά το σχολείο και έπαιζε Roblox. Θεωρεί, λοιπόν, ότι ο Tate τού άλλαξε τη ζωή. «Η νοοτροπία είναι το παν. Αν ζεις με τη νοοτροπία "Ω, έχω κατάθλιψη", τότε μάλλον αυτό θα συμβεί. Αν η νοοτροπία σου είναι επικεντρωμένη σε θετικά πράγματα, τότε οι πιθανότητες να πάθεις κατάθλιψη ελαχιστοποιούνται», εξηγεί ο Κρίστιαν, χρησιμοποιώντας φρασεολογία βγαλμένη από τα βίντεο του Tate.

Andrew Tate: Τα παιδικά χρόνια του διαβόητου βιαστή και μισογύνη και η επιρροή του στα αγόρια Facebook Twitter
Τον Αύγουστο, ο Tate απομακρύνθηκε από το TikTok, το YouTube και τις πλατφόρμες της Meta για ρητορική μίσους.

Πέρσι το καλοκαίρι, ο Κρίστιαν εντάχθηκε στην ομάδα πάλης και σκέφτεται να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και το kickboxing. Αισθάνεται δημοφιλής. Τώρα, αντί να παίζει βιντεοπαιχνίδια, γυμνάζεται.

«Μου αρέσει να γυμνάζομαι. Μου αρέσει να διασκεδάζω με τους φίλους μου», λέει και ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό σ’ αυτή την αλλαγή, συνεχίζει: «Όταν μεγαλώσω θέλω αυτοκίνητα και μεγάλα σπίτια. Πρέπει να είμαι ρεαλιστής. Πιθανότατα δεν θα πάρω αυτοκίνητα και σπίτια αν δεν είμαι αποφασισμένος»...

Τον Αύγουστο, ο Tate απομακρύνθηκε από το TikTok, το YouTube και τις πλατφόρμες της Meta για ρητορική μίσους. Είχε συγκρίνει τις γυναίκες με σκυλιά. Είχε πει ότι προτιμούσε να κάνει σεξ με 18χρονες και 19χρονες, επειδή δεν έχουν έρθει σε επαφή με τόσα πέη.

Φάνηκε μάλιστα να υποστηρίζει τη σεξουαλική δουλεία, επιμένοντας κάποτε στο podcast του Dave Portnoy ότι η γυναίκα σε μια σχέση «ανήκει» στον άνδρα, «και τα απόκρυφα σημεία του σώματός της ανήκουν σε αυτόν». Αυτή η δήλωση έστειλε τον Tate από τα υπνοδωμάτια των αγοριών στο σαλόνι, όπου οι γονείς για πρώτη φορά πανικοβλήθηκαν από την απήχηση αυτών των μισογυνικών δηλώσεων.

Δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πώς ήταν δυνατόν να αγνοούν εντελώς αυτόν τον μισογύνη, ακροδεξιό, μάτσο τύπο που ζούσε κάτω από τις στέγες τους εδώ και μήνες. Και δεν καταλάβαιναν πώς γίνεται τα παιδιά τους να τον θαυμάζουν, ακόμα και να τον θεοποιούν, όταν συνειδητά προσπαθούσαν να τα μεγαλώσουν με τις αρχές της ευγένειας, της αλληλεγγύης του σεβασμού προς όλους.

Αναζήτησαν τις αιτίες: την απουσία ανδρικών προτύπων, τη μετατόπιση των προτύπων των φύλων, τους δικούς τους περίπλοκους γάμους, την απομόνωση της πανδημίας, την επί 4 χρόνια μισογυνική και μισάνθρωπη πολιτική του Donald Trump.

Ομάδες δασκάλων και ομάδες υπεράσπισης των γυναικείων δικαιωμάτων κατήγγειλαν την επιρροή του, λέγοντας ότι μαθαίνει σε παιδιά του δημοτικού το γνήσιο μίσος και την απέχθεια για τις γυναίκες, τις μειονότητες και τους αδύναμους. Όταν κυκλοφόρησαν στις πλατφόρμες τα πρώτα βίντεο ανθρώπων που προσπαθούσαν να εξηγήσουν τι ακριβώς κάνει ο Tate, την ακριβώς επόμενη ημέρα οι υποστηρικτές του είχαν πλημμυρίσει όλα τα social media με βίντεο που τον αποθέωναν. Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου του 2022, ο Andrew Tate βρισκόταν στην κορυφή αναζήτησης του Google, έχοντας ξεπεράσει τον Trump, την Kim Kardashian και τη βασίλισσα της Αγγλίας μαζί.

Ο 12χρονος Κρίστιαν, όμως, που τις Aπόκριες ντύθηκε Andrew Tate –μάλιστα, προς μεγάλη απογοήτευση των γονιών του, ξύρισε το κεφάλι του για να είναι πειστική αυτή η...μεταμφίεση–, δεν θεωρεί ότι το είδωλό του είναι πολύ... μισογύνης. Μόνο λίγο. Τόσο όσο χρειάζεται για να μάθουν τα κορίτσια να μην παίζουν μαζί του.

Τον Δεκέμβριο, ο 36χρονος Tate και ο μικρότερος αδελφός του, ο Tristan, συνελήφθησαν κοντά στο Βουκουρέστι και προφυλακίστηκαν άμεσα, καθώς οι αρχές τούς υποψιάζονταν για συμμετοχή σε κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων και για βιασμούς. Αλλά ο Κρίστιαν επιμένει να στηρίζει τον Tate: «Λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του, οπότε παίρνω το μέρος του προς το παρόν»...

Πώς, όμως, ο Tate έγινε αυτό που είναι σήμερα;

Πώς από kickboxer επιδόσεων μετατράπηκε σε μισογυνική καρικατούρα και από εκεί σε διαβόητο εγκληματία; Ως νεαρός kickboxer το 2010 ο Tate έμαθε ότι το να είσαι καλός στις πολεμικές τέχνες δεν ήταν αρκετό. Έπρεπε να κάνει και σόου. Τότε αποκαλούσε τον εαυτό του Βασιλική Κόμπρα και παρίστανε τον ωραίο, αλλά αμείλικτο δολοφόνο. Και ως... Βασιλική Κόμπρα εμφανιζόταν να λέει διάφορες μάτσο αηδίες μετά τους αγώνες που κέρδιζε, ανόητες ατάκες τύπου «Ο πόνος είναι το μόνο πράγμα που ξέρω».

Ακολούθησε η περσόνα του «Top G», κάτι μεταξύ ανθρώπου και ημίθεου, αδιαπέραστου από κάθε ανθρώπινη αδυναμία. Φτάνει στο σημείο να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Μπάτμαν και τον Τζέιμς Μποντ, να υιοθετεί συμπεριφορές από ταινίες τύπου «Νονός» και «Ο σημαδεμένος», να διαφημίζει τη μάτσο πραμάτεια του σ’ έναν κόσμο που απευθυνόταν αποκλειστικά σε άνδρες.

Andrew Tate: Τα παιδικά χρόνια του διαβόητου βιαστή και μισογύνη και η επιρροή του στα αγόρια Facebook Twitter
Ως νεαρός kickboxer ο Tate έμαθε ότι το να είσαι καλός στις πολεμικές τέχνες δεν ήταν αρκετό.

Γιατί ο Tate μυήθηκε στη βαρβαρότητά από τον ίδιο του τον πατέρα. Πρωτότοκο παιδί της Eileen και του Emory Tate, ο Andrew πέρασε τα πρώτα του χρόνια στο Goshen της Indiana. Η μητέρα του είναι Αγγλίδα και λευκή. Ο πατέρας του, γλωσσολόγος της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν ένας πρωτοπόρος μαύρος σκακιστής με τον βαθμό του διεθνούς μάστερ, ένας αλλοπρόσαλλος και πανέξυπνος παίκτης του οποίου το αγωνιστικό όνομα ήταν «Εξωγήινος».

Σύμφωνα με την αφήγηση του Tate, ο Emory ήταν ένας σκληρός άνδρας, πότης, τζογαδόρος και γυναικάς, που έμενε μήνες μακριά από την οικογένεια για να παίζει σκάκι. Ο Andrew τον λάτρευε. Μια φορά, όταν ο Andrew ήταν περίπου 6 ετών, ο Emory επέστρεψε στο σπίτι μετά από σχεδόν 1,5 μήνα απουσίας. Εκείνος και η Eileen τσακώθηκαν αμέσως και ο Emory άνοιξε την πόρτα και έφυγε. Πριν φύγει, ωστόσο, φρόντισε να πει στον Andrew: «Όταν μεγαλώσεις, θα καταλάβεις. Η μητέρα σου δεν λέει να το βουλώσει».

Όταν ο Tate ήταν περίπου 11 ετών, η Eileen μετακόμισε μαζί με τα παιδιά της πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μπορούσε να έχει ευκολότερα πρόσβαση στις κρατικές υπηρεσίες πρόνοιας. Η οικογένεια έμενε σε μια δημοτική συνοικία μια ώρα βόρεια του Λονδίνου και η Eileen έπιασε δουλειά, πλένοντας πιάτα για 400 δολάρια τον μήνα. Αμέσως μετά τη μετακόμιση –και όπως ο ίδιος ο Tate έχει αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του– ο Emory επισκέφθηκε τα αγόρια του.

Λίγες μέρες πριν, η Eileen είχε πάει τον Andrew για κούρεμα. Ήταν ένα κούρεμα που δεν άρεσε στον μικρό Andrew, κάτι για το οποίο παραπονέθηκε στον πατέρα του. Ο τελευταίος θεώρησε σωστό να επιτεθεί στην πρώην σύζυγό του, λέγοντάς της: «Τι στο διάολο κάνεις; Μεγαλώνεις τους γιους μου σαν σκύλες; Λες και είναι αδελφές;».

Στη συνέχεια πήγε τον Andrew σε έναν κουρέα και τον ανάγκασε να ξυρίσει το κεφάλι του. Οι γονείς του τελικά χώρισαν επίσημα και ο Emory πέθανε το 2015. Παρά τις κακουχίες που το διαζύγιο προκάλεσε σε μητέρα και παιδιά, ο Tate συνεχίζει να υποστηρίζει τον πατέρα του ως άνθρωπο με τιμή και αρχές...

Andrew Tate: Τα παιδικά χρόνια του διαβόητου βιαστή και μισογύνη και η επιρροή του στα αγόρια Facebook Twitter
O Tate με την οικογένειά του. Η μητέρα του είναι Αγγλίδα και λευκή, ο πατέρας του, γλωσσολόγος της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν ένας πρωτοπόρος μαύρος σκακιστής με τον βαθμό του διεθνούς μάστερ, ένας αλλοπρόσαλλος και πανέξυπνος παίκτης του οποίου το αγωνιστικό όνομα ήταν «Εξωγήινος». Credit: Twitter

Η φτώχεια σημαδεύει περίεργα τον Tate. Ως παιδί που ζούσε σε διαμερίσματα του δήμου, έβλεπε άνδρες να οδηγούν Φεράρι και εξοργιζόταν που επιδείκνυαν αγαθά που δεν μπορούσε να αγοράσει ο ίδιος. Βέβαια, από τον πατέρα του, τον γκραν μετρ του σκακιού, είχε μάθει να αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ύπαρξη ως ένα πεδίο μάχης με νικητές και ηττημένους, άνδρες και σκύλες, βασιλιάδες και φαληρημένους.

Όταν αποφάσισε να σταματήσει το kickboxing και να γίνει πλούσιος, έκανε μια απογραφή των περιουσιακών του στοιχείων. Αυτό που είχε –όπως χωρίς καμία ντροπή είχε πει στο podcast του Anthony Pompliano, ενός venture capitalist και υποστηρικτή των κρυπτονομισμάτων– ήταν οι φίλες του! «Όταν ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο, στους κύκλους του kickboxing, είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξεις με τα "κορίτσια του ρινγκ". Είχα πέντε φιλενάδες σε διαφορετικές χώρες και σκεφτόμουν: "Ίσως θα μπορούσα να ανοίξω ένα στριπτιτζάδικο, να γίνω νταβατζής και, ξέρετε, να γίνω γκάνγκστερ"», είχε δηλώσει τότε, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Ωστόσο, όπως είπε, σκέφτηκε κάτι καλύτερο: «Καυτά κορίτσια που θέλουν να σου μιλήσουν τώρα». Ο Tate «είχε» καυτά κορίτσια. Όταν μίλησε σε πέντε από αυτά, συμφώνησαν να τον βοηθήσουν στα επιχειρηματικά του πλάνα τα δύο. Σύντομα τα δύο θα γίνονταν εβδομήντα πέντε και ο Tate θα έβγαζε τα πρώτα εύκολα λεφτά της ζωής του, χωρίς να ιδρώσει καθόλου.

Οι γυναίκες αυτές ζούσαν όλες μαζί σε σπίτια που διαχειριζόταν ο Tate. Ο τρόπος που λειτουργούσε η επιχείρηση –σύμφωνα και με δηλώσεις των αδελφών Tristan και Andrew– ήταν ότι ένας πελάτης πλήρωνε 4 δολάρια το λεπτό για να στείλει μηνύματα ζωντανά σε μια ελκυστική κοπέλα, και μετά από λίγη κουβέντα, η κοπέλα του έλεγε ότι χρειαζόταν χρήματα επειδή πέθαινε η γιαγιά της ή ο σκύλος της ήταν άρρωστος ή είχε καθυστερήσει τα δάνεια του κολεγίου.

«Πρόκειται για τέλεια απάτη», είχε δηλώσει ο Andrew σε συνέντευξή του και πάλι όμως κανείς δεν κινητοποιήθηκε. Στο μεταξύ, οι κοπέλες χρησιμοποιούσαν ψεύτικα ονόματα και οι ιστορίες τους ήταν επινοημένες, πληκτρολογούσαν τάχα σε ένα πληκτρολόγιο, όμως εκείνοι που πραγματικά απαντούσαν ήταν οι απατεώνες αδελφοί Tate που κρατούσαν τα μισά από τις πληρωμές των κοριτσιών.  

Andrew Tate: Τα παιδικά χρόνια του διαβόητου βιαστή και μισογύνη και η επιρροή του στα αγόρια Facebook Twitter
O Tate στο βρετανικό "Big Brother".

Στο ίδιο podcast ακούγεται να λέει ότι έκανε και αυτές τις γυναίκες πλούσιες και ότι ήθελαν να δουλεύουν για εκείνον και φυσικά να κάνουν σεξ μαζί του.

Φυσικά, η σύλληψη και η προφυλάκισή του τον περασμένο Δεκέμβριο έφερε στην επιφάνεια ιστορίες φρίκης από το 2016, τότε που ο Tate αποβλήθηκε από το βρετανικό «Big Brother» δήθεν επειδή είχε κυκλοφορήσει porn video στο οποίο φαινόταν να χτυπά με τη ζώνη του μια κοπέλα (η ίδια είχε διαψεύσει ότι τη χτύπησε και είχε κάνει λόγο για μεταξύ τους «παιχνίδι»).

Μόνο που τώρα αποκαλύπτεται ο πραγματικός λόγος της αποβολής του Tate: περίπου την εποχή της μαγνητοσκόπησης του «Big Brother», μία από τις γυναίκες που είχε προσλάβει τον είχε καταγγείλει για βιασμό και μία άλλη για επίθεση. Τελικά, η αστυνομία δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει την υπόθεση, αλλά οι αφηγήσεις των γυναικών, που επαναλήφθηκαν σε μια έρευνα του «Vice» η οποία δημοσιεύτηκε φέτος και περιλαμβάνουν περιγραφές πνιγμού, είναι συνταρακτικές.

Την ίδια χρονιά με το σκάνδαλο του «Big Brother», ο Tate και ο Tristan μετακομίζουν στη Ρουμανία. Όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει και στο podcast του Pompliano, εκεί η επιχείρηση με τις κάμερες (και τα κορίτσια) πήγαινε καλά. Ποιος είχε ανάγκη το «Big Brother»;

Με στοιχεία από Intelligencer

Θέματα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Explainer: Τελικά, έγινε διαδήλωση (!) για τον Andrew Tate στην Αθήνα;

Explainer / Explainer: Τελικά, έγινε διαδήλωση (!) για τον Andrew Tate στην Αθήνα;

Ναι, αλλά αυτό είναι το λιγότερο σοβαρό: Ο διοργανωτής, οι πεποιθήσεις του, το «κάλεσμα» για συμπαράσταση στον βιαστή Tate και η σύγχυση για το αν επρόκειτο για πραγματικό γεγονός ή τρολιά.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόση αυτονομία στην καθημερινότητα μπορεί να έχει ένα άτομο με αναπηρία;

Ζούμε, ρε! / Πόση αυτονομία στην καθημερινότητα μπορεί να έχει ένα άτομο με αναπηρία;

Η αυτονομία είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής στα ανάπηρα άτομα; Η βοήθεια που δέχεται κάποιος σχετίζεται πάντα με την αναπηρία του; Πόσο ρόλο παίζει το περιβάλλον που μεγαλώνει κανείς; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους πάνω στο θέμα.
THE LIFO TEAM
Κώστας Πάσσαρης: Βίος και πολιτεία του «θηρίου των Βαλκανίων»

Αληθινά εγκλήματα / Κώστας Πάσσαρης: Βίος και πολιτεία του «θηρίου των Βαλκανίων»

O δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται τη ζωή και τα εγκλήματα του διαβόητου Κώστα Πάσσαρη. Μεταξύ άλλων μιλά για πρώτη φορά και ο στρατηγός εν αποστρατεία Δημήτρης Γαλλίκας, που ήταν τότε επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.
THE LIFO TEAM
O δικηγόρος που στραγγάλισε τη γυναίκα του στη μεζονέτα της Κηφισιάς

Αληθινά εγκλήματα / O δικηγόρος που στραγγάλισε τη γυναίκα του στη μεζονέτα της Κηφισιάς

O δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την υπόθεση του Γρηγόρη Κούλα που δολοφόνησε τη σύζυγό του, την άνοιξη του 1999, μέσα στην κρεβατοκάμαρα της πολυτελούς μεζονέτας του.
THE LIFO TEAM
Ο κόσμος χρειάζεται μια νέα Ελευσίνα

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / Ο κόσμος χρειάζεται μια νέα Ελευσίνα

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με την πρόεδρο και συνιδρύτρια του World Human Forum, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, για το πρώτο συμπόσιο μιας σειράς ετήσιων συναντήσεων που φιλοδοξούν να τοποθετήσουν εκ νέου την Ελευσίνα σε παγκόσμιο επίπεδο ως σημείο αναφοράς σε θέματα συνειδητότητας, αυτοβελτίωσης και σύνδεσης με τον εαυτό μας, τους άλλους και τη φύση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Χρύσα, τι δουλειά έχεις στο Τσίλι Καφενείο;

Ρώτα με ό,τι θες / Χρύσα, τι δουλειά έχεις στο Τσίλι Καφενείο;

Έχει δεχτεί σεξισμό στον χώρο του stand-up; Πώς καταφέρνει να μετατρέπει τα προσωπικά της τραύματα σε πηγή γέλιου; Θα συνεργαζόταν με κάποιον stand-up κωμικό, αν είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση; Η Χρύσα Κατσαρίνη απαντά στις ερωτήσεις του κοινού.
THE LIFO TEAM
O «δράκος» της Αίγινας

Αληθινά εγκλήματα / O «δράκος» της Αίγινας και οι γυναικοκτονίες δύο Γαλλίδων τουριστριών

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την υπόθεση βιασμού και γυναικοκτονίας δύο νεαρών τουριστριών από τον Αλέκο Κολλίδη στην παραλία της Αγίας Μαρίνας το καλοκαίρι του 1982.
THE LIFO TEAM
Βασίλη, είσαι «καλός για τα ελληνικά δεδομένα»;

Ρώτα με ό,τι θες / Βασίλη, είσαι «καλός για τα ελληνικά δεδομένα»;

Γιατί τον γοητεύουν τόσο τα βενζινάδικα; Γιατί νιώθει την ανάγκη να «υπερπροβάλλει» το queer ζήτημα ενώ δεν είναι queer; Ποια είναι η γνώμη του για την ελληνική τηλεόραση; Πώς του φάνηκε το «Poor Things»; Ο σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος απαντά στις ερωτήσεις του κοινού.
THE LIFO TEAM
Η υπόθεση της δολοφονίας του 63χρονου ναυτικού που βρέθηκε νεκρός μέσα σε καταψύκτη

Αληθινά εγκλήματα / Η υπόθεση της δολοφονίας του 63χρονου ναυτικού που βρέθηκε νεκρός μέσα σε καταψύκτη

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την υπόθεση της δολοφονίας του Βασίλη Κοκκίνη από την πρώην σύζυγό του στην Καλλιθέα, τον Ιανουάριο του 2016.
THE LIFO TEAM
Τι ρωτούν συνήθως τα παιδιά όταν έρχονται σε επαφή με ανάπηρα άτομα;

Ζούμε, ρε! / «Ξέρετε τι χρώμα έχουν τα μαλλιά σας;» - Οι ερωτήσεις των παιδιών στα τυφλά άτομα

Πόσα επιτρέπουμε στα παιδιά να γνωρίζουν για την αναπηρία; Και πόσο διαφορετικές είναι οι ερωτήσεις τους από αυτές των ενηλίκων; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Tσάτσος μιλούν για το θέμα της αναπηρίας μέσα από τις ερωτήσεις των παιδιών με τις Άδα Σταματάτου, Μαριάννα Ξενάκη και Μαρία Καπογιάννη.
THE LIFO TEAM