Τι μας άρεσε περισσότερο στα 2 πρώτα επεισόδια (ΓΕΜΑΤΟ SPOILERZ)

Τι μας άρεσε περισσότερο στα 2 πρώτα επεισόδια (ΓΕΜΑΤΟ SPOILERZ) Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Τι μας άρεσε περισσότερο στα 2 πρώτα επεισόδια (ΓΕΜΑΤΟ SPOILERZ) Facebook Twitter

 

Ξηγιόμαστε για να μην παρεξηγιόμαστε. Ακολουθούν τρελά spoilers, οπότε αν δεν τα έχετε δει, κρατήστε να το διαβάσετε μετά ώστε να ανταλλάξουμε και απόψεις. Βλέποντας τα δυο πρώτα επεισόδια, ποια ήταν η αγαπημένη σας σκηνή;

Εγώ, ευτυχώς που είχα ξεχάσει το τελείωμα του 6ου, όταν η Άρυα τάιζε στον αντιπαθέστατο Walder Fray τα παιδιά του πριν τον σκοτώσει. Γιατί έχοντας ξεχάσει αυτό στο τελείωμα της πρώτης σκηνής, όταν μεταμφιεσμένη σαν άρχοντας Fray και παίζοντας άριστα το ρόλο αυτού του ούγκαλου μισογύνη, κερνάει όλους τους άνδρες του γένους Fray, που είχαν συμμετάσχει στη σφαγή των δικών της, δηλητηριασμένο κρασί γίνεται το απόλυτο welcome back του GOT στο νέο κύκλο.

Γιατί κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα, βλέπουμε ταυτόχρονα με την Αμερική, αποκλειστικά από τη Nova, τα νέα επεισόδια που τα περιμέναμε και τόσο καιρό. Η προτελευταία σεζόν έχει ξεκινήσει, για όσους έχει ζαλίσει η καλοκαιρινή ραστώνη και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι.

Γιατί επιστρέφοντας στην αγαπημένη μου εκδικήτρια Άρυα, κάπως έτσι ανεβάζεις τα αίματα σε ένα πρώτο επεισόδιο που δεν ήρθε να ταράξει τα νερά, καθότι φουρτούνες θα δούμε στο δεύτερο επεισόδιο, αλλά να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά. Να στήσει τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μπροστά μας, με όλα αυτά που σκέφτονται, προσδοκούν και διεκδικούν για τον εαυτό τους.

Τι μας άρεσε περισσότερο στα 2 πρώτα επεισόδια (ΓΕΜΑΤΟ SPOILERZ) Facebook Twitter

Για τις συμμαχίες που λαμβάνουν χώρα τόσο ενάντια κάποιων συνασπισμών βασιλείων (βασικά δημιουργούνται από ότι φαίνεται δυο μεγάλες συμμαχίες, αυτή της Cercei και η έτερη της Daenerys), όσο και ενάντια (για τους πιο ρεαλιστές εκ των πρωταγωνιστών, που τους έχουν δει ιδίοις όμμασι) στους White Walkers.

Οπότε από το Dragonstone (πρώτο επεισόδιο) ξεχωρίσαμε: πέρα από την γενοκτονία των Fray που βγάζει στην επιφάνεια ότι υπάρχει κάποιος ακόμα εχθρός εκεί έξω που πρέπει να φοβούνται οι Lannisters, η διαφωνία των Starkόπαιδων δεν ήταν και κανένα φοβερό event, πέρα από την Sansa που από κοριτσάκι μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε πραγματικό αρχηγόπουλο καθότι «υπηρέτησε» δίπλα στη μέγιστη Cercei.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η στάση της Cersei απέναντι στην αναζήτηση συμμάχων που μέχρι και εις γάμου κοινωνία με τον ψυχοπαθή Euron «συζητάει» και αυτός τρέχει να την πείσει, την πιο όμορφη των βασιλείων, γιατί νομίζει ότι είναι για τα μούτρα του...

Για να δούμε όμως μέχρι που θα το πάει η ξανθιά που το μόνο που της έχει μείνει πλέον, με όλα τα παιδιά της νεκρά, είναι η δίψα για εξουσία γιατί με τον εραστή αδελφό της παίζει μια περίεργη ψυχρασία...

Επίσης, είδαμε τη Daenerys να φτάνει με τον στόλο και τους τεράστιους πλέον δράκους της στο πατρικό της Dragonstone σηματοδοτώντας την ισχύ της και βλέποντας το χάρτη των βασιλείων που θεωρεί δικά της.

Τι μας άρεσε περισσότερο στα 2 πρώτα επεισόδια (ΓΕΜΑΤΟ SPOILERZ) Facebook Twitter

Τι άλλο μας άρεσε; Μα φυσικά ο Hound που έβγαλε μέσα στον απόλυτο αρνητισμό και μηδενισμό του συναίσθημα (κάτι που το Κυνηγόσκυλο δεν μας έχει συνηθίσει). Ενώ είδαμε και τον Samwell Tarly –μέσω έξυπνων σκηνοθετικών επαναλαμβανόμενων πλάνων- στη νέα του ζωή, ως εκπαιδευόμενος Meister, που προσπαθεί να βρει πληροφορίες που θα βοηθήσουν τον φίλο του στο Βορρά. Την ίδια στιγμή να σου και ο ξεχασμένος από τους θεούς Ser Jorah που δείχνει να αργοπεθαίνει στην Ακρόπολη.

Τελικά, ο Tormund θα τη ρίξει την Brienne; Αυτό είναι ένα ειδύλλιο που θα θέλαμε να ανθίσει!

Και αρκετά με το πρώτο επεισόδιο. Πάμε στο δεύτερο και τι ξεχωρίσαμε εκεί;

Μα φυσικά την πρώτη μεγάλη μάχη του κύκλου. Εξαιρετική σκηνοθεσία, τα οπτικά εφέ δίνουν τα ρέστα τους και ιδού το γαμήλιο δώρο της Cercei: η Ellaria Sand (μάλλον;). Γιατί αν αγαπάει κάτι η βασίλισσα, είναι η εκδίκηση.

Όσο για τα κορίτσια της, ο μεγάλος πολεμιστής Euron (στην μάχη του βγάζουμε το καπέλο) τις κανόνισε με τα ίδια τους τα όπλα. Οπότε χαιρετάμε σε αυτό το επεισόδιο Obara και Nymeria.

Τι μας άρεσε περισσότερο στα 2 πρώτα επεισόδια (ΓΕΜΑΤΟ SPOILERZ) Facebook Twitter

Αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι η τύχη της ανιψιάς του Yara που έπεσε στα χέρια του, γιατί ο αδελφός της Theon προτίμησε να πέσει στη θάλασσα να σωθεί από το να παλέψει για τη ζωή της (τους). Το παλικάρι μας έχει περάσει των παθών του τον τάραχο από τις αιχμαλωσίες, ας τον αφήσουμε λίγο στην ησυχία του.

Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι πως η δρακομάνα μένει χωρίς στόλο, που σημαίνει ότι αλλάζουν πάλι τα δεδομένα.

Ενώ νωρίτερα, ωραία κουβεντούλα είχε και με τον Varys. Είναι άλλωστε η στιγμή που πρέπει να ξέρει ποιοι είναι μαζί της μέχρι το τέλος.

Μπορεί να μένει χωρίς στόλο αλλά από την άλλη πάει να τη βρει ο Jon για μια επικείμενη συμμαχία της με το Βορρά, που πλέον την χρειάζεται περισσότερο από πριν που όλο ύφος έλεγε στους λοιπούς ότι θα πρέπει ο βασιλιάς Snow να δηλώσει υποταγή. Για να δούμε...

Το σίγουρο είναι ότι τη χρειάζεται και αυτός καθότι στο Dragonstone θα βρει όλο το Dragonglass που χρειάζεται εναντίων των White Walkers.

Μένουμε για λίγο στον Snow και συγκεκριμένα στη σκηνή που απειλεί τον τύπο που θέλουμε όλοι να σφαλιαρώσουμε, τον Littlefinger. O δεν αφήνω θηλυκό των Stark σε ησυχία, έχει ενοχλήσει τον Jon που του τα είπε ένα χεράκι. Το οποίο το ένιωσε στο λαιμό του. Way to go Jon!

Και μιας και μιλάμε για τα αρχοντόπουλα του βορρά, χαρήκαμε ιδιαιτέρως τη συνάντηση της Arya με τον Hot Pie, στην οποία μαθαίνει τα νέα, οπότε και αποφασίζει αντί της Cercei να συναντήσει τα αδέλφια της. Εντυπωσιακή η συνάντησή της με την ανταρολύκαινά της Nymeria, που κάτι μας λέει ότι θα την ξαναδούμε στο μέλλον.

Λίγο πριν το τέλος αφήσαμε τη σκηνή όπου ο Samwell δοκιμάζει να γιατρέψει στα κρυφά τον Ser Jorah. Πιο ρεαλιστικό δεν γινόταν. Μόνο που το σκέφτομαι γυρίζει το στομάχι. Για αυτό άφησα κάτι ροζ για το κλείσιμο.

Συγκεκριμένα είπα να σας αφήσω με λίγο love από ένα ζευγάρι που επιτέλους το έβγαλε από μέσα του: τα κουκλιά Missandei και Grey Worm. Συναίσθημα, αγάπη και πάθος από ένα ζευγάρι που επιτέλους έγινε ζευγάρι παρ' όλες τις «απαγορεύσεις».

Θέλετε να θυμηθείτε τους προηγούμενους κύκλους; Δεν τα έχετε δει και ήρθε η ώρα σας; Μπορείτε πάντα χάρη στη Nova και τη δυνατότητα που σας δίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να δείτε όλους τους κύκλους με την υπηρεσία Nova on Demand & Nova Go!

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Επιχειρείν/Market / «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Μια ιδιαίτερη διάκριση απέσπασε η Ολυμπία Οδός, καθώς αναδείχθηκε «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» (“Motorway of the year”) στη διοργάνωση Mobility Awards 2021, στο πλαίσιο της οποίας κέρδισε έξι (6) βραβεία.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ