Μήπως αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα όταν αποφασίζεις να πας για φαγητό με την παρέα σου είναι ότι δύσκολα βρίσκεις ένα νέο εστιατόριο που αξίζει να πας καθώς τις περισσότερες φορές καταλήγεις στα ίδια και τα ίδια, ενώ όταν αποφασίζεις που να πας και θέλεις να κλείσεις τραπέζι, δεν βρίσκεις και πολύ εύκολα κάποιον στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου για να κάνεις κράτηση. Τώρα υπάρχει μία νέα υπηρεσία κρατήσεων σε εστιατόρια, το e-table.gr που μπορείς να χρησιμοποιήσεις   εσύ και η παρέα σου όταν βγαίνεις για φαγητό τόσο σε καλά εστιατόρια όσο και σε ταβέρνες ή μεζεδοπωλεία.

 

Το e-table.gr είναι πραγματικά μια καινοτόμα ηλεκτρονική υπηρεσία που βοηθάει τους χρήστες να ανακαλύπτουν εστιατόρια και να κλείνουν πολύ εύκολα και γρήγορα κάποιο τραπέζι, όλο το 24ώρο και χωρίς να χρειάζεται κάποια τηλεφωνική επικοινωνία για επιβεβαίωση καθώς τα τραπέζια που παρέχονται είναι προδεσμευμένα. Ένα από τα θετικά με την υπηρεσία αυτή είναι πως δεν χρειάζεται να προπληρώσεις για την κράτησή σου ούτε και να δώσεις αριθμό πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας καθώς είναι εντελώς δωρεάν. Και το κερασάκι στην τούρτα: οι εκπτώσεις που αποκλειστικά εξασφαλίζει από τα εστιατόρια και οι οποίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και 50% στον τελικό λογαριασμό, αλλά και οι δωροεπιταγές επιβράβευσης των 10€ ή 25€ που κερδίζεις μαζεύοντας πόντους κάθε φορά που κάνεις χρήση της υπηρεσίας.

 

Αφού επισκεφτείς το εστιατόριο, απολαύσεις το γεύμα σου και επιστρέψεις στο σπίτι, σου δίνεται η ευκαιρία να γράψεις για την εμπειρία σου μέσω της φόρμας κριτικής που διαθέτει και στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο χρήστες που επιβεβαιωμένα έχουν πάει σε κάποιο εστιατόριο μέσω της υπηρεσίας. Το τελευταίο είναι κάτι που σε χαροποιεί ιδιαιτέρως μιας και τελευταία κυκλοφορούν διαδικτυακά πολλές πληροφορίες ή κριτικές που δεν ισχύουν και μας μπερδεύουν αρκετά.

 

Πως ξεκίνησε

 

Το e-table γεννήθηκε ως ιδέα το 2011 από τον Γιώργο Αρφαρά και τον Κώστα Σαριδάκη. Η ιστοσελίδα ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία της το 2014 ενώ λίγο αργότερα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μπήκε ο serial entrepreneur Απόστολος Αποστολάκης. Αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα υπάρχουν παραπάνω από 1000 συμβεβλημένα εστιατόρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Ηράκλειο, Ναύπλιο και Αράχωβα ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η επέκταση των δραστηριοτήτων και σε επιπλέον επαρχιακές πόλεις όπως η Πάτρα, η Κατερίνη, οι Σέρρες, τα Τρίκαλα και τα Χανιά.

 

Κράτηση από το κινητό

 

Όπως κάθε σύγχρονη υπηρεσία που σέβεται τον εαυτό της έτσι και το e-table πριν από λίγο καιρό εγκαινίασε την εφαρμογή e-table.gr για Android συσκευές (η αντίστοιχη για iOS θα λειτουργήσει τις επόμενες εβδομάδες), η οποία προσφέρει στο χρήστη μια σειρά από οφέλη όπως:

  • Αναζήτηση «near by» εστιατορίων με πολλαπλά κριτήρια και φίλτρα
  • Αποκλειστικές εκπτώσεις από 10% έως 50% στα συνεργαζόμενα εστιατόρια
  • Πραγματοποίηση δωρεάν κράτησης “on-the-go”, όλο το 24ωρο, με το πάτημα μερικών κουμπιών στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου
  • Λεπτομερείς οδηγίες για τη τοποθεσία του κάθε εστιατορίου μέσω χάρτη

 

Συνοψίζοντας, η υπηρεσία του e-table είναι πραγματικά πρωτοπόρα και προβλέπεται να γίνει σε λίγο καιρό η δημοφιλέστερη υπηρεσία αναζήτησης εστιατορίων και πραγματοποίησης online κρατήσεων σε εστιατόρια στην Ελλάδα.