Το ΜΙΝΙΟΝ, ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, αποκτά νέα όψη

Το ΜΙΝΙΟΝ, ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, αποκτά νέα όψη Facebook Twitter
0

Ο Όμιλος FF Group επενδύει σε ένα από τα από τα πιο ιστορικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας, στο πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, χαρίζοντάς του μία ανανεωμένη όψη με το έργο τέχνης του αναγνωρισμένου Έλληνα εικαστικού Γιάννη  Κόττη.

Το εικαστικό lifting του πολυώροφου κτιρίου συνιστά μία κίνηση αισθητικής αναβάθμισης μιας «δύσκολης» περιοχής του κέντρου της Αθήνας. Το εντυπωσιακό πανό, διαστάσεων 140Χ28 μέτρων που καλύπτει μία επιφάνεια 4.000 τ.μ., προσθέτει χρώμα στο γκρίζο αστικό τοπίο, μέσω μίας ζωντανής αναπαράστασης των καρπών της φύσης.

Η πρόσοψη του κτιρίου της οδού Πατησίων καταφέρνει να προσελκύσει τα βλέμματα όλων των περαστικών, δημιουργώντας έκπληξη και παράλληλα αισιοδοξία.  

Το ΜΙΝΙΟΝ, ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, αποκτά νέα όψη Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη «… δίνει μια δροσερή πνοή στον χώρο. Η αποτύπωση φρούτων και καρπών λειτουργεί ως αντίστιξη στο χώρο της Ομόνοιας. Είναι μια έκπληξη για τον περιπατητή…». Τα τοπία της φύσης που απεικονίζει ο  Γιάννης Κόττης δεν είναι στατικά, χαρακτηρίζονται από τα έντονα χρώματά του και μια παιδική σχεδόν αθωότητα.

Όλες οι σχετικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και το πανό καλύπτει πλέον όλη την επιφάνεια του κτιρίου. Την επίβλεψη για την εφαρμογή του έργου ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Κοκκίνου – Κούρκουλα.

... δίνει μια δροσερή πνοή στον χώρο. Η αποτύπωση φρούτων και καρπών λειτουργεί ως αντίστιξη στο χώρο της Ομόνοιας. Είναι μια έκπληξη για τον περιπατητή...

O Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της Αθήνας. «Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους που εργάζονται ή επιχειρούν στην πόλη της Αθήνας όχι μόνο να δείξουν ότι οι ίδιοι την αγαπούν και την φροντίζουν αλλά να αποτελέσουν παράδειγμα για το πώς όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην βελτίωση της εικόνας της ιστορικής μας πρωτεύουσας» δήλωσε ο κ. Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι «η νέα όψη του εμβληματικού ΜΙΝΙΟΝ, που συνδέει πολλές γενιές με την πόλη, μεταδίδει στους πολίτες χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον». «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της προσπάθειας για το αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα και εύχομαι σύντομα το ΜΙΝΙΟΝ να αποκτήσει και πάλι ζωή, δίνοντας ζωντάνια και ώθηση ανάπτυξης σε μία περιοχή της Αθήνας που τόσο το χρειάζεται» σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.         

Το ΜΙΝΙΟΝ, ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, αποκτά νέα όψη Facebook Twitter

Ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FF Group, δήλωσε σχετικά: «Η μέχρι σήμερα εικόνα του κτηρίου του ΜΙΝΙΟΝ αλλάζει, αντικατοπτρίζοντας τη σύγχρονη αισθητική του Ομίλου FF Group. Η νέα όψη του ιστορικού κτιρίου φιλοτεχνείται, συμβάλλοντας στην βελτίωση της εικόνας του πολύπαθου κέντρου της Αθήνας. Ανάμεσα στους μελλοντικούς μας στόχους συμπεριλαμβάνεται η εμπορική αξιοποίηση του κτιρίου. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε στο Κοκκώνι Κορινθίας το 1949. Σπούδασε ζωγραφική στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1974-1979), με τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου και συνέχισε με υποτροφία τις σπουδές του στην Beaux-Arts στο Παρίσι (1979-1983). Από το 1982 εκθέτει στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και από το 1987 στην Γκαλερί Samy Kinge στο Παρίσι. Εξέθεσε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Δουνκέρκης, στο Salon de Montrouge, στην Biennale Αλεξάνδρειας, στην Biennale Νέων Καλλιτεχνών στην Cagne Sur Mer κ.α.

Το ΜΙΝΙΟΝ, ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, αποκτά νέα όψη Facebook Twitter

Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές, στην Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα, στο Foundation Lagardere στο Παρίσι κ.α. Είναι ο μοναδικός εν ζωή Έλληνας καλλιτέχνης (γεννημένος μετά το 1945) που βρίσκεται στη διεθνή λίστα του Art Price, σημειώνοντας πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά τέχνης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ