Τα Coffee Island τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με τον καινοτόμο 21ο Microfarm Project® - Ethiopia Motherland Adola

Τα Coffee Island τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με τον καινοτόμο 21ο Microfarm Project® - Ethiopia Motherland Adola Facebook Twitter
0

Πριν από περίπου ένα χρόνο ξεκίνησε ένα μοναδικό, γευστικό, ταξίδι στην πατρίδα του καφέ, την Αιθιοπία. Τέσσερα Limited Edition Microfarm Projects με ιδιαίτερες, σπάνιες, γεύσεις και ξεχωριστά αρώματα, καθένα με τη δική του ιστορία των ανθρώπων που τους καλλιέργησαν και τους φρόντισαν, μας μετέφεραν νοερά στην Ethiopia Motherland. Αυτό το υπέροχο αφιέρωμα ολοκληρώνεται μια ημέρα ορόσημο για τον κόσμο του καφέ, με μία μοναδική εμπειρία γεύσης που δε θα ξανα-υπάρξει, τον Ethiopia Adola.

Τα Coffee Island τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με τον καινοτόμο 21ο Microfarm Project® - Ethiopia Motherland Adola Facebook Twitter

Νότες λικέρ βύσσινου, μαρμελάδα πεπόνι & σιρόπι σοκολάτας είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το γευστικό προφίλ του, το οποίο οφείλεται σε ένα επιπλέον στάδιο που προηγείται της ξηρής επεξεργασίας, και βασίζεται σε ημι-αναερόβια ζύμωση. Η επεξεργασία αυτή εφαρμόζεται σε πολύ μικρές ποσότητες καφέ, είναι αρκετά απαιτητική σε φροντίδα και χρονοβόρα.

Τα Coffee Island τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με τον καινοτόμο 21ο Microfarm Project® - Ethiopia Motherland Adola Facebook Twitter

Στον ομώνυμο σταθμό επεξεργασίας Adola, στα 2.251 μέτρα υψόμετρο, οι μικροκαλλιεργητές επιχειρούν να κάνουν κάτι ξεχωριστό και καινοτόμο.

Αρχικά, μαζεύουν τα κεράσια του καφέ από τα καφεόδεντρα, με ιδιαίτερη προσοχή, επιλέγουν μόνο τα ώριμα και τα τοποθετούν απευθείας σε ειδικά σακιά, πάνω σε αφρικάνικα κρεβάτια, όπου παραμένουν για 6 ημέρες. Μέσα στα σακιά, λόγω των συνθηκών, επιτρέπεται η επιτάχυνση πολύπλοκων αντιδράσεων ημί-αναερόβιας ζύμωσης. Η πορεία της ζύμωσης παρακολουθείται στενά και μετά την ολοκλήρωσης της, ακολουθεί η ξηρή επεξεργασία των κερασιών του καφέ. Εν συνεχεία, τα κεράσια απλώνονται πάνω στα αφρικάνικα κρεβάτια όπου παραμένουν σκεπασμένα για 2 εβδομάδες. Σε όλη τη διάρκεια, τα ξεσκεπάζουν νωρίς το πρωί και το απόγευμα, διότι τότε η θερμοκρασία είναι η ιδανική για την επίτευξη μιας αργής διαδικασίας ζύμωσης, ενώ παράλληλα σε τακτά χρονικά διαστήματα αναποδογυρίζουν τα κεράσια για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Τα Coffee Island τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με τον καινοτόμο 21ο Microfarm Project® - Ethiopia Motherland Adola Facebook Twitter

Με αυτόν τον 100% σπάνιο καφέ, τα Coffee Island τιμούν αυτήν την ημέρα που είναι αφιερωμένη στο αγαπημένο ρόφημα και σας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσετε τον Ethiopia Adola στην τιμή του Μaster blend.

Παράλληλα, με υπερηφάνεια για όλους τους ανθρώπους και τις φάρμες με τις οποίες συνεργάζονται, και με συνέπεια στο motto τους «Μοναδικός Καφές για Μοναδικούς Ανθρώπους» σου δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσεις όλη την γκάμα των specialty καφέδων τους, καθώς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, θα υπάρχει 20% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα του Καφεκοπτείου από 1 έως 7 Οκτωβρίου 2020.

Τα Coffee Island τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με τον καινοτόμο 21ο Microfarm Project® - Ethiopia Motherland Adola Facebook Twitter

Η προσφορά ισχύει και για online αγορές μέσα από το coffeeisland.gr & το My Coffee Island App.

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ