Ο αθλητικός σύλλογος εκπαιδευτήριων Δούκα πραγματοποιεί διαδικτυακές προπονήσεις

Ο αθλητικός σύλλογος εκπαιδευτήριων Δούκα πραγματοποιεί διαδικτυακές προπονήσεις Facebook Twitter
0

Η άθληση είναι πηγή ζωής. Και δε μπορεί να διακοπεί. Ειδικά τώρα που η καθημερινότητα των παιδιών μας έχει για άλλη μία φορά ανατραπεί. Τα σχολεία δε λειτουργούν, οι προπονήσεις έχουν σταματήσει, οι φίλοι είναι μακριά, η εκτόνωση μέσα από τον αθλητισμό έχει σταματήσει και η ομάδα δεν συναντιέται πια.

Ωστόσο, οι δυσκολίες αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν ως πρόκληση και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι αγαπημένες αθλητικές συνήθεις να επιστρέψουν δυναμικά.

Ναι, οι προπονήσεις μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά, μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες, προσβάσιμες από όλους τους μικρούς αθλητές. Έτσι, η ομάδα αποκτά και πάλι τις συνήθειες, τη συνοχή και το πρόγραμμά της. Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες από τις Ακαδημίες του Αθλητικού Συλλόγου Εκπαιδευτηρίων Δούκα δεν το βάζουν κάτω. Συνεχίζουν τη δράση τους διαδικτυακά χωρίς να έχουν διακόψει ούτε στιγμή την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

Με προσήλωση, αγάπη και ενδιαφέρον, τα παιδιά έχουν μετατρέψει τα δωμάτιά τους σε χώρο προπόνησης και εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα. Βασικό αξεσουάρ εκγύμνασης το ειδικό στρώμα γυμναστικής και η προπόνηση αρχίζει. Σε online σύνδεση με τον προπονητή και τους συμπαίκτες τους πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους με ανεξάντλητη δύναμη, αλλά και αισιοδοξία ότι αν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να συμβούν. Τα αδύνατα γίνονται δυνατά και όλοι μαζί δίνουν το καλύτερο παράδειγμα.

Με όρεξη και κυρίως σωστό συντονισμό, περισσότεροι από 250 μικροί αθλητές του Συλλόγου ακολουθούν πιστά το προπονητικό πρόγραμμα από το σπίτι και δείχνουν ότι το απολαμβάνουν. Παραμένουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση αλλά παράλληλα – και αυτό είναι το πιο σημαντικό – διατηρούν την επαφή με τους αγαπημένους τους συμπαίκτες και φίλους, αλλά και τον προπονητή τους.

Ο αθλητικός σύλλογος εκπαιδευτήριων Δούκα πραγματοποιεί διαδικτυακές προπονήσεις Facebook Twitter

Ο Διευθυντής του ΑΣΕΔ, Απόστολος Κατσαρός, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Έχει ήδη ολοκληρωθεί ο πρώτος μήνας των διαδικτυακών προπονήσεων και είναι σημαντικό πώς τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόκληση. Τα εύσημα ανήκουν τόσο στο τεχνικό επιτελείο των Ακαδημιών μας όσο και στους αθλητές μας που καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνουν ενεργοί και δραστήριοι. Προπονούμαστε, συμβουλεύουμε, επικοινωνούμε, θέτουμε ατομικούς στόχους και σχεδιάζουμε όλοι μαζί την επιστροφή μας στην κανονικότητα και τα γήπεδά μας. Παραμένουμε ασφαλείς, σωματικά και ψυχικά υγιείς και ενωμένοι μετράμε πλέον αντίστροφα για να ξανασμίξουμε στον φυσικό μας χώρο, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής».

Ο ΑΣΕΔ αριθμεί περισσότερους από 600 μικρούς αθλητές σε Χάντμπολ, Μπάσκετ, Futsal, Στίβο, Καράτε, Τένις, Βόλεϊ και Junior Multi Sport με σχεδόν τους μισούς από αυτούς να συμμετέχουν στις διαδικτυακές προπονήσεις που διοργανώνονται καθημερινά από τις 17:00 ως τις 21:00 μέσω της πλατφόρμας «Zoom».

Και μπορεί ο Σύλλογος του Αμαρουσίου να έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα, κύπελλα και μετάλλια ή να είδε την αθλήτριά του, Νίκη Μπακογιάννη, να πανηγυρίζει το Αργυρό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα το 1996, όμως η επιτυχία σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση είναι σημαντικότερη. Και επάξια απονέμεται ένα μοναδικό «μετάλλιο» στον καθέναν ξεχωριστά.

Είναι το μετάλλιο της επιμονής, της υπομονής και της αντίστασης στην πανδημία που βοηθάει τα παιδιά μας να ξεπεράσουν και αυτή τη δοκιμασία με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες.

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ