ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Modernizor: No Empty Walls!

Modernizor: No Empty Walls! Facebook Twitter
0

Να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είχαν την ευκαιρία 42 νεοφυείς ομάδες μέσα από το έργο της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ.

Με την έναρξη της λειτουργίας της Θερμοκοιτίδας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, αναδείχθηκε ένα «φυτώριο» καινοτόμων επιχειρήσεων, στην καρδιά της Αθήνας. Σκοπός του ΕΒΕΑ ήταν και παραμένει να συμβάλει, όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν.

 

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Modernizor. Η Modernizor είναι μια νέα online gallery τέχνης που υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε άδειου τοίχου, σε έναν επαγγελματικό ή προσωπικό χώρο, για ένα όμορφο, σύγχρονο και οικονομικό έργο τέχνης.

Modernizor: No Empty Walls! Facebook Twitter

 

4 Aπλά Bήματα:

 

#1

Αξιοποίηση άγνωστων έργων τέχνης:

Ως αρχικό υλικό αξιοποιείται ένας εικαστικός θησαυρός από 80.000 ψηφιακά αρχεία, άγνωστα στο ευρύ κοινό, που συγκεντρώθηκαν τα τελευταία 7 χρόνια από οργανισμούς, μουσεία και βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο, όλα σε υψηλή ανάλυση και χωρίς πνευματικά δικαιώματα.

#2

Graphic Designers δίνουν σύγχρονο χαρακτήρα:

Μια ομάδα έμπειρων Graphic Designers επεμβαίνει δίνοντας στα αρχικά έργα μια σύγχρονη εικαστική ματιά με τεχνικές όπως το collage και η δημιουργική χρήση τυπογραφίας, χρώματος, γεωμετρικών σχημάτων, διαφανειών κ.ά.

#3

Εφαρμογή των “μοντερνοποιημένων” εικαστικών σε γκάμα υλικών:

Τα «μοντερνοποιημένα» έργα τέχνης εφαρμόζονται μέσα από τη διαδικασία της ψηφιακής εκτύπωσης σε μια μεγάλη ποικιλία υλικών και επιφανειών, από χαρτί και καμβά έως plexiglas και μέταλλο.

Η Modernizor είναι μια νέα online gallery τέχνης που υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε άδειου τοίχου, σε έναν επαγγελματικό ή προσωπικό χώρο, για ένα όμορφο, σύγχρονο και οικονομικό έργο τέχνης.

#4

Πώληση μέσα από ένα λειτουργικό onlineshop:

Οι επισκέπτες του www.modernizor.com από Ελλάδα και Ευρώπη, επιλέγουν έργο τέχνης ανάλογα με το θέμα, το χρώμα, το υλικό ή την τιμή και ενημερώνονται για τον δημιουργό και την ιστορία του.

Αγορά

Σύμφωνα με την έρευνα Hiscox Online Art Trade Report 2015, η παγκόσμια online αγορά τέχνης αναμένεται το 2019 να ξεπεράσει τα 6,3 δις δολάρια, με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες αγοράς τέχνης να κυριαρχούν, ειδικότερα, στο “low end segment” της.

Πελάτες:

  • Retail πελάτες που αναζητούν έργα τέχνης για τον προσωπικό τους χώρο,
  • Επιχειρήσεις που επιθυμούν να διακοσμήσουν οικονομικά τον επαγγελματικό τους χώρο ή αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση εταιρικών δώρων,
  • Αρχιτέκτονες – διακοσμητές που λειτουργούν ως ενδιάμεσοι.

Ομάδα:

Εμπνευστής και ιδρυτής ο Δημήτρης Σχορετσανίτης που ενισχύεται από μια Ομάδα ταλαντούχων Graphic Designers, εξειδικευμένο Σύμβουλο στις ψηφιακές εκτυπώσεις και Επιχειρηματικούς Συμβούλους.

Διάκριση:

«Red It Up/Marlboro»: Νικήτρια Startup ανάμεσα σε 184 συμμετοχές με βραβείο €15.000

 

Η πρώτη επαφή με το κοινό:

H Modernizor ξεκινά την online λειτουργία της στις 15 Δεκεμβρίου και το γιορτάζει με μια Έκθεση Τέχνης με τίτλο: “Let's modernize the world together” που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου (5.30 - 10.30 μμ) στο χώρο της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας, Κεφαλληνίας 45, Κυψέλη για να δώσει την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν την ομάδα, να δουν από κοντά επιλεγμένα έργα της συλλογής και να αποκτήσουν ένα έργο για τον προσωπικό ή επαγγελματικό τους χώρο.

 

Το έργο Θ.Ε.Α. είναι μέλος του Δικτύου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, και εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Έργο: Αθήνα" και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007-2013 του ΕΣΠA.

 

0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ