ADVERTORIAL

Η Αθήνα χορεύει στους ρυθμούς της καλής μουσικής και «απελευθερώνεται»

 

Όταν το καλοκαίρι του 2016 έκανε την εμφάνισή του ένα νέο φεστιβάλ στην Αθήνα προσπαθώντας απλά να την «απελευθερώσει», κανείς δεν πίστευε πως μέσα σε μόλις μία χρονιά θα γιγαντωνόταν σε αυτό που είναι σήμερα. Το Release Athens ξεκίνησε -σε πείσμα των (πολύ) δύσκολων καιρών- για να φέρει μια καινούρια πνοή στη μουσική πραγματικότητα και φέτος φέρνει κοντά μας μεγάλα ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής.

 

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, πρώτη μέρα του festival, η Πλατεία Νερού γέμισε χιλιάδες κόσμου με την πιο super διάθεση να περάσουν καλά και να ακούσουν, τι άλλο… καλή μουσική. Τη Day 1 ξεκίνησε η Etten. Η πρώην τραγουδίστρια των Film και νυν solo singer, συνθέτρια και σχεδιάστρια μάγεψε το κοινό με τους ήχους της. Στη σκηνή ανέβηκαν οι Rattler Proxy με τον συνεχή ηλεκτρονικό ρυθμό τους, ενώ αμέσως μετά εμφανίστηκε ο αεικίνητος Larry Gus (ω, ναι! Το όνομά του βγαίνει από τον λάρυγγα) ο οποίος ενθουσίασε τους πάντες σαν γνήσιος εκπρόσωπος της «ρυθμικής ποπ τραγουδοποιίας» όπως λέει χαρακτηριστικά και ο ίδιος. Με το πέσιμο του ήλιου οι Moderat καθήλωσαν το κοινό με το εντυπωσιακό visual show τους. Με λίγα λόγια: Αποθέωση! Τι να πούμε για τους Röyksopp, οι οποίοι έστησαν ένα πάρτι επί σκηνής προκαλώντας χορευτικό παραλήρημα.

 

Ετοιμαστείτε λοιπόν γιατί την Παρασκευή 16 Ιουνίου οι Thievery Corporation, ένα από τα δημοφιλέστερα σχήματα της παγκόσμιας downtempo/dub/trip hop/electronica σκηνής επιστρέφει στη χώρα που λατρεύει και λατρεύεται.

 

Όταν ο δρόμος έχει «στηθεί» τόσο καλά ήδη από την πρώτη μέρα, τότε πώς να μην περιμένουμε με τόση (κι άλλη τόση) ανυπομονησία για το Day 2. Άλλωστε μόνο και μόνο από το line up μπορούμε από τώρα να μιλάμε για μια βραδιά η οποία θα μείνει αξέχαστη. Ετοιμαστείτε λοιπόν γιατί την Παρασκευή 16 Ιουνίου οι Thievery Corporation, ένα από τα δημοφιλέστερα σχήματα της παγκόσμιας downtempo/dub/trip hop/electronica σκηνής επιστρέφει στη χώρα που λατρεύει και λατρεύεται. Την ίδια μέρα θα απολαύσουμε τους Archive, ένα όνομα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Και το τρίτο όνομα της ίδιας μέρας έχει ήδη μια πολύ ισχυρή σχέση με το ελληνικό κοινό. Οι Kadebostany επιστρέφουν στην Ελλάδα που τους αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Πιο πριν θα απολαύσουμε τους Omega Ray ή αλλιώς Ω-Ray και τους Chinese Basement.

 

 

Δυστυχώς το management των Jamiroquai ενημέρωσε πως για λόγους υγείας ο Jay Kay (frontman του group) δεν θα μπορέσει να εμφανιστεί στο Release Athens 2017, άρα η τρίτη μέρα του festival ακυρώνεται. Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα απολαύσουμε ούτε τους Michael Kiwanuka, Wax Tailor, ΣΤΕΛΛΑ, Blue Square. Δεν πειράζει… την επόμενη φορά θα τα «σπάσουμε» διπλά και τρίδιπλα. Υπόσχεση!

 

Ακόμα και με μία μέρα λιγότερη, το Release Athens 2017 είναι ένα από τα μεγαλύτερα festivals της Ελλάδας που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αν κάποιοι δεν πίστευαν σε αυτό.

 

Ο Nescafé Frappé πιστεύει στη δύναμη που έχει η μουσική να ενώνει τον κόσμο και να φέρνει κοντά ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για νέα μουσικά και καλλιτεχνικά ξεκινήματα. Γι αυτό το λόγο παίρνει μέρος στο Release Athens 2017 και με την παρουσία του και τις δύο (τελικά) μέρες γίνεται μέρος της μεγαλύτερης γιορτής της μουσικής. Sponsored by Nescafé Frappé