ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Γέφυρα με την αγορά εργασία για νέους προγραμματιστές η Upstream

Γέφυρα με την αγορά εργασία για νέους προγραμματιστές η Upstream Facebook Twitter
0

Το χάσμα των δεξιοτήτων ανάμεσα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, ειδικά στον τομέα των νέων τεχνολογιών στη χώρα μας, έρχεται να γεφυρώσει το Start at Upstream, το πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης για μηχανικούς λογισμικού της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας.

Tο χάσμα δεξιοτήτων, το λεγόμενο «skills gap», αφορά στις δυσκολίες που συναντούν παγκοσμίως εταιρείες και οργανισμοί στην ανεύρεση εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης, έτοιμων να καλύψουν τα προαπαιτούμενα των ανοιχτών θέσεων εργασίας σε τομείς πληροφορικής. Ενδεικτικό είναι ότι διεθνώς, σε κάθε μηχανικό λογισμικού, αντιστοιχούν 5 ανοιχτές θέσεις εργασίας για να επιλέξει, με το 60% των εργοδοτών στην Ελλάδα να δηλώνει πως αντιμετωπίζει γενικά πρόβλημα στην κάλυψη των κενών θέσεων με τους κατάλληλους υποψηφίους. 

«Σχεδιάσαμε το Start at Upstream ως γέφυρα που συνδέει απευθείας το πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας, δίνοντας σε νέα παιδιά που ψάχνουν την πρώτη τους δουλειά στην πληροφορική τις γνώσεις και δεξιότητες που είναι αυτή τη στιγμή σε ζήτηση και είναι σχετικές με το αντικείμενο της εταιρείας, το mobile marketing automation. Το ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα μεγαλώνει και χρειάζεται καταρτισμένο δυναμικό για να ευδοκιμήσει, ανταγωνιζόμενο, ίσως άνισα, σε μια διεθνή πλέον αγορά εργασίας όπου ο καθένας μπορεί να δουλέψει από οπουδήποτε, ενώ ο προγραμματισμός και η πληροφορική καταγράφουν υψηλή ζήτηση»,  εξηγεί ο CEO της Upstream, Δημήτρης Μανιάτης.

Γέφυρα με την αγορά εργασία για νέους προγραμματιστές η Upstream Facebook Twitter

Οι αιτήσεις για το δεύτερο κύκλο του Start at Upstream, του προγράμματος 12μηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης για δέκα μηχανικούς λογισμικού που σχεδίασε η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας, κλείνουν σε δυο εβδομάδες, με προθεσμία υποβολής την 17η Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το σύνδεσμο www.startatupstream.com

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μήνες εντατικής εκπαίδευσης σε θεματικές προγραμματισμού, που συνήθως απουσιάζουν από τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ενώ στη συνέχεια οι απόφοιτοι εντάσσονται στις ομάδες μηχανικών του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της Upstream στην Αθήνα, συμβάλλοντας έμπρακτα στην υλοποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών της. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο από έμπειρους και εν ενεργεία μηχανικούς λογισμικού για μηχανικούς λογισμικού, το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Εκτός της υψηλά αμοιβόμενης 12μηνης συνδυαστικής εκπαίδευσης κι εργασίας, οι απόφοιτοι  μαθητεύουν σε δεξιότητες που η αγορά αναζητά, υπό την καθοδήγηση των μηχανικών μας μέσα από το θεσμό του εξατοκιμευμένου mentoring», αναφέρει η Ναταλία Μίλα, Chief Technology Officer της Upstream. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Upstream, έχοντας ήδη εμπλουτίσει το βιογραφικό τους σε μια από τις πιο γνωστές εταιρείες τεχνολογίας στη χώρα.

«Είναι μονόδρομος οι εταιρείες να “χτίζουν” τους επαγγελματίες που χρειάζονται, γιατί δεν πρόκειται να τους βρουν έτοιμους στην αγορά. Για την ανάπτυξη του ευρύτερου οικοσυστήματος καινοτομίας, τεχνολογίας και start-up της χώρας είναι απαραίτητο να μοιραζόμαστε τεχνογνωσία, να στηρίζουμε τη νέα γενιά και να επενδύουμε στη δια βίου μάθηση», προσέθεσε ο Δημήτρης Μανιάτης.

Επιχειρείν
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dialectica: Παγκόσμια έρευνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη σε 1,594 μεγάλες εταιρείες

Επιχειρείν / Dialectica: Παγκόσμια έρευνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη σε 1,594 μεγάλες εταιρείες

Η έρευνα αποτυπώνει το βαθμό ενσωμάτωσης της Tεχνητής Nοημοσύνης στις λειτουργίες των εταιρειών, εστιάζοντας παράλληλα και στις βασικές τάσεις και προκλήσεις που συνδιαμορφώνουν το τοπίο.
THE LIFO TEAM
Η Lidl Ελλάς διακρίνεται για 8η συνεχή χρονιά ανάμεσα στις “The Most Sustainable Companies in Greece”

Επιχειρείν / Η Lidl Ελλάς διακρίνεται για 8η συνεχή χρονιά ανάμεσα στις “The Most Sustainable Companies in Greece”

Eντάσσεται στην ηγετική ομάδα των “Sustainable Companies” και “The Most Sustainable Companies in Greece 2025”, σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις στην εφαρμογή και προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.
THE LIFO TEAM
Ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη θέση του στις διεθνείς αγορές ενέργειας με τη νέα θυγατρική PPC Trading

Επιχειρείν / Ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη θέση του στις διεθνείς αγορές ενέργειας με τη νέα θυγατρική PPC Trading

Η PPC Trading θα αναλάβει την κεντρική εκτέλεση των δραστηριοτήτων εμπορίας ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής, καθώς και τη βελτιστοποίηση του ενοποιημένου ενεργειακού χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ.
THE LIFO TEAM
Η Lidl Ελλάς πρωτοπόρος στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα με Platinum Διάκριση στον Δείκτη CR Index

Επιχειρείν / Η Lidl Ελλάς πρωτοπόρος στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα με Platinum Διάκριση στον Δείκτη CR Index

Με Platinum διάκριση για πρώτη φορά και τιμητικό έπαινο για τη διάκρισή μας στην κατηγορία Best Progress, αναγνωρίζεται η αφοσίωσή της στη βιωσιμότητα και η καινοτόμος προσέγγιση της εταιρείας για ένα καλύτερο αύριο.
THE LIFO TEAM