Βλέποντας τους πρώτους κύκλους του Game of Thrones

Βλέποντας τους πρώτους κύκλους του Game of Thrones Facebook Twitter
Έρχεται και ο 7ος κύκλος, που θα τον απολαύσουμε το καλοκαιράκι ταυτόχρονα με την Αμερική!
0

ADVERTORIAL

Βλέποντας τους πρώτους κύκλους του Game of Thrones Facebook Twitter

Και τι να πρωτοθυμηθούμε από τους πρώτους κύκλους. Πόσες φορές δεν φωνάξαμε, δείχνοντας με το χέρι την οθόνη, σάμπως θα μας απαντούσε… Πόσες φορές δεν μονολογήσαμε «Όχι ρε φίλεεε» και κάποιοι πιο παθιασμένοι δεν σηκωθήκαμε από τον καναπέ, κάνοντας και μια περιστροφή για το δράμα που μόλις είχαμε ζήσει. Το καλύτερο είναι βέβαια όταν όλα αυτά γινόντουσαν με παρέα –η φάση που κοιτιέσαι με τον άλλο μέσα στα (γουρλωμένα) μάτια και κουνάς πάνω κάτω το κεφάλι, χαρακτηρίζοντας ή μη- γιατί αλλιώς έπαιρναν τα πληκτρολόγια τηλεφώνων και υπολογιστών φωτιά: «Μα καλά, τι έγινε τώρα. Αλήθεια. Πλάκα μας κάνουν;» «Δεν ξέρω ρε φίλε και άντε να περιμένουμε μια εβδομάδα για να δούμε πού θα το πάνε».

Αυτά λοιπόν, όπως σας έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο, ανήκουν σε μία άλλη εποχή αφού για πρώτη φορά μπορούμε όλοι να απολαύσουμε και τους έξι πρώτους κύκλους, μαζεμένους και όποτε θελήσουμε, με τις ευλογίες της Nova και της υπηρεσίας της Nova On Demand.

Βλέποντας τους πρώτους κύκλους του Game of Thrones Facebook Twitter

Σε αυτό το σημείο θα παραδεχτώ ότι ζηλεύω λίγο όλους όσοι θα το δούνε για πρώτη φορά καθότι θα το δούνε μαζεμένο. Αλλά τι να κάνεις, που το αγάπησες από το πρώτο επεισόδιο…;

Στον πρώτο κύκλο βλέπουμε τον Νεντ, ήτοι Άρχοντα Ένταρντ Σταρκ, να αφήνει την έδρα του Οίκου του με έμβλημα τον γκρίζο Ανταρόλυκο, για να γίνει το Χέρι του Βασιλιά και φίλου του. Αυτή όμως η απόφασή του θα έχει τραγικά αποτελέσματα στην πορεία, καθώς μια αλυσιδωτή αντίδραση θα οδηγήσει τελικά στον πόλεμο για το θρόνο. Ήδη από τον πρώτο κύκλο, θα δούμε τα μυθικά πλάσματα του Βορρά, τους Λευκούς Οδοιπόρους που μετά από πολλά χρόνια επιστρέφουν, ενώ στην Ανατολή κάποια άλλα μυθικά φτερωτά πλάσματα γεννιούνται στην αγκαλιά της «μητέρας» τους. Από ανατρεπτικές στιγμές, τι να πρωτοθυμηθούμε. Αποκεφαλισμούς, σοκαριστικές αιμομιξίες, χρυσές κορώνες να λιώνουν αντιπαθητικά κεφάλια και από κάθε επεισόδιο κάτι να μας σοκάρει.

Βλέποντας τους πρώτους κύκλους του Game of Thrones Facebook Twitter

Στον δεύτερο κύκλο, θα ζήσουμε τον πόλεμο για τα καλά. Πέντε βασιλιάδες διεκδικούν τον Σιδερένιο θρόνο. Ευχάριστοι, δυσάρεστοι, γοητευτικοί, αλλοπρόσαλλοι όλων των τύπων χαρακτήρες για όλα τα γούστα. Ρομπ Σταρκ, Τζόφρι Λάνιστερ, Στάννις και Ρένλυ Μπαράθηον, Νταινέρυς Ταργκάρυεν επιστρατεύουν όλα τους τα όπλα για τον Θρόνο που ο καθένας, για τους λόγους του, θεωρεί ότι είναι δικός του.

Βλέποντας τους πρώτους κύκλους του Game of Thrones Facebook Twitter

Και ερχόμαστε στον τρίτο κύκλο, όπου έχουν αλλάξει όλα. Ισορροπίες, συμμαχίες, κατακτήσεις, ένας μικρός χαμούλης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πόλεμος έχει αφήσει τα σημάδια του σε όλο το Γουέστερος. Η θεά Καλίσι, κατά κόσμον Νταινέρυς Ταργκάρυεν,  κατακτά με τα φτερωτά της παιδιά την Ανατολή τη στιγμή που ο Βορράς αιμορραγεί από τις επιδρομές των Αγρίων. Όσο για το Νότο; Έχει τον νεαρό κακόψοφο βασιλιά Τζόφρυ και αυτό από μόνο του είναι αρκετό. Μια προδοσία έρχεται να αλλάξει τα πράγματα. Για την ακρίβεια κάπου στο 9ο επεισόδιο, με θυμάμαι, να ουρλιάζω σχεδόν και να τραβάω τις κοτσίδες μου. Code name: Red Wedding. Όσοι ξέρουν ξέρουν. Οι λοιποί θα δείτε. Ο θάνατος βρίσκεται παντού, η δυστυχία βασιλεύει αλλά τίποτα δεν είναι για πάντα. Ούτε καν… ο θάνατος.  

Βλέποντας τους πρώτους κύκλους του Game of Thrones Facebook Twitter

Πού θα τα δούμε όλα; Πάμε πάλι: στη Nova, για 1η φορά όλους τους προηγούμενους κύκλους μαζεμένους σε box set με την υπηρεσία Nova On Demand όποτε θέλουμε καθότι είμεθα και πολυάσχολοι και serial freaks που δεν έχουμε υπομονή για διαφημίσεις, αναβολές και μεγάλες παύσεις. Αναμένοντας φυσικά και τον 7ο κύκλο, που θα τον απολαύσουμε το καλοκαιράκι που σε λίγο μπαίνει, αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική!

 TIP

Για όλους όσοι επιθυμούν να διαβάσουν παράλληλα αυτό το μοναδικό παραμύθι, φρόνιμο είναι να γνωρίζετε ότι ο πρώτος κύκλος αναφέρεται στο πρώτο βιβλίο της σειράς βιβλίων «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου - Παιχνίδι των Θρόνων». Ο δεύτερος κύκλος αναφέρεται στο δεύτερο βιβλίο της σειράς βιβλίων «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου - Σύγκρουση Βασιλέων», ενώ ο τρίτος στο πρώτο μισό του τρίτου βιβλίου της σειράς βιβλίων  «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου- Θύελλα από ατσάλι». Βέβαια, μην περιμένετε να διαβάσετε αυτά που είδατε ακριβώς, ούτε πρόκειται να δείτε αυτά που έχετε διαβάσει καθότι υπάρχουν πολλές παραλείψεις και ενίοτε αποκλίσεις από τα βιβλία χάρη των σεναριακών και σκηνοθετικών απαιτήσεων.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Επιχειρείν/Market / «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Μια ιδιαίτερη διάκριση απέσπασε η Ολυμπία Οδός, καθώς αναδείχθηκε «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» (“Motorway of the year”) στη διοργάνωση Mobility Awards 2021, στο πλαίσιο της οποίας κέρδισε έξι (6) βραβεία.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ