Στην ταινία «Power Rangers» πρωταγωνιστεί ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος υπερήρωας

Ο χαρακτήρας της Trini, που ενσαρκώνει τον κίτρινο Power Ranger, σε μία από τις σκηνές αναφέρει πως έχει «προβλήματα με τη φίλη της»

Newsroom, 20.3.2017 | 18:59

 

Η ταινία «Power Rangers» πρόκειται να γίνει η πρώτη μεγάλη ταινία με υπερήρωες όπου θα υπάρχει ένας ανοικτά ομοφυλόφιλος πρωταγωνιστής. 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές της ταινίας, ο χαρακτήρας της Trini (σ.σ. ο κίτρινος Power Ranger), που υποδύεται η ποπ σταρ και ηθοποιός Becky G, σε μία από τις σκηνές της ταινίας αναφέρει πως έχει «προβλήματα με τη φίλη της», στιγμιότυπο που ο σκηνοθέτης της ταινίας χαρακτηρίζει ως «καίριας σημασίας». 

 

«H Trini αμφισβητεί πολύ το ποια ακριβώς είναι. Δεν το έχει ανακαλύψει ακόμη εντελώς. Το σπουδαίο με τη σκηνή και αυτό που εκείνη προωθεί στην υπόλοιπη ταινία είναι το μήνυμα "Όλα εντάξει". Η ταινία λέει, "Δεν πειράζει" και όλα τα παιδιά πρέπει να βρουν ποια είναι και πού ανήκουν», λέει ο σκηνοθέτης Dean Israelite. 

 

Οι LGBT υπερήρωες αποτελούν βασικό στοιχείο των κόμικ τα τελευταία χρόνια, με τους Wonder Woman, Batwoman και Iceman να έχουν εμφανιστεί κάποια στιγμή ως γκέι ή bisexual στις περιπέτειές τους. Ωστόσο η απεικόνισή τους σε κινηματογραφικές ταινίες είναι ελάχιστη. Ο αντιήρωας της Marvel, Deadpool, που συστήνεται ως πανσεξουαλικός, ήταν η φωτεινή εξαίρεση, παρόλο που πρακτικά στην ταινία δεν φαίνεται να κάνει μη ετεροφυλοφιλικό σεξ. 

 

O ηθοποιός David Yost, που υποδυόταν τον Μπλε Power Ranger στην γνωστή τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '90 κι έχει δηλώσει ανοικτά ομοφυλόφιλος από τότε, κάτι που συνετέλεσε στο να αποχωρήσει από τη σειρά μετά από σεξουαλικές παρενοχλήσεις, επιδοκίμασε την ταινία για την καινοτομία της. «Πιστεύω πως πάρα πολλοί άνθρωποι στην LGBTQI κοινότητα θα ενθουσιαστούν όταν το δουν», σχολίασε.

 

 

Η ταινία «Power Rangers» θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου. 

 

* Με πληροφορίες από Guardian

Οδηγός Σινεμά