Το Πορτατίφ είναι η απόδειξη αυτού που λέμε το μέγεθος δεν παίζει ρόλο. Το μικροσκοπικό στέκι της Σίνα που θυμίζει παριζιάνικο καφέ γεμίζει την καθημερινότητά μας με γλυκές δημιουργίες και αρωματικό καφέ σε μια κουκλίστικη ατμόσφαιρα. Κι επειδή πίσω από κάθε επιτυχημένο γλυκό κρύβεται ένας δημιουργικός pastry chef, ο Τάσος Λύτρας βάζει την υπογραφή του σε κάθε συνταγή και δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τα νέα του πρότζεκτ.

 

Μετά το Πορτατίφ Factory που άνοιξε στη Μαυρομιχάλη 81 ως ο χώρος όπου συντελείται όλη η μαγεία –εδώ θα βρεις όλα τα λατρεμένα γλυκά του café κι άλλα τόσα που πρέπει να δοκιμάσεις, από eclair pistachio και το αυθεντικό τιραμισού μέχρι τα χειροποίητα κρουασάν–, η γειτονιά αυτή υποδέχτηκε πρόσφατα και το Πορτατίφ Gelato στο 83 της Μαυρομιχάλη. Όπως λέει το όνομά του, αυτό το εργαστήριο ειδικεύεται στη δημιουργία χειροποίητου ιταλικού παγωτού που θα λατρέψεις, όπως όλα όσα υπογράφει ο Τάσος.

 

Πορτατίφ

 

Δεκαέξι γεύσεις φιγουράρουν στη βιτρίνα και κάποιες από αυτές εναλλάσσονται κάθε τόσο ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών. Περιττό να μιλήσουμε για την ποιότητα που έτσι κι αλλιώς αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία – εδώ θα βρεις φιστίκι από τη Σικελία και αυθεντική ρικότα. Στα καλοκαιρινά must try είναι η ρικότα με ρόδι και φιστίκι, ενώ δεν λείπουν οι vegan και sugar free προτάσεις για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής. 

 

Στα new entries είναι και ο νέος χώρος που ανοίγει σε λίγες μέρες στη γωνία Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους. Ένα πιο μεγάλο Factory, περίπου 360 τ.μ., όπου θα βρούμε όλα τα χειροποίητα γλυκά που έχουμε αγαπήσει, τη στιγμή ακριβώς που βγαίνουν από το open παρασκευαστήριο. Το καινούργιο Πορτατίφ Factory έρχεται για να ανάψει το φωτάκι της γλυκιάς απόλαυσης σε ένα ακόμα σημείο του κέντρου. Γίνεται να μη χαρούμε γι’ αυτό; 

 

Σίνα 21 / Μαυρομιχάλη 81 / Μαυρομιχάλη 84 / Ιπποκράτους & Λ. Αλεξάνδρας

Facebook: Πορτατίφ - Factory

Instagram: portatifcafe

Οδηγός Γεύσης