ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.4.2013 | 12:36

παρανοήσεις

Με αφορμή την εξομολόγηση ενός φίλου που έλεγε πως όταν ήταν μικρός τη Δήματρα Γαλάνη νόμιζε πως τη λέγανε Δημη Τραγαλάνη, νομίζω ότι θα είχε πλάκα να μοιραστούμε ανίστοιχες παρανοήσεις μας εδώ, παρέα.Άντε παιδιά ανοίξτε την καρδιά σας, εγω ντρεπόμουν τόσα χρόνια να πω πχ πως οταν ήμουν παιδί, "Το όξω αλλού τρως αλλου πίνεις" του Μηλιώκα, το άκουγα "Ο λουντρός ο λουμπίνης αλούμπας και ο μπίνης"
43
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ πάλι σε ένα τραγούδι της Πάολας ενώ έλεγε "Κράτα με λιγο ακόμα, φωτιά στο σώμα και ζάλη στο μυαλό μου" ακουγα "Κράτα με λιγο ακόμα φωτιά στο σώμα και ζαλιστώ μυαλό μου" Και αναρωτιόμουν μιλάει στο μυαλό της? Με τα πολλά κατάλαβα οτι την ζάλη την ειχα εγώ..
χαχαχα εγώ άκουγα ούτε στο νεφρό μου να μην τύχει και μετά από καιρό ρώτησα μια φίλη μου, αυτή μου είπε εννοεί τόσο κακό που δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου, εγώ πάλι άκουσα νεφρό και της λέω μα αν έλεγε εχθρό θα το καταλάβαινα, με το νεφρό του τι ζόρι τραβάει ο τύπος;;; χαχαχα και όταν χόρευα πάντα χτυπούσα ελαφρά στο πλευρό μου κοντά στο νεφρό, το είχα κάνει και χορευτικό η άτιμη!επίσης εσύ δεν είσαι κούκλα σε βιτρίνα, δεν έχεις και το τέλειο κορμί..... και τα λοιπά και τα λοιπά άκουγα και ταλιμπάν και ταλιμπάν :ρ κομμένα πια τα δανεικά, άκουγα κομμένα πια τα λαικά και σκεφτόμουν ότι εννούσε ότι θα σοβαρευτεί και θα κόψει τα ξενύχτια, τα ποτά και τα λαικά μαγαζιά! και τέλος, πριν δύο χρόνια έπαθα μεγάλο σοκ, που συνειδητοποίησα ότι ο φάνης των κατσιμιχαίων δεν κερνούσε ούζο και κονιάκ επειδή αποφυλακίστηκε! μέχρι τα 28 μου νόμισα ότι είχε καλή κατάληξη και ακόμα βουρκώνω και ταυτόχρονα γελάω με τη βλακεία μου όταν το θυμάμαι!φανταστική ιδέα, συγχαρητήρια στο συντάκτη :)
Στίχοι από λαμπάντα.τι άκουγα:Α εγκό θα σαου πάει στα κομέντα οντισό.Α εγκό θα σαου πάει στα φρασέντα οντισό.τι λέγανε οι άνθρωποι:A recordacao vai estar com ele aonde forA recordacao vai estar pra sempre aonde for
Ήμουν πρωτοετής στο χημικό και μας λένε ότι θα μας πάνε στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας να δούμε τις εγκαστάσεις του εργοστασίου που έβγαζε αλουμίνιο. Έπεσε σχετικός ενθουσιασμός για την εκδρομή, και το συζητούσαμε στο κυλικείο και πετάγεται ένας συμφοιτητής και λέει "Είπανε να φέρουμε μαζί μας και μαγιά". Εμένα πολύ με προβλημάτισε όλο αυτό, και άρχισα να σκέφτομαι ότι αν μαζευτούμε 200 φοιτητές με ένα σακουλάκι μαγιά ο καθένας τουλαχιστον, μαζεύεται μεγάλη ποσότητα, και σίγουρα κάποιο πείραμα θα κάνουμε, στα πλαίσια του όλου προγράμματος της εκδρομής. Τη μέρα της εκδρομής, μπήκα στο λεωφορείο, έκατσα δίπλα στην κολλητή μου και γυρίζω και της λέω "Ρε συ Γιώτα, τι στο καλό θα κάνουμε με αυτή τη μαγιά; Έφερα 4-5 σακουλάκια μαγιά, φτάνουν λες;" Μόνο όταν με κοίταξε με απορία, κατάλαβα: Ενικός: μαγιό, πληθυντικός:μαγιά. Πολύ γέλιο, αλλά πολύ στενοχωρήθηκα που τελικά δεν έγινε κανένα πείραμα ρε γαμώτο...!
Μια φόρα βάλανε μια πινακίδα σε ένα δέντρο στη γειτονιά που έγραφε σε 3 σειρες "ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΠΑΓΟΣ ΤΡΙΜΕΝΟΣ - 210...." Ακριβώς από κάτω είχαν παρατήσει ένα ποδήλατο. Ε, νόμιζα ότι κάποιος που τον λέγανε Πάγο Τριμένο, πουλούσε το ποδήλατο, και έλεγα "Μα καλά, τι αστείο όνομα το Πάγος, θα ναι απο το Παναγιώτης-Πανάγος-Πάγος"
ΕΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΜΟΥΣ μην τρελαθείςΌπως έχεις φύγει θέλω να `ρθειςΤίποτα δεν έχεις να φοβηθείςΜε τα όνειρά σου για όπλαΠάνω στην τρέλα μουΣτρατιωτική κωμωδία, οι όλμοι μου φανήκαν λογικοί...
το ανακάλυψα μόλις προχθές με το θάνατο του Manzarek των Doors: στο Riders on the Storm, εκεί που λέει: "Like a dog without a boneAn actor out alone" εγώ άκουγα "An actor out of loan" ηθοποιός χωρίς δάνειο δηλαδή. τι ποιο φυσιολογικό;
εγώ out of role... άνεργος δλδ χωρίς ρόλο.. πωωωω... και ποτέ δεν είχα κοιτάξει τους στίχους, γιατί ήμουν σίγουρη ότι αυτό έλεγε... τώρα το κατάλαβα..
Δυο χρόνια είχα να σε δωΚαι σε συνάντησα ξανά μια ΚυριακήΠΕΡΝΟΥΣΕΣ ΣΟΥΖΑ και κονιάκ στο καφενείοΚαι τα καλά σου φόραγες σαν να `τανε γιορτήΦάνης - Κατσιμίχαεσύ, πρόσωπο ΚΑΙ ΛΟΥΜΠΟΥΓΕΛΑκι ερημική μου ακρογιαλιάσκορπίζεις έρωτα στο διάβα.Θυμίζεις κάτι από ελλάδα - ΠετρέληςΚαι ζωντανίνα και ροβιόλης και χρώμα ΣΤΩΙΚΟ ΜΟΥΓΚΡΙΖΩ.
εγω εχω διαφορες περιπτωσεις!! φυσικα ηταν το πολυαγαπημενο "ποτε ηηηηηηηησουν Σκιουδας!!"παλιοτερα στις ειδησεις ακουγοταν ΣΥΝΕΧΕΙΑ η σοφοκλεους! και σαν εξυπνο παιδι κι εγω πιστευα οτι ηταν το μερος που εκλαιγαν οι σοφοι!!και να μην ξεχασω το αγαπημενο τραγουδι της πασπαλα http://www.youtube.com/watch?v=5uUNjnA7LnI απο τις παιδικες διακοπες οπου τραγουδουσα στο αυτοκινητο και θεωρουσα πως ελεγε "μ' ένα μπουκάλι... λαδυκαρίας... δι-α-κοπές..."
εγω τοσον καιρονομιζα οτι το τραγουδι του τσακαλου - δεν πειραζει ελεγε : κι οι δυο μας πηγαμε σε ονειρα μεταξυ...> ενω τελικα ειναι : <κι οι δυο μας πηγαμε σε ονειρα με ΤΑΞΗ>παντα οομως οταν το ακουω σκεφτομαι οτι μ'αρεσει αυτος ο δισημαντος στιχος :P
Να είστε καλά, βρε παιδιά! Είχα πολύ καιρό να γελάσω τόσο. Δεν έχω διαβάσει καλύτερη εξομολόγηση. Το πάρε φόρα μωρό μου του Πασχάλη, το μουστάκι-μπούκλα του Καπετανάκη και το βιολί του Ροβιώλη ήταν παρανοήσεις που κρατούσαν μέχρι πρόσφατα (συγκεκριμένα ο μύθος του Ροβιώλη γκρεμίστηκε σήμερα). Σε αυτά ας εξομολογηθώ και την παρανόηση που στοιχειωσε τα παιδικά μου χρόνια όσο τίποτε άλλο. Τις καριόκες, το γνωστό γλυκό, που ήταν και από τα αγαπημένα μου, τις έλεγα καριόλες. Μου είχαν εξηγήσει τότε οι γονείς μου πως το γλυκό λέγεται καριόκα και ότι η λέξη "καριόλα" είναι "κακιά λέξη", αλλά πάντα μπερδευόμουν και δε θυμόμουν ποιο από τα δύο ήταν το σωστό, γεγονός που είχε οδηγήσει σε αρκετά κωμικοτραγικά περιστατικά.
Μικρός μου έκανε πάντα εντύπωση που ακόμα και οι επιστήμονες όταν αναφέρονταν στα βακτηρίδια (πχ στην τηλεόραση) δε συγκρατούσαν τον θυμό τους γι αυτά ( ενδεχομένως για τις αρρώστιες που μας προκαλούν) και έτσι έχαναν τους καλούς τους τρόπους χαρακτηρίζοντάς τα ...ΚΩΛΟ-βακτηρίδια !
Όταν πρωτοάκουσα το Rock you like hurricane των Scorpions νόμιζα ότι έλεγε "Here I am me eides kai xarikes". Ok... δεν με τιμά αλλά ομολογώ ότι το πίστευα μέχρι τα 16-17 μου αυτό.
στο τραγούδι σ'αφήνω στον επόμενο άκουγα "τα γαλάζια αυτά τα μάτια να τον κάνουνε κομμάτια" αντι για "Άλλος για αυτά τα μάτια να τον κάνουνε κομμάτια"και έλεγα "αδικία που λέει μόνο για τις γαλανομάτες"
όταν πήγαινα δημοτικό στο πάτερ ημών άκουγα "δι ευχών των ΠΑΝαγιων πατέρων ημών" αντί για "δι ευχών των αγίων πατέρων ημων" και για να είμαι ειλικρινής δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να σκεφτώ εάν είναι λογικό ή οχι...έως ότου με σήκωσε ο δάσκαλος να πω προσευχή σε μία εθνική εορτή και πέταξα την μπαρούφα!

Σεισμός