0
NOWNESS

Στον φακό του θρυλικού πανκ πορτρετίστα Dennis Morris

Ο Dennis Morris βρισκόταν πάντα στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή.

Σε ηλικία μόλις έντεκα ετών, ο εικονοκλάστης φωτογράφος που αψήφησε τα φωτογραφικά είδη με το έργο του, τράβηξε μία φωτογραφία ενός ηγέτη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, η οποία θα κατέληγε στην Daily Mirror.

Στα δεκαέξι του απαθανάτισε τον Bob Marley σε ένα εμβληματικό πορτρέτο, ενώ αργότερα, μπροστά από τον φακό του θα βρεθούν οι Sex Pistols και η Marianne Faithfull. 

Γεννημένος στο Χάκνι του Λονδίνου, ο Morris αρχικά αποθαρρύνθηκε από τους σχολικούς συμβούλους να ακολουθήσει τη φωτογραφία. Όμως, μέχρι τα 17 του οι εικόνες του βρίσκονταν στα εξώφυλλα του Time Out και του Melody Maker.

Η μουσική και η φωτογραφία ήταν άμεσα συνδεδεμένες εξαρχής για τον Morris. Αρχικά ίδρυσε τη δική του πανκ μπάντα και αργότερα, το 1984, με το drum and bass σχήμα Urban Shakedown, βρέθηκε στο δυναμικό της Virgin Records, κυκλοφορώντας μια σειρά από επιδραστικά singles. 

Η δουλειά του ως φωτογράφου συνεχίζει με λήψεις των Oasis, The Prodigy, ενώ οι εικόνες του εκτίθενται σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το βίντεο, ο Morris ανοίγεται και μιλά για τα κίνητρα, τις επιρροές του και την αισθητική του.

© Nowness

Nowness

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ