Ανακαλύπτοντας τον χρόνο και τον χώρο με φόντο την παγωμένη Ισλανδία

Μια χιονοκαταιγίδα στην Ισλανδία γεννά την ανάγκη καλλιτεχνική έκφραση, με τη βοήθεια του πλούτου της ιαπωνικής γλώσσας.

LIFOTEAM,

Παίρνοντας έμπνευση από την ομορφιά των καταστάσεων και των φαινομένων που δεν μπορούν να μεταφραστούν, ο σκηνοθέτης Neels Castillon μέσα από την ταινία του «Ma» εξερευνά την ιαπωνική έννοια που αναφέρεται στον χώρο που υπάρχει ανάμεσα στα πράγματα.


Το «Μa» είναι αυτή η βολική σιωπή που πολλές φορές σκεπάζει μια συζήτηση. Είναι η αόρατη αλλά διακριτική θαλπωρή ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Το «Μa», με άλλα λόγια, υπάρχει σε οτιδήποτε βρίσκεται γύρω μας: από ένα μπουκέτο λουλούδια μέχρι το θέατρο.


Το συγκεκριμένο πρότζεκτ γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας χιονοκαταιγίδας που έγινε φέτος στην Ισλανδία, με συμμετέχοντες τη χορεύτρια Fanny Sage και τον μουσικό Awir Leon. «Ήταν μια εμμονή για μένα το να βρω ένα μέρος, όπου θα μπορούσα να αισθανθώ τον αχανή χαρακτήρα της φύσης» λέει ο σκηνοθέτης. «Ήθελα οι πρωταγωνιστές, Fanny και Awir, να χαθούν μέσα στο τοπίο, να νιώσουν μικροί, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν τα στοιχεία της φύσης».

 

@Nowness 

Nowness