Τι είναι το υπολογιστικό νέφος και γιατί έχει προκαλέσει τόσο μεγάλες αντιδράσεις;

0

Οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίες φαίνεται πως επενδύουν ολοένα και περισσότερο στα κέντρα δεδομένων, στην προσπάθειά του να μπουν σε μια καινούργια αγορά, αυτήν του υπολογιστικού νέφους. 

Το υπολογιστικό νέφος ή αλλιώς cloud computing είναι η παροχή υπηρεσιών υπολογιστών-διακομιστών, αποθηκευτικών χώρων, βάσεων δεδομένων, δικτύωσης, λογισμικού, αναλυτικών στοιχείων και πολλών άλλων μέσω του Διαδικτύου. Εξάλλου, η απήχηση που έχει αυτή η νέα αγορά επιβεβαιώνεται και από τον τζίρο της, ο οποίος το 2020 πρόκειται να φτάσει τα 266,4 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Οι εταιρείες που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες υπολογιστών ονομάζονται πάροχοι cloud και συνήθως χρεώνουν για υπηρεσίες cloud computing με βάση τη χρήση. 

Στο  βίντεο της Wall Street Journal εξηγείται ο λόγος που η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει προκαλέσει τόσο μεγάλες αντιδράσεις και αναφέρονται ορισμένες προβλέψεις για το μέλλον της. 

 

 

Lifo Picks
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Μιχαήλ Άγγελος άφησε αυτόν τον πίνακα ημιτελή;

Lifo Picks / Γιατί ο Μιχαήλ Άγγελος άφησε αυτόν τον πίνακα ημιτελή;

Πώς θα ένιωθε άραγε ο κορυφαίος καλλιτέχνης της Αναγέννησης για το γεγονός ότι, αν και ημιτελές, το έργο του «Ο ενταφιασμός» εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου; Δύο άνθρωποι του μουσείου αναλύουν το συγκεκριμένο έργο.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Σκοτ για τη δημιουργία της νέας εμβληματικής σειράς μυστηρίου του Netflix «Ripley»

Lifo Picks / Ο ταλαντούχος κύριος Σκοτ και ο «Ripley»

Ο Ιρλανδός ηθοποιός Άντριου Σκοτ μιλά για τη δημιουργία της νέας σειράς μυστηρίου του Netflix, για το πώς ήταν να υποδύεται τον Τομ Ρίπλεϊ, για τις προκλήσεις της μεταφοράς των μυθιστορημάτων της Πατρίτσια Χάισμιθ στη μεγάλη οθόνη.
THE LIFO TEAM