0
LIFO PICKS

Lada, αγάπη μου

Τα Lada είναι ένα από τα πιο δυνατά σύμβολα της Σοβιετικής Ρωσίας - αν και για πολλούς, κυρίως Δυτικούς, θεωρούνται τα χειρότερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.


Αν και η ακμή τους ήταν κατά τη δεκαετία του '70, ένας σημαντικός αριθμός Lada παραμένει στους δρόμους ακόμα και σήμερα και κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές και το μυαλό πολλών Ρώσων.


Για να διηγηθούν την ιστορία αυτού του ιστορικού αυτοκινήτου, ο σκηνοθέτης Dieter Deswarte, η κινηματογραφίστρια Annegret Sachse και η ηχολήπτρια Yulia Glukhova ταξίδεψαν στο ρωσικό Βορρά, από το Μούρμανσκ στη Σιβηρία, για να δουν από κοντά αυτά τα φθηνά και εύκολα επισκευάσιμα αυτοκίνητα.


Στην πορεία τους συνάντησαν πολλούς και διάφορους οδηγούς αυτοκινήτων Lada που τους αφηγήθηκαν το πόσο πολύπλοκο είναι να έχει κανείς αυτό το συγκεκριμένο αμάξι.

Αν και τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι υποτιμημένα από τα δυτικά στερεότυπα ωστόσο οι κινηματογραφιστές ανακάλυψαν πως υπάρχει χιούμορ, ζεστασιά και καλοσύνη στις οδηγικές περιπέτειες των κατόχων τους.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ